- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
válasz
kacsa7 #59817 üzenetére
Szerintem pont a tájkép lesz a G6 erőssége. A G6 az elsődleges kamerával ilyen képet csinál, lehet a többi csúcstelefon ebben valamivel jobb (bár szerintem rossz időben havazásban ez teljesen okés minőség): [elsődleges kamera sima 71 fokos látószöggel]
Akkor jön a G6-os tulaj, hogy én viszont még ugyanannyi idő alatt csináltam ugyanonnan egy második széleslátószögű /panoráma képet is. Ez szerintem sokkal többet ad hozzá az egész történethez a látványhoz, sokkal könnyebb elképezni a tájat, környezetet: [széleslátószögű 125 fokos kamera ugyanonnan]
Elég nagy túlzással olyan mintha 1-2 mp alatt objektívet cserélnél.
-
*RLaci*
addikt
válasz
kacsa7 #59478 üzenetére
Igen,azt nagyon elkapta.Mondjuk ott pont szemben voltam a nappal(én vagyok a képen
),és pont volt egy kis napsütés.
(#59479) Dr. 444Hertz Hát az úgy volt....
Viccet félre téve,itt vettem a HA-on.Olyan áron,hogy nem lehetett kihagyni.Párom 5X-ét váltotta.
(#59477) Aryon87 Jók lettek.Én még nem láttalak,de abszolút másnak gondoltalak.
-
-
Burt1793
veterán
válasz
kacsa7 #59265 üzenetére
Az nem átlag kompakt. Egy átlag kompakt 80-100 ezer forint. Kicsit unfair az összehasonlítás így, vagy akkor egy 30 ezres kínai teló kamerájával hasonlítsd össze. Mellesleg sok beállítást a telefonok most is csak a csúcskategóriában adnak általában, de igen, egy ilyen árú telefonnál jobb az S7, csak zoomolni nem lehet vele.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
kacsa7 #58782 üzenetére
Kb a 2 közt, csak nem kézi állítással szórakoztam (előre programozott felhő mód), de ott nekem inkább a meleg színűhöz hasonlított, pont emiatt keztem babrálni vele, nem csak auto módban lőttem......
Aryon
Sztem teljesen rendben vannak a vele készült képek, sztem kicsivel jobb is a G4-nél.Amúgy kíváncsi is vagyok ki szerint melyika jobb?
-
DaWehun
tag
válasz
kacsa7 #58294 üzenetére
Nem kirohanás, csak divat lett, hülyeségeket beszélni és úgy összehasonlítani két telefont itt ami igazából nem is egy ligában játszik. Egyébként meg pont te mondtad meg az igazságot, hogy szubjektív kinek mi tetszik, mégis bele van magyarázva teljesen hülye érvekkel, hogy a Samsung a király így-úgy... Tényekről beszélünk. Ti Samsungosok azt mondjátok a Honor nem jó én szerintem meg a Samsung nem jó. Ennyi. Honor lehet, hogy mos szar fényviszonyok között, de a Samsung meg élesít. Ezen kár veszekedni. Csak úgy beszél itt néhány Samsung császár mintha az lenne az etalon, pedig közel sem és ez kicsit már kezd vicces lenni.
-
Aryon87
félisten
válasz
kacsa7 #58114 üzenetére
Hehe. S7 is lehetett volna, 10k rafizetessel. De nem akartam tomegtelefont, meg van mikor a Samut annyira istenitik, hogy lassan a szifonosokat is lepipaljak.
A H8 legalabb egyedi, eszmeletlen jo ez a kek. Nappal kiralykek, ilyenkor meg majdnem fekete. Mondhatni, szinvaltos -
-
ToniSoprano
addikt
válasz
kacsa7 #57918 üzenetére
Mondjuk nekem az S7-tel inkább az a bajom, hogy a szélek is ugyanolyan élesek, mint a kép közepe, nincs egyértelmű fókuszpont a képen, nekem ezért kicsit mesterségesek a képek időnként. Ezen az összehasonlító teszten pl. Canon EOS 5D / 24-70 f2.8L obis gép kb 7-800 ezer Ft, mégis bal oldalt a kép szélén ami kicsit homályosabb mint a közepén [link]. Vagy itt pl: [link] Ez szerintem nem lencsehiba kicsit utánozza az emberi szem fókuszálását, de lehet rosszul gondolom. Egyébként az S7, S7 edge baromi jó teló, a note 7-et nagyon sajnálom legszebb teló ami valaha kezemben fogtam.
-
PuMbA
titán
válasz
kacsa7 #57676 üzenetére
A H8, P9-nek még mindig van és lesz egy nagy problémája. A felvett videók hang és képminősége ratyi. Körülbelül a 40k-s telefonok szintjén van, de a hangminőség még ezt is alul tudja múlni. Már majdnem vettem én is egy Honor 8-at, de ezt hogy rontották el ennyire...teljesen ellentéte a fotók minőségével
-
-
válasz
kacsa7 #57256 üzenetére
Volt 5X-em, és nekem is szokott hiányozni a HDR+, de ma reggel kivételesen nem éreztem a Panasonicnál a színgazdagság hiányát.
Meg amúgy is a részletgazdagság híve vagyok (mert azzal lehet mit kezdeni), amiben úgy gondolom, a fentiekhez hasonló témánál a Lumix köröket ver a Nexusokra. -
Aryon87
félisten
válasz
kacsa7 #57166 üzenetére
Igen, ugy mukodik ahogy leirtad.
DrHertz444. Az oke hogy oda jutok a labahoz. A felmenessel van a bajom
De sztem ebbol mar nem lesz semmi, nem is pihentem ki magam elegge.. meg igazabol nappali es esti fotokat akartam csinalni...
Bar lehet az a bajom, hogy mar sokadjara jarom ugyanazt az utat es unom... -
-
natë
nagyúr
válasz
kacsa7 #56615 üzenetére
"The Honor 8's camera sensors are newer even than those in the Huawei P9"
Innen vettem az infót : [link]
Az biztos, hogy a szoftveres képfeldolgozó algoritmus jelentősen különbözik.
2 év garanciám van rá, nem tűnik hibásnak az enyém (kop-kop), a fórumos nyavajgásokra pedig ritkán adok, mert nagy százalékuk user error vagy 3 ember által generált rossz feedback.
Biztos jó a Samsung (volt már néhány korábban, szerettem), de én valami mást akartam. Nexusról is azért váltottam mert egy időben mindenki azzal osztott meg fotókatEngem a cucc meggyőzött a 2 nap alatt, mióta megvan. A kamerája is.
-
Burt1793
veterán
válasz
kacsa7 #56396 üzenetére
Gyönyörű képek, jó, hogy ennyit túrázol, én is sokat járok erre, de még nem láttam s7-es fószert fotózgatni itt.
Mondj valami ismertetőjelet a telóról, majd figyelek.
(#56415) bebolint98: Jók a színek, szép a város.
(#56401) Aryon87: Menő lett, bár a villanyvezeték kicsit bántó
, de csak most vettem észre, monitoron, telóról nézve csak gyönyörködtem, az amoled jót tett a képnek.
-
Burt1793
veterán
válasz
kacsa7 #56342 üzenetére
Én egy 24 colos E390HL Samsung monitorral, amit nagyjából bekalibráltam, semmi különös...
Mindegy, a tesztek szerint is színhelyes alapból és szerintem az a szürke fátyol a valóságot tükrözi, nem olyan, mint az s6-é. A másik, hogy az ablakok élesítettek, a kontúr ki van emelve feketével. Az aszfalt olyan fekete, mintha most készült volna.
Néha kirakom TV-re, az egy 55 colos f6400-as alap samu, nem mai (3,5 éves), azt is én kalibráltam, hasonló a kép, mint monitoron.
-
w333
félisten
válasz
kacsa7 #56342 üzenetére
Dell S2415 IPS !
Amiről beszélsz a "fátyol" az pont a természetes vs túlélesítés különbséget látod
Nagyíts a képbe és meglátod !
Szerk.
De neked egy régi 5 hónapos rendszer van a telefonodon ... frissíteni kéne !
Szerk.2
Én szép színesnek látom a képet mert nekem nincs matt bevonat a monitoron, pont e miatt vettem ilyen monitort mert a matt tompítja a színeket
-
Drakmusz
addikt
válasz
kacsa7 #56192 üzenetére
Jogos!Ezért hiányik nagyon a rendes manuális mód a Nexus-Pixel vonalról!!Bár úgy érzem néha kicsit túlgondoljuk ezt a témát!Nagyon kicsi különbségek vannak,csak a mi szemünk már kellőképpen kihegyeződött a legkisebb zajra is!
Én is cserélnék hamarosan,de amíg nappal nem tudnak a HDR+-nál többet mutatni,addig marad az N5X!Gyenge fénynél meg Snapseed a barátom! -
-
-
-
-
Ricardo
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gmail
- Autós topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bankmentes Részletfizetés ÖNERŐ NÉLKÜL? NÁLUNK EZ NEM KÉRDÉS HANEM LEHETŐSÉG! Dell Alienware OLED
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest