Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyit szűkít az X300 Ultra a telepen Európában
- Nincs Nothing AI szemüveg? Fogd meg a söröm!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Nemgéza
üzenetére
"A rendszer telepítésekor még nem, de aztán egy újraindításkor a BIOS-ba belépve a SATA vezérlőt AHCI-ra állítottam (olvastam aztán, hogy ezt még telepítés előtt kellett volna, de késő bánat...), az azóta is változatlan, tehát az szerepel ott, hogy AHCI (most nem tudom, hogy van-e annak jelentősége, hogy ezt nem a telepítés előtt állítottam át, vagy tök mindegy, ha a következő induláskor írtam át)"
Nem vagyok SSD guru, de legjobb tudomásom szerint, az SSD-re történő rendszertelepítés előtt kell a BIOS-ban a SATA vezérlőt AHCI-re állítani és nem utána. Valamint ez után, az operációsrendszer telepítése folyamán betölte(t)ni a laphoz ajánlott (előírt) SATA drivert. Bár ez utóbbi fontosságára nem merek megesküdni, mivel az általam eddig SSD-re telepített rendszer AHCI helyett IDE-n megy, mivel a hardware ezt tudja. Lehet, hogy az oprendszer (amennyiben W7/W8) saját AHCI drivere is megfelelő. Na ezt tényleg a guruk mondják majd meg.
Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest