- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
most már az avatarról megjegyzem, csak ne jöjjön több azonos avatarú, esetleg FSX-es ide
de egyébként az igazság az, hogy nem állt még át teljesen az agyam erre a megosztott topikra... egyszerűen megfeledkeztem róla, hogy lehet nem FSX-es vagy
ui: elég lenne csak a kérdésekben írni, és nem gondoltam komolyan
-
AirBooms
addikt
PSS tele van bug-okkal (én még ennyire hibás, bosszantó kiegészítőt nem láttam az FS-hez), ráadásul mivel becsődöltek, nem csak a fejlesztést hagyták abba, hanem a supportot is. Ha újrahúzom az FS-t, ezek lesznek a legelső addonok, amiket biztosan nem fogok felrakni... Talán a Concorde-ot...
-
Korcsii
őstag
egyikse
PSS szenvedős (ahogy hallottam - még nem próbáltam), Wilco bugos, bár patch-olva már elviselhető... mondjuk a fizikáján még dolgozhattak volna... okozott pár nyugtalan percet, főleg amikor online meg szerették volna könnyíteni az életem a rövidítésekkel, de csak szenvedés lett belőle, hogy a sebesség és a magasság is stimmeljen approach-nál... de ha ráérzel, akkor már tudod, hogy hogy kell ereszkedni, hogy minden jó legyen... 64 órát repültem vele online, és szerintem még fogok is... a lényeg: autosave...
-
Korcsii
őstag
páran szenvedünk vele...
a panel.cfg-ben ezt:
gaugeXX=shockwave_lights!SW Lights, 1,1,1,1 //shockwave light
cseréld le erre:
gaugeXX=shockwave_lights!SW Lights_gear, 1,1,1,1 //shockwave light
persze az XX az egyedi, egyel nagyobb szám, mint a felette lévők...
így a futómű behúzása után lekapcsolja az összes landing light-ot... namármost 10.000 ft qlatt azoknak égnie kéne... így én két megoldást találtam:
1. megelégszel a két szárnyon lévővel, és törlöd a futóműn lévőt
2. az orrfutón lévőt rákötöd a taxi light kapcsolójára... ehhez az aircraft.cfg-ben meg kell keresned a [Lights] részt, és után valami ilyesmit fog látni:...
light.7 = 5, 75.00, 0.50, -11.00, fx_Shockwave_landing_light
...itt az elején az 5-öt át kell írni 6-ra... onnan fogod megtalálni, hogy melyik lámpa az, hogy az utolsó szám (magasság) ennél lesz a legkisebb (elvileg, hacsak nem _light_light a vége, akkor a második legkisebbet keresd)...
-
sucec
csendes tag
Én sem rég kezdtem, de kb 3 hónap alatt bejártam a 2000-2004-X vonalat
a régi gépemen 2000 volt, mert azt hittem nem futna el a 2004. Aztán valakinek csináltam egy gépet, azon kipróbáltam, és nagyon jól futott. Ezen felbuzdulva feltettem a régi gépemre a 2004-et
és legnagyobb meglepetésemre elment rajta, igaz volt amikor keményen 8-9 FPS-el szakított (na de mit várunk 1,4 Celeron M-es procitól és 768M ramtól
meglett az új gép erre meg jött az FSX, de azért a 2004-et is rátoltam a biztonság kedvéért + X-plane
Már csak jó scenery csomag kellene....
Akinek fent van az [Ultimate Terrain X] az tudna küldeni egy képernyőképet hogyan néz ki TPS adó környékén? Gödöllő reptér - TPS között mondjuk pár kép hogy el tudjam dönteni érdemes-e felrakni.
Egyébként mókás, hogy a hunagoringet még valahogy egyik szimulátorban sem sikerült megtalálnom, pedig elvben elég nagy ahhoz hogy lássa az ember
Üdv
s -
sucec
csendes tag
Lényegében nagy különbség nincs közöttük, a szöveg majdnem ugyanaz, (egyébként megsúgom már a 2000-es verziótól ugyanazt a szöveget használják
egy-két ábra más, de jelentős különbség nincsen.
A lessonokból érdemes tanulni. Logikusan vannak elmagyarázva az alapok sok példával, mókás módon. Mondom arra figyelj, hogy a practice fly-okban rossz az automatizmus ami értékeli hogy repülsz...
Üdv
s -
sucec
csendes tag
Sziasztok!
A flight simulatorhoz tartozó lesson-okban a Rod bácsi egész jól leírja a dolgokat. Egy dologra figyelj: amikor a leckék után vannak a teszt repülések, ott sokszor baromságot mond, illetve hülyeségeket akar. Pl.: amikor repülöd a pattern-t tök nagy hülyeségeket mond, ha azok alapján repülsz, képtelenség leszállni
amikor a downwind végén elkezdenél lassítani, akkor rád szól hogy gyorsíts
Üdv
s -
Geryson
addikt
Vigyázz vele, mert elég nagy terjedelemnél összeomolhat, legalábbis nekem ezt tette (hasonlóan 50-60 körül voltam FS9-ben egyszer) és a VA-ban is beszéltük, hogy egy idő után gondot okozhat valami!
Más: a leszállás elleni kifagyás ellen most úgy fogok védekezni, hogy lelépek a hálózatról 30-40 nm-el touchdown előtt, kiváncsi vagyok, hogy mi lesz - jó lenne megtalálni az okot. Ma semmi gondom nem volt így, megérkeztem valami Kókusz Szigetre Indonézia "alá"...
-
Gizmo94
veterán
Segítek egy kicsit ... Szövegértés. "Rex-éktől FS9 alá"
Nos, a fenti megfogalmazás az én olvasatomban a REX fejlesztőcsapatát jelenti. Sem a termék korára, sem a megjelenési időpontjára nem tértem ki. Ahhoz képest pedig,hogy semmi köze, meglehetősen azonos elemeket tartalmaz néhány ponton.
Megismétlem, én nem próbáltam ki, ezért utaltam Andorra véleményére.Greets: Gizmo's helpdesk.
-
andorra
őstag
Kis motoros gépekben nincs, the a Jetekben igen és mindenki ezzel repül a valóságban.
Tehát ha szimulátorként használod az FS-t meg kell tanulnod az FMC-t programozni. Ha valamit nem értenél, kérdezd meg. Amúgy elég jó ez az Alert féle magyar leírás, abból már csak megérted. Mondjuk 10 percnél azért több kell hozzá, mint amennyit a felhasználók többsége rászán a tanulásra. -
Csak a pontosság kedvéért: FMS-nek hívják magát a rendszert, mert hogy Flight Management System. Maga a fedélzeten levő berendezés az FMC, a Flight Management Computer.
-
AirBooms
addikt
Nem szélcsendben is egyezik abban az esetben, ha pontosan hát- vagy szembeszélben repülsz. Kizárólag ekkor. Azonban minnél erősebb a szél, s minnél inkább oldalról kapod, annál nagyobb a TRK és HDG közötti különbség. Az FMC-s Boeingok - asszem - alapból TRK-t tartanak, tehát nem HDG-t.
-
Az autó valszeg nem fogja kibírni, mert bár gumi kerekeken áll, egy villámban azért simán van akkora fesz, hogy áthúzzon, és akkor már ott a föld, az áramkör záródik, a kocsi hamuvá ég. A repülőkre azért nem jelent különösebb veszélyt a villám, mert a levegőben vannak, a feszültség simán átmegy rajtuk, és a szárnyakon található kis pálcikákon, az ún. statikus kisütőkön távozik tovább a föld felé. Gond akkor van legfeljebb, ha pont egy pitot csövet, vagy antennát talál el a villám, de erre igen kicsi az esély. Nem egyszer voltam már olyan helyzetben, hogy a repülőbe, amin utaztam villám csapott, de a fény és hang jelenségen kívül semmi extra nem történt. A viharokat nem a a villámok, hanem a nagy erejű le-és feláramlások miatt kell elkerülniük a gépeknek.
-
Korcsii
őstag
-
Korcsii
őstag
34C avagy 16C azaz D raxiway... elvileg a 16R/34L a C taxiway, de mintha nem nagyon használnák... én általában a 16R-ra érkezek, de pénteken én is 34R-en szálltam le...
egyszer volt szerencsém eljutni oda a valóságban is, akkor is 16L szálltunk le, pont a jobb oldalon ültem (és előtte még nem jártam arra fsx-ben)... érdekes volt kinézni az ablakon, és azt látni, hogy épp egy kifutóra gurulunk át, majd azon megyünk végig...
a wizz kép egyébként még májusi...
-
-
Korcsii
őstag
az alapján van 09-es pálya
egyébként 4 piros se gáz, legalább nagyon lágy lesz a földet érés... persze csak ha korrigálsz, kevésbé süllyedsz, és nem zuhansz le a kifutópálya előtt....
wilco airbuszaival én csak kézzel merek 1000 ft alá menni, mert már egy párszor megleptek... meg VA-knál a földet érés keménysége is számít... általában 3 pirossal érek a pálya közelébe, aztán onnan már nem lehet nagyon odacsapni... gondolná az ember, de mégis
-
Gizmo94
veterán
Gizmo PAPI leírása legjobb szándék szerint:
PAPI lámpa a magasságjelző fény ami a futópálya mellett van, 4 db.
Azt jelzi,hogy a megfelelő magasságon közelítesz-e a futópályára.
Ami fehér (ill sárga) és piros fények arányaival tájékoztat..
Ha négy fehér, túl magasan közelítesz.
Ha három fehér, egy piros, javulsz.
Két fehér,két piros, hibátlanul nyomod, talán lesz landing.
Egy fehér, három piros, kezdesz bajban lenni...
Négy piros, neked annyi. -
Gizmo94
veterán
Hát, ha nálam is így nézne ki, akkor nem is gondolkoznék..
De nálam meg az FS9 ronda, akármit csinálok meg szenvedek vele.
Ráadásul van egy hiba, hogy a sceneryken és a global mesh-en is a táj valami éktelen képpontvibrálást művel, mintha pezsegne az egész föld. Ez éktelen idegesítő és ronda, ráadásul sehogy nem tudom megszüntetni.
Ahogy neked az FSX, nekem az FS9 nem akar összeállni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Synology NAS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Trollok komolyan
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest