- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Williamgrant #2145 üzenetére
Komárnó-t azért szeretem, mert szinte mindenki magyarul beszél.
-
Nem a banktól kéri, hanem amit az eladó fizet %-ot a kártyás vásárlás esetén, arra a google tartana igényt.
Ha pénzt veszel fel akkor te fizetsz a banknak, a boltban vásárolsz, akkor a bolt fizet a banknak, de ezt a költséget a boltos beépít a termék árába (felemeli), mert költsége keletkezik, és kifizetteti a vevővel.
Tehát nincsen ingyenes kártyahasználat -
válasz
szabi__memo #1334 üzenetére
már 3K feletti készpénzfelvételt előző nap be kell jelenteni
-
válasz
Mr.Csizmás #1193 üzenetére
ennyi a jól támogatott (HUF számlával rendelkező és tölthető) fintech
-
válasz
instantwater #1188 üzenetére
nem feltöltést kell csinálni a revolt-ra (mert az minimum 10 £), hanem idegentől kér pénz, ekkor egy kártyás fizetési oldal linkjét generálja, ahol a curve kártyával a kért pénzt (akár 1 £) kifizeti
Revolute > fizetések > kérés > fizetési hivatkozás -
ahogy ma én csináltam:
1, Revolut HUF topup magyar bankáratyáról (nem rakosgattam euro zsebbe semmit)
2, OTP EURO ATM-be bedugtam a revolut kártyát, beírtam az EURO összeget, kivettem.
3 Revolut kiírta, mennyi forintot váltott átKonvertálást nem kínált fel az ATM, eurot vont le a Revolut kártyáról
-
válasz
kleinguru #981 üzenetére
utalás HUF > transferwise >váltás € > CURVE kártyával nap 220€ felvétel OTP EURO ATM-ből havonta tíz alkalommal (de naponta csak 1×) és transferwise kártyával havi 1× 220€ (ATM-nél mindig naptári hónap számít )
Tehát havonta €2420 tudsz felvenni.
VAGY:
utalás HUF > transferwise >váltás € > utalás € számlára -
válasz
szabo.csabi #551 üzenetére
16 nap
-
válasz
takcslajos1 #543 üzenetére
igen
-
válasz
takcslajos1 #539 üzenetére
-
válasz
Fandango #461 üzenetére
Revo érné meg a legjobban, de forinttal nem lehet tölteni.
Ezért vagy TW-vel töltöd hétköznap, ha nincs bankkártyád, vagy egyszerre 100000Ft-ot váltasz át vele USD-re, vagy bankkártyádról Curve-n keresztül hétköznap töltöd.
Hétvégén nem érdemes pénzt váltani.
Esetleg szarsz az egészbe, mert amúgy is jobban jársz, mint a bankoddal, és OTP kártyát berakod Curve alá és használod, amikor jól esik. -
válasz
Fandango #455 üzenetére
hétvégi vásárlás, akkor hét közben otp kártyáról curve-n át feltöltés revoult zsebbe, hétvégén meg revoult kártyával fizetés, de ehhez előre tudnod kell, hogy hétvégén milyen devizát használsz majd
Ha nagyon kevés a hétvégi vásárlás, akkor érdemes bevállalni a 1,5% plusz curve felárat, mint szórakozni a zseb feltöltésével.
-
app > fiók >magyar forint megtekint > hozzáad > beírod az "feltöltendő" összeget >folytatás > bank átutalás > ekkor ad egy számlaszámot ahova utalnod kell és egy kódot amit az utalás megjegyzés rovatába kell írnod.
Eddig csak saját magyar számláról küldtem, de elméletileg az is működik hogy bebattyogsz a Rafi-hoz levágod a pénzt az asztalra és kéred hogy a XY számlára írják jóvá ZW megjegyzéssel. De más számlájáról is küldhetsz pénzt, de még ezt sem próbáltam.
Lényeg, hogy a kért összeg, a feladott összeg és a megjegyzés rovat egyezzen.
Utalás csak hétköznap 7-16:30-ig van (asszem) az azért necces, mert a TW az utalás beérkezését határidőhöz köti, amire nem emlékszem, de van hogy 24 órán belül kell megérkeznie. Ezért azt javaslom, csak banki utalási időben indíts feltöltést.
A weboldalon is van (tevékenység > pénz hozzáadása), de ott rosszul írja ki, a bank átutalás fogadásához nincsen díj, ezt kipróbáltam, nem számol fel, csak a bankkártyáshoz. -
válasz
instantwater #219 üzenetére
Úgy tudtam a Revolut-nak van bank licence.
Ebben a cikkben fel is sorolják a bank engedéllyel rendelkezőket -
válasz
instantwater #217 üzenetére
asszem a transferwise
-
20 ezer forint alatti átutalások esetében a fizetendő 0,3 százalékos tranzakciós illetéket nem kell megfizetni.
Aki TW-t tölt és ingyenes a belföldi átutalás, annak érdemes 20000 forintonként töltenie. -
Revolut és a Curve között nem szignifikáns a váltás különbség, talán a szolgáltatások terén.
De az is olyan mintha az almát a körtével hasonlítanád.
Curve tud rögtön forint bankkártyáról váltani, a Revolutra meg tölteni tudsz, de forinttal nem lehet, ezért sok a veszteség.
Curve akkor nagyon jó, ha van magyar bankkártyád és hétvégén nem akarod használni.Curve csak egy bankkártyákat egyesítő/klónozó szolgáltatás FX váltással.
Revolt pedig deviza számlákat vezető bank FX váltással, HUF feltöltés lehetősége nélkül.
Transferwise deviza számlákat vezető bank FX váltással, HUF támogatással, ahová költség nélkül tudsz a bankodból forintot küldeni (tranzakciós adót nem számítva). -
(középárfolyam+0,5%)+0,35%
senki nem vált közép árfolyamona +0,5%-nak a váltási árfolyamot írtam (hasra ütés szerűen).
Senki nem vált középárfolyamon, a forexen is vételi és eladási ajánlatok vannak.
A középárfolyam maximum egy képzeletbeli átlag lehet, amit különböző idő intervallumokban átlagolnak. Ez lehet 1 perc, 1 óra, vagy egy nap is. Tehát nincs egzakt középárfolyam.
Akinek gyorsan kell pénznem, márpedig kártyás vásárlás az, az kénytelen elfogadni az éppen aktuális ajánlatokat, ami az esetek többségében magasabb mint a középárfolyam. -
válasz
brainticket #92 üzenetére
asszem megkérdezte hogy magán vagy céges kártyát szeretnék, én a Blue magán kártyát kértem
-
válasz
silver-pda #90 üzenetére
ennyi
-
válasz
instantwater #51 üzenetére
napiarfolyam > Bankok árfolyamai
-
válasz
instantwater #48 üzenetére
Csak én vásárlok USD-ben is.
Nem ismered a pénzügyeimet, és nem itt fogom kitártyalni.
A lényeg, hogy nem havonta utalok 100000Ft-ot, és nem minden esetben kell tranzakciós illetéket fizetni. -
válasz
instantwater #45 üzenetére
Egyszerre utalok 100000Ft-ot a TW-re, aztán a TW kártyát használom itthon, külföldön pedig a Curve-t.
Mi a probléma? -
válasz
instantwater #40 üzenetére
Saját bankszámlán lehet kártya nélkül.
Így értettem.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Wii U
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- HP EliteBook 840 G10 i5-1350P! ÚJ, Fóliás gép!
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" / M1 / 16GB RAM / 1TB SSD / Asztroszürke / Garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W