- Már megint a Galaxy S Próról pletykálnak
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hamarabb hajtogathatod az iPhone Foldot, mint vártad
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
Aktív témák
-
Saphirahick
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Egy hete kaptam kézhez egy OCZ Vertex 3-mat, 120 GB. A telepítést (Win 7 ultaimate) a korábbi topic alapján csináltam. Figyeltem az ACHI módra, és az alignálásra is. Az AS SSD mindkettőt OK-nak jelzi. Az SSD támogatja a TRIM-et, több helyen ellenőriztem, a windows elvileg el is küldi a parancsot. A benchmark futtatások azonban nyugtalanító eredményeket adnak. A szekvenciális írási sebesség nagyon ugrál 150 és 70 MB/s között, ami alapból nem túl izmos. A CrystalDiskMark már 400 MB/s körüli értéket ad. A különbség nem tudom miből adódik. Az SSD-n egy 8 gigás file másolása 110 MB/s-os sebességgel ment.... nem vagyok meggyőzve, hogy minden jó. Pedig a TRIM-et minden lehetséges módon ellenőriztem.
Ami kérdésem lenne, hogy erre tud-e valaki valamilyen magyarázatot, tippet. Előre is köszönöm.
További hasznosnak vélt infók:
- a firmware-t még nem tudtam frissíteni, jelenleg 2.22-es, a legfrissebb ahogy néztem 2.25-ös
- az SSD mellett van egy 1 TB-os Samsung HDD is (SSD SATA0-án HDD SATA1-en van)
- Alaplap: Asrock 970 Extreme 3
Ami nagyon érdekelne, hogy a biosban miket lenne ajánlott még beállítani? Egy hasonló alaplapra ezeket találtam:ASRock 880G Extreme3:
Onboard SATA Controller -> Enabled
SATA Operation Mode -> AHCI
AMD AHCI BIOS ROM -> Enabled
SATA IDE Combined Mode -> Disabled
SATA3_6 Mode -> AutoNálam az Ide combined mode most enabled. A BIOS ROM meg talán disabled, ezekből adódhat probléma? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már megint a Galaxy S Próról pletykálnak
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Filmvilág
- Hamarabb hajtogathatod az iPhone Foldot, mint vártad
- További aktív témák...
- Akció! Csere-Beszámítás! Samsung 990 Pro 2TB Nvme SSD PCIE 4.0!
- Intel D3-S4610 960GB - Keveset futott - 2,5", SATA3, 5800 TBW - Eladó!
- Synology Plus 16TB - HAT3310-16T - Új - Eladó!
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 32GB 1TB 120Hz!!!!!!
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest