- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Egyszerűen a távolság egy tök más szempont. Egy asztalnál nézed a monitort... kb. mindenki, hiszen bill és egér van a kezedben ahogy tolod az irodai munkát. Ablak előtt meg más setupban pont 0 ember ül ehhez képest.
Itt meg már adott, hogy milyen messzire rakod a monitort, általában egy normál irodai asztal van előtted ami mélységre nem sok variációt mutat. Nem nagyon van 1.5m mély asztal.Szóval én csak annyit mondtam, hogy eü szempontból jobb ha távol van. Ez tény.
De ettől az egész nem lesz releváns, mert tök más szempontrendszer szerint használja mindenki. Adott a szoba, asztal, hely. Asztal előtt ül, oda teszi... és akkor a mérettel játszol, hogy nagy felület kell-e, két monitor kell-e, át kell-e látni és nem akarod forgatni a fejed, stb...
Persze jó lenne tök máshoz tervezni, pl ergonómia szerint az egészet, de nem ez a realitás. -
sb
veterán
Abban igazad van, hogy a szemnek jobb a távolabbi kijelző. De erre meg pénze nincs a nagyérdeműnek.
HO-ban otthon ülve nem fogsz mondjuk 32" 4K monitor helyett venni egy 65-öst és beteszed 2x nagyobb távolságra a 2x akkora "irodába". Normál irodában meg szóba se jöhet.A látómező befedése pedig filmnél/játéknál jó. Irodai célokra nem az.
@laed
Ez is egyéni szoc problem. Más meg amibilight nélkül nem vesz TV-t...
Csak induljunk ki abból, hogy hányan néznek TV-t pl a nagyvárosokban és hánynak van műholdas antennája... mennyinek lehet egyáltalán a társasházakban, 10(-30... igazán nagy városokban) emeletesekben? És akkor streamingről nem beszéltünk. Ezek rétegigények. Nekem is vannak dolgok ami nélkül nem vennék ezt vagy azt, de a henyén kell kezelni mennyire egyéni igény.Ettől még, mivel standard szabványok és filléres tételek én is azt mondom, hogy ne spórolják ki egy TV-ből, ahogy a hangszórót se, hiába jönnek megint mások azzal, hogy az semmire se jó, minek belerakni.
De simán el tudnám képzelni azt is, hogy ma már a smart (streaming) támogatás hiánya miatt többen vernék az asztalt.
Változnak az idők is... jó régen még a DVT-S tuner is ritkaságnak számított a TV-ben. Pedig emlékszem, hogy akkoriban mit nem adtam volna azért, hogy mondjuk dupla tuner is legyen benne.
-
GoldhandRent
őstag
nem érted mit írnak a #27 és #30-ban...
nincs hely nagyobbra.. nincs... ablak van a falon, polcok, szekrények, konyha, hűtőszekrény, budiajtó. nincs helyed 30+++" kijelzőt berakni..erről beszélt az Úr.
Ázsiai piacra (ami valszeg jóval nagyobb, mint az EU) kvázi ez az elvárás.
Nem nekünk szól, hanem az ázsiai vásárlókank. -
sb
veterán
Ez hülyeség ha a - nemcsak nálunk, hanem elég sok helyen - feléledő ingatlanárak/elérhetőségek problémáját nézem. Office részre senki nem fog feleslegesen 20-30nm-es nappalit berendezni, ergo közel lesz.
Ezt úgy írom, hogy használtam már 10+ éve is 40"-os TV-t monitorként... de volt vele ilyen jellegű gond és tök más célra, inkább játék volt.
Közelről pedig problémás, ilyen szempontból a funkcióban van különbség, ha már szóba jött a TV vs monitor kategorizálás. Filmes használatra az a jó ha fedi a látómezőt minél inkább, nem a sarkokat, széleket kell nézni, nem raknak oda érdemi tartalmat. Monitorként minden részét használod, ha nem látod be fejforgatás jön és eü problémák...
@cucka
Ok, ez így érthető érv. Ebben igazad van.@PTM
Ezek már direkt szegmentációk, nulla forint kb. belerakni. Ugyanúgy bele lehet, mint egy monitorba egy hangszórót.
Egyébként szokás is, sokéves LG TV-kben pl vannak ilyen jellegű funkciók, emelt szintű standby bekapcsoláshoz, de a 4:4:4 RGB PC mód is sztem már kb. alap adott bemeneten vagy bemeneti címkénél. (ahogy a képfeldolgozást 90%-át is kilövi ilyenkor a TV, hogy a monitoros használathoz igazodjon.)
A tunerről meg beszéltünk már... kb. nem is használják. Ennyi erővel minden funkciót bent kéne hagyni minden eszközben ami 50-100 éve belekerült. -
sb
veterán
Ez egy kijelző, nem értem hogy jön ide a pc része.
Ill. értem, mert "smart", de nem erről volt szó. Erre reagáltál: "IPS, de abbol is a gyengebb, 60 Hz, 3 type-c es 2 hdmi minek ra (display is kellett volna), raadasul a hdmi csak 2.0-as. 5 ms GtG is vacak ertek."Továbbra is kérdés, hogy IPS, 5ms, 60Hz, 2 HDMI... ezek miért szarok egy átlag Marika néninek vagy bárkinek? Akár nekem is ha épp nem játszom, hanem az Exceleket meg egyebeket rakom jobbról balra?
Az árat szintén hagyjuk... az nonszensz. De ha ezt úgy árulnák, mint pl. a Samsung a smart monitorát, gyk felár nélkül: tehát az a döntés, hogy X-ért veszel egy ugyanilyen panel/kijelző specifikációjú monitort, vagy 1.05X-ért egy funkciókkal telerakott ugyanolyan minőségű kijelzőt akkor mi a kérdés? Nem a smart... 2X-ért meg a világ legjobb funkciói se megfizethetőek. Tehát ez nem volt kérdés.
A fenti fejtegetés meg a kijelzőről szólt ettől függetlenül.Aki vilag eleteben periferiat csinalt (lg) attol miert kéne venni nemperiferiat? Nevéért?
Ez meg egy elvi hülyeség. Maximum a jelenre és közelmúltra lehetne értelmezni. Vagy amúgy autóból ugye a Ford a legjobb merthát ott volt a T-Modell... telefon csak Nokia!!! stb, stb... visszanézhető ki mit gyártott. Vannak valós tapasztalatok amik számítanak és magukkal viszik előnyként a cégek de azért ez közel sem állandó. Már csak azért sem mert komplett termékcsoportok is megjelennek idővel amik addig egyszerűen nem léteztek abban a formában.@cucka
Szerintem a leírásodból is kiderül, hogy necces a címkézés, nem is értem mi szükség rá, mikor TV és mikor monitor. ? Ha PC-t kötök rá? A "kijelzőbe" épített minipc az nem az? Vagy ha rádugom usb-n akkor már az? Mitől TV? Emlegették fentebb többen a tunert, hogy ez így nem TV. Kb. alig van használatban ma már a tuner. Ha (x86, rendes, tisztességes) PC-t kötöttem rá de azon IPTV-t nézek akkor monitor vagy TV?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest