- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Dluinet #1618 üzenetére
Tudom. De itt most PIN kód cseréjéről volt szó. Ha tegyük fel 500 Ft egy PIN kód változtatás, még az is megéri, ha egyébként más magyar bank ATM-jénél nem lehet megváltoztatni.
Bár én igyekeztem megjegyezni a PIN kódjaimat. Ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy TW kártya PIN-jét csak Euronet ATM-en lehet megváltoztatni?
-
fil
őstag
válasz
Dluinet #1420 üzenetére
Én ezt találtam a témában.
-
Oliverda
félisten
válasz
Dluinet #1321 üzenetére
Nem terhel kérdés nélkül, nekem felajánlotta a választást. A következő adandó alkalommal veszek ki belőle eurót. Az tuti, hogy MC Revoluttal ingyen lehet vele forintot felvenni, ezt már többször is megtettem. Ettől függetlenül valóban lehúzásra épít, pontosabban a felhasználók hozzá nem értésére.
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Dluinet #1112 üzenetére
A Terms & Policies-ben is 75 ezer forint szerepel, nem az, hogy 200 fontnak megfelelő összeg, így itt szerintem nem számít a HUF/GBP árfolyam-ingadozás.
Az viszont érdekes, hogy csak ez az egy összeg van forintban kifejezve, a többi, mint például az ingyenes átváltási limit, az fontban van, miközben az app-ban ez a limit is forintban jelenik meg.
-
-
Dikri
aktív tag
válasz
Dluinet #1031 üzenetére
Nekem fel sem kinálja a Revolut kártyánál, hogy EUR-ban vegyek fel, csak Forint. Curve kártyánál már enged választani EUR és HUF-ot is. De az EUR-ot GBP-röl akarja átváltani és írja is az árfolyamot....
Alap számlád van vagy prémium?
Még egy dolog jutott eszembe, ez lenne az első Pin kodos tranzakció, lehet ez a baj, hogy esetleg még nem aktív a kártya? -
-
-
Madwe
nagyúr
Igen, kb. Bár pl egy kiadósabb nyaralás, ahol a szállást ott fizeted, vagy egy kiruccanás, ahol termékeket is vásárolgatsz, az is már az érdemes pakolni kategória.
Részemről ritkán kell idegen pénznem, uh nekem tökéletes a curve, revo pedig fentebb sorolt esetek miatt jöhet jól.
(Egyedül az zavar, h revo szép dombornyomott kártyát adott, curve meg ilyen vacak plasticot
)
-
Fandango
veterán
Van forint alapú kártyám. Tehát akkor hétköznapra OTP kártya -> Curve kártya, hétvégre OTP számláról előre feltöltöm a TW-t, és fizetek a Curve-el a TW kártyát kiválasztva.
Illetve melyik jobb? TW feltöltve forinttal, abba konvertálok a megfelelő pénznemre, vagy nem konvertálok és a Curve terheli a TW-t amin ugye forint van, és váltja a Curve megfelelő pénznemre?
-
-
-
streng
csendes tag
Majdnem tökéletes megfogalmazás. De 3 dologra figyelni kell:
1. Mindegyiknél vannak limitek, amire figyelni kell.
2. FX váltást R és Curve csak hét közben UK bank napokon biztosítja, különben felárak vannak. Több kevesebb, devizától cégtől függ.
3. TW nem FX-en vált, hanem tényleg középen. (FX közép, amit ő határoz meg UK FX alapján) + minimum 0,35% (valamelyik valutánál több) hétvégén is ezt alkalmazza.
https://transferwise.com/help/article/1570130/rate/real-exchange-rate
(Egyébként nagyobb forgalmú devizáknál még mindig jobb a sima FX, mint az FX közép + 0,35% általában /mivel a spread fele kisebb mint a 0,35%/ de egyébként ez a különbség kisebb összegeknél csak kerekítési veszteség ;-) )De ennél tényleg ne menjünk bele jobban, mert nagyon hosszú lenne leírni a kivételeket és külön eseteket. Ezért van mindháromnak T&C-je, el kell olvasni a feltételeket. Jó sok kivétel és egyedi eset van.
Mindhárom igen jó és használható!
Természetesen létező előnyökkel és hátrányokkal, kinek épp mire van szüksége. Egymással is lehet őket kombinálni a helyzettől függően. -
bg24
csendes újonc
Ok, értem. Csak engem az hogy mi alapján vált, az nem nagyon érdekel. Ellenben ha külföldön vásárolok akkor már számít hogy ki mennyiért ad nekem helyi pénzt a forintomért. A törekvés az hogy nekem érje meg. Tehát a legkisebb költségel akarom használni a nem kevés munkával keresett pénzem. A bank egy rabló. Tudom hogy fillér baszás de ha 1 forint /1€-t tudok spórolni akkor már látom értelmét. És az sem baj ha meg értem a mögötte rejlő folyamatot.
-
bg24
csendes újonc
Azt írjátok hogy a Curve kb 0.5%-on vált.
Akkor nem egy nagy biznisz ezzel tölteni a revault kártyám.
Mikor a transferwises meg 0.35%-on vált ha van ott kártyád és nem utalást tolsz.
Az utalásos Pénz küldés kicsit több, azt hiszem 0.8%.
Mondjuk én is rendeltem kártyát, és ki fog derülni az első 10€-os revault feltöltésnél. -
-
-
TW arra jó, hogy itthon ne kelljen 4000Ft-ot fizetni évente egy bankkártyára.
Ezt úgy érted, hogy van egy magyar számlád, amihez nem tartozik bankkártya, és átutalással töltöd?
Mivel csak saját számláról és csak átutalással lehet HUFfal töteni a TWt, így nem lehet teljesértékű bankszámlaként használni fizetés fogadására, és túl sok pénzt sem érdemes rajta tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Path of Exile (ARPG)
- Elektromos cigaretta 🔞
- EAFC 25
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" / M1 / 16GB RAM / 1TB SSD / Asztroszürke / Garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÚJ Bontatlan Apple iPad 11 (A16) 128GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- MacSzerez.com - 2024 MacBook Air 15" M3 / 16GB / 256GB SSD / Ezüst / Új termék! / Apple Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W