Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Megszórta One UI 7-tel a Samsung az A-szériát
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
3.Aragorn #57682 üzenetére
Átklónozod a rendszert a 990 EVO- ra, aztán ha rendesen bootol/műkszik, akkor már a Kingston lehet a temp drive.
Mondjuk nálam az X99 hobbigépben, egy nem ajánlott Kingston NV2 a bootdrive, nem is kell jobb, irgalmatlan gyors, és jéghideg a sokkal menőbb modellekhez képest. -
válasz
3.Aragorn #57678 üzenetére
Igazán nincs mit!
No de attól, hogy a 990 Pro a csúcs ebben a sorozatban, egyáltalán nem jelenti, hogy a 990 EVO Plus ne lenne tökéletes rendszer alá is! De bármire használod is, ez jó vétel volt. Nekem Samsung 980 1TB van desktopban, ugye ez sem a 980 Pro, de teljesen tökéletes mindenre, rendszer(ek) alá is.
Mondjuk biztos azonnal a 990 EVO Plus-ra raknám a rendszer Kingston helyett.
-
válasz
3.Aragorn #57653 üzenetére
Igazán nincs mit!
Jelentős ugyan a sebességkülönbség a Kingston és a Samsungok között, de nem minden helyzetben lesz ez érezhető. Hardverkörnyezet függő és az adott process is sokat számít . De mivel Windowst régóta nem használok és nem is játszom, így azokra hagyatkozom, akik azt mondják, nagyon kijön a különbség.
Én mégis a hardverkörnyezetnél ragadok le, mivel a nemrég beszerzett elég erős Zbook 15 G5-ben lévő kifejezetten visszafogott Samsung PM961-gyel határozottan pörgősebb a rendszer és a böngésző is, mint a Dell Latitude 5520-ban lévő sokkal gyorsabb SK Hynix PC801 PCIe 4.0-et használva, utóbbi SSD pedig még X2 csatolóval is kétszer gyorsabb az öreg Samsungnál.
De ugyanazon gépben szerintem is bőven érezhető lesz az A2000 és egy 990 Pro teljesítmény különbsége.
Sorry, nem feltétlenül egyértelmű a dolog, ezért majdhogynem ellentmondok saját magamnak is...
-
válasz
3.Aragorn #57651 üzenetére
Teljesen igazad van, én nézegettem eddig rossz revieweket, mint ez is. Hosszasan azért nem nézegettem , mert sok értelme nincs ezeket összehasonlítani, de a legelső táblázatig eljutva lehet mégis a 990 Pro-t venném.
Aszongya rövid magyarázatként ennél a nemszőke, hogy...Starting with the Random Read 4K test, the Samsung 990 EVO Plus peaked at 266K IOPS with 480ms latency, outperforming the EVO and WD Blue SN580 drives. However, it still lagged well behind the higher-end Samsung 990 Pro and Crucial T500.
No mindegy, mint írtam is, nem egy géposztály a 990 EVO Plus és a 990 Pro.
Ettől még egyáltalán nem rossz a 990 EVO Plus, nekem az elődje van, a Samsung 980 1TB, igen jól eltalált SSD lett az is! Ahogy a 990 EVO Plus is néhány paraméterben tényleg jó szintet hoz, ugyanígy a jól eltalált 980 is PCIe 3.0-ként jó néhány PCIe 4.0 NVMe SSD-t simán lenyom. De az amúgy teljesen normális Samsungnál, hogy egyes paraméterekben a saját magasabb kategóriájú eszközét is képes utolérni.
Persze elsőre meglepett engem is, de lehet a 990 EVO maradt még a fejemben, azért értetlenkedtem, de így már tiszta, amit írtál. (közben olvastam a másik topikban írt hsz-edet is)
-
válasz
3.Aragorn #11971 üzenetére
Minden rendben. Mit kell nézni az SSDOK-ban
Phvhun - "Mitől lehet hogy ~700 giga írás és kevesebb mint 1 év használat után egy Samsung SSD 840 [ennyire] lepusztult?"
Dobj képet az SSDOK legújabb változatáról(amúgy meg 512 nap üzemidő az nem kevesebb, mint 1 év)"Másik gépben volt egy ugyan ilyen, az ~7 tera írás alatt is csak 99%-ra esett le ugyanennyi idő alatt."
Ez sem lehet, mert a TLC 840-es kb 1TiB írás után csökkenti eggyel az MWI értékét. Saját 840-esem -
3.Aragorn
addikt
válasz
3.Aragorn #11930 üzenetére
Fire/SOUL/CD: Esetleg volt időd megnézni a másik képet, amit a fenti hsz-ban linkeltem?
-
válasz
3.Aragorn #11926 üzenetére
Elsőre nem igazán értettem milyen kép is ez, aztán rájöttem, hogy a korábbi kép...
(Mert ezen a képen még particionálva sincs a meghajtó, semmi írás, utoljára meg sebességmérésről dobtál képet(ami particionálatlan SSD-n nehéz lenne...))Ha jelenleg is ezt írja ki az SSDOK, akkor nincs semmi gond.
-
-
-
válasz
3.Aragorn #11887 üzenetére
Nincs különbség, mert a modell neve alapján ez egy sima Samsung 840 EVO (csak dobozos kiszerelésű) nem pedig HMGR sorozatú, mert azok modellneveiben szerepel a HMGR "szócska" is...(Amit SSDOK-ban a Modell mező mellett látsz), meg a Firmware verziójában is eltérőek szoktak lenni az OEM meghajtók(mert nem a Samsung adja hozzá a támogatást)
Pl Egy hagyományos Samsung 840(nem EVO) modellneve ez:
Samsung SSD 840 Series
Egy OEM Samsung 840-es, amit Lenovo laposkba szerelnek alapból, meg pl ez:
SAMSUNG MZ7TD128HAFV-000L1 -
válasz
3.Aragorn #11884 üzenetére
Ha az esetleges garanciáztatás megoldott, akkor nem gond, csak ezért nem kell reklamálni.
(A BW az Basic változat, ott ez a rövidítés arra utal, hogy nem dobozos kiszerelésű, nincsenek hozzá (vagy max 1 darab) tartozékok)Ez a konkrét HMGR-hez még nem volt szerencsém, de ha ezt is dobozosan is szállítják, akkor vélhetően Samsung gépekben található alapban és/vagy egy konkrét származási helyet(gyártási) helyet is jelölhetnek vele (pl India). Ettől függetlenül az még egy Samsung 840 EVO, és -mint írtam már feljebb- a garancia kérdése is megoldott, akkor vállalható.
UI: Az ilyen jellegű garanciáztatás akkor szokott gondot jelenteni, ha idővel az eladó eltűnik a placcról, és a jövőben nem lehet elérni. természetesen ha a PH!-s kollégát jól ismered és tudod, hogy ha 3 éven belül gond lesz a meghajtóval, akkor is el tudja intézni a garanciát, akkor ez sem probléma.
-
válasz
3.Aragorn #11870 üzenetére
Nem kell FW-t frissíteni, meg a legfrissebb van rajta. Az ilyen MGR és hasonló végződésű meghajtók OEM-k szoktak lenni, ami ebben az esetben azt is jelenti, hogy SSD-vel szállított gépekben alapban ilyenek vannak.
Ilyen esetben a gyártó adja a garanciát és a támogatást is az SSD-hez, nem pedig a Samsung.
Esetedben kerüld az ilyen modelleket, maradj a "sima"-nál. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest