- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Én régebben kísérletezgettem a prefetchel, hogy milyen gyors a BOOT.
Az eredmény:
Prefetch on: 26-32 sec,
Prefetch off: 28-30 sec.A következtetéseket mindenki vonja le maga.

Kevesebb memóriánál nem szükséges kikapcsolni a prefetchet, mert egyrészt a ReadyBoot 90 másodperccel a win7 felállása után törli a RAM -ból az általa létrehozott pár 100 megás fájlt, másrészt meg a superfetch által betöltött cuccok - a rendszergyorsítótár - törlődnek, ha aktív memóriaterületre van szükség. Lehet hogy gyorsabb, ha nem kell a passzív adatokat törölni, de azt senki sem fogja észrevenni, viszont a kikapcsolásával HDD esetén elvesztett 8...15 sec BOOT időt annál inkább, SSD esetén meg nem lesz tapaszhalaltató semmilyen teljesítményváltozás.
Én amúgy egy hétig próbálgattam, hogy prefetch -el vagy anélkül, és arra a következtetésre jutottam, hogy ha valaki a gépemen titokban bekapcsolná, a sebességen tuti hogy nem venném észre.
A lapozófájlt pedig szerintem érdemes hagyni, de nem kell több GB -ot beállítani. A Win7 nem viccből pakol bele, 4 GB RAM mellett is.

Aktív témák
- Call of Duty: Warzone
- Okos Otthon / Smart Home
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EAFC 26
- E-book zenészeknek
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest