- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Ezek közül egyikkel sem jársz rosszul, mindegyik jó készülék.
De ha a legjobbat szeretnéd, akkor az Xperia kiesik az üzemidő miatt, a HTC meg fotóban hangyányival gyengébb a másik háromnál.Vagyis Galaxy S III vagy L920. A lumiát eddigi tesztek alapján nem tudtam volna ajánlani, viszont úgy néz ki összeszedték magukat a Nokiánál. A Galaxy S III jól össze van rakva, "olcsó", és fotóban is kitűnő, én ezt venném olyan 100k magasságában.
-
MR007RM
addikt
Én nagyon amatőr vagyok mobilozás terén, amit a hozzászólásaim tükröznek is. Szerintem ez a rendszer nagyon egyszerű, tiszta, átlátható. Igaz ezzel is lehetnek gondok, mint mással, de ha nem akarunk túl sokat "trükközni" tuningolni, hanem csak egyszerűen használjuk, akkor egy ajándék.
A lényeg itt is megtalálható szoftverileg.
Nálam a számítógépet nem helyettesíti, most is asztaliról írok, bár tetszik a gépelés a symbin is. Olcsó androidon pár napja nem ment lassan sem....
Kár ezért a rendszerért a jelenlegi formája és tudása miatt.
Kiválló fotók, videók, a legjobb sztereó(hatású) hangfelvevő, nálam stabil Skype(használom), szép kezelőfelület rengeteg funkcióval ellátva. Az összeszerelés nálam jeles......és lehetne sorolni. Nem tudom a Nokia mért dopta ezt.
A mindennapi életben egy jó társ lehet telefon szinten.
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Nekem ez a véleményem!
München belváros
templom
München. Momentán nemtom, útközben katt. Nagyon siettünk, nem volt városnézés.
rohanásban
Nürnberg. Buszból ablakon át a szálloda közelében.
útközben
Regensburg felé ugyancsak buszból ami itt nem állt egy kicsit sem.
útközben 2És lehet nem hiszed, de ezt a telót másra is lehet használni, amellett hogy gyönyörű.
(semmi hack, progik tiszta forrásból)
-
silentkiller
senior tag
-
Kzo
tag
viszont ha már van 50-60 telefonra akkor mindenféleképpen N8, mert az eladó N82-k többsége már több mint 2 éves és nagyrészt elhasználódott ( nekem és a környezetemben kb.4-5 ment tönkre, leginkább a kamerája ) belsőleg... nem túl jó "befektetés"
és a használt dolgoktól nem kell félniam ha fotók érdekelnek akkor néz körbe min. 2-en vagyunk itt akik tettek már fel N8-al készült képeket.
és egy hír -
TooN
aktív tag
Hello!
Megnézegettem az N82 árakat és azt kell, hogy mondjam, hogy az még mindig az egekben van.
Ha kicsit még ráteszek, akkor ott vagyok az N8-nál!
Valakinek van N8-as készüléket, amit tesztel, hogy milyen fotós is a valóságban?
Tudtok mondani olyan hsz-t, ahol ilyen képek vannak.
Persze tudom keresgéljek vissza és persze ezt is fogom tenni, de ha van valaki, aki éles tapasztalattal rendelkezik, az segítsen pár jó szóval
Köszi
Üdv
-
rizso
addikt
Volt N82-m, nem is egy. Volt amelyik nagyon szép képeket készített, viszont volt olyan is, ami elég gyengéket. Ha nem fontos a symbian rendszer, akkor nézz meg egy C905-öt is (igen, volt ilyenem is). Talán olcsóbb is, könnyebb kifogni belőle szebb darabot, a kamerájában is több lehetőség van, és a xenon mellett van LED is, ami videózás alatt ki/be kapcsolható, plusz lámpaként is lehet használni.
-
slimshady
senior tag
Le a kalappal a képeid előtt. Valóban szépek lettek. Nekem a 2. és az utolsó tetszett a legjobban. A vonalélesség nagyon ott van. A 2. képen az épületek a völgyben elég részletgazdagok a távolsághoz képest. Az utolsón pedig a hó is elég szépre sikerült a kép alján, a felvonó is illetve az egész zsír lett. Ki se nézni belőle, hogy telefonnal készült képekről van szó.
-
ludsimon
veterán
Fasza vagy, egész jó képek!
Viszont két problémát véltem felfedezni képeidben.
- Az ég valahol mindig CA-s, és átmegy kékből lilába.
- Az ég nagyon szemcsés, de csak belenagyítva zavaró, még normál méretben, nagyítás nélkül viselhető mértékű.Büszkének érezheted magad, hogy ilyen helyen jártál! Ez hol volt pontosan?
Putyin90:
Makrót ne erőltessük, inkább valami tájképet, vagy valami távolit, sok makró kép készült már N79-el.
Amúgy ez a kép azért nem sikerült, mert túl közel vitted a telefont a lánchoz, ezért kicsit hátrébb volt a fókuszpont.
Tudom, nekem is N79-em van már jó ideje, és nem tudok tőle megválni, olyan jó képeket készít. -
@matthew@
őstag
Köszi a hsz-ket!
Ez még csak olyan első próba volt nemtudtam h hova rakjam föl aztán csak próbálkoztam valahol majd megpróbálom máshova is fölrakni am lehet h én rontottam el vmit a fölrakásnál mert kérdezet vmi ilyesmit a méretekkel v mivel kapcsolatban de nem olvastam el.
-
Quasi_modo
nagyúr
Ezek elég jó képek, de bevallom valahogy többet vártam. Az a bizonyos második kép: Sűrű ágas bogas, kifejezetten bántja a szememet. Az első kép meg mintha elmozdult volna kicsit, vagy valami másért kissé életlennek tűnik.
Gyanítom, hogy kis gyakorlással többet ki lehet hozni ebből a gépből. -
ferrari1
őstag
Mit nevezel élvezeti értéknek? Semmiben sem jobb mint a kompakt az én szememben. Viszont elismerem azt, hogy ekkora objektívből rengeteget kihoztak a samsungék! Valószínűleg ez a méretű optika a vége felé jár a minőségben. ... és innét kezdődik az igazi fényképezők világa. Valószínűleg elfogult vagyok? Minden bizonnyal!
Emlékképeknek kifogástalan.
-
Danny750
őstag
Nagyon szerettem én is a D750i-met! Az a teló volt meg eddig a legtöbb ideig!(9hónap XD) Most egy OmniaHD-re gyűjtök ,mert az új Sonyk nem sikerűlnek igazán jól!
Azért váltottam a D750i-ről ,mert a kijelző kicsi volt és nem elég kontrasztos ,viszont más téren még most sem rossz!
Pixxon 12 is tetszik csak a rezisztív kijelző eléggé rémisztő annyiért!
-
Enjoy
addikt
Nincs semmilyen állítási lehetőség, kivéve hogy oda fókuszál a kamera, ahova bököm az ujjamat a kijelzőn. (3GS-ben ugyanis TouchFocus is van)
(Screenshot a fényképező részről) -
ludsimon
veterán
Kevesebb 'szmájlival nem lehetne?
Egyáltalán tudod mi a jelentése a kettőspont R kifejezésnek?Ne is adj választ! Ez egy szakmai topic.
Recpect a jelentése.
Kicsit bővebben.De ez ugyan így vonatkozik a többire is, teljesen felesleges, zavaró egy hozzászólást 20 'szmájlival' megtűzdelni.
-
BalanceR
addikt
A digitális gépek esetén fényérzékelő áramkör (CCD/CMOS) (fény)érzékenysége határozza meg azt, hogy milyen fényviszonyok között tudunk fényképezni.
Általában ISO 100 az alapérték. Ha gépünk ennél magasabb érzékenységgel is rendelkezik, akkor kevesebb fénynél is fényképezhetünk. Ezt úgy érik el, hogy az elektronika felerősíti a fényérzékelőről érkező jeleket (képinformációkat). De sajna nem csak a hasznos jeleket, hanem a véletlenszerűen előálló zavaró jeleket (zajokat) is felerősíti, ami a kész képen szemcsézettség, elmosódottság formájában jelentkezik. (Ugyanúgy mint a hagyományos filmnél.)
Az érzékenység csak úgy növelhető, ha az elektronika gondoskodik a hatékony zajszűrésről , ezért kerülnek drágába a magas ISO érzékenységű gépek.... Van olyan gép is, ami ISO 25600-ra képes, bár ilyenkor már szinte használhatatlan a fotó...Ha sikerült nagyon jó, de zajos képet készítened, még nincs veszve minden... vannak nagyon jó kis zajszűrőrpogik, amik csodákra képesek
-
BalanceR
addikt
Amiket leírtál, teljesen helytálló!
A stopperes írásomnál arra akartam kilyukadni, hogy AUTO módban a gépek egy bizonyos expozíciót akarnak elérni, szóval, ha növeled az ISO-t, (pl 50ről 100ra) az automatika csökkenti a zársebességet (pl 1/60ról 1/100ra) hogy kompenzáljon...
És mivel a mutató gyorsan mozog, a lassabb zársebességgel exponált kép jobban be fog mozdulni... -
.bableWes
őstag
én ott kezdenék, hogy minek a telefonba iso érték állitás? ha tényleg olyan komolyan gondolnák a telefonnal valo fényképezést, akkor elöször is rendes optikát rakjanak bele, nem ezt a holmi vacakot...
én iso témában nem vagyok jártas, annyit tudok amennyit megtapasztaltam... minél kisebb az iso - sötétben - akkor annál sötétebb a kép, kevesebb a képzaj, és élesebb a kép. viszont ha az érzékenység magasabb, akkor világosabb a kép, de életlenebb és zajosabb is.
meg még azt nem értem, hogy igaz hogy csak a digitális gépekben, de már megjelennek az iso3200+ érzékenység is, de kérem mi a ****nak? az iso érték is csak egy nagy marketing fogás, egy bizonyos értéken tul, ugy mint a megapixel szám.
szerintem érted. nekem 12megapikszeles a telom, neked csak nyo'c, szvsz oda vissza veri a tiédet...szerény vélemény, nem megkövezni
-
BalanceR
addikt
-
Enjoy
addikt
'késve bár, de törve nem
Sajnos ez a kamera ennyit tud, nincs mit szépíteni rajta.
A Touch Focus nem az igazi, én is úgy tudom, hogy követnie kéne a megjelölt részt a fókusznak, ez gyakorlatban egyáltalán nem úgy jön le.
Közben elkevertem valamerre a jó kis karácsonyi képeimet
De majd csinálok egy-kettőt. -
milandice19
tag
A szín az első témánál a felhősnél nagyon ott van
az jobban hozza azt amit a szememmel látok
A második téma, nekem tetszik mind2, de pl. a felhős módnál a ház színe az valósabb, automatán meg az égMég megfogom próbálni a makrót hogy konkrétan mennyi az az annyi! Az 5. képet már tényleg közel tettem, de addig próbálom még minimális az eltérés, hogy pirosat jelez fókuszálásnál, vagy zöldet!
-
picur220
veterán
Tehát összességében sak nem vagyok vele beljebb...
Akkor sem vennék S60-as Samsungot, ha egy egész DSLR-t belepakolnának, mert szar. Cseszhetem a kameráját...
Nekem a következő telom vagy HTC vagy Apple lesz. Ezek vannak normálisan a minőségre állva. HTC Hero meg iPhone 3G(S) nagyon ott vannak. Esetleg ha a Motorola Droi djó minőségű lesz kívül-belül, akkor az. -
ludsimon
veterán
"Az N79-en van lehetőség arra, hogy te határozd meg neki, hogy hova fókuszáljon? "
Sajnos nincs benne.
A G600-ba volt emlékeim szerint, hogy mátrix, vagy középpontos, de itt nincs."Ennek ellenére élvezhető maradt a téma!"
Köszi! Első pozitív a képekre."és akkor döntse el az a szegény gép, hogy hova is élesítsen!"
Hát igen, ez a tiszta véletlen. Vagy csak okosan kitalálta a telefon hova akarok élesíteni."A fény típusa sokat számít az N79-nek?"
Igen, rengeteget!Automata módot egyedül napfényben lehet korrekten használni, szobában, felhős időben, sötétben viszont azonnal machinálni kell, mert látod mi lett itt is az eredmény, pedig nem lettek olyan rosszak. csak sajnos naposra állítottam izzólámpa helyett.
"Gondolom itt digitálisan tesz egy szűrőt a képre, amivel kompenzálja a különböző színhőfokokat?"
Igen."Szép az első fűzésed!"
Köszi!
Már így vettem használtan, egy nagyon jó baráttól.
Jövő tavaszra pedig le szándékozom cserélni a felnit, mivel már rendesen meg van kopva a fékfelület.
Úgyhogy akkor újra lesz fűzve mindkettő, ezt pedig eladom fixis arcnak, vagy aki megveszi."teló nélkül az eleje?"
Igen, mivel országúti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpársportok
- Óvodások homokozója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest