- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
-
oneal1
senior tag
Sziasztok!
Adott egy OCZ agility 3 120 Gb-os SSD
Úgy néz ki hogy kipurcant.
Rendszer volt rajta. Egyszer gép leállítás közben leállt utána már nem indult el a windows- ment a reinstall.
Így működött pár napig, aztán egyszer csak megint off, nem lehetett csinálni a gépen semmit, beállt a kép.
reset után a biosban már nem lehetett látni a meghajtót. minden más stimmelt.Ha leállítom a gépet teljesen akkor elindul de 1-2 perc max és megint beáll a kép, majd megint nem látja a bios...
ötlet hogy mi lehet a probléma?
Gari természetesen 1 hónapja járt le....
-
ló úr
őstag
válasz
nindzsavagyo #22642 üzenetére
Azért a Cooler Masternek van sok nagyon gagyi belsős tápja. Pontos típust adj, de könnyen lehet, h 300wnál már szenved az a táp merta kici kínai kicsit túlméretezte a matricát rajta
-
Kis mini teszt! Adott két noti, márka-széria ugyan az bele is 99%-ban. Egyikben intel 530, masikban hyperX fury. Minden helyen az intel veri időben a furyt, látványosan. Driverek ugyan azok plusz az inteles belakott rendszerű. Win7 mind a kettőn. Legjobban a vírus keresőben vannak difik. Érdekesség.
-
Paklee314
újonc
Sziasztok!
Ma tulajdonosa lettem egy 250 GB-os 850 EVO-nak
Sokat olvasgattam, végül nálam ár/érték arányban ez nyert. Múlt héten ebay-ről is megérkezett a HDD caddy a DVD helyére (postaköltséggel együtt is töredékáron a boltihoz képest...), szóval adott volt hogy a HDD helyére bepattintsam és felpakoljam az EVO-ra a Windowst.
Egy Dell XPS l502x-be került és így utólag fogalmam sincs miért vártam ezzel az upgrade-el 4 évet. Végre értelmet nyert az i7-es proci. Bekapcs és 30 másodperc múlva már vígan netezek. Összehasonlítás képpen egy céges aktuális HP Elitebook egy i5-össel semmivel sem gyorsabb.
Most már csak gyűjtenem kell a tapasztalatokat, de addig is szeretnék tanácsot kérni lapozófájl optimális méretéről és egyéb beálltásokról, amik óvják az SSD-t.
Előre is köszi!
-
Emperor_
addikt
válasz
nindzsavagyo #22642 üzenetére
Ez esetben igen. Ments minden fontos adatot róla!
Másik gépben még egy HardDiskSentinel felület tesztet ráküldhetsz. -
nindzsavagyo
tag
válasz
Emperor_ #22641 üzenetére
Teljesen friss a jelenség,mielőtt írtam akkor csinálta elsőnek.
Természetesen a kábeleket ellenőriztem elsőnek de minden a helyén stabilan.Bios reset volt!
Nem melegedik semmi a cpu és a vga állandóan monitorozva van minialkalmazásban az ssd 25 és a hdd 28 fokos ezt pont elkaptam a sentinelel.
Egy 600W Cooler Master táp van a gépben kizárt hogy ne lenne elég nem egy 2 blokkos reaktort hajtok vele
Már folyamatban van a win újra telepítése de az is leáll mindig ugyan abban az időpontban.
Akkor az ssd vezérlője? -
Emperor_
addikt
válasz
nindzsavagyo #22640 üzenetére
Nekem ez a tünet együttes inkább valamilyen túlmelegedésnek tűnik elsőre. A hwmonitor letöltésére szakíts egy kis időt és nézz körül!
Lehet még gyenge táp is. Ssd gyanú esetén egy fém rögzítős sata3-as kábelt és a tápkábel ellenörzését ajánlom!
Illetve ha friss a jelenség, akkor lehet még dögleni kezdő vezérlő. Evvel az ssd-vel voltak gondok. -
nindzsavagyo
tag
Hali
Akadt egy kis kellemetlenségem egy OCZ Agility 3 120G ssd-velA rendszer (win7 64bit) erre van telepítve és a programok is minden egyéb egy wd merevlemezen van.
A jelenségekapcsolom a gépet minden oké..megy egy kicsit és elsőnek csak nem indulnak el vagy lefagynak az alkalmazások vagy épp ha indítanék valamit akkor nem indul az egér végig működik,ezután van hogy a hátterem is kikapcsol van hogy nem majd ennyi indíthatom újra.Persze gombbal mert a win-ben már semmit nem tudok csinálni.
Amúgy annyi időm sincs hogy leszedjem az SSDOK-ot hogy legalább tudjam nem ezzel van a baj.
Amiért az ssd-re tippelek:Mikor újra indítom a gépet kiírja hogy nincs miről bootolni..benézek a biosba és a sata 1-ben nincs semmi nem ismeri fel.Majd ha teljesen leállítom és újra be kapcsolom akkor már felismeri látom hogy ottvan a sata 1-ben nevét is mutatja.A win-be lépés után kezdődik minden újból.
Mit kellene tennem mivel állok szemben?Gigabite H81M-s1 F7 biosra frissítve
I3 4170(hard disc sentinel van a gépen annyi időm van hogy abba belenézzek ott minden ok azt írja hogy az ssd tökéletes 3,5T )
Bocsánat ha rossz helyen kérek segítséget vagy ha nem volt érthető a leírásom.
-
King Unique
titán
-
590227
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22625 üzenetére
A segítséged kérem,mert nincs újabb bios a géphez!
-
Bodor
veterán
válasz
King Unique #22634 üzenetére
Van ablakmetszet is a képmetszőben, és szerintem ennél egyszerűbb célprogram nincs is, nem kell feleslegesen paint-et használni, rég voltak azok az idők.
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #22634 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket!
-
Dee Dee
tag
válasz
Dee Dee #22608 üzenetére
Sziasztok!
Ezt meg tudnátok nézni?
Annyi még, hogy egy régebbi ssd-ről (samsung 830 talán) hoztam át a W7 oprendszert Samsung Data Migration Software -el. Volt egy-két kék halál az új oprendszer indulásakor, de ez lehetett valami alaplap gond miatt, most jó. Viszont, sokkal lassabb a W7 bootolása. Ezzel mit lehetne kezdeni?köszi!
-
junior11
veterán
Sziasztok, bocs az off-ért, de tudna vki segíteni, Crystaldiskmark progi lefuttatása után az adatokról hogy lehet screenshotot csinálni? Nem tudok rájönni, köszi.
-
xuldar
addikt
Nem a legújabb SSDOK-t használod, pedig az SSD-d típusa elég új. Nem lehet elvárni egy régebbi verziótól, hogy támogassa a legújabb darabokat is.
Az eredményeid tipikus SATA2 eredmények. Nem néztem utána, az Intel ICH8 milyen sávszélességet kínál, de egyáltalán nem magától értetődő, hogy SATA3-nak kellene lenni benne. A gyártók a legkülönbözőbb helyeken spórolnak. -
bul07
nagyúr
Laptopba szeretem SSD-t de a sebességgel nem vagyok megelégedve, nagyon nem hozza a gyári értékeket[link]
Fujitsu Lifebook A544 laptop VFY:A5440M73A5HU [link]
ADATA 120GB XPG SX930 [link]Beépítés-telepítés egyszerű volt, és az ajánlott programok szerint minden jó(ahogy nézem), de a sebbésség nagyon elmarad , mintha csak Sata 2 csatlakozóra lenne téve, de ugye ez nem lehetséges mert merevlemez ki SSD be volt a szerelés
Sebesség, bármiféle driver telepítés előtt
Két furcsaság van amit nem vágok, három helyen nincs adat
Jobb oldalt
Alias/Interface
TransferLátok valami hibát ami ezt okozhatja?
-
590227
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22625 üzenetére
-
válasz
590227 #22621 üzenetére
Ennek az elemhez semmi köze, inkább ahhoz, amit korábban írtam...
Intel SATA2 porton, Intel AHCI driverrel vs. ASMedia SATA3 porton ASMedia driver-elMost már csak annyit kellene tenni(amit kérünk is mindenkitől), hogy az ezzel a proval, és ilyen módon(1. pont) mért eredményt beteszed(írtam miért fontos(sokan mai napig rosszul mérnek...).
UI: Én fejlesztem az SSDOK-t, de ez a BIOS csúnyán fostalicska, szóval valami havernak szólni(aki tényleg ért is hozzá) és lefrissíteni a BIOS-t, mert ez egy kupac xar...
És tényleg vedd komolyan, mert ha tényleg arról a deszkáról van szó, akkor a CPU-t sem kezeli rendesen a BIOS(meg egy valag egyéb dolgot sem) és az az egész rendszered teljesítményére és stabilitására kihatással van.
(23. éve vagyok a szakmában, nekem elhiheted...)
-
590227
aktív tag
CrystalDiskMark 5.1.2 x64 (C) 2007-2016 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 394.102 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 190.143 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 94.371 MB/s [ 23039.8 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 138.003 MB/s [ 33692.1 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 350.437 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 178.274 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 19.514 MB/s [ 4764.2 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 47.856 MB/s [ 11683.6 IOPS]Test : 1024 MiB [C: 21.6% (24.0/111.0 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
Date : 2016/02/08 18:48:21
590227
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22611 üzenetére
-
Puro
aktív tag
válasz
Emperor_ #22609 üzenetére
A port az USB2-es, amiről megy, a pendrive szintén.
@proof88 : Kéken van, mind a hat portot végigpróbáltam, még a maradék hdd-t is lehúztam. Biost is frissítettem F10b-re, ami igazából béta, de azzal sem jó, így vissza az F9.
@ló úr: AHCI alapból be van kapcsolva, más beállításról nem tudok ami kellene, de mindent végigzongoráztam a biosban.
Most még kipróbálok egy linuxot.
-
-
Klara_
őstag
válasz
-
590227
aktív tag
válasz
Köszönöm a munkád,a segítséget!Nekem az ASUS kinaiul van,a Giga lapokkal sosem volt gondom,most a bios frissitéshez sem értek.
A gépen jó helyre van kötve,azt nem lehetett eltéveszteni.A sebesség egyértelműen lassú
-
ÜDv! Vettem egy 120as fury-t. Látott már valaki olyan hibát, hogy a notin nincs wifi, azaz szürke pálcikák és középen piros X. A HW elvileg jó, mégsem lát semmit. Ezzel kezdődött. Az újdonság és azért ide írok, hogy a win7 tetű lassan bootol. Az ikonok egyesével jelennek meg és hasonlók, akkor van, hogy a már működő gép lassul be mint atom. CPU dolgozik, de nem 100-on ennyire durva lassulást semmi nem indokol, főleg, hogy a hiba hirtelen jön. A wifi hiba amit érdekes és nem tudom az SSD-hez kötni.
-
válasz
Dzsosy #22585 üzenetére
Mivel vesztenivalód nincs(gondolom nem garis már az SSD), ezért egy FW frissítést még ráengednék(régi, hibás a jelenlegi FW) ill. azt követően egy Secure Erase-t, hátha csoda törpénik. (Nyilván ezután újra kell húzni a rendszert újra rá) [link]
590227 #22601
1. Az általad megadott alaplaphoz(Asus P8H61-M PRO Rev 3.0) nem is létezik (vagy legalábbis az alaplap oldalán nincs) olyan verziójú BIOS, amit az SSDOK kijelez, azaz 3602.2. Ha létezne is, akkor is gond van, mert akkor meg a CPU-dat(Core i5-3450) sem támogatja ez a BIOS rendesen, mert ahhoz min. 3705-ős BIOS kell. (Ha valóban pontosan ilyen alaplapod van, akkor le kellene frissíteni a BIOS-t, de csak akkor, ha pontosan tudod mit csinálsz és tisztában vagy a lehetséges buktatókkal stb stb, szóval csak saját felelősségre!)
3. Az alaplapodon 4db Intel SATA2(világoskék) és 2db ASMedia SATA3-as(sötétkék) port van. Ez utóbbi egyikére kösd az SSD-t, mert a korábbi SSDOK képen jól látszik, hogy nem oda van kötve, mert Intel AHCI driver hajtja a meghajtót...(ASMedia porton mért sebességeredmények elmaradnak jóval a gyáritól, ha ehhez még hibás mérés is társul(rosszul mérsz, mert tömörítős a meghajtód), akkor még gyengébb sebesség eredmények születhetnek).
BIOS-ban ilyen beállítások legyenek
SATA Mode -> AHCI Mode
Serial-ATA Controller 0 -> Enhanced
Serial-ATA Controller 1 -> Enhanced
SMART Status Check -> Enabled
ASM1061 Storage Controller -> AHCI Mode
ASM1061 Storage OPROM -> Enabled (Ezen utolsó beállítás esetén, lehet, hogy a tiltás lesz a megfelelő, majd kipróbálod)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest