Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Dzsosy #22585 üzenetére

    Mivel vesztenivalód nincs(gondolom nem garis már az SSD), ezért egy FW frissítést még ráengednék(régi, hibás a jelenlegi FW) ill. azt követően egy Secure Erase-t, hátha csoda törpénik. (Nyilván ezután újra kell húzni a rendszert újra rá) [link]

    Racecam #22596 - [link]

    590227 #22601
    1. Az általad megadott alaplaphoz(Asus P8H61-M PRO Rev 3.0) nem is létezik (vagy legalábbis az alaplap oldalán nincs) olyan verziójú BIOS, amit az SSDOK kijelez, azaz 3602.

    2. Ha létezne is, akkor is gond van, mert akkor meg a CPU-dat(Core i5-3450) sem támogatja ez a BIOS rendesen, mert ahhoz min. 3705-ős BIOS kell. (Ha valóban pontosan ilyen alaplapod van, akkor le kellene frissíteni a BIOS-t, de csak akkor, ha pontosan tudod mit csinálsz és tisztában vagy a lehetséges buktatókkal stb stb, szóval csak saját felelősségre!)

    3. Az alaplapodon 4db Intel SATA2(világoskék) és 2db ASMedia SATA3-as(sötétkék) port van. Ez utóbbi egyikére kösd az SSD-t, mert a korábbi SSDOK képen jól látszik, hogy nem oda van kötve, mert Intel AHCI driver hajtja a meghajtót...(ASMedia porton mért sebességeredmények elmaradnak jóval a gyáritól, ha ehhez még hibás mérés is társul(rosszul mérsz, mert tömörítős a meghajtód), akkor még gyengébb sebesség eredmények születhetnek).
    BIOS-ban ilyen beállítások legyenek
    SATA Mode -> AHCI Mode
    Serial-ATA Controller 0 -> Enhanced
    Serial-ATA Controller 1 -> Enhanced
    SMART Status Check -> Enabled
    ASM1061 Storage Controller -> AHCI Mode
    ASM1061 Storage OPROM -> Enabled (Ezen utolsó beállítás esetén, lehet, hogy a tiltás lesz a megfelelő, majd kipróbálod)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák