- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zerodot
aktív tag
Amúgy Csehországban milyen gyorsak a napközbeni utalások?
Mostanság kezd terjedni az azonnali utalás, egyre több bank támogatja. Amelyik nem, annál általában 1 munkanap; esetleg ha délelőtt utalsz, akkor valszeg még aznap délután megérkezik.(Már ha a cseh bankok közti utalást kérdezted... Mert pl. Revolutról cseh számlára utalni az katasztrófális 4-5 munkanap...
)
-
i3odnar
tag
Nos végül még a Neteller előtt adok egy esélyt a TransferWise-nak, rendeltem tőlük egy kártyát (2000 Ft), megpróbálom majd arra kiutalni a pénzt, mert ugye az oldalon kártyára lehet, viszont csak számlaszámra nem. De 1x2000 Ft-ot megér az a TW kártya, később nyaralásnál is jól jöhet úgy gondolom.
-
freelanced
addikt
Egyrészt zavart, hogy nincs banking license, se semmilyen bebiztosítás, de ha jól tudom, javítsatok ki ha tévedek, ez nem olyan rég változott, és már náluk is van valamilyen biztosíték.
Amikor én néztem még nem nagyon lehetett kapcsolatba lépni velük. A Facebook és a Twitter számomra nem elegendő és zavart, hogy letiltották azokat akik ott reklamáltak. Persze van aki Cryptovalutával kereskedik meg mókol, ott érthető, de voltak olyanok is akiknél semmi ilyesmi nem történt. De még akkor is ha emiatt írtak inkább válaszoltak volna nekik mintsem letörlik és letiltják őket.
Sokszor csak ígérgetnek Twitteren és Facebookon de ahogy olvastam sokszor csúsznak vagy el sem készülnek azzal amit hirdetnek. (pl. Apple Pay)
Lényegében próbálnak minél több embert "behúzni" de közben azokkal nem igazán foglalkoznak aki már ott van. Pedig lassacskán ideje lenne több hangsúlyt fektetni a meglévő ügyfelekre.
Volt egy két cikk arról, ahogy a munkaerővel bánnak illetve amilyen módon megy az interjú stb.
Ne értsen félre senki, nem gondolom, hogy sok másik cégnél ne lenne ez, de ( lehet, hogy csak én) túl sok ilyen cikkbe futottam bele mostanában ahhoz, hogy jó szájízzel regisztráljak hozzájuk. Aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ!
Lehet, hogy csak azok amiket én próbáltam a Bunq-nál nincsenek, pl Premium stb.A többit megnézem, köszönöm!
pomk
Sok olyan funkció van ami az itthoni bankoknál nem elérhető, ezeket szeretném pótolni, illetve vélhetően ha találok olyat aminek az elemzés része is jól működik akkor erről intézném a bevásárlást stb. -
HoTDoG
tag
Részben kényelem, részben a népszerűség, ahogy írtam is. Ma már a kőművessel is viberen kommunikálok. Az okostelefon szinte alap és sokan szeretik a mobilnettel csökkenteni a költségeket, erre jó a Viber is, amit csak fel kell telepíteni és használhatod is.
A Revolut egészen más közönség. Oda regisztrálni kell, kártyát aktiválni, miegymás. Ez valakinek már "túl sok".
Mondhatjuk, hogy Vibere mindenkinek van, Revolutja nem. Ez az előnye, de ilyen árakkal tényleg csak a kevésbé nyitott rétegnél lehet sikere, akik még a fintech szót sem hallották, pláne nem a Revolutot.
De pl egy sok fős Viber csoportban, pl foci csoportban valaki fizeti a pályát és mindenki utal neki. Ez már adott, de Revolutja nem lesz mindenkinek a csoportból. -
anadroid
senior tag
-
Oliverda
félisten
Az ismertebb fintechek sikerén felbuzdulva jönnek a szutyokcégek.
Holnap találkozok a Revolut country managerével. Mit kérdezzek tőle a nyilvánvalón, azaz a local IBAN-on kívül?
-
-
mekkGyver
aktív tag
Na. Vettem fel OTP automatából kerek 70-70e forintot Revolut és Curve kártyával is. A Revolut árfolyama szerint olyan 69800 a 200 Font. Gondoltam majd visszautasítja, hogy meghaladtam a napi limitet. Nem, simán engedte levenni, viszont 70030,8 Ft-ot vont az egyenlegemből. A Revolut oldalán 2% van megadva a 200 Font feletti kp. felvétel költségeként, ezért nem értem hogy jött ki a 31 Ft. A Curve még "pending", remélem a hitelkártyát nem fogja kp felvétellel terhelni.
-
streng
csendes tag
Igen. Én is ezt tapasztaltam és nem csak nálunk, bárhol a világban.
Kb. senki nem tudja mi az a DCC. A bank megajánlja a tulajnak ez meg elfelejti elmondani a pénztárosnak. Általában rám is csak néztek, hogy mit akarok, meg most mit csináljon, amikor nem fogadtam el.
Erre megnyomta a Zöld gombot (default DCC), mert azt ugye tudják, PIN kód, Zöld gomb!
Szerencsére egyre ritkább már a DCC, elvileg mintha nem is nagyon lehetne, volt valami MasterCard ajánlás, meg pl. a Revolut ország specifikus kártyákat ad egy ideje. Mondjuk ettől még külföldön ajánlgathat Ft-t a POS, de gondolom GBP/EUR a fő csapásuk.
A lényeg: még figyelni kell. -
fil
őstag
"...Amúgy úgy is ki kell venni mindig fizetésnél, mivel ha a telefon közvetlen közelében van a kártya nem működik az "érintéses" fizetés...."
Ezt tapasztaltad? Fura...
Én - mielőtt megjelentek a mobilfizetési megoldások - így használtam éveken keresztül probléma nélkül. A telefon egy flip tokban volt, aminek volt kártya "zsebe". Szinte soha nem kellett kivennem. -
Mr Dini
addikt
Köszi! Ezzel a résszel már szerencsére tisztában vagyok, meg olvastam korábbi tapasztalatokat az euronet atmekről.
Viszont tudtommal ezen felül is chargol(hat)nak a bankok, ha idegen ATM-et használok. Mindegyiknek más a díja, ezért érdeklődnék megérős bankokkal kapcsolatban.
-
Oliverda
félisten
-
kerxy
őstag
Nincs, le van írva a feltételeknél, amikor digitalizálod (legalábbis Simple-ből indítva).
Amúgy a feltételek az oldal alján elérhetőek: https://otpmindennap.hu/applepay/
-
-
zseko
veterán
Igen. Nem számít, ahogy az sem, hogy másik eszközön próbálom, mivel a kártyaadatok a felhőben vannak, így bejelentkezés után ugyanott folytatja a másik eszközön is, ahol abbamaradt, így ugyanazzal a kártyával újra megpróbálni nem lehet. Max új email címmel kezdhető nulláról.
(#743) Pikkolo^^ Nem kívánom kifejteni bővebben, de igen.
-
vnorbi
aktív tag
Ez amúgy nem normális egy pénzügyi terméknél. Ha el akarnak tekinteni valamilyen díjtól, akkor van lehetőség ezt jelezni, nem pedig hagyni egy rést (megígérik, hogy levonják, de aztán valamiért mégsem vonják le), mert így az is benne van, hogy egyszer csak visszamenőleg beterhelnek mindent. Valószínű, hogy ilyen nem lesz, de mégiscsak tisztább lenne, ha sikerülne a saját hirdetményüknek megfelelni (itt mondjuk azzal, hogy a hirdetményben is ingyenessé teszik, ami a valóságban ingyenes).
-
bg24
csendes újonc
OTP-s vagyok. Csak a jobb gazdálkodás és a revolut visszatérés miatt volt simple kártyám. Nekem nem nagy veszteség a törlés. Ha más banknál vagy akkor azért jó. már egy mozi jegyen meg van az a 300 pár forint.Egy szigeten vagy volton meg az egész évi költség. És menőzhetsz a telefonos érintéssel.
-
szabo.csabi
tag
Gondolkodom, hogy váltok Raiffeisen Díjnullázó Plusz-ról CIB ECO-ra. Előbbi kártyáját lemondtam, nincs rá szükségem, így kártyáról tölteni csak a szintén Raiffeisenes HUF-os hitelkártyámról tudok, azt tudom betenni Curve mögé. Erről hogy tudnám feltölteni HUF-tal a Revolutomat? Nem EUR-ót fog rátölteni Raiffeisenes árfolyamon? Vagy EUR-ót de Curve vált közép közeli árfolyamon, majd Revoluttal visszaváltom HUF-ra?
Hogy zárhatok pluszban?
-
sajti_pajti
tag
A gyakorlatban hogy megy ez a 14 nap Curve-nél?
Vásárolok X napon A kártyával. Curve-nél és A banknál is tranzakció pending.
Y napon tranzakció Curve-nél átvált completedre. Aznap amikor A banknál is?
Z napon (Z < X+14) gondolok egyet és átrakom B kártyára: no ekkor mi történik? Megint pending lesz a tr. Curve-nél plusz B banknál is? Plusz indul egy refund az A kártyára? (És ez vajon mennyi idő alatt íródik jóvá A-nál?)
-
MrPeekaboo
senior tag
-
mrrr74
aktív tag
Köszönöm szépen, TW számlászámomat megadtam, kíváncsi leszek
Ami még fontos lenne, hogy a három kártya közül melyiket tudom PayPal alá betenni, mint withdraw számla?
Azt tudom, hogy a PP nagyon háklis a névre, TW-n ahogy nézem nem (csak) a nevem szerepel a kártyabirtokosnál, hanem TransferWise FBO + a nevem.Van valamilyen tapasztalat, hogy kiutalnak-e így, vagy esetleg iktassam közve a Curvet (még nincs, nem tudom szükségem van-e rá)?
-
nutfile
aktív tag
Gránit Bankos kártyát nem tudtam Curve alá regisztrálni.
az ellenőrző tranzakció szó szerint pár másodpercre megjelenik, majd el is tűnik a számlatörténetben mintha ott se lett volna soha (telón folyamatosan figyeltem), a GB-s ügyintéző szerint látszódik a próbálkozás, de valamiért végbe sem megy a tranzakció (tehát nem stornózzák, hanem azeredeti tranzakció sem teljesül.
azt nem tudja miért jelenik meg egy pillanatra a számlatörténetben... ő nem tud mit tenni, reklamáljak a Curve-nél...
(Rafi és FHB kártya simán regisztrálva) -
szuladam
aktív tag
Pont ezért "dobom ki" a tw kártyám. A Curve meg nem jött meg, de mivel a Curve vásárlásnak számolja így a "feltöltés" gyakorlatilag ingyenes az átváltás meg ha nem is teljesen közép de jobban jön ki mintha twre utalnank (utalási költség) és még ott átváltani (átváltási költség) arról nem is beszélve hogy minden egyes újabb váltás twn további költség míg revoluton a váltogatása jobban jön ki.
-
mrrr74
aktív tag
EUR és USD. EU-n belülről és kívülről is. Az a baj, hogy leginkább PP-ra utalnak, még a nagyobb cégek közül is sokan. Én szívesen kihagynám, de sajnos egyelőre nem megy
Monese-t nem ismerem, ránézek. Eddig csak Rev és TW számlám van, előbbihez kártya is, külföldön nagyon szeretm használni. Nem is szeretném halmozni ezeket, csak a fentiekre még nem találtam megoldást.
-
streng
csendes tag
Tényleg jó ötlet volt ez az általánosabb topic a bővebb beszélgetésre a témában.
Én tudok küldeni nektek Revolut speciális meghívó linket, ami folyamatosan akció nélkül is ingyenes fizikai kártyát és kiszállítást ad új regisztrálók számára.Revolut Ambassador vagyok, közvetlenül tőlük kaptam.
Nekem nem származik belőle hasznom, csak ti jártok vele jól. Plusz ha használjátok tovább fog élni a link, megmarad a státuszom, segítek mindenkinek itt a fórumban és ha hallok valami belsős infót szívesen megosztom, ha olyan jellegű, ígérem. ;-)Írjatok privát üzenetet a linkért vagy ha mégis lehet, megírom publikusan is, esetleg az első hozzászólásba is betehető.
Üdv! -
snipr
aktív tag
Ezeket megadtam (az alkalmazásban már semmi teendőt nem jelez, még a három visszatérítős helyet is megadtam)... annyi kis malőr volt, hogy az első kártyával amit felvettem nem működött az ellenőrzés (tiltva volt az onlány tranzakció a fizikai revo-n), felvettem a virtuális revot, majd töröltem a fizikait, aminek az ellenőrzése még pending állapotban volt. Elképzelhető, hogy ez kavart be, írok majd holnap a supportnak...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Nintendo Wii U
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- HP EliteBook 840 G10 i5-1350P! ÚJ, Fóliás gép!
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" / M1 / 16GB RAM / 1TB SSD / Asztroszürke / Garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÚJ Bontatlan Apple iPad 11 (A16) 128GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro