- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Héraklész #47 üzenetére
100-ból 90 nem fogja érzékelni a különbséget. A maradék 10 talán, de nem tudja megmagyarázni valóban. És azon belül lehet, hogy van 3-5 aki esetleg tud is vele valamit kezdeni ha megtapasztalja.
Én érzékelem de még nekem sincs olyan hozzáadott értéke pl. Egyszerűen hiába tűnik úgy sokaknak, hogy musthave... nem az. Erre hoztam a többi példát ami érzékletesebb talán. Tényleg óriási különbség van más eszközökben is a skála alja meg teteje, sőt még a felső-közép között is, de egyszerűen nincs rá igénye.
Ez egyéni megítélés kérdése persze, de ebben biztos vagyok, hogy egyénileg is ez jönne ki végül szummában.
Hogy mondjak egy ellenpéldát is: pl. vannak a remek nagy nyomógombos "nagyitelefonok". Ott pl. a sebességre is alkalmazzák sokszor ugyanezt: jó bele egy lassú sz*r ami 5mp alatt vált képet a menüben. Jó lesz az az öregnek... ellenben az pl. sokszor zavaró mert úgy lemarad, hogy nem tudja hol jár épp. Megtörtént a gombnyomás vagy nem. 120Hz alatti kijelzővel ilyennel nem hiszem, hogy sokkal találkoznék. -
sb
veterán
válasz
Héraklész #41 üzenetére
Az oké, hogy a jobb felé haladunk de ettől még nem szar a régi. Sokan nem is látják a különbséget, ne magadból indulj ki. Én 10+, talán lassan 15 éve HTPC-zek, a pontos 24p, 3:2 pulldown nélküli kép, frame dropok mellőzése... ezek olyanok amikről akkor kb. csak a hardcore userek tudtak, a hw-k sem voltak felkészítve rá normálisak sokszor, TV-t is vadászni kellett hozzá, hogy támogassa.
Ma sokkal többen ismerik de ez még mindig messze van a mainstream-től. Százalékosan marginális a felhasználók között. És igényük sem lesz rá soha. Ezeket azért szem előtt kell tartani akkor is ha én egy 2 órás film után akkor meg tudtam mondani, hogy 11 vagy 17db frame drop-ot láttam-e.Vagy kicsit más példával: sztem nem érdemes millió alatti bicajt venni, autóból is 150LE felett kezdődik az "élet"..., minőségi erősítő, hangfalak, kábelek, táp... sorolhatnánk bármilyen témában a "minőségek".... akkor ez kell a sok Marinéninek? Mindnek?
Monitorra visszatérve, én pl. jó ideje 4K 32" 140ppi monitort használok (noti 240ppi), sokkal élesebb a kép mint bármi máson 100% nagyításon 90-100ppi-n. Bármi más elé leülők, már sz*r a tűéles képhez, betűkhöz képest. Namost 4K 32"-ban létezik 60Hz 100k alatt... meg van 144Hz 200k felett. Ebből azért kicsit drága lenne minden exceltologatásra berakni egyet oda is ahol semmit nem érzékelnek belőle.
-
PTM
aktív tag
válasz
Héraklész #41 üzenetére
Ez csak olyan, hogy hol húzod meg a határt. Simán van, hogy valakinek a 60 Hz mindegy. Nálam például megjegyezték a szüleim, hogy milyen simán mozognak a dolgok, így mehetne otthonra a 120 Hz (ha kellene még oda számítógép). De előrébb venném azt, hogy ne villogjon a PWM-től, mint ahogy sok 120 Hz-es monitor teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- YouTube
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Revolut
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest