Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• laed

aktív tag

válasz Héraklész #41 üzenetére

2024-ben ne használjunk már 60 Hz-et, ha lehet.

Csak nem mindig lehet. Korábban megjegyeztem, ebben nincs tuner. Ha veszel hozzá 1 külsőt, valszeg 60Hz-en fogja tolni a jelet.....

Szerk.: Most néztem, nálam 50-el megy....

• sb

veterán

válasz Héraklész #47 üzenetére

100-ból 90 nem fogja érzékelni a különbséget. A maradék 10 talán, de nem tudja megmagyarázni valóban. És azon belül lehet, hogy van 3-5 aki esetleg tud is vele valamit kezdeni ha megtapasztalja.

Én érzékelem de még nekem sincs olyan hozzáadott értéke pl. Egyszerűen hiába tűnik úgy sokaknak, hogy musthave... nem az. Erre hoztam a többi példát ami érzékletesebb talán. Tényleg óriási különbség van más eszközökben is a skála alja meg teteje, sőt még a felső-közép között is, de egyszerűen nincs rá igénye.

Ez egyéni megítélés kérdése persze, de ebben biztos vagyok, hogy egyénileg is ez jönne ki végül szummában.
    Hogy mondjak egy ellenpéldát is: pl. vannak a remek nagy nyomógombos "nagyitelefonok". Ott pl. a sebességre is alkalmazzák sokszor ugyanezt: jó bele egy lassú sz*r ami 5mp alatt vált képet a menüben. Jó lesz az az öregnek... ellenben az pl. sokszor zavaró mert úgy lemarad, hogy nem tudja hol jár épp. Megtörtént a gombnyomás vagy nem. 120Hz alatti kijelzővel ilyennel nem hiszem, hogy sokkal találkoznék. :)

• sb

veterán

Az oké, hogy a jobb felé haladunk de ettől még nem szar a régi. Sokan nem is látják a különbséget, ne magadból indulj ki. Én 10+, talán lassan 15 éve HTPC-zek, a pontos 24p, 3:2 pulldown nélküli kép, frame dropok mellőzése... ezek olyanok amikről akkor kb. csak a hardcore userek tudtak, a hw-k sem voltak felkészítve rá normálisak sokszor, TV-t is vadászni kellett hozzá, hogy támogassa.
    Ma sokkal többen ismerik de ez még mindig messze van a mainstream-től. Százalékosan marginális a felhasználók között. És igényük sem lesz rá soha. Ezeket azért szem előtt kell tartani akkor is ha én egy 2 órás film után akkor meg tudtam mondani, hogy 11 vagy 17db frame drop-ot láttam-e. :D :U

Vagy kicsit más példával: sztem nem érdemes millió alatti bicajt venni, autóból is 150LE felett kezdődik az "élet"..., minőségi erősítő, hangfalak, kábelek, táp... sorolhatnánk bármilyen témában a "minőségek".... akkor ez kell a sok Marinéninek? Mindnek?

Monitorra visszatérve, én pl. jó ideje 4K 32" 140ppi monitort használok (noti 240ppi), sokkal élesebb a kép mint bármi máson 100% nagyításon 90-100ppi-n. Bármi más elé leülők, már sz*r a tűéles képhez, betűkhöz képest. Namost 4K 32"-ban létezik 60Hz 100k alatt... meg van 144Hz 200k felett. Ebből azért kicsit drága lenne minden exceltologatásra berakni egyet oda is ahol semmit nem érzékelnek belőle.

• PTM

aktív tag

Ez csak olyan, hogy hol húzod meg a határt. Simán van, hogy valakinek a 60 Hz mindegy. Nálam például megjegyezték a szüleim, hogy milyen simán mozognak a dolgok, így mehetne otthonra a 120 Hz (ha kellene még oda számítógép). De előrébb venném azt, hogy ne villogjon a PWM-től, mint ahogy sok 120 Hz-es monitor teszi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés