- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
radi8tor #9607 üzenetére
Csak hogy azzal generálhatott-e adatátviteli hibát. De gondolom nem.
Cseréltem a kábelt egy zsír új Sata3-asra, de semmi változás (1-es számú sata3 portra van dugva az alaplapon). Ráadásul mérésnél kb. ugyanazokat az értékeket hozta, úgyhogy seq után le is állítottam, nem futtattam végig.
Gyártó szerint kb. ennyinek kellene lenni: KÉP
Igazából engem nem érdekel a sebessége, csak arról szeretnék meggyőződni, hogy nincs vele semmi gond és hibátlanul működik, nem kell aggódnom. Valaki valami okosat?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
radi8tor #9587 üzenetére
CrystalDiskMark-ban mondjuk a test data-t nem állítottam át, nem tudom ez mennyire befolyásolja. Lehet miatta ennyire gáz írási sebesség?
SSD-t 1-es sata portra dugtam, többi dolog meg látszik SSDOK-ban. Nem tudom mi lehet a gond.
(#9586) proci985: Ezzel a 94%-al paráztatott be a Sentinel, illetve hogy azt írja 6 hiba fordult elő adatátvitel során.
830-as Samsungomat jól "kezeli". -
Doky586
félisten
válasz
radi8tor #9215 üzenetére
Bocs én erre válaszoltam:
"Kíváncsi lennék hogyan állítják vissza, mert a gyártó nem adja ki semmilyen szerviznek a visszaállításhoz szükséges kulcsokat."
Mivel a gyártónál sincs semmilyen kulcs így nyilván semmit se tud kiadni..
És nem csak a titkosítás tud tönkremenni benne hanem pl. a sata illesztő, cache rész stb.A második bekezdéseddel egyetértek. (igaz nem is mondtam sose ellent neki)
Szerintem pedig az ég a kék és zöld a fű. -
Doky586
félisten
válasz
radi8tor #9193 üzenetére
mondom hogy félreérted..
Szerinted mit csinál a Kürt ha odaállítasz hozzájuk hogy itt egy ssd de le van zárva ata jelszóval amit nem tudsz? nyilván hamar kiraknak ajtón kivülre de lementeni akkor se tudják az adatokat róla ha nem sejtenék hogy frissen lopott laptopból való..
Hdd esetén is a legfeljebb a titkosított adatot tudják visszaszerezni (pl. EFS v Bitlocker állományt) és azzal a megrendelő azt kezd amit akar.. -
BlackSoft
addikt
válasz
radi8tor #9191 üzenetére
Hát én nem tudom, ehhez már nem értek sajnos. Bár a kürtnél sok érdekes dolgot csinálnak.... HDD-nél fogják, és szétkapják, a lemezt beteszik a saját szuperinátor gépükbe, és kiolvasnak minden adatot róla. SSD-nél el tudom képzelni, hogy leforrasztják a memória chipeket, és aztán kezdenek vele valamit.
-
Doky586
félisten
válasz
radi8tor #9189 üzenetére
Kissé kevered a dolgokat: ezek a cégek nem a titkosítást törik fel hanem az adatokat olvassák ki az eszközökből....
Nem feledatuk az ATA jelszó kitalálása vagy a EFS kódolás feltörése ha az ügyfél (a pórul járt felhasználó) ezt nem adja meg részükre az eszköz átadásával együtt..A gyátó által alkalmazott titkosítási algoritmusok pedig publikusak.
-
BlackSoft
addikt
válasz
radi8tor #9189 üzenetére
Pendriveokat, és memóriakártyákat is visszaállítanak, még törlés után is, az oldaluk szerint... Csak a bevizsgálás egy SSD-nél drágább, mint egy 500GB-os HDD mentése...
Közben a CHKDSK [volume] /F segítségével azt mondja a rendszer, hogy helyreállított mindent, és 4 hibás cluster-t lezárt. Most olvasható az is, ami eddig nem volt az... Bár most nem az ssd-n lévő rendszerről van bootolva a gép, hanem egy régi 500gb-os HDD-ről
-
-
cikasz
őstag
-
Zozi04
csendes tag
válasz
radi8tor #8876 üzenetére
Elegem lett és megreszeltem. Így már szépen a helyére ment mind a 4! Nem hinném, hogy ez valaha problémát fog jelenteni
Csak kicsit furcsálltam lévén mindenhol azt olvastam, ezek szabványosak. De abban lehetett a hiba, h ez kerek sarkú meg talán pár tized mm-el szélesebb, ezért nem illeszkedhetett pontosan. Úgyse tervezem onnan kiszedni egy jó darabig !
-
Jonatán
tag
válasz
radi8tor #8852 üzenetére
Szia!
igen ez egy laptop de nem hasznalom az akut kimelem, halozatrol hasznalom, mire gondolsz a szunetmentessel, a gepet nem hasznalom munkara csak minden massra.
Ha az adatvesztesre gondolsz, gondolom az csak akkor all fenn amikkor eppen hasznalom, azok meg igazabol nem fognakhianyozni, olvasgatok a gepen, filmet nezzek, jatszom... -
Balage76
senior tag
válasz
radi8tor #8815 üzenetére
Végülis azt csinálsz amit akarsz, én leírtam a gyártói ajánlást.
Ezt annak fényében érdemes végiggondolni, hogy van-e éretelme feláldozni valamennyi helyet, főleg kisebb kapacitáson.
Lehet hogy tévedek, de hirtelen úgy rémlik, hogy az intéző a formázott kapacitást nézi, nem a teljeset. Ha egy 120-as-on csinálsz egy 40-es partíciót és azt 39-ig töltöd az már piros lesz, holott még van rajta kb 80 GB hely... Nem?
Használd a szereksztés gombot kérlek.
[ Módosította: Qru ]
-
Mezey Lipót
tag
válasz
radi8tor #8803 üzenetére
Miért ne járna sok írással???
Egy virtuális memória, ami a tároló hierarchia szempontjából közelebb van a CPU hoz mint maga a háttértár.
Ergo jóval gyakrabban fordul az ott tárolt adatokhoz a CPU, mint amit az SSD-n egyébként a háttérben tárol.
Mivel bekapcsolt állapotban ez a terület is az SSD-re kerül, ezért szükségtelenül megnő az írás-olvasási műveletek száma. A lapozófájl kiterjedt használatát pedig az SSD sebessége amúgy sem indokolja.
Kikapcsolni valóban nem célszerű, ám érdemes minimalizálni a méretét. -
Integrale
veterán
-
xuldar
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
radi8tor #8431 üzenetére
Szerintem azért nem mindegy, hogy milyen félvezetőt pakolnak bele, biztos okoskodnak a gyártok ilyen-olyan módszerekkel, de ha a félvezetők megegyeznek, akkor a kopáskiegyenlítésben biztos különböznek, ugye a SandForce vezérlők tömörítenek, meg van amelyik duplikációmentességet is csinál.
Ezt a kondíció-visszajelzést a vezérlő végzi egyébként?
-
zeusz55
senior tag
válasz
radi8tor #8232 üzenetére
Sziasztok!
Minden napra egy kérdés!
Egy kis elmélet...
USB2: 480 Mbit/sec = 80 MB/s
SATA1: 1.5 G/bit/sec = 192 MB/s
SATA2: 3.0 Gbit/sec = 384 MB/s
USB3: 5 Gbit/sec = 640 MB/s
SATA3: 6.0 Gbit/sec = 768 MB/sAz általam leírt tábla ha jól gondolom helyes... namost amivel sokan küszködnek hogy SSDt sata3ról sata2 re raknak és nincs nekik csak 100-200 mb/s értékük. A fentiek alapján egy sata 2 nek nem kellene kihoznia egy ssdből az ő maximum 384-es értékét!?
A másik... ha adott egy sata 3as HDD aminek max 120 mb/s körül van az irás olvasása is, ha azt berakom sata 2 be akkor elvileg ugyanazt a teljesítmény kéne h nyújtsa mint sata3 ban??? Vagy ez nem ilyen egyszerű! Köszönöm az eszmetágitást!
-
janos666
nagyúr
válasz
radi8tor #7896 üzenetére
Ha neked nincs ilyen SSD-d és/vagy 100%-ig elégedett vagy vele jelen állapotában, akkor de. Ha már neked is furán lelassult, amint 50%-tól több tárhelyet használtál, és agresszíven belassult, amint elérted a ~80%-ot (aránylag jobban, mint a hasonló kategóriájú SSD-k átlagban), akkor talán érdekelhet, hogy vajon változott-e esetleg egy kicsit ez a viselkedés egy új firmware-el, illetve hogy lesz-e még egyáltalán valaha olyan.
-
westlake
félisten
válasz
radi8tor #7704 üzenetére
Számtalan konfigot raktam össze, de soha egyszer sem volt szükség külső driverre Windows telepítéshez (RAID0). Még az LSI vezérlőnek sem kellett. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez valami végtelenül különleges SSD legyen.
#7703: Neked is ugyanazt tudom csak írni. Hogy lehet, hogy eddig sosem volt ilyen probléma? Ilyen hibával még csak nem is találkoztam sosem. Az sem jelentene semmit, ha Windows 7-tel működne, mert senki nem mondhatja azt, hogy Windows 8.1-gyel nem fog menni.
-
-
Balage76
senior tag
válasz
radi8tor #7223 üzenetére
Az 1000 MB/sec természetesen a buffereléssel jön össze, de pont ez a lényege, hogy amit ki kell írni azt ki is írja azonnal, amit meg nem azt "később". Ez egy gyakorlatilag vegyesen működő rendszer, hiszen ha a buffert mérnéd csak, akkor jóval több mint 1GB/sec eredményt kellene hogy kapjál, mivel a RAM ennél gyorsabb.
Pont ez van leírva, hogy ha szigorúan az elveszíthető adatok szempontjából nézed, akkor semmivel sem rosszabb a helyzet, mint ha HDD vagy bármilyen más SSD lenne a gépben, hiszen ami nincs kiírva azt ott is elveszítenéd.
-
Balage76
senior tag
válasz
radi8tor #7221 üzenetére
Nem feltétlenül, sőt.
"Are there any risks with using RAPID mode?
RAPID was specifically designed to not add any additional risk to user or system
data, even in the event of a power-loss. In fact, RAPID strictly adheres to Windows
conventions in its treatment of any buffered writes in DRAM -- RAPID obeys all
“flush” commands, so any writes buffered by RAPID will make it to the persistent
media just like the Windows OS cache or the HDD cache. (Consequently, the data
loss risk is identical to that of Windows OS cache or HDD cache)"Ebben le van írva a lényege.
-
-
Jester01
veterán
válasz
radi8tor #6750 üzenetére
Viszont ott is írják, hogy "Executing a SECURE ERASE function, such as that found in the Intel® SSD Toolbox, will cause the Intel SSD 320 Series drives to generate a new internal encryption key." Tehát attól, hogy le van jelszavazva még teljesen nyugodtan meg lehet venni mert törölni lehet és akkor újra használható. A jelszó csak az ellen véd, hogy az adatokat ne tudd kiolvasni.
-
válasz
radi8tor #6748 üzenetére
ÖÖÖÖööö... Még1x leírom: Az SSD-ken alapban aktív a titkosítás... Akkor van gebasz, ha BIOS-ban is beállítanak jelszót(akármilyen BIOS opció elnevezés alapján) és ezt a jelszót nem adják meg a vevőnek, avagy olyan gépbe veszik meg, amiben amúgy nem támogatott a SATA Password beállítás...
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Robot fűnyírók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen videókártyát?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest