- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter M
tag
válasz Peter M #20698 üzenetére
Akkor native ACHI driverrel:
Amit tapasztalok:
Pl Prohardver fórum (200as listazasnal) oldalbetöltődés, kész majd legörgetek az aljára és ilyen 10mp amikor a chrome elkezdi kirajzolni az utolsó hozzászólást.Indítok egy intézőt és így egyeslével kezdi el bedobálni h képek dokumentumok...
https://www.behance.net/marosi-peter-k
-
Peter M
tag
Partíció törlés, formázás minden más ugyanaz. Mindezt 2x mert azt hittem valami hibás volt először (másik img ből)
Win10 meg az indexelest is kikapcsoltam mert először azt hittem az fogja.
Sorry a nem válaszért.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Peter M #20695 üzenetére
Azt írtad, hogy Win újratelepítés után lett lassabb az SSD. Akkor valószínű, hogy nem az SSD-vel van a baj, hanem valamilyen Windows, vagy egyéb szoftver beállítás lehet a ludas, ha jó a logikám.
Azt meg te tudod, hogy mit csináltál máshogy az újratelepített Windows-on. -
Peter M
tag
Hmm nem a számok érdekelnek elhiheted.
Érezhetően használhatatlan lett a rendszer:
Print screen és mentes infanview ban cca 40mpWindows Billre a menu összeállítása cca 25mp
Windows telepítés másfél óra volt (usb3 pendriverol)
Magician ben csak az OS opt for ssd lett benyomva (nélküle meg szanalmadabbak voltak a számok).
Tehát akkor maximum az Intel drivert probalhatom meg eltávolítani hátha megoldja. :/
-
Bodor
veterán
válasz stairmaster #20688 üzenetére
Ti mit ajánlotok?
Magiciant meg szedd le.
(#20685) wwwolfman: Ha klónozni szeretnél, akkor ezt használd. De sokkal jobb egy tiszta telepítés Win 7 esetében is.
(#20692) Peter M: 4K értékek egy kicsit kevesek, de egyébként rendben van ez. IOPS-okkal én nem szoktam törődni.
Tedd vissza a Windows 10 alap driverét, 4. pont hátha segít a hőn áhított iopsok elérésében.
Lehet , hogy egyébként a mérés alatt futott valami a háttérben, Windows-t ( SSD sebességet) nyugalmi állapotában tesztelünk.Az is előfordulhatott, hogy valamit elállítgattál abban a sz@r magicianban. Állíts vissza mindent, amire emlékszel, aztán szedd le.
-
Vakegérke
félisten
válasz King Unique #20687 üzenetére
A lányom pedagógus. Hogy honnan van a lemez, azt nem tudom, de jogtiszta, ez biztos. Ami azt illeti, a Win7-hez van szokva, szereti, ezért telepítettük.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
varmi2
nagyúr
válasz stairmaster #20688 üzenetére
magician progi felesleges, egyedül a fw frissítéshez kell, semmi másra. Jobb ha le is szeded.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Peter M
tag
Üdv mindenkinek,
Valaki találkozott e már az alábbival:
Win újratelepítés után szánalmasan belassult a Samsung SSD 840 (250Gb)m és nem értem hogy miért.
(Health: Good, 12TB írással, AHCI, Sata 3, OS setting -> Perf, RAPID off, legutolsó firmw: EXT0DB6Q, legfrissebb Magician 4.7)Magician szerint:
Seq Read: 555 MB/s
Seq Write: 530 MB/s
(ezekkel még semmi bajom)
Ám az alábbiak:
Random Read: 12598 IOPS
Random Write: 10905 IOPS
(ez durván a 10% amit hoznia kellene)AS SSD:
Read Seq: 427,90 MB/s
Write Seq: 416,08 MB/s
Read 4k: 8,04 MB/s
Write 4k: 14,57 MB/s
Read 4k - 64Thrd: 160,49 MB/s
Write 4k - 64Thrd: 93,07 MB/s
Read Acc.time: 0,361 ms
Write Acc.time: 0,254 msVan e valami tool amit előtte le kell futtatnom gariztatás előtt?
(első tulaja vagyok még bő 1 év van a garanciából, remélem ezzel nem ráznak le ennél még Hybrid HDD is gyorsabb)https://www.behance.net/marosi-peter-k
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
Van egy laptopom amibe van egy 850 pro ssd. Most telepítettem fel rá Win7-et. Minden működik, azt szeretném kérdezni a gyári magician programba melyiket érdemes választani? Maxiumum capacity, performance vagy reability. Én első blikkre a reabilityt választanám, hogy tovább bírja. (esetleg van egy haladó opció is ahol magam tudom beállítani őket)
Ti mit ajánlotok?
Köszi a válaszokat!
-
-
Vakegérke
félisten
válasz wwwolfman #20685 üzenetére
Szia!
"Illetve bónuszkérdés: feltétlenül muszáj nekem Win8-at, vagy win10-et használni?"
Nem. A lányom pár hete vett egy laptopot, Win8.1 volt rá telepítve. Azonnal ráeresztettük a Win7-et, azóta is megelégedéssel használja.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
wwwolfman
tag
Sziasztok. Találós kérdés Lenovo ThinkPad T500 módra.
Adott a fenti lapos, meg a régi vinyón egy eredeti, gyári OEM Win7, amivel rendkívül jól elparittyáztam eddig, az összes bizbasz-gomb-funkció-anyámkínja működött. Vettem SSD-t, próbáltam rá a rendszert migrálni, e nem ment, lehet, hogy rosszul csináltam.
A kérdés tehát: hogyan tudom itthon ezt megoldani úgy, hogy van egy T500-asom, egy Ultrabay dokkom, amiben merevlemezt cserélhetek, illetve számos USB csatim, köztük egy Express Cardos 3.0, plusz egy eSata, valamint egy ugyancsak Ultrabay CD-m (értelemszerűen Ultrabaybe vagy HDD, vagy CD, vagy SSD)...
Illetve bónuszkérdés: feltétlenül muszáj nekem Win8-at, vagy win10-et használni? Nagyon gyűlölöm a win8-win10 felületet, irodai gépemen is az van, és inkább teleszemeteltem az Asztalt a leggyakrabban használt alkalmazások parancsikonjával (namegpersze fájlokkal), csak hogy ne kelljen használni a vindózbillentyűt....
A gép egyébként Intel Core2 Duo T9400-as (2x2,53GHz), 8GB RAM-ot használ. Gyorsasággal (így SSD-vel) nincs bajom, tempója így tízévesen gyakorlatilag azonos a mostani gépekkel mindennapi használatban...
Köszönöm előre is a segítséget/javaslatokat
-
oba
addikt
Üdv!
Ezek az értékek mennyire számítanak jónak vagy rossznak? Használt ssd -t vettem, sentinel szerint 100/100, futási idő 170 nap (ez nekem talán soknak tűnik, de lehet hogy nem az?). Köszönöm!
kép: [link]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
nagyúr
válasz King Unique #20682 üzenetére
de ha Windows az adott program szerint nem, akkor gondolom Linux alatt sem
Igaz, csak azért ajánlottam, mert aki otthon van Linuxban is kicsit, annak egy gyors módszert jelent mindenféle telepítés és hosszasabb vizsgálat nélkül.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
King Unique
titán
Ezt már fentebb írtam, hogy a program serint nem működik a TRIM.
Akkor vsz tényleg nem, ha ez azt írja.(#20680) ubyegon2: majd továbbítom felé, de ha Windows az adott program szerint nem, akkor gondolom Linux alatt sem.
Köszönöm az ötleteket. Bár nagyon úgy néz ki, magamnak kell ezt majd alaposabban letesztelnem, ha pontos választ akarok.
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Ebben a topikban jelezte már más ezeket a fagyásszerű dolgokat, bár itt pl. másabbak a tünetek. Lassan 1 éves lesz az SP600, és csak az utóbbi pár hétben kezdte. Új programot nem használok, irodai gép. Azért egy BIOS-frisítést lehet, hogy elvégzek, mert 12 verziót adtak ki azóta.
A drivert természetesen a windows rakta fel magától, de hát van TRIM, nem foglalkoztam vele. A sebességgel nincs gond, csak ezek a megállások kezdenek idegesíteni, ahogy szaporodnak.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
nagyúr
válasz King Unique #20678 üzenetére
Live Linux az SSD-s írásban lévő ellenőrző parancsokkal nem jó?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Bodor
veterán
válasz xuldar #20675 üzenetére
Sok ötletem nincs. Bár a bios elég régi, de az újabbakban sem láttam olyat,amihez köze lenne a problémának.
Oprendszer ilyet nem szokott csinálni. Talán ram. Gondolom a driver az nem cserélhető, ez nem chipsetes , hanem a Windows rakta fel. Gyanús, hogy SSD vezérlő hiba. Melyik topikban olvastál erről az SSD-ről mikrofagyásokat?
Bár fél perces az már nem is mikro...(#20678) King Unique: Talán ezzel?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kernel #20677 üzenetére
Igen, ez is egy lehetőség, de mivel nem az enyém és időigényes méregetni, így vmi másra gondoltam. Egy diagnosztikai programra, ami konkrétan, kapásból kijelzi, hogy működik-e, vagy sem.
Illetve, amikor itt egyesek azt állítják, hogy USB-n nincs TRIM, azt mi alapon, talán lemérték, kipróbálták a fentebb említett összetevők szerint
Amúgy egyre több a piacon a külső, USB 3.0/ 3.1 SSD, így vmi megoldás gondolom van ezeknél, hogy működjön.Azért köszönöm ezt is.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz King Unique #20676 üzenetére
Innentől kezdve nincs más tennivalónk, a TRIM működik. Ennek leellenőrzésére két mód létezik, egy gyors és egy lassú. A gyors módszer keretein belül teszteljük le az SSD írási sebességét valamelyik benchmarkkal (AS SSD, CrystalDiskBench, Atto, HDTune stb.), majd írjuk teli az SSD-t, aztán írjuk teli újra, hogy a tartalékterület (spare area) is biztosan megteljen. Ha ezután letörlünk mindent, és újra lemérjük az SSD sebességét, akkor az első méréssel megegyező eredményeket kell kapnunk. A lassú módszer a következő: mérjük le az SSD sebességét, majd használjuk "normálisan" pár hétig/hónapig, végül újra teszteljük le. Az előtte és utána mért írási sebességeknek egyeznie kell. [link]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #20674 üzenetére
Akkor ezek szerint a HDS kijelzése nem mérvadó...jó tudni ezt is.
Viszont ez, a TRIM működésére utalva, egy általánosított válasz, nekem ez így kevés. Konkrét adatok, screenshotok kellenek, hogy működik / nem működik.
Ki is próbáltad netán pl. egy USB 3.0 rack+SSD ---> 3.0 portban, UASP módban és Win8.x+ alatt?? Tudsz mutatni screenshotot, ami alapján nem működik?[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Úgy tűnik, én is belefutottam abba a hibába, hogy random időközönként (ma már vagy 8x) kb. fél percre totál lefagy a gép, a kurzor még épp mozog, de semmire nem lehet kattintani, alt+tab nem működik, aztán hirtelen magához tér és megy tovább.
Néztem az erőforrás-figyelőt, direkt kiraktam, hogy ne takarja semmi, amikor ez bekövetkezik. A "Rendszermegszakítások" és a "perfmon.exe" procihasználata ugrik fel ilyenkor az egekbe. A perfmon-t kizárnám, mivel az maga az erőforrásfigyelő. Már is panaszkodott már ilyen mikrofagyásokra, de megoldást még nem nagyon olvastam a topikban.
Azért ide írtam, mert HDD-vel korábban ilyet nem produkált, csak mióta SSD van. Szerintetek SSD vagy inkább windows-problémáról van szó?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
varmi2
nagyúr
válasz King Unique #20673 üzenetére
Usb esetén nincs trim. A hd sentinel, azt nézi, hogy támogatva, illetve engedélyezve van-e a trim. De hogy a driver ténylegesen közvetiti-e Trim parancsot, azt nem nézi.
-
King Unique
titán
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy SSD esetében működik-e USB 3.0-án, vagy USB 3.1-en a TRIM
Annyi infó van, hogy esetleg USB 3.0 UASP módban működhet [link].
Egyik fórumtárs SSD-t tett egy ilyen 2,5" külső házba, viszont ez nem UASP-s, hanem csak sima BOT adatátvitelt tudó.SSDOK-ban nem látszik a meghajtó 3.0-án, Trimcheck szerint nem működik, de ennek ellenére a HDS ezeket írja nála:
Lemez modelszám,TOSHIBA THNSNJ128GCSU
Lemez revízió,JULA0101
Lemez sorozatszám,*******************
SSD Vezérlõ,Toshiba TC358790XBG
Teljes méret,122103 MB
Energiatakarékossági üzemmód,AktívSSD Jellemzõk
Adatcsomag menedzsment,Támogatva
TRIM parancs,Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Támogatva
Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Engedélyezve"Lemez Információ
Formátum,"2.5"""
Kapacitás,128 GB (128 x 1 000 000 bájt)
Csatoló felület,Serial-ATA/600
Eszköz típus,Toshiba 19nm MLC NAND
Szélesség,"69,8 mm (2,7 inch)"
Mélység,"100,0 mm (3,9 inch)"
Magasság,"9,5 mm (0,4 inch)"Tehát ezek alapján működik, vagy nem a TRIM?? Illetve olyan infó kéne a megerősítésére / cáfolatára, hogy vki konkrétan ki is próbálta 3.0/ 3.1 házban az SSD-t és tud esetleg screenshotot is mutatni róla. Nem olyan, hogy ha SATA-n megy, akkor biztos eSATA-n is és USB-n nem.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
hello!
van 2 ssd-m, egy kingston SVP100S2/96G és egy 120-as v200+.
most a v100-as van használatban win 8.1-gyel (több gépet megjárva min. 4 éve használom - semmi bajom nem volt vele). másik gépen vista van, ez kapna ssd-t.
érdemes megcserélni a kettőt - tehát a vistásba menne a V100+ (pl trim miatt), vagy tökmindegy melyik gépbe melyik ssd megy?
mindkét gépen csak sata 2-es port van és egyiknél sem számít a tárhely - a 96GB-osan is elférek jelenleg, szóval ez a kettő nem szempont.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mrrr74
aktív tag
válasz mrrr74 #20665 üzenetére
A firmware frissítést elkezdtem a z alap driver visszaállítás után a samsung progival, kiírta, hogy újraindul, azóta se kép se hang. Ötlet?
Ha az ssd-t lehúzom be tudok lépni biosba, amúgy még azt sem.
Szerk: Megemberelte magát, nem akarom tudni mi volt ez...
[ Módosította: radi8tor ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
lemusz
addikt
válasz xuldar #20666 üzenetére
Pont ezaz, hogy 2 hete lett újra húzva a windows 7 és mivel bajlódnom kellett a kábelekkel is, még arra is gondoltam lehet rossz helyekre dugdostam valamit, vagy bioszban állítottam el véletlen valamit. Szokásom letiltogatni olyan dolgokat, amikről azt feltételezem nincs rá szükségem. Pl windowsban is indexelést, meg írási gyorsítótárat bepipálom stb. Most ezt az Asmedia sata kontrollerrel teszteltem le, de kb hasonló eredményt mutat azzal is mint nélküle, szóval... kicsit abnormálisnak néz ki, hogy abba a 4K-ban írás gyorsabb mint az olvasás, de ha azt mondod rendben van a cucc és nincs normálistól nagyon kiugró érték, akkor köszönöm a segítséget.
-
-
-
mrrr74
aktív tag
válasz lemusz #20656 üzenetére
Sziasztok,
Lehet hülyeséget kérdezek. Win7-ről váltottam Win10-re. Minden OK, viszont 97/100-as értéket látok, eddig 100/100 volt. Nem tudom mikor csökkent, de vélhetően az új oprendszer óta. Esetleg állíthatott be automatikusan defragot a 10-es? Vagy csak rég néztem és ennyit romlott.
Köszi[ Szerkesztve ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
lemusz
addikt
Sziasztok!
Mostanában lassabbnak érzem a gépem, mint korábban, de nem tudom eldönteni hogy csak a képzeletem játszik-e velem vagy tényleg volt-e lassulás. Egy 60 gigás kingston ssd-t használok, azon van a rendszer, sata 3-ba van dugva az alaplapon. 15-20 giga mindig is szabadon volt rajta. sata 2-be pedig még dugva van 2 hdd is. Csináltam egy ilyen benchmarkot, nem tudom ebből ti megtudjátok-e állapítani, hogy rendben van-e vagy sem. Sajnos korábban nem csináltam ilyet, úgyhogy nem tudom az értékek normálisak-e:
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Hegyirabló #20651 üzenetére
Változtasd meg a boot sorrendet a bios-ban. Az legyen az első a listán amin az OS van.
#nincsbennetarcsi
-
Crytek
nagyúr
Van két SSD-m: Kingston SSD Now 300 és Samsung 840 EVO.
Ezekhez mit kell majd beállítani egy új gépnél mi a legjobb nekik trim, ahci, uefi legacy stb.....?
Win 10-el lesznek már használva hamarosan.Annak van bármi jelentőség hogy melyiket melyik sata portba dugom be?
Next PC Upgrade: 2022
-
félisten
válasz Hegyirabló #20651 üzenetére
Ha valóban csak "sima" BIOS Reset volt, akkor alapvető dolgokat ugyanúgy vissza kell állítanod, ahogy a BIOS Reset előtt volt. Ilyen alapvető dolgok a SATA portok üzemmódja ill. az elsődleges Boot eszköz, valamint a BIOS üzemmódja is, ami Legacy mód(ezt néha ún. CSM modul engedélyezésével lehet elérni) avagy UEFI mód lehet(ilyen üzemmód váltás persze csak akkor lehetséges, ha egyáltalán van ilyen opció a BIOS-ban)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Hegyirabló
veterán
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
félisten
válasz Impair1980 #20649 üzenetére
1. A gyorstalpalóban említett szoftverrel mérj
2. SSDOK-ból a legújabbat használd
3. Az AMD SATA vezérlők kicsit lassabbak, mint az Intel-ek, általában csak Intel SATA vezérlővel lehet "kihajtani"/megközelíteni az SSD-k gyári sebesség speckóit.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Vakegérke
félisten
Szerintem ez a kérdés ide tartozik.
-
fanti
addikt
Sandisk 256GB Z400s -ról vélemény?
Netezős, játszós gépbe kéne.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
A gyereknek van egy játékgép összerakva, amiben egy ADATA SP920 120Gb-os SSD van, ami 11 nap működési idővel már 90% kondíciónál tart, 16 hibás szektorral. Windows 10 64bit megy a gépen, TRIM megy. Mi okozhatja ezt a problémát? Tudok ezzel valamit kezdeni vagy ez egy hamar elhalálozós ssd (bár ez túl gyors így)?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Maradjunk a topik tárgyánál!
⭐ Stella
-
varmi2
nagyúr
válasz pityu6 #20635 üzenetére
Akkor itt az ideje
Am1 alaplapok:itt
cpu hozzá: itt én az 5350-t ajánlomFm2+ lapok:itt minimum egy a68 chipsetest, mert csak innentől van sata3
apu hozzá:itt amineka nevében szerepel, hogy Athlon, annak nincs grafikus része, így ahoz kell valami vga kártya, a többiben van igp is.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz pityu6 #20633 üzenetére
Szerintem rossz ötlet, ha mindenféleképpen visszább akarsz lépni, akkor ésszel tedd, néz szét az amd vonalon, egy fm2+ konfig elég lenne neked, de ha csak net, meg film, meg másolás, akkor egy am1 platform is elég, sokkal, de sokkal fejlettebb, mint az intel 775 platform. Ezek bármelyikével sem romlik az ssd telejsítménye, 775 platformon nem hiszem, hogy van sata3, ezeken meg igen.(kivéve a55 chipsetes fm2+ lapok)
-
pityu6
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem,hogy a jelenlegi i5 konfigomat szinte egyáltalán nem használom ki.Megfordult a fejembe,hogy vissza lépek s775-re és ekkor jött a kérdés magamban,hogy vajon az ssd-m mit szólna ehhez?
Meg tudom tartani a villámgyors sebességet ha összerakok egy régebbi konfigot?
Netezésre,filmnézésre,másolásokra használom csak a gépet,fontos lenne,hogy az ssd sebessége megmaradjon.
Köszi szépen! -
Üdv! Korábbi C2D notimból kivetten az Intel 530-at és beletettem egy rendes notiba (I7), mondjuk úgy.
Azt tudom, hogy jók az értékek, már-már pofátlan mennyire gyors a boot vagy egy program betöltés, de ez a nagy sebesség szórás rendben van? Illetve korábbi notival ellentétben amikor itt futnak a tesztek fütyül az SSD. Köszönöm!
Intel 530 - Hp 2560P2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
sbai
tag
Sziasztok!
Szeretném eladni a régi SSD-met. A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek annak érdekében, hogy a vásárló semmiképpen se tudjon semmilyen adatot visszanyerni róla. Már egyszer leformáztam, de nem hinném, hogy az elég lenne. A sima (lassú) formázásról azt olvastam, hogy nem tesz jót neki. Mit tudok tenni? Töltsem meg párszor filmekkel, vagy van rá valami software, ami ezt megoldja? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz radi8tor #20520 üzenetére
Megoldva ez és ez a leírás alapján:
Első lépés intel firmware frissítése.
Második MHDD progit letöltöd, kiírod cd-re, bootolsz, kiválasztod a hibás ssd-t, pwd parancs, megadod a jelszót, fasterase parancs, megadod megint a jelszót, unlock parancs, majd F2Adatok "természetesen" elvesztek.
Intel 320 8MB bug
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
gyulaitomika
tag
válasz Emperor_ #20620 üzenetére
levettem 2 gigára, és kikapcsoltam(nagynehezen ) ezt a superfetch-et, és most jónak tűnik
a fifa és a firefox kicsit lassú, de ez szerintem elnézhetőIntel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
Emperor_
addikt
válasz bb.bocs #20624 üzenetére
Ez a speckója (mély hallgatás a szabványról, mérési módszerről):
Total Bytes Written (TBW)
60GB: 32TB
120GB: 64TB
240GB: 128TB
480GB: 256TBNapi 30 GB, 1 héten 210 GB, egy évben kb 11 TB.
Mondjuk azt, hogy olyan 6 évig fogja bírni.
De aztán nekem ne teljen el napod telepítés nélkül![ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
bb.bocs
őstag
sziasztok több kérdésem is lenne
ma vettem egy iylen ssdt [link]
1. amin meglepődtem. 36 fokos...az hogy... az előző ssdm ocz vertex 3 64gb az 30nél nem ment feljebb...na mind1
2. feltettem a wint programokat játékot, és ott tartok hogy 4 óra alatt 100gb van adatforgalom benne. na most kérdés hogy ez azért elég gáz mit csináljak,mert igy egy hét alatt hát több terra adat halmozódik fel... a másik ssdn 12tb forgalom volt de 672 nap alatt!
köszönöm a segítségeteket. -
gyulaitomika
tag
válasz Emperor_ #20620 üzenetére
ha hazaérek a munkából ránézek ezekre a dolgokra.
Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
Emperor_
addikt
válasz gyulaitomika #20619 üzenetére
A beallitasok korul minden rendben van. Esetleg a virtualis memoriat lenne erdemes visszavenni mondjuk ket gigara.
Most jon az, hogy a feleadakezelo/ eroforrasfigyelo parosban kene kutakodni. Meg kell vizsgalni. Hogy progi indulaskor mi latszik, van e akadas valahol.
Esetleg a superfetch kikapcsolasaval tennek meg egy probat.[ Szerkesztve ]
-
gyulaitomika
tag
-
Emperor_
addikt
válasz gyulaitomika #20617 üzenetére
Egy SSDOK képet szúrj be ide kérlek!
-
gyulaitomika
tag
válasz Emperor_ #20616 üzenetére
hát elolvastam, AHCI-ra volt állítva a bios, de persze "beállítottam", sima driver van a gépen is.
de nem érzem semmivel gyorsabbnak.
sata3-ba van dugva eleve..
a mért adatok is korrektek.[ Szerkesztve ]
Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
Emperor_
addikt
válasz gyulaitomika #20615 üzenetére
e-mailben küldtem egy kis SSD olajat, azt kell naponta háromszor, 2-3 csepp formájában adagolni.
Ezt olvasd el kérlek elsőként!
(#20614) xuldar
Aha. Javaslatoddal csak egyetérteni tudok .
[ Szerkesztve ]
-
gyulaitomika
tag
Sziasztok, ne kövezzetek meg, ha rossz helyre írok
Van egy kb 3 éves Kingston SVP200S3120G SSD.
Minden flottul ment mindig is, viszont a múlthéten(a "nagy" win10-eset hiba miatt) visszaraktam egy(clean install) Windows 7 Ultimate-t(64bit).
Minden jó most is, viszont! néha az SSD-ről olyan lassan nyit meg programokat(vlc, winamp, origin, FIREFOX), mintha fel kéne pörögnie, ami ugyebár kizárt.Valaki esetleg valami? :S
előre is köszi
-
xuldar
addikt
válasz Emperor_ #20613 üzenetére
Adatvesztés volt az eredeti probléma, egy könyvtár nyom nélkül eltűnt.
Tehát továbbra is azt javasoljuk, hogy az alaplapi 0. sorszámú szürkében használd a rendszer SSD-t, az Intel gyártmányú és stabil. Rendszermeghajtónál nem fogod érezni a SATA2 kisebb sávszélességét, mert ott a 4K QD32 számít legjobban, az meg általában éppen csak eléri a SATA2 korlátait.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Emperor_
addikt
válasz geotigris9 #20612 üzenetére
Akkor meg is vagyunk. Az ssdok nem tamogat sata kartyakat.
Az alaplapi vezerlore dugd at! Amennyiben az ssdokal ra akarsz nezni!
Az alapproblemara mar nem emlekszem. Csak az volt, hogy nem fut az ssdok?[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz Csokiii #20608 üzenetére
Nem értem a kérdést . Amit leírtál, az alapján a speckó szerinti írás sebességet kapod. A progi amivel teszteled (még mindig nem tudom mivel is ), valószínűleg random, nem jól tömöríthető adatokkal tesztel.
Ha pedig arra gondolsz, hogy a működésben, használatban fog e ez okozni problémát, akkor azt gondolom, hogy átlagos felhasználás esetén ennek nem fogod érezni hátrányát.
Megvilágítanám egy példával. Video vágás, nagyon gyorsnak kell lenned, hogy egységnyi idő alatt minnél többet tudj "termelni", minden perc számít, jó nagy file-okkal dolgozol, nem mindegy, hogy 130 MB/s vagy 500 MB/s a SEQ. írás. (Sőt tovább megyek, szerintem a tömörítős SSD-k se jók oda.)
(#20610) enterlaci Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
csikosdapro
tag
szarozik be-befagy pár mp-re fél percre hogyha akarok valamit csinálni, mutatja a várakozás jelet, hogy dolgozik, de semmi nem történik, majd egyszer csak indul, addig beakad a zene uccsó effektje ismétlődik, stb? ilyet csinálhat egy egészséges új ssd?
-
Emperor_
addikt
válasz Csokiii #20604 üzenetére
Nem tudjuk mivel mérsz .
Idézet a specifikációból:
Controller: SandForce® SF-2281
Baseline Performance2:
Compressible Data Transfer (ATTO) All capacities:
500MB/s Read and 500MB/s WriteIncompressible Data Transfer (AS-SSD and CrystalDiskMark):
120GB — 420MB/s Read and 120MB/s Write
240GB — 470MB/s Read and 220MB/s WriteEz a tömörítős kontroller.
[ Szerkesztve ]
-
Csokiii
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #20597 üzenetére
Végül sikerült műkődésre bírni. Beraktam asztaliba is de az írás ott se oké, csak 130 mb/s körül van az olvasás itt is 500 fölött. Ez miért lehet?
-
csikosdapro
tag
válasz csikosdapro #20599 üzenetére
szarozik be-befagy pár mp-re fél percre hogyha akarok valamit csinálni, olyan mintha parkolna? ssd? :]
-
Emperor_
addikt
válasz geotigris9 #20594 üzenetére
Akkor altalam velt hibas beallitas esete nem all fent.
Kerdeztek masok, hogy van e kulon egy Satas kartya? Vagy csak az alaplapra integralt sata vezerlok vannak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest