- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz
Williamgrant #1706 üzenetére
Én is eurós devizaszámlát keresek, lehetőleg magyarországi, olcsó fenntartású, ne kerüljön pénzbe a jóváírás (sok bank beérkező utalásra is díjat számol), legyen hozzá valamilyen olcsó bankkártya.
Tranzakciókat megoldom TW-al vagy Revolut-tal. -
KTU
addikt
válasz
instantwater #1623 üzenetére
Ilyen jár a MyPOS terminál mellé.
Szóval kb. ez van. Na jó, én választottam.
De még így is szerintem jók a kondíciók náluk, ill. a magyar support előtt is le a kalappal, nem sablon szöveget nyomnak. TransferWise-t töltöm iCard-ról, így is kb. ott vagyok (1,96%) mint a SumUp (1,95%).
Most akcióban kb. 20 e Ft nettóval olcsóbban vettem a nyomtatós pos-t náluk, mint a SumUp-nál.
És még akciós kártyaelfogadási díjat számolnak annak aki még ebben a hónapban köt szerződést.
Az akciós díj nem időszakfüggő, remélem hosszú távon is jó lesz. -
KTU
addikt
PIN kódok cseréjére nekem bevált MasterCard-ra az OTP ATM (csere ingyenes).
VISA-ra a K&H bank ATM, ez is ingyenes.Most jött pár VISA iCard, majd tesztelem.
Revolut költséget számít fel, ha iCard bankkártyával töltöm fel az egyenlegem kb 1,2%
Nem emlékszem már pontosan, pedig kiszámoltam, de annyira megrettentem az összegtől, hogy gyorsan vissza is léptem.Curve-be nem lehet berakni az iCard bankkártyát.
Curve azt írja dolgoznak rajta. -
KTU
addikt
válasz
freelanced #1596 üzenetére
Revolut, TransferWise, ezeknél általában helyi IBAN van.
Amit szeretnél csak akkor működik, ha Cseh regisztrációd van.Legalább is Magyarországon így működik, nincs olyan ismerősöm akinek Cseh regisztrációja lenne.
Kérdezz rá a topikokban.
Jobb ötletem nincs.Amúgy Csehországban milyen gyorsak a napközbeni utalások?
-
KTU
addikt
Jövőre majdnem minden boltban kötelező lesz készpénzmentes fizetési lehetőséget biztosítani.
Létrehoztam egy topikot, ezt a témát megbeszélni.
Hátha van más is, akinek ezen kell gondolkodnia. -
KTU
addikt
válasz
fillerfuckin #1575 üzenetére
"A Curve is nagyon jól vált (kivéve hétvége). A virtuális kártya itt is ingyenes."
Van náluk virtuális kártya?
-
KTU
addikt
válasz
i3odnar #1561 üzenetére
TransferWise-al csinálnám, kapsz személyre szóló USD bankszámlaszámot.
Igaz már nem ingyen van a kártya, bár mostanában nem hoztam létre új fiókot.
Nem mellesleg jobban is vált mint az otp, és innen utalhatod is otp-re olcsón.Revolut lehet egyből vizsgálná honnan miért a pénz, ha még nem használtad, ne evvel kezd.
-
KTU
addikt
Igen tudsz oda utalni, de inkább fizess bankkártyával.
Múlt hónapban már az áfát így fizettem.
Tervezek a logout-on egy bejegyzést róla, de nincs rá időm.Kis segítség, ha megvan a számlaszám, mellette van a kód amit figyelni kell a bankkártyás fizetésnél.
Keresőszó: adónem kód
pdf innen letölthetőNAV EFER VPOS bankkártyás fizetés:
[link], EFER-re ráhúzod az egeret, és katt a "megbízáscsomagok"-ra -
KTU
addikt
válasz
Yager01 #1464 üzenetére
Revolut, ha nem használod napi rendszerességgel (ingyen utalás), akkor kezd el, építsd fel magad, ha ez megvan innen utalhatsz rendszeresen hazai devizaszámlára,
Devizaszámlák összehasonlítása, Raiffeisen (standard) jól néz ki elsőre, nézz utána.
A "jóváírás bankon kívülről" is díjtalan. Lehet csak kártyadíj van.
Utalni innen nem kell, "lehúzod a pénzt" innen kártyáról, Revolut-ra, TransferWise-ra, vagy Monese-re.Én a TransferWise egyéni € számlára utaltatnám a pénzem Eu-ból,
Ha még a Revolut-ot keveset használtad, akkor TW-ról utalnám Raiffeisen standard-ra.Céges TW-ról € utalás, 477 € utalása 0,63 €, de ha jól emlékszem mindig ennyi.
-
KTU
addikt
válasz
Gabócza #1388 üzenetére
Gondolom €-t szeretnél kapni az N26 számlára,
és HUF-ból indulna a CIB-től.CIB kártyát berakod Revolut-ba, erről feltöltöd a HUF egyenleg,
Revolut-on átvltod €-ra, és innen ingyen továbbutalod az N26 számlára.Ez akkor fog jól működni ha folyamatosan használod a Revolut-ot, lesz / van náluk "történeted".
-
KTU
addikt
Válasz
(#18002) Kooream
és
(#18283) AliGVállalkozói számlára ötlet:
Gránit Vállalkozói Alapszámla 2
Számlavezetés havidíja 0 FtForgalmi jutalék mentes belföldi elektronikus forintátutalások száma* 5 db/hó*
(Még nem nyitottam náluk számlát, de az első 5 utalásnál is kell fizetni tranzakciós díjat)Belföldi forintátutalás díja, elektronikus megbízás: 0,29% min. 250 Ft (86 206 Ft alatt ennyi)
+ Tranzakciós díj 0.3 % ami 258,6 Ft
max. 6000 FtBankkártya éves díja a 2. évtől 8 000 Ft
Gyakorlatilag ingyen tartod fenn, csak a tranzakciókhoz kapcsolódik költség.
Az első 5db utaláson kívül (NAV) érdemes TransferWise-t használni.
Üzleti fiók, innen tudsz utalni 340 Ft / db áron.A Gránitnál Vállalkozói Alapszámlát nyitni csak és kizárólag személyesen lehet.
Budapest 2 db fiók.
Még ezért nem nyitottam. -
KTU
addikt
válasz
freelanced #1353 üzenetére
"Engem sok más is taszít a Revolut esetén de ez személyes "hülyeség" biztos a többi sem tökéletes."
Ez alatt mit értesz?
-
KTU
addikt
válasz
freelanced #1343 üzenetére
A bunq még fél éve ment,
TansferWise, magyar nyelven írhatsz és a beszélhetsz is az üfsz.-al.
Monese, EUR és GBP számla, 1 - 1 db virtuális és 1 - 1 db fizikai kártya -
KTU
addikt
válasz
Oliverda #1286 üzenetére
Nem fog elhalni.
Miért?
Mert a nagy átlagnak, (persze ha úgy csinálták meg, vagy fejlesztik tovább az alkalmazást), egyszerűbb ezt használni mint a Revolut-ra, Curve-be, TransferWise-ra, stb. regisztrálni és azt használni, még akkor is ha ez több pénzbe kerül, mivel az emberek szerintem a kényelem miatt ezt a plusz költségeket ki fogják fizetni.
Lásd, Curve kártya szétdarabolás. -
KTU
addikt
válasz
Oliverda #1264 üzenetére
Kártyarendelésre nyomva ezt tolja arcba:
"A RÉSZLETFIZETÉS CSODÁLATOS VILÁGA"
Bocs nagybetűért csak copyEz hitelt akar eladni??? kép
Ezek arra játszanak hogy kifutsz a 45 napból, és fizethetsz pluszba nem is keveset.Szerintem felejthető.
GDPR-ból:
Név / cégnév: CreativeDock Holding s.r.o
Székhely:
Zubatého 295/5 15000 Praha Česká Republika
Adószám: CZ05758335
Weboldal megnevezése, címe: http://www.creativedock.com/
Az adatkezelési tájékoztató
elérhetősége:
http://wundercardhu.click
Email: hungary@creativedock.com -
KTU
addikt
Az egyik céges pénzügyi szolgáltatónk durván emelte az utalások árát, duplájára.
3 éves hűségszerződés.
Adtak bankkártyát, ezt beraktam Curve kártya alá,
a Curve berakva Revolut-ba, mivel céges kártyás feltöltésnél a Revolut váltakozó díjú plusz költséget számol fel, akár több ezer Forint alkalmanként
így viszont nincs plusz kiadásom.
Revolut utalás ---> magán CIB-re, utalás ---> céges TransferWise-ra, innen utalom tovább a céges költségeket.
Így csak a TransferWise utalás költségét fizetem (340 Ft / 1 db utalás), a többi ingyen van. -
KTU
addikt
"az MNB úgy döntött, hogy 12 hónapos meghosszabbított átállási időszakot biztosít a hazai szereplők számára." az erős ügyfél-hitelesítés bevezetésére (PSD2 – SCA).
-
KTU
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1196 üzenetére
Revolut, TransferWise, Curve, Monese, bunq
-
KTU
addikt
válasz
headhunter #1191 üzenetére
Regisztráljunk Magyarországról.
"We’re moving fast so we’ll let you know as soon as we’re available in your region."
" A nehézség az, hogy ez a cég nincsen annyira ráállva a magyar ügyfelekre, ide nehezebb magyarként (nem eurózónásként) regisztrálni."
Ha valaki Magyarországon él, még nem lehet N26 ügyfél.
Itt a pont.A nehezebb kifejezés azt sejteti hogy lehetséges, csak több erőfeszítést kell tennünk.
-
KTU
addikt
válasz
petipetya #1160 üzenetére
Működik.
Spórolásból (idő és pénz), ill. lustaságból használom.
OTP ATM vagy bankfiók befizetés, közel van és ingyenes, most már csak ezért tartom.
(fiók is csak azért, mert az ATM már többször elnyelt párszáz e. Forintot, megkaptam, csak 3 - 6 munkanap)
OTP Bankkártya --> Revolut, (esetleg jó áron devizaváltás) utalás --> más saját számla (pl. CIB), utalás (ez is ingyen) több darab saját vállalkozói számlára.
Ez nem kerül így pénzembe.Bemehetnék a CIB-hez is, de a belvárosban van, parkolókeresés, parkolás (idő, pénz), sorbaállás még több idő.
Vállalkozói számla, van olyan is aminél ingyenes a befizetés, de, parkolókeresés, parkolás (idő, pénz), sorbaállás még több idő.
A van olyan amelyiknél nincs is lehetőség közvetlen befizetésre, csak pár más bank pénztárában, és elég borsos az ára, és a szokásos, parkolókeresés, parkolás (idő, pénz), sorbaállás még több idő.Este a pénzt befizetem, másnap reggel 9-ig a CIB-nél van (ha megy a GIRO), + 1 óra és vállalkozói számlán landol.
-
KTU
addikt
válasz
jézusom #1156 üzenetére
Nyolc és fél hónapra rá, már nem biztos hogy releváns kérdésre válaszoltál.
Igen, Simple-be bele lehet rakni a Revolut kártyákat, sőt, bármelyik másikat.
A "belerakott" kártyával töltöd a Simple egyenleged, ami 1 hónapra 65 000 Ft.
Ami eléggé korlátozza a használatát.
Kiegészítésnek OK.Fontos!
a Revolut kártyánál NE nyomj a
"Kártya biztonsági azonosítása"-ra.
Ha megteszed, ideiglenesen korlátozzák Revolut fiókod.
Így volt egy éve, gondolom nem változott.Csak OTP kártya esetén nyomtam a kártya biztonsági azonosításara.
Így kiírta a belerakott OTP kártya egyenlegét.Többi kártyánál szerintem nincs jelentősége, mert azóta se tettem meg, és működik.
-
-
KTU
addikt
Válasz Curve topik (#1556) petipetya kérdésére:
"Ha banki időn kívül vásárolnék valamit az angol amazonon GBP-ben, akkor miként is kellene a Curve/Revolut párossal intézni?
1. Revolut egyenleg feltöltése (előre, banki időben) a hazai bankkártyáról - milyen devizában?
2. Curve alá vetett Revolut kiválasztása az aktuális fizetési módnak - milyen devizában? Jelenleg HUF van ott (alapból).
3, Amazonon fizetni a Curve kártyával."Ilyen "sima vásárlás" esetén, én előre váltok GBP-t Revolut-on.
HUF kártyás feltöltés Revolut-ra, átváltás hétköznap (főleg akkor mikor olcsó) GBP-re, áttolom Monese-re, (kártyás feltöltés) inkább itt tartom.
Mikor vásárolni szeretnék, kicsivel többet visszatolok Revolut-ra.
Inkább Revolut virtuális kártyával vásárolok virtuális térben.
Szerintem jobban "megfogható" / megállítható a számomra nem kedvező vagy hibás tranzakció.
Erről már írtam itt a Curve topikba.Így jól ki is hagytam belőle a Curve kártyát.
Curve-be mindig olyan devizára állítsd az alá betett kártyát, amilyen deviza található rajta, Ebben a devizában terheli a kártyát.
Illetve, Revolut és TransferWise esetén váltogatod, mivel több pénznemes kártyák.Monese külön 1 - 1 db kártyát ad a GBP és EUR kártyához.
-
KTU
addikt
válasz
mekkGyver #1094 üzenetére
Összeollóztam innen-onnan
OTP, vagy bármilyen magyarországi bankkártya, ha nincs extra ATM kp. felvét hozzá :
"havi első két alkalommal, összesen legfeljebb 150 000 forintig"TW:
200 GBPRevolut:
"Standard, azaz az ingyenes csomagban havi 200£(vagy annak megfelelő összeg más pénznemben)"Curve:
"a saját pénznemben való kp felvétel azaz a Curve alá forintos kártya van betéve és te forintot veszel fel, azaz nincs deviza konverzió akkor 200 font értékig (értsd kb 70.000 ft) /nap 10x egy hónapban."most 1GBP kb. 350 HUF
12 x 200£
150 000 HUF
______________________ez kb.: 990 000 HUF ami 1 hónapban ATM-böl ingyen kivehető.
Ha lenne Monese kártyád, az is 200£.
így kb.: 1 060 000 Ft lenne felvehető."A Revolut, ha jól tudom 50e Ft körül enged, de ha azzal töltöm fel a TW egyenleget és a Curve alá is azt rakom, akkor azokkal tudok még mindkettővel a Revolutról levenni?"
50e Ft téves.
Igen, berakhatod keresztbe a kártyáidat a FinTech cégeknél. -
KTU
addikt
válasz
szabi__memo #1075 üzenetére
Pénztárt kezelni csak szakképesítéssel lehet.
Nem úgy van hogy, gyereJucikaüljélbeakasszába! -
KTU
addikt
Élelmiszerboltba fizettem volna Monese UK kártyával itthon, (OTP-s terminál, de ez csak később derült ki)
GBP-ben terhelt volna , ezt ki is írta,
Lehet csak azért vetten észre mert chip-pes fizetést kértem.
Szóltam a pénztárosnak hogy jó lesz nekem magyar Forintban a terhelés, ne GBP-t mutasson a POS.
Azt se tudta, és szerintem nem is fogta, hogy mit mondok.
Jön a többi pénztáros, épp zártak mellette egy másik kasszát.
"mijaz nincs péza kártyán?"
Ők se tudták mi a bajom.
Igazából csak teszt lett volna, kis összeggel, hogy később ne essek pofára.
A pénztárosok azt se tudják hogy működik a termináljuk.Kifizettem Revolut-tal, ennél HUF-ba terhelt. Ennek a bizonylatából derült ki hogy OTP-s.
Az elutasító bizonylatot meg se kaptam, pedig ezt a vásárlónak át kell adni.
Ez rajta van a bizonylaton is.
Igaz ebből csak 1 példányt nyomtat a terminál.A POS terminálos fizetés is bármikor megszakítható!
Sőt, ha nem rohansz el a kasszától, az utolsó tranzakció vissza is vonatható a pénztárossal.
Nem kell indokolni miért. Csak!
Ez minden POS terminálon működik, nem csak Magyarországon,
még ha nem is tudják hogy kell csinálni.Később még újból tesztelem.
-
-
KTU
addikt
válasz
Mr Dini #1054 üzenetére
Az euronet ATM különösen kerülendő a sokszoros (DCC) valuta konverzió miatt, amire ugye semmi szükség fintech kártyák miatt.
Ami általánosság elmondható, hogy bármelyik cég ATM-je rá akar venni hogy majd az üzemeltető átváltja neked a pénzt, mivel GBP alapú kártyának látja.
Ezt neked jóvá kellene hagyni, de ne engedd.
Azt kell választani hogy helyi pénznemben terheljen.
A folyamat bármikor megszakítható, még nem nyomsz a véglegesítésre.Ebben a hozzászólásban jól leírja Zugi miről is van szó, ill. a képen is jól látszik hogy az OTP ATM rá akarja venni hogy majd DCC-t hajtson végre.
Itt egy cikk szintén ezt taglalja. -
KTU
addikt
Curve-be rakott Revolut kártyánál nem kell külön kézzel beírogatni a kódot.
Úgymond automatikus a megerősítés.
Amit levon (beterhel) nemsoká fel is oldja.
Curve-be állítsd át a pénznemet (Card currency) pl. GBP-re.
Csak ne felejtsd majd visszaállítani HUF-ra állítani ha itthon használod.
Nálam is volt hogy valamelyik kártyánál tizenpárszor nyomtam a megerősítésre. -
KTU
addikt
válasz
darkmann #1010 üzenetére
Kellet volna egy Revolut meghívó, leginkább egy (kettő) Revolut ambassador-tól,
akinek a meghívójával mindig ingyen van a kártya szállítása is.
Persze csak 1db meghívó kell.Az átlag felhasználó meghívója lejárhat, és lehet akkor regisztrálsz amikor már kifutottál az időből.
Nemrég valaki írta is a Revolut topikba. -
KTU
addikt
válasz
darkmann #1003 üzenetére
Apple Pay, vagy Google Pay lenne a megoldás ha működne.
De egy próbát megérhet.Simple nem jó mert korlátozott, 65 000 Ft / hó, bár ha többen mentek és mindenki regisztrál, evvel többszörözhető,
de másik nagyobb baja hogy HUF elszámolás, bár az itthoni bankok közül lehet neki a legjobb az árfolyama.
Meg kell nézni milyen az itthoni bankod, "hogy vált".Simple csak itthon használható.
-
KTU
addikt
válasz
Watcher45 #1000 üzenetére
OK
de le is írta hogy offline szeretné használni, ami azt jelenti (ATM) de inkább most POS terminált jelent.
Ha valahova betudja "rakni" valamilyen NFC-s alkalmazásba, akkor működne,
az esetleges zárolás az meg ilyen kor másodlagos (még el se jutott odáig hogy használja), de nem elhanyagolható tényező. -
KTU
addikt
válasz
feketedini #956 üzenetére
Igen frissíteni kell az alkalmazást a Play-ből.
Ezután már lehet frissíteni újabb ingyenes előfizetésre,
és ezután már az újabb £ kártyát is ingyen küldi.Az újabb ingyenes előfizetésben itt is van 200 € / hó ingyen kp. felvét,
mint Revolut vagy TransferwiseKezdi a Monese összekapni magát, eddig
szintemindenért pénzt kértek.
Nem is nagyon használtam.
Így azért használhatóbb. -
KTU
addikt
válasz
feketedini #952 üzenetére
Nekem £4.95 küldenék.
-
KTU
addikt
válasz
devilzero #905 üzenetére
Monese, ha meghívóval regisztrálsz,
4,95 €helyett 0 € a kártya, mikor regisztráltam ingyen is küldték, szerintem most is, + ahogy használtad a kártyát kapsz 15 €-t.
Utólag nem tudom sajnos, írni kellene az ügyfélszolgálatnak
Ingyenes a kártyás és utalásos feltöltés, eddig nem volt az.
Euro övezetben és GB.-ben jól használható, mivel ebben a 2 devizában tárolhatsz rajta pénzt.Curve,
"saját Curve-ra nem is tudok tölteni?"
Nem.
Itt a többi saját kártyád tudod berakni Curve alá. pl. beraksz egy Ft számlás kártyát, de pl. Euro övezetben használod, akkor a HUF kártyádról Forintot von le, de ezt már váltja is Euro-ra, általában kedvezőbben mint ahogy a bankod váltana, kivéve hétvégén! Curve és Revolut felárral vált!
Ha meghívóval regisztrálsz, 500 Curve Rewards pontot kapsz, ami 5 GBP, ezen kívül pénzt nem tárol a Curve.
Kártya ingyen van, ingyen is küldik."curve kártyámról befizetek TransferWise kártyámra (mert ott nincs minimum limit) és továbbküldöm Revolut-ra viszont már a továbbküldésért valami (nagyon apró - de a lényeg,hogy nem ingye - összegért) akarta majd tényleg eltűnt az éterben nem tudom stornózva lesz-e vagy valami de a lényeg, hogy 0 curve point-om van."
A pénzed nem hiszem hogy "eltűnt", esetleg csak kevesebb lett ha nem ingyenes tranzakciókat bonyolítottál.
A bankkártyás feltöltés vagy tranzakció a TransferWise kivételével, mindegyik említett FinTech cégnél (Revolut, Curve, Monese) ingyenes.
Mire gondolok, beregisztrálod az alkalmazásba a bankkártyád, és arról feltöltöd, vagy Curve esetén fizetsz.
Esetleg olyan lehetséges hogy ahova transzferáltad a pénzed, nem volt olyan tárca létrehozva, és átváltotta egy meglévőbe.Ezeknél a cégeknél (Revolut, TransferWise, Monese), a pénzt általában nem küldjük, mert az pénzbe kerül, hanem ahogy fentebb említettem beregisztrálod az alkalmazásba a bankkártyád, és arról feltöltöd.
Pénz küldése ingyenes account-ok közt (Revolut, Monese), kivéve TransferWise.
Sőt Revolut-ról ingyen utalsz, még Magyarországra is.Varázslás előtt olvass és kérdezz.
-
KTU
addikt
Apple Pay
A fizetési tranzakció kerül pénzébe a felhasználónak?
Esetleg más díjak, költségek havonta vagy egyszeri? -
KTU
addikt
válasz
roger.smith #838 üzenetére
Nem utalás,
a Revolut fizetési link pénzkérésre lett kitalálva,
Igaz nincs HUF, de pl. Euróban adod meg az árat, ezt kifizetik kártyával.Fizetési oldalon ott szerepel a neved,
természetesen a kért összeg.
és megjegyzés, amit a link létrehozásakor adhatsz hozzá.
így még személyre is szabható.
Azonnal látod hogy kifizette, -
KTU
addikt
Revolut-ban nem csak pénzátváltással lehet létrehozni új deviza pénztárcát / zsebet,
hanem jobb alul "Továbbiak",
"Profil" --> "Számla adatai" --> "Számla hozzáadása" kiválasztani a devizát,
következő oldalon, "Aktiválás" gomb. -
KTU
addikt
Revolut-ban hozz létre olyan tárcákat amikre szükség lehet EUR, GBP, USD, stb. és HUF-ot is.
Miért a Ft-is?pl. tudod hogy x összegű EUR kell nyaralásra.
Nem váltasz azonnal, lehet a Curve épp rosszul vált.
Revolut fizetésilinkkel bekérsz 1 EUR-t, ezt összehasonlítod avval hogy a Revolut mennyit ad 1€-ért,
ha ez különbség kevesebb mint 0,2 - 0,3 Ft, és úgy ítéled meg hogy a forint lesz majd erősebb is,
akkor elkezded feltöltögetni, átváltani.
Aztán ha a Ft erősebb lesz, Revolut-on átváltod Euróra.Így hogy időzíted a váltást, az itthoni bankkártyáddal történt váltáshoz képest, akár 15Ft körüli összeget is megspórolhatsz Eurónként.
Ez 1000 €-nál 15 000 Ft.
Kérdés: meg ér-e ez a váltogatás ennyit.
Csak költői kérdés, ezt mindenki eldönti magának.Vedd figyelembe hogy nagyobb összeget egyben nem tudsz tölteni, főleg ha újak még a kártyák,
ill. figyelni kell a limiteket, hogy havonta mennyit válthatsz kedvezően.Én nem hagynám / hagyom figyelmetlenül a TransferWise-t, és a Monese-t se.
TransferWise szintén többfajta deviza tárolására alkalmas, sőt ha ingyen utalsz a magyar bankodból, akkor ingyen töltöd forinttal, aztán majd átváltod ha kedvező az árfolyam.
Monese, GBP és EUR tárca, igazából account-nak hívja, ebben a 2 devizában tárolhatsz pénzt.
Bankkártyás töltés pénzbe kerül, ugyanúgy mint a TW-nál,
European Economic Area (EEA) 0,35%
Non European Economic Area (Non-EEA) 2,5%
De akár utalhatsz rá ingyen Revolut-ról.Így akár az itthoni kártyádat itthon is hagyhatod, TransferWise, Revolut, Monese, Curve kártyákkal úgy gondolom el lehet lenni, ha nem bérelsz autót, de ezt már írom ide bővebben.
Több kártyán tarthatsz pénzt, ha valamelyik kártyával gond lenne, letiltod azonnal alkalmazásból, ingyen.
Marad még akkor is kártyád / pénzed.
Ingyenes ATM kp felvét TransferWise, Revolut, 2X 200 EUR felvét havonta ingyen.bocs hogy hosszú, remélem nem írtam sok mindent összevissza.
-
KTU
addikt
válasz
instantwater #688 üzenetére
Starling Bank, joint bank account, amit kerestél, ill.:
"2016 júliusától teljeskörű pénzügyi szolgáltatások nyújtására alkalmas banki engedéllyel rendelkezik az Egyesült Királyságban"off, mivel Mo.-ról nem elérhető, UK cím kell hozzá.
-
KTU
addikt
-
KTU
addikt
Idézet 3-al lentebbi hsz,-ból."Magas hazai banki költségek lefaragására ezt a bankszámlát szokták javasolni."Nyitsz a bankmonitoros linkről egy vagy 2db Cib Eco számlát, aztán 2 évig mindent ingyen utalsz.
ha megjáratsz köztük kb. 100 e Ft-ot havonta.
Amúgy így mindent ingyen adnak.
Gondolom magyarországi számlák közt HUF - HUF utalás lenne.(#768) Dluinet Köszi, akkor passz.
-
KTU
addikt
Curve Rewards kártyáról a pontokat átváltottam GBP-re.
Revolut hibát dob.TransferWise feltöltés szintén hibát dob, weben és alkalmazásban is, GBP-re, HUF-ra, EUR-ra.
"Nem vagyok jogosult a tranzakcióra" vagy hasonló üzenetek.
Felhívtam őket.
magyar telefonszám, hívható hétfőtől péntekig 13:00 és 18:00 óra közt a 003614088659Gyorsan magyarul beszélő ügyintézőhöz kapcsoltak.
Válasz: tudnak a hibáról, kb. 1 órája jelentkezett, jelezték már jó páran, dolgoznak a kijavításán.De aztán a beszélgetés után megint próbálkoztam, és sikerült.
-
KTU
addikt
válasz
felho001 #718 üzenetére
Én 3 részre osztanám az összeget,
Hazai bank, TransferWise, Revolut.
Revolut feltöltés Curve közbeiktatásával.
TransferWise feltöltés HUF utalással (ha olcsóbban tudsz utalni mint a kártyás TW. díj),Ha valamelyik kártyát valahol nem fogadják el, ne ott keljen "szerencsétlenkedni"
Aztán később pár perc átvariálni telefonról. -
KTU
addikt
válasz
TheMarci #690 üzenetére
Már otp-nél sincs, csak a régi ügyfeleknek.
De ez inkább a,
Folyó- és bankszámla, online vásárlás, külföldi bankkártya használat
topikba ON -
KTU
addikt
válasz
#33403648 #680 üzenetére
patros: bocs, félre ment.
(#679) zseko:
Nekem NET számlacsomagom van, már nem elérhető.
Talán 590 Ft havonta minden.
100 e Ft-ot, 200 Ft-ért utalok, és nincs minimál. összeg lehúzás. (pl. 1000 Ft utalása: 2Ft)
És még benne van mindenféle plusz ügyintézési lehetőség (net, tele.), amit most külön csomagokba adnak. -
KTU
addikt
válasz
#33403648 #639 üzenetére
Kaptam választ e-mailben:
"Tisztelt X Y!
Köszönjük a Simple ügyfélszolgálatához érkezett megkeresését, amelyet az ESZ-xy-xxxxxxxx/xxxxxxx/2019 iktatószámon nyilvántartásba vettünk, és továbbítottunk az illetékes szakterület részére.
Bízunk benne, hogy a jövőben elégedetten veszi igénybe szolgáltatásainkat, melyekkel szíves rendelkezésére állunk.
Tisztelettel:
Z V
Simple Ügyfélszolgálat"A kérdés:
Érdeklődöm a "zárlati díj" után. Üzletszabályzatban és hirdetményben benne van, a 307 Ft / hó 2019 02 28. után, hogy ezt mikor, milyen esetben fogják ki számlázni?Túl nehezet kérdeztem.
Vagy még fogalmuk sincs, hogy mi hogy lesz 2019 02 28. után. -
KTU
addikt
válasz
#33403648 #637 üzenetére
Hívtam a Simple ügyfélszolgálatot, és rákérdeztem a zárlati díjra, (amit beraktál képet) az üzletszabályzatban és hirdetményben benne van, ez a 307 Ft / hó 2019 02 28. után, hogy ezt mikor, milyen esetben fogják ki számlázni?
Van e feltétele, vagy valamilyen feltétel nem teljesülése esetén?
Nem tudta megmondani,
a telefonos ügyfélszolgálatos
Azt mondta hogy írjak e-mailt vagy írjak közvetlen az alkalmazásból vagy a webes felületen. -
KTU
addikt
"Hogy fizetem ki a payment linket Curve kártyával?"
A linket valamilyen böngészőben megnyitod, akár PC-n, laptopon, telefonon, tableten, stb.
beírod a Curve kártyád számát, nevedet, adatokat amit meg kell adni,
és katt a fizetésre, mint bármely más netes áruház fizetési oldalán."ha meg nem akkor minek a link, miért nem 1euroval csak feltöltöm a revolut-ot a Curven keresztül?"
Próbáld ki az 1€-s feltöltést.
És rájössz! -
KTU
addikt
válasz
szabo.csabi #614 üzenetére
Ahogy a végén írod.
Itt én is leírtam.
Annyival kiegészíteném, mivel a Curve árfolyamot nem lehet monitorozni úgy mit a Revolut-ot (beírod az összeget máris mutatja mennyit ad érte, sőt ez változhat másodpercenként),
Ezért Revolut-ba kell alul a "Payments" fülön "Payment link"-re kattintva, fizetési linket létrehozni, következő oldalon katt a "Request", beírsz az összeghez 1-et, a választasz devizát, és link létrehozása.
Ezt kifizeted Curve kártyáddal, persze ott magyar bankkártyád legyen beállítva, HUF terheléssel.
Így látod a deviza adott órában lévő árfolyamát, 1 HUF Fillérre pontosan.Azt hiszem instantwater említette ezt pár napja.
Már próbáltam HUF-ot bekérni, csak Revolut felhasználó fizetheti ki.
-
KTU
addikt
válasz
szabo.csabi #612 üzenetére
A MO.-i bankodnál mennyiért utalsz, van olyan bank ami jan. 1.-től 20 e Ft alatt nem számol költséget.
Revolut feltöltéshez Curve, ha nem azonnali, tudsz időzíteni a váltással, megvárod még gyengül a HUF, akkor még pár Ft pluszba is zárhatsz összegtől függően. -
KTU
addikt
válasz
tindisco #599 üzenetére
Én még azért nem ugrok fejest bele.
Trustpilot Mistertango -
KTU
addikt
válasz
#33403648 #590 üzenetére
A topikot én indítottam, sajnos átnevezni nem tudom.
Ilyen minden egy helyen topiknak szántam, ahol össze lehet hasonlítani a különböző cégek termékeit, szolgáltatásait.
ill. ha jön valami új, akkor úgy is az lesz a téma.És itt elfér mindegyik, nem kell off-olni ha TW, vagy Revolut, Monese, Monzo stb.
egyikről másikra utalás, "kártyák egymás alá linkelése" stb.Revolut topik is tele volt/van Curve és egyéb témával.
Nyitottam Curve topikot.
-
KTU
addikt
válasz
instantwater #297 üzenetére
MONESE,
GB Eurós IBAN, ingyen kártya, sőt ha van meghívókódod, kapsz 10 €-t.
Persze ugyanúgy fel kell tölteni előtte mint a Revolut vagy TW.Csak EUR számla van, feltöltés bankkártyával költsége 0,4%, ugyanannyi mint a TW.nál.
Euró övezetben még jó is lehet.
Tudom, Anglia, brexit. -
KTU
addikt
óóó, most jut eszembe, Curve 14 nap: "Go Back in Time"
Ott van minden tranzakció alatt. -
KTU
addikt
. törölhető
-
KTU
addikt
válasz
takcslajos1 #445 üzenetére
Csak Curve kártyával jön ki a matek.
Ha HUF-ban terhel az OTP kártyán, később csak nem változtatnak rajta. -
KTU
addikt
válasz
szabi__memo #425 üzenetére
Lehet csak úgy kaptak kedvező kondíciókat, hogy teljesen bankfiókmentes ügyintézés.
Ha működne a kp. befizetés, nem tartanék fenn itthoni magánbankszámlát. -
KTU
addikt
kb. 1 órája töltöttem Revolut-ra eurót, Curve közbeiktatásával. Revolut-ba megjelent a pénz.
Tranzakció sikeres.
Curve alkalmazásba semmi nem látszik belőle, e-mailt se kaptam.
Magyar bankot felhívtam, látják a tranzakciót Crv*revolut*xxxx, tranzakció sikeres. -
KTU
addikt
Most azért váltott rosszul, és jártál rosszul, mert épp erősödő ágyban van a forint pár óra alatt több mint kettő forintot erősödött az Euro-hoz képest, az USD-nél ugyan ez a helyzet.
Ha ilyenkor váltasz és sokat vársz az erősödő ágban, akkor veszítesz az üzletem.Az úgy általánosságban kimondható, hogy mikor a HUF gyengülő ágban van, akkor érdemes gyorsba váltani:
HUF kártya --> Curve HUF --> Revolut EUR, USD, stb. --> Revolut HUF
Ekkor nagyon kevés a veszteség a konverziókon.Nézni kell a tendenciákat, akár más devizákat is.
Most kell venni (megvárni az alját), aztán a tetőn eladni.
De ez már majdnem tőzsde. -
KTU
addikt
Curve
Akinek az alkalmazásba "pending approval" elbírálás alatt szöveget ír, semmit nem jelent, ha e-mailben írták hogy úton a kártya, akkor elindították.Egyik rendelt kártyánknál a fenti állapot volt, miközben tegnap megérkezett a kártya.
Miért probléma,
hogy az alkalmazás "pending approval" ír, így nem lehet megerősíteni a kártya megérkezését.
Megoldás, ki kell lépni az alkalmazásból, majd be, és már mehet is megerősítés, hogy nálad a kártya. -
KTU
addikt
Bankkártyák PIN csere.
MasterCard: Revolut, Curve, TrasferWise, nekem OTP vált be, ez van "kéznél", másikat nem is próbáltam, 1.re működött.
VISA, Revolut PIN csere: OTP nem, Raiffeisen nem, UniCredit nem,
K&H Bank igen! -
KTU
addikt
válasz
flegga92 #206 üzenetére
Ha nincs TeleBANK Center szolgáltatásod
Akkor lehet azért vársz sokkal többet, ill. lehet azért nem tudtak segíteni.
És nagy valószínűséggel a fiókban lévő telefonkészüléknél se lesz jobb a helyzet.Pénteken raktam Curve alá az OTP kártyám, ma látszik a lekönyvelt tranzakciók közt otpben.
-
KTU
addikt
válasz
flegga92 #203 üzenetére
Van OTP TeleBANK Center szolgáltatásod?
Itt először megadod a kódokat, beazonosítanak, mikor ügyintézőhöz érsz, már tudja ki vagy látja számlád, tudja mondani amire szükséged van.
Ha esetleg jársz OTP fiók közelében, ott vannak "nyilvános OTP" telefonok, leveszed a kagylót a máris a telebankcenterbe vagy. Lehet ott nem szakad meg a vonal. -
KTU
addikt
Mivel van nálunk terminál (Fizetési Pont narancssárga), próbáltam aktiválni a Curve kártyámat.
Elsőnek Revolut Visa elutasítva, fedezethiány,
Revolut MasterCard ugyanúgy nem jött össze.
Persze van rajta pénz, még HUF is
Lehet megpróbálom úgy is, hogy a Curve-ba átállítani a Revolut kártyák alatt a devizát, mondjuk GBP-re.Ezután alkalmazásba átállítottam TransferWise MasterCard, evvel elsőre összejött a fizetés.
Fizetési Pont terminálok a Visa kártyát nem fogadják el, még, azt mondták már csak pár nap és működik, de még nem.
Sajna csak a Revolut Visa kártyám hoztam magammal, a MasterCard-ot nem,
így nem tudom letesztelni közvetlen Revolut-tal. -
KTU
addikt
válasz
szabi__memo #166 üzenetére
Nem aláírós.
Csak bedobják mint a többit (Revolut, TW. Monese), mivel nem aktívak a kártyák. -
KTU
addikt
Aki OTP kártyát rak Curve alá, és nincs SMS értesítése,
de nem akar 2 napot várni a kódra, hogy megjelenjen webbankban vagy alkalmazásban.
Hívja az OTP információs vonalat.
Ügyintéző már látja azonnal, meg is mondja. -
KTU
addikt
Milyen devizában, melyik ország, EU-ban?
Még a Monese-t is számításba venném, EUR esetén.
A PayPal-t ilyen tranzakcióból hagyd ki, ha nem akarsz rosszul járni.
Én csak e-Bay-en, vagy webboltokba fizetek PayPal-on keresztül.1 éve küldtek PayPal fiókomra pénzt, Eurót, ha jól emlékszem átváltotta HUF-ra.
Mikor vásároltam akkor meg vissza. -
KTU
addikt
Megérkezett a Curve kártyám.
December 31.-én rendeltem.
Regisztráltam Revolut alá, meg persze fordítva is.
Gyorsan töltöttem a Revolut-ra 10 Euro-t, az OTP kártyámról a Curve-on keresztül.
OTP-nél lemondtam az SMS szolgáltatást, ezért nem látom mennyit vont le,
de igazából nem is lenne sok értelme, főleg ha nem HUF-ban terhelt,
mert 2 nap múlva látszik csak a terhelés.
Semmilyen kártyás vásárlás nem jelenik meg azonnal, se alkalmazásban, se weben.
Gratula otp 2019.
Nem is igazán áttekinthető, nyomon követhető ez a része.
Ezért is használom inkább még itthon is, a Revolut vagy TW. kártyát.Szóval, a Curve alkalmazásban látszik:
10 EUR = 3 212,87 Ft ma.
Remélem ennyit fogok látni majd az OTP-nél is.Ha OTP váltott volna, most deviza eladási 324,31 Ft 1 EUR.
De hogy 2 nap múlva mennyi ......Ezt ha most átváltanám Revolutba Forintra:
10 EUR = 3 211,88 HUF
lenne.A Curve alkalmazásba be kell állítani a hozzáadott kártyák devizanemét, mindegyiknél külön-külön.
ill. beállítottam, hogy tranzakciókról e-mailt küldjön, ezt is külön-külön kártyánként.
Alapértelmezetten ez ki van kapcsolva.Írta az alkalmazásban, hogy aktiválni kell nem "érintésmentes" módon,
még nem tettem meg,
de így is működött Revolutba. -
KTU
addikt
gapps = google services, Google szolgáltatások.
Ha nincs ilyen az android eszközön, akkor Google Play sincs.Ozrych fórumtársnak az a problémája hogy a Curve alkalmazás - ezek szerint - kapcsolódik a Google szolgáltatásokhoz és anélkül nem indul el az adott eszközön.
És itt nem az apk beszerzésére gondol. -
KTU
addikt
válasz
szabi__memo #2 üzenetére
N26
Próbáltam.
Sajnos nem ment.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Fűnyíró topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Wii U
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- További aktív témák...
- HP FireFly G11 patika
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- HP EliteBook 840 G10 i5-1350P! ÚJ, Fóliás gép!