- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Magisk
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Lassú töltéssel érkezik a Galaxy S25 Edge
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #117197 üzenetére
Azért szépen lassan előjön minden amit évekkel ezelőtt kifogásoltam.
A Gcam nem sima (playból leszedem és telepítem) app, mezei userként még az megfelelő verzió kiválasztása is kb lehetetlen küldetés, a mókolása meg rutinnal sem egyszerű.
Ha lazítunk és nem húzunk egyértelmű határokat jönni fog a "Ha ezt szabad ezt miért nem" vonal.
Örülök, hogy nem vagyok topikgazda.[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
Csak annyiban szerkesztett, hogy (igaz, hogy utólag egy kis trükkel) kinyertem az eredeti élesítés nélküli fotót. Ha a gcam belefér, ezt is lehetne tolerálni.
-
félisten
-
irgum
addikt
A gyári alkalmazással lőttem, csak benyomtam a RAW módot, és ahogy írtam, egy apró trükk kell csak. Akinek van i15, próbálja ki.
-
félisten
-
irgum
addikt
válasz Plazmacucci #117192 üzenetére
Telefonon a fotók appben szerkesztésbe kell belépni, ekkor belenagyítva már látható az eredeti, élesítés nélküli kép. A mentés gomb inaktív, de ha megfogod valamelyik csúszkát, pl élesítés, feltolod, majd visszaállítod az alapra azután aktív lesz és csak rá kell nyomni. Lehet hogy ez csak egy bug, mert semmit nem változtattam csak kinyertem ezzel a trükkel az élesítés nélküli képet.
-
félisten
-
félisten
-
irgum
addikt
iPhone 15 Pro Max
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #117184 üzenetére
Nagyon fasza a 13P
-
bbendre
őstag
Több helyen is írták a redditen, hogy a Pixel Camera (ami már nem Google Camera GCam) az új verzióval és átnevezéssel valamilyen extra védelmet kapott, hogy megnehezítse a visszafejtést és a portálást más készülékre akár a korábbi Pixelekre. Ezzel együtt pedig a Pixelek kaptak egy extra kódot, hogy a portolt verziókban a HDR+ fukciók nem fognak rendesen lefutni, elvileg csak a Pixel 8 és 8 Pro érintett jelenleg...
Elvileg sikerült decryptelni, de pár dolog még hiányzik:
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-shamim/f/dl55/Android 13/13+ supported. No HDR processing. No Video surface works.
Forrás Pl.: [link]
Szerintetek mi lesz aGPixel Camera portok sorsa? A Google valóban mindent meg fog tenni a Portok ellen?iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
addikt
-
stilo18
addikt
-
stilo18
addikt
Honor Magic 5Pro (Nekem mocskosul tetszik a végeredmény... )
Xiaomi 13T Pro
[link] -gyári app
[link] -gcam
[link] -gyári
[link] -gcam
[link] -gyári
[link] -gcamIlletve pár késő esti kép:
[link] [link] [link]Az esti képeknél a valóságban sokkal sötétebb volt, volt egy ilyen wow faktor, hogy milyen végeredményt hozott....
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
xhege
veterán
Csak azért kérdeztem, mert pont nemrég Ausztriában találkoztam egy 96 éves úriemberrel, akire max 70-et mondtam volna.
-
félisten
-
irgum
addikt
-
Ricardo
titán
-
natë
nagyúr
-
addikt
válasz Roland861010 #117165 üzenetére
Álalános használatra szerintem az összes felső - középkategóriás telefon már bőven használható minőségű képeket készít.
Aztán jönnek az egyéni igények és mindenki tud válogatni magának.Ez egy nagyon jó meglátás..+1
What's clearly unimpressive, however, is the new Tensor G3 chip. While we weren't shocked to see it get smacked around in benchmarks by two or even three-generation-old Qualcomm and Apple chips, it was surprising just how anemic it feels even in actual everyday use. You simply do not get that smooth and fast flagship experience you expect after paying this much money, and it's disappointing that Google thinks this is a fine compromise to make in order to do some AI trickery locally that it seemingly couldn't with off-the-shelf Snapdragon chips.
Mondjuk ez pont meglepő, amikor éppen most kaptak 7 évnyi támogatást..[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Compared to the previous generation Pixel 7 models, the new phones show minor improvement in perceived detail although it could very well be a result of increased sharpening, which is noticeably higher this year. The shadow detail also seems slightly cleaner. Aside from that, however, the image quality doesn't show major changes from last year's models.
What's clearly unimpressive, however, is the new Tensor G3 chip. While we weren't shocked to see it get smacked around in benchmarks by two or even three-generation-old Qualcomm and Apple chips, it was surprising just how anemic it feels even in actual everyday use. You simply do not get that smooth and fast flagship experience you expect after paying this much money, and it's disappointing that Google thinks this is a fine compromise to make in order to do some AI trickery locally that it seemingly couldn't with off-the-shelf Snapdragon chips.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz leslien #117162 üzenetére
Az általános minőség talán nem romlott annyit, inkább csak bizonyos területeken gyengültek.
Ilyen a portré például.
2017-ben már ilyeneket tudtak.
[link]
A maiak ennél rosszabbak.
Az első generáció nálam is abszolút kedvenc, a fotók tele voltak élettel.
[link]
A miénk sajnos elhalálozott egy pár hónapja, valószínűleg az alaplap megadta magát.
Lehet az Aliról rendelek egyet az ingyenes tárhely miatt.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Roland861010
veterán
válasz bbendre #117163 üzenetére
Álalános használatra szerintem az összes felső - középkategóriás telefon már bőven használható minőségű képeket készít.
Aztán jönnek az egyéni igények és mindenki tud válogatni magának.
Én fényképeket csak TV-n 165cm-en 4K-ban nézegetek. Mármint amiket csinálunk az asszonnyal utazások vagy családi eseményeken. Se a telefon 6 vagy montitor 22-24 colos kijelzője számomra nem mérvadó.Eladó Apple MacBook Air M3 13 8GB / 512 GB
-
bbendre
őstag
válasz leslien #117162 üzenetére
Teljesen egyetértek . Nekem is van egy Pixel 1 az asztalomon, mindig
Tesomnál pedig egy Pixel 1 XLMarc Levoy és csapata az Adobe-nél egy új megoldáson dolgozik, elvileg 2024-2025-re lesz valami az App-ból valamint akarnak egy color profil szabványt ami hasonló lenne mint a pdf. Valami olyat akarnak amivel minden kijelzőn a képek ugyan úgy jelennének meg.
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
bbendre
őstag
válasz Roland861010 #117160 üzenetére
Nincs olyan, hogy jó képeket készít. Azaz itt nagyon sok változó van pl:
- Milyen körülmények között készült a kép
- Milyen eszközöd nézed vissza
- ...Pl.
- Tájfotó
akkor Samsung S2x Ultra. 100+Megapixel. A színeknek köze nincs a valósághoz olyan szép minden. Volt egy Samsungom régen és tesomékkal mentünk nyaralni. Átküldtem neki pár tájképet utána majd válaszolt, hogy merre jártok? Nem ismerte fel a helyet ahol voltunk egy hete annyival jobban nézett ki. De tény, a képek túl jól néznek ki (persze nem fotós szemmel)- Mozgás?
A Samsungon minden bemozdul. A Pixel erre viszont tökéletes... Gyerek, család, kutya, macska, félhomály, születésnap? Hát igen, erre jó a PixelDE, a Pixel képeit visszanézni egy HDR monitoron( Vesa Certified DisplayHDR™ 400) ...valahogy nem olyan mint a Pixel telefonon.
A Pixel 3as képet átküldtem (évekkel ezelőtt volt) az iPhonos kollégának. Nálunk valalmi fura HDR effekt szerű képek lettek a fotók a kijelzőn. Ott mindenki az iPhone-al készült képeket osztotta meg és tetszett nekik. A Pixel fotók jók voltak az Én telefonomon kijelzőjén, de az iPhonokon nagyon rosszul mutattak ...
De az iPhone képek valahogy minden eszközön ugyan olyan közepesen jól mutatnak...Persze minden telefono saját kijelzőjén minden kép elég jól rendben van...
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
leslien
nagyúr
válasz Drakmusz #117155 üzenetére
Soha nem lesz ilyen egy gyári képalkotás, mert nincsen igény az ilyesfajta képi világra.
sajnos így van amióta nincs ott a mester azóta csak romlott a minőség...
azért tartogatom még mindig számomra az etalont karc mentes állapotban..
[kép] [kép]Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #117156 üzenetére
Ezzel mondjuk egyetértek : Persze egy agyon hekkelt, féléletet rászánt, végtelenségig optimalizált sufni tuningolt(és 99%-ban még így sem működik fullosan) gcam jobb tud lenni nekünk.
Rohadt fárasztó - még rutinnal is - összerakni egy nagyjából univerzális konfigot.
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz Drakmusz #117158 üzenetére
Nézegetem, egy ideje a telefonokat-miket mennek mostanában ezek a fényképezőgépbe oltót telefonok és hát olyan minimális eltérés van, hogy nem is értem ezt a rengetek pörgést.
Az itthon rendes forgalomba árult készülékek nagy része jó vagy nagyon jó képeket készít. Amit nem lehet, kapni vagy nem úgy működik, ahogy kellene (valamilyen szolgáltatás hiányzik belőle) azok meg szinte mind kiemelkedőek a tömegből.
De én például biztos nem vennék olyan telefont több 100ezer Ft ért, amire kétes garancia van vagy kitépem, a hajam mire elintézem.A Pixelek mindig is, no.1 volt fényképek terén, de nekem ezek mindig teszt készülékek maradnak az android számára.
Volt még sima pixel xl-em jó volt az is.
a Gcam meg jó dolog, de ez már sok szöszölés szerintem egy olyan eredményért, amit egy normálisabb gép fele ennyiért simán ver.
Persze jó dolog a telefont előrántani a zsebből, és bumm, ott egy jó kép.[ Szerkesztve ]
Eladó Apple MacBook Air M3 13 8GB / 512 GB
-
addikt
-
Drakmusz
addikt
válasz Elit3Zotya #117156 üzenetére
A Pixeleknél speciális a helyzet, hiszen a megoldás házon belül van.
Értelemszerűen a többi gyártónál mindig lesz valami anomália.
A BigKaka nálam konkrétan atomstabil, pedig egy régebbi verzió van fent.
Ha vennék egy 8 Pro-t, az első dolgom lenne meghekkelni.
A DxOMark tesztet azért még megvárom.....https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
addikt
válasz Drakmusz #117155 üzenetére
Persze egy agyon hekkelt, féléletet rászánt, végtelenségig optimalizált sufni tuningolt(és 99%-ban még így sem működik fullosan) gcam jobb tud lenni nekünk.
Nem mintha a gyártók nem tudnának bármikor ennél is sokkal jobbat alkotni, csak hát akkor nem mutatna jól az instán..
Felesleges szerintem ezekhez hasonlítani, mert eleve a saját ízlésünkre tudjuk alakítani, ami vagy tetszik másnak vagy nem.
De a gyárit el kell fogadni az emberek 99%-nak, mert azt sem tudja mi az a gcam.Más.:
Viszont a fold 5, van annyira jó mint telefon, hogy lehet nekileselkedek egy gcam kipróbálásan.
Azt láttam, hogy sima s23-on elég jól működik, ez meg kb ugyan az.
Szegény hint, majd 1.én megemlékezek.[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Elit3Zotya #117154 üzenetére
Én többek között erre próbáltam célozni a múltkor.
Ez nagyjából a teljes mobilos fotózásra érvényes.
A belefektetett energiához képest az eredményesség minimum véleményes.
Az ember változik, szerencsés esetben magára tud szedni némi tudást.
Tele van hasznos infókkal a világháló:[link]
Hintnek például volt egy stílusa, ezt aláírom.
De nagyon sokszor elbeszéltetek egymás mellett, és pusztán sértettségből már nem maradt idő az érdemi vitára....
Nem véletlenül nem használok már én sem gyári Pixelt, rengeteget változott a véleményem.
[link]
Ezt most délelőtt lőttem, pusztán teszt jelleggel a BSG miatt.
Soha nem lesz ilyen egy gyári képalkotás, mert nincsen igény az ilyesfajta képi világra.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
addikt
-
Drakmusz
addikt
válasz Elit3Zotya #117148 üzenetére
Az első sorozatodnál nézd meg a második, és mondjuk az ötödik fotót.
Szinte az összes finomabb textúra elpusztult.
Ehhez hasonló a második sorozatban a negyedik képpárból a Fold fotó.
Komplett katasztrófa.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #117150 üzenetére
Nem célom,vállalom.
Nincs jó automata. Csak amiket felsoroltam (s egyet is értettek többen velem).
Többi fos.Legyen kép is:
Xiaomi 13
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #117148 üzenetére
Aznegy dolog, hogy nekem használható és nincs vele bajom, de messze nem jó.
-
addikt
-
addikt
-
natë
nagyúr
Nem, ez nem jó, ahogy a 13/Pro gyárija sem, bár azok jobbak valamivel. Olajfestmény fák, levelek, brutális zajszűrés.
-
addikt
-
osonte
őstag
válasz Elit3Zotya #117143 üzenetére
Amúgy én is jónak érzem a kameráját, Xiaomi 13-hoz képest nem visszalépés nekem (a főkamera!). Nyilván például az iPhone 14 PM más liga (főleg az egyéb kamerák), de nincs rajta Android, ezért OFF nekem.
-
addikt
-
natë
nagyúr
A 2 T-modell közeli ojjektumoknál egészen jó is tud lenni, távolabbra (pl. erdőt, fákat) ne fotózzon vele senki, mert rettenetesen tudnak kinézni. Ez megvolt/van valamennyire a 13/Pro-nál is, bizonyos fényviszonyoknál, de sokkal light-osabban.
Amiben nekem jobban tetszenek az új T-k, az a színkezelésük. -
Orgi
addikt
Amúgy ez tök szomorú, az átlag ember annyit tud kb tenni, hogy figyeli a teszteket, ha GSMArenaból indul ki akkor a 13t kamerája király és ott a tesztképek sem néznek ki rosszul:
"We found the main camera's performance during the day to be excellent, leaving us with little to no complaints. Overall processing is identical to the 13T Pro with plenty of detail, sharp enough objects, wide dynamic range and no noise. We went for the Leica Vibrant option by default, which delivers more lively colors and lighter shadows, but without going over the top. Color reproduction is still somewhat realistic.
The camera seems to be consistent indoors as well, with virtually no noise and little to no deterioration in overall quality in more challenging lighting conditions.
The Leica Authentic preset goes for more accurate and realistic color reproduction, higher contrast, deeper shadows and a subtle vignette effect. We believe the Authentic preset will be useful for some dramatic shots in the city or when shooting greenery as the green color comes out quite different in this mode."Közben meg a valós képen itt nem feltétlenül ez látszik
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Telefon saját topikjában amúgy valaki pont most cserélte le a sima T-t a Pro-ra, és ő is azt írta ma reggel, hogy sokkal jobb képet lő a simánál...
De mindegy is, akinek esetleg szimpatikus a model, annak lehet hasznos infó volt a dxomark -os eredmény.Szép napot Mindenkinek.
-
stilo18
addikt
Youtube -on is ezt láttam, akkor azt hittem csak promó a jobb model felé, aztán mégse... (Ezek szerint.. )
De látod, itt a fórumon valaki rommá dicséri a sima 13-at, az általad említett gsmarena teszten meg a földig hordott 13T köszöni szépen fityiszt mutat neki...
Szóval...hát...nehéz ezen kiigazodni
-
stilo18
addikt
Pici érdekesség a Xiaomi 13T témában.
Tudom itt pokolra kell küldeni a dxomark-ot, de elvégezték a 13T Pro tesztjét is. (A 13T már pár nappal előbb kint volt )
Összesítésben a Pro model a 36., a sima a 62. helyre tudott odaérni.
Szóval hiába a hardveresen ugyanaz téma, az erősebb, jobb soc azért mégis csak jobb végeredményt hoz össze.
-
addikt
-
Roland861010
veterán
RAW egész jól szerkeszthető.
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #117131 üzenetére
Nekem ez jobb természetesebb...
Pixellel Night sighttal jobbat lehet lőni, mért én állítom a fényerőt majd hozzá az árnyékot, színhőmérséklet csak hab a tortán[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Roland861010
veterán
válasz Elit3Zotya #117124 üzenetére
1* zoomnal 24Mpx a többi ezek szerint nem tudja .
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #117126 üzenetére
Night mód nélkülibe mit mutat?
-
addikt
válasz Plazmacucci #117127 üzenetére
Ha rákattintasz, akkor jó a link, csak a kiskép maradt ugyan az..
-
félisten
-
addikt
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #117124 üzenetére
Szerintem a 15Pro igen tisztességes lett.
-
addikt
válasz Roland861010 #117121 üzenetére
Kevesebb a zaj és sokkal jobb a hdr a 15 pro-n, de részletességben sem sok difi van.
Mondjuk én tuti nem állítottam volna 12mp-re a 15 pro-t, mert akkor részletességben is jobb lenne.#117123natë
Ha minden igaz, holnap már tudok vele futni egy szokásos próba kört.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #117120 üzenetére
Na, milyen a T Pro?
-
Bossi
őstag
Pár iPhone 15 Pro kép normál és zoom.
-
Roland861010
veterán
iPhone 15PRO vs iPhone Xs
Hát kiraktam őket 4K- ás 165cm-es Tv-re nem láttam akkora különbséget...Eladó Apple MacBook Air M3 13 8GB / 512 GB
-
Cblacksmithc
tag
Sziasztok. Nem szeretnék értetlen lenni, mert tudom, hogy van topicja a mobilomnak, de ott nem kaptam választ. Tudna valaki jól működő gcam-et és konfig fájlt küldeni ehhez a tipushoz ?
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Kamera fronton mi a helyzet az új Nothing Phone-nal?
-
addikt
-
Kleroo
veterán
Ne értsetek félre a rofl-el, sztem rohadt muris, hogy pixel telóra, is kvági vissza kell portolni egy "pixel" sw-t
Vagy csak nem tudom pontosan mit takar a gcam.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #117111 üzenetére
Szerintem is rendben van, mobillal már ezek a képek ördögi kategória.
-
addikt
-
Thom!
veterán
[link]
Pixel 8Pro vs 7Pro
12MP vs 50MP! -
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #117072 üzenetére
Ó a jó kis SE w300i. De szerettem azt a csikicsukit
Bírom ezeket a régi gyűjteményeket. Nekem a veteránokból (persze kis szürkeségek) w580i, wt19i, G4 (ebből 2), SP van csak.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Thom!
veterán
50MP jpeg és RAW amit tud Pixel 8 azért komoly láttam.
Kár hogy b@szott nagy a mérete...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Delta Force (2024)
- XPEnology
- Home server / házi szerver építése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Plus 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Motorola Razr 40 ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S22 ultra 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest