- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
babe98
csendes tag
válasz
szabi__memo #1503 üzenetére
itt van némi infó: https://blackcatcard.com/en/legal/legal-agreements.html
Ezt írják magukról (Máltán regisztrált elektronikus pénzintézet, a Máltai Pénzügyi Szolgáltatási Hatóság felügyeli őket):
...Papaya Ltd., registered with the Registrar of Companies in Malta, with registered office: 31 Sliema Road, Gzira GZR 1637, Malta, and registration no. C 55146. VAT No.: MT 2075 1731; Papaya’s head office is located at 31 Sliema Road, Gzira GZR 1637; electronic mail address - info@papaya.eu. Papaya Ltd is Electronic Money Institution (EMI), headquartered in Malta and regulated by the Malta Financial Services Authority (MFSA).Azt nem tudom ettől mennyire kell megnyugodni...
-
babe98
csendes tag
válasz
szabi__memo #1498 üzenetére
lehet rajta parkoltatni eurót 2,2% kamatra... Vagy legális gyerekkártyát rendelhetsz mellé. (Mondjuk ennek már van ára is, ha jól néztem 5 euró egyszeri díj + havi 2 euró).
-
babe98
csendes tag
válasz
Oliverda #1497 üzenetére
Aha, közben én is megpróbáltam kibogarászni a GTCből és arra jutottam, hogy a 3,5%-ot csak kártyás feltöltésnél vonják.
Viszont egyet nem találok: a kártyarendelés előtt kell feltölteni zsét, vagy nullás egyenleghez is lehet rendelni...
Te erről találtál esetleg valamit? -
babe98
csendes tag
Nem lenne rossz, de az árazásnál van egy bővebben ki nem fejtett tétel, hogy Card Top Up 3,5%. Itt lehet a "macska" elásva...
https://blackcatcard.com/en/legal/price.html -
babe98
csendes tag
meg úgy, hogy ha csak nagyon ritkán van szükséged ilyen szolgáltatásra. Mert nem kell hozzá előzetes macera (letölteni egy appot, bereggelni alá, azonosítani magad, pénzt top-uppolni, stb), hanem gondolsz egyet és küldöd a zsét. Ha így nézed egy évben 1x-2x kibírható a költsége.
Mondjuk azt nem tudom, hogy ez a "tömeg" mekkora, (főleg kis hazánkban), szóval, hogy nem ebből fognak meggazdagodni az sanszos...
Az egyébként nagyon legyezgeti a büszkeségemet, hogy magyarok fejlesztették, és Magyarországon tesztelik, csak pont az előbbiek miatt erősen kérdéses, hogy mennyi hasznosítható tapasztalatot tudnak majd összegyűjteni... -
babe98
csendes tag
- Ha csak idegen pénznemben akarsz vásárolni és forint költésre nem akarod használni, akkor jól érzed, felesleges forint számlát (vagy zsebet, vagy tárcát, vagy stb-t) létrehoznod.
- Ha nincsen az Ersténél, (vagy bárhol) euró alapú számlád, amihez kártya is tartozik, akkor igen, jelenleg neked a Curve kártyával történő feltöltés tűnik a leggazdaságosabbnak. Curve alá beregisztrálod az Erstés Ft kártyádat. Revolutban pedig ezután a Curve kártyát választod a Top-up-hoz (a Curve kártya pénznemeként meg azt állítod be, amit a Revoluton látni szeretnél)
- egyébként a Mastercard kártya is játszik, nem tudom miért gondoltad, hogy nem. Pont olyan jó mint a Visa.
- Szóba jöhet még a Simple kártyás töltögetés is, de akkor mégis kell egy forint zseb, mert akkor forint érkezik a Revolutodra és utána ott váltod át abba ami neked kell. Nem bonyolult létrehozni, egyszerűen váltasz át a Revoluton lévő bármilyen pénznemedből forintra akármilyen jelképes összeget...). Ebben az esetben viszont jó előre rá kell készülnöd a nyaralásra, mert így egy hónapban sajna csak 65.000,-Ft-t tudsz rátölteni, tehát ha pl júniusban 180 rugóra lesz szükséged akkor még éppen rá tudod töltögetni április-május-június során. Arra készülj, hogy az OTP az "ingyenesség" fejében 2-3 napot használja a pénzed, mielőtt a Revoluton jóváíródik.
- különböző pénznemű számlákat (zsebeket stb) akkor érdemes létrehoznod, ha hétvégén is költenél, mert a Revolut egyébként bármikor átvált neked bármire, csak szombat 0:00-tól vasárnap 24:00-ig rápakol a kedvező árfolyamra 1%-ot (némely valutánál 2-t is). Ha ezt ki akarod védeni, akkor még pénteken átváltod a pénzed (vagy csak egy részét) annak az országnak a pénznemébe, ahol éppen nyaralsz.... De ha az Angliai nyaralás közben vasárnap még az Amazonon is akarsz rendelni dodóért, akkor ügyesen dollárt is váltasz előre. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest