- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
CRTs
aktív tag
"Normál irodában meg szóba se jöhet"
Ebben egyetertek, ezert en ezeket nem is otthoni kijelzonek hivnam hanem irodainak, vagy dual purposenek. Csakhat jonnek ki hatranyok. Ne tegyunk ugy hogy ha kozel ulunk az attol tenyleg nagyobbnak hat ezert nem erne meg a nagyobb.
Idealis esetben az LCD behozza a lemaradast oledhez kepest es nem kell erte oled arat fizetni (ugy hogy kozben nagy is).
Akinek komoly irodaja van annak meg legyen screening room-ja is.
-
Héraklész
aktív tag
Nyilván nincs mindenre pénz és sok esetben kompromisszumot kell kötni. Ilyen az egész élet.
De ez nem azt jelenti, hogy azoknak tökmindegy, aki nem ismeri az aktuális szabványokat és nem tudja megfogalmazni a látott kép minőségi hibáit. Pl. gyermekeknek vagy időseknek szerintem nem kell rosszabb kép, mint nekem. Annak kell a rosszabb monitor, aki mondjuk kevesebbet használja... Persze ez lehet a nagyszülő. -
Héraklész
aktív tag
Mondjuk én nem úgy szoktam hozzáállni, hogy Nagymaminak (vagy asszonynak a konyhában) elég a 60 Hz, neki már úgyis mindegy. A magasabb freki mindenkinek jó, mert egy egyszerű görgetés akadozását is simává teszi.
Az elvárások a specifikációk felé évek múltán nyilván szigorodnak. 2024-ben ne használjunk már 60 Hz-et, ha lehet. -
CRTs
aktív tag
"Monitorként minden részét használod, ha nem látod be fejforgatás jön és eü problémák..."
Én azzal kezdtem hogy távolra nagy az jó, nem kell hogy fedje a látómezôt. Pont ezért, és az hogy távol van az meg elôny mert hasonlóbb kép jut 1-1 szemre, csakúgy mint egy ablaknál. Míg ha kōzel van akkor lerí róla hogy csak egy sík lap, ami problémásabb. És ez azért van, mert eltérô a retinán a kép kétoldalt (binocular disparity).
-
cucka
addikt
Igen, ahogy írod, a tv/monitor cimkézés műszaki szemmel értelmetlen.
Viszont ha felveszed a marketinges sapkádat:
A 32"-os kistévé az a nagyon rossz minőségű kínai szemét, ami a media markt-ban az alsó polcon árulnak 99 euróért.
Ha az LG 500 euróért akar 32"-os kistévét árulni, akkor nem teheti oda ugyanabba a termékkategóriába, nem teheti a 99 eurós tévé mellé a polcra, mert nem fogja senki megvenni, mert túl drágának fogják találni. (Price anchoring megtörtént a 99 eurós tévével)
Ezért kell neki új termékkategóriát kitalálni. Hogy el tudják adni ennyi pénzért. -
GoldhandRent
őstag
Csak érdeklődöm, hogy mi az az élethelyzet, mikor PC monitorként használod a cuccot alapvetően, és kell a PiP funkció ?
Játszol, és be szeretnéd rakni HBO-ról az egyik filmet ?
Ezt nem lehet eleve megcsinálni egy PC-n, ahol az ablakokat oda és úgy helyezed ahogy akarod ?
Ha csak megjelenítőként használod nem PC-re dugva, akkor mit lehet/kellene egymás mellett nézni ? SetTop boxról megy a hiradó, PiP-ben meg néznéd a Netflixet ? Tényleg nem vágom a PiP értelmét ebben az esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- DJI topic
- Tőzsde és gazdaság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 4
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LU32R590CWRXEN)4K GAMER HAJLITOTT MONOTOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest