-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
novinyul
veterán
válasz
Kleroo #120247 üzenetére
Bizony látszik hogy az Innov 8 elverte az akkori csúcs Nokia telefonokat, meg úgy a teljes mezőnyt
Francia: Mint telefon nagyon jó volt, jobban szerettem használni mint az N95, 95 8GB verziót
Zotya: Hiába FinnEz ennyit tudott. Ekkor kezdődött a Samsung felemelkedése az okos szériában. Az Innov 8 után az Omnia HD rendesen be égette a Nokia érintős okos szériát.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #120247 üzenetére
Innov8 volt a király akkor.!
N95 8gb-m volt akkoriban, de esélye nem volt ellene, fájt is rendesen a tény.#120246novinyul
Remélem Finn modell, mert aszem azok voltak a jobbak.
Nekem van egy csomó n95/8gb képem az kb ugyan ez, csináltam is kisebb összehasonlítást magamnak egy Samsung u600 al, de pc-n vissza nézve rendesen elrongyolta őket a Samsung. -
novinyul
veterán
válasz
Kleroo #120168 üzenetére
Most egy kicsit én is meglepődtem
Én sokkal rosszabb minőségű képeket vártam,de ehhez képest meglepően jó még most is. Volt anno 3db belőle, nagy kedvencem volt. Most már csak ő maradt, ráadásul ezt Bog-l kaptam
Ez volt a teszt telefon itt az oldalon. Szerintem a következő egy N82 vagy Sony Ericsson C905 lesz
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #120040 üzenetére
Pont ezért is jobb az 50mp-es kép, mert kevesebb rajta a hdr, legalább is 23 ultrán így volt.
Bár úgy még jobban gatya a gyorsabban mozgó dolgoknak, de nekem akkor is tuti az lenne az alapértelmezett.
X7 ultrán is sokkal visszafogottabb master módban hdr, az automata képek ezen is túlzóak kicsit. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Kleroo #119847 üzenetére
[Xiaomi Smart Pet Fountain]
Még Mobilarénás teszt is van róla.Nekem ennek a legelső verziója van meg. Talán 2018-ban vettem. Azóta csak szűrőt cseréltem benne, tisztítás után néha makacs elindulni, de szerencsére problémamentes.
Most is épp használja, amíg ezt a hszt megírtam: [link] -
bbendre
őstag
válasz
Kleroo #119780 üzenetére
Igen, de pl a Samsungnal ott van a sok bemozdult kep. Az pont senkinek nem kell. Viszont sok olyat hallottam, hogy Samsung-ot veszek ugysem fotozok sokat, nincs gyerek, kutya. De olyat is, hogy van gyerek es Samsungot nem veszek mert ...
Kicsit fel van osztva a piac... szamomra ...
Es igen, ez netto koryomezet szennyezes is .. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Kleroo #119727 üzenetére
Én is pont ezt írtam, hogy jók a részletességek, de a színek nincsenek a helyén, és hát látszik, hogy eljárt felette az idő.
Főleg az égbolton látszik. Az tipikus többéves ezelőtti képalkotás.A mai gcam mentes telefonokkal kezdve pixeltől xiaomin iphonen samsungon át az összesnek az a baja, hogy belenagyítva egy olajfestmény az egész. Kinek jobban, kinek kevésbé.
Ezen felül maximum az változik, hogy melyik mennyire csalja el a színvilágot a valóságtól.Ránézésre hirtelen lőve, megnézve a képet jónak tűnik, világos stb.. de ennyi.
Persze, kinek mi jön be. Nem véletlen ,hogy efelé haladnak a gyártók, hisz úgy látszik, hogy az ilyen képalkotásra van igény.
-
-
Drakmusz
addikt
válasz
Kleroo #119205 üzenetére
Szerintem meg semmit nem változott.
[link]
Nézd meg itt a harmadik fotót, erősen kétlem hogy a valóságban így nézzen ki egy fa, mint a háttérben található.
Az aurás vezetékekről már nem is beszélve.
Majd a beltérit is megvizsgálom nagyban, de nem hinném hogy változik a véleményem. -
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #118655 üzenetére
Nem fogják megkapni ezt a képfeldolgozást, mert az nekik semmi előnnyel nem járna.
Hardver adott már évek óta mindegyik gyártónál, hogy jó képek születhessenek.
Mindegyik gyártónak lett egy saját profilja és ezzel együtt egy saját tábora.
Gondolom már túl sok panasz volt tesztelők részéről amit sokan olvasnak, hogy ezen javítani kellene és végre hozzá nyúltak.
Sajnos ennek is örülni kell, hogy egyáltalán elmozdultak ebbe az irányba. -
Ixion77
addikt
válasz
Kleroo #118486 üzenetére
135mm azoknak jó portréra, akik anorexiás lófejű modelleket fotóznak. Átlagemberekhez inkább a 85mm a legjobb, ami mobilos körökben kb. 3x-nek felel meg.
A 10x szerintem a "nem tudok közelebb menni, de meg akarom örökíteni hogy van ott valami" fotókhoz kell igazán. De a 24U 5x képéből kivágott 10x az első képek alapján jobb, mint a 23U 10x kamerája, úgyhogy nem kár érte.
Viszont sajnos az 1x képek nem javultak, ahogy az #118482 fotóján is látszik. A PhoneArena 23U összehasonlítása alapján az én szememben egyértelműen jobb a Pixel és az iPhone egyaránt.
Kár, hogy az Pixel CPU-ja lassú, iPhonet meg elvből nem veszek. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #118486 üzenetére
Ahány ember annyi féle szokás.
Én nagyon szeretem a 10x zoomot, de ritkábban van rá szükségem mint a 3x és 5x-re.
Lehetett volna két jó minőségűt is beletenni kühmm 13 ultra, vagy akár 2 periszkópost is x7 ultra.Ha választanom kéne hogy melyiknek kellett volna jobb szenzornak lennie a 3x vagy 5x, hát nem tom, nyilván a Samsungnak az volt a célja, hogy ne legyen rosszabb az eddig megtartott szintnél, és ezt egy 5x zoommal jobban megtudta oldani.
Az biztos hogy egy nagyon jó 3x zoomal tovább kilehetett volna tolni a következő zoom kamerát pl x7 ultra 6x-os. -
válasz
Kleroo #118177 üzenetére
Én konkrétan arról beszélek, hogy olyan rajzolatot tesz a holdra, amit template-ből van, nem a kamera lőtte. A többi nem érdekel, csak a végeredmény. Amíg az van a képen ami valójában verte vissza a fényt, addig nálam nem számít csalásnak. De ez a hold valami kegyetlen kamu.
-
Helltak
őstag
válasz
Kleroo #118042 üzenetére
Nekem is ez volt a legfontosabb cél (két kisgyerkőc) és a Honor Magic5 Pro vált be az egyik legjobban. S23 Ultra teljesen elveszett, Xiaomi 13-as széria még egész jó kategória. Pixel 7 Pro is jól szerepelt.
Honornál van egy gyors mozgást követő mód úgymond, ami szintén jól jöhet. -
bbendre
őstag
válasz
Kleroo #118044 üzenetére
Itt van egy este, random fények kb:
https://photos.app.goo.gl/EgRKete8HB7NEXkT6
El lehet olvasni mi van a Matisse alá írva meg a korcsolyázó emberek feje sem annyira rossz. Pixel 3XL.
Sötét, valahol a ligetben mindketten futás közben naplemente után:
https://photos.app.goo.gl/av7QzM6Pc6bFNyxA8
Ok, ez nem egy műremek, de látszik és ennyi idő múlva felismerve a gyereket, jé milyen Pici volt valamint mindketten futottunk a fútópályán nagyon kevés fényben a software pedig nagyon kitalálta milyen is az arc és ez még a motion unblur előtt volt -
siskad
őstag
válasz
Kleroo #118042 üzenetére
Nem feltétlenül kell hozzá mozgó célpont, emlékszem nálam az S22U is ha beltérben embert fotóztam vele (és nem mozdult, betonstabilan állt egy helyben) a hajánál látszott a legjobban, hogy mennyire szétkenődött az egész, nem lehetett látni gyakorlatilag a hajszálakat.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kleroo #117979 üzenetére
"Gyerekfotózás... gondolom itt a gyors feldolgozás, gyors záridóre gondolsz. Az is kierőltethető belőle."
Anno úgy indult, hogy elvittem a pixelt foci edzésre és meglepően jók lettek a képek. Majd kivittem a saját majd egy S21 ultrat és egymás mellett tartva egyszerre nyomva "automatan" az expot ütött, hogy mennyivel jobbak a pixel képek.
Az a tippem, hogy a pixel algoritmusa vhogy kitalálja mi van a képen. Tájkép, csoportkép, portré, mozgó gyerek és belövi az exp időt pont úgy ahogy akarnám. Ez máshol annyira nem tünne fel de amikor a focis gyerek éles de a mozgó lába,labda amivel rúgja a labdát pont hogy érzékelhető legyen a mozgás a fotón pont! kellően megfolyt, láthatóan mozgásban van mert kevés pont tökéletesen sok a záridő de közben meg minden más ahogy elvárnám éles. És ez nem véletlen. Uígy jó plda, hogy a pl szemnek fixen vmennyire be kéne mozdulnia amit fotósok rühellnek de csodák csodája az éles. Gondolom csinált 10expot és ahol éles volt a szeme onnan átemelte. De a műfű is beltérbe furcsán jó. Kevés a fény magas az expo szarnak kellenel lennie. Erre egész használható.
De az image stacking és többi dark magic is beütött.Szóval nem arra gondolok, hogy belövöm a záridőt ~1/250-1/500ra és akkor kb jó és ha 1/250 akkor megfolyt a láb mert hiába attól még más is 90%ban megfolyt ami nem kívánatos. A pixel "ai" meg fotorol fotora belövi ahogy az algoját feltréningezték.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kleroo #117974 üzenetére
Az én kívánalmam egy minnél szélesebb (14mm alá is be lehetne menni), 35mm, kb 75mm (portré) és egy minnél "távolabbi" (~FFre 180mm+) persze mind kimaxolva szenzor és második körben fényerő vonalon. Ja és stabi 75mm fölött mindenhol.
És ehez társuljon a Pixel fotó algoritmusa ami gyerekfotózás vonalon szerintem etalon, video vonalon meg nem tudom ki a legjobb.De megértem azt is akinek 50mm fétise van.
btw mobil vonalon foto/video vonalon ha a fenti eljönne az kánaán. Onnan már csak VR, vmi jobb dex és.... már tényleg tökéletes.
@Plazmacucci remélem periszkóp és nem csak vmi körömpiszok érzékelő. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #117850 üzenetére
Minden csúcs Xiaominál lemennek ezek a szokásos körök. pl 12S ultra, 13 ultra..
Authentic teljesen más. keress rá a csoportba, van milliónyi kép.
Reméljük meg marad ez a szint, de az sem lenne baj, ha kicsit még jobb lenne.
Továbbra is a 13 ultra szerintem a király, csak arra váltanék vissza, de túlságosan szeretem az 1-V-öt. -
törölt tag
válasz
Kleroo #117847 üzenetére
Tegyük hozzá azért, hogy ez Leica Vibrant auto módban... Nem feltétlen kell, hogy ennyiből álljon csak "a kamera", és ha valaki természetesebb feldolgozást akar, akkor pont a Xiaomikban van rá gyárilag is több lehetőség változtatni ezen. 3rd party opciókról már nem is beszélve.
Aki egy kicsit is akar, az ezzel is fog tudni olyan képeket csinálni, mint bármely más telóval, mint ahogy az elődjével is tudtak a Vibrant módot elengedve.Emellett a sima 14 megkapta a tavalyi Pro modell 10cm-re fókuszálni képes 50MP-es teléjét és 50MP-es ultraszélesét, ami mindenképp előrelépés.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #117679 üzenetére
Szerintem is nagyon rendben van a ONE UI..
Az alap droid egyébként jobban tetszik kinézetre, de kicsit fapad.
Jobban tetszik amik arra épülnek, de tesznek hozzá extrákat pl xperia UI/
Oppo/Oneplus, de pl a Honor/Huawei is nagyon rendben van szvsz.
De igazából mind tetszik.. -
Kleroo
veterán
válasz
Kleroo #117678 üzenetére
Ja, és utáltam a samsungot....szóval pont hogy ellentétes irányba vagyok elfogult. Mindig custom romok voltak rajta a remek HW és pocsék SW miatt. Sonyericsson, Miui, LG, mind sokkal komplettebb, szebb, jobb rendszerek voltak számomra. Aztán a OneUInál elkapták a dolgot, belekötni se tudok semmibe már. Kíváncsi volnék mik miatt lehet utálni.
-
-
-
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #117395 üzenetére
Direkt zárójelben írtam, hogy szerintem nem a legjobb, de azt is hogy nézze meg hátha neki tetszik, mert ha igen, akkor no para.
Videóban meg az egyik legjobb, ha nem a legjobb..
Ha visszakeresed láthatod, hogy én is ezt vallom, hogy nincs olyan hogy legjobb, kinek mi tetszik, igazából mind használható már.
Egyedi preferencia kinek mi jön be a legjobban.
pl.: Írhatom én, hogy a Sanyi az egyik legjobb szerintem, ha másnak meg kula, mert nem színes... -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #117328 üzenetére
Ja igen, a lágy mód..
Azt el is felejtettem, meg nézem úgy is..
50mp-es módban sajnos tényleg gatya van neki gyengébb fényben, és a gyorsabban mozgó dolgok esetében is..#117326otto14
Így se ájultam el a részletességtől,(bár így is jobb a többségtől) de egy 13 ultra simán verné ebből a szempontból, viszont színekben jobb a Sanyi..
Jó lenne egy összehasonlítás.. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Kleroo #117013 üzenetére
Elég lenne ha egy p50 pro félét beleraknának 3.5x zoomnak, azzal a szenzorral még nem nagyon láttam rossz kamerás telefont, a szenzorzoom meg megoldaná a 2x-állást, de nem a jelenlegi minőséggel, mert az jelenleg a samsnug-ban a leggyengébb, pedig volna miből kivágni..
-
-
picur220
veterán
A kis látószöggel nekem is meggyűlik a bajom néha, dehát ez egy telefon...
A kis virág minősége tényleg jó, mivel a zajszűrés mosása szinte abszolút nem látszik rajta, de azért ennél bőven lehet jobbat csinálni egy digitgéppel, szóval nem kell ennyire felhúzni, de a telefonok között nagyon jó minősége van szvsz! -
ludsimon
veterán
A D90 mióta telefon?
A topic címe: Fotók, videók mobillal
Nem ment el az eszem, és nem is vagyok én benne a fotós szakmában, hogy 200k-s fényképezőm legyen.
Maximálisan elégedett vagyok az N79-em teljesítményével!Egy ilyen kaliberű gép, szvsz annak éri meg, aki havi szinten 300-500 képet lő, szerintem hülye aki csak azért vesz ilyen gépet, hogy havi 5-10 képet lőjön vele, mert akkor ebből következik, hogy nem szakmabeli emberről van szó, ebből következik, hogy minek neki DSLR?
N79 képei pedig vetekszik egy kissebb kaliberű régebbi kompakt digigéppel.
-
--Nozbert--
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- weiss: Pant* rant
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest