- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
salazol
őstag
válasz
CsendPenge #83 üzenetére
Nem támadásnak szántam, elnézést ha úgy érződött.
Szerintem meg is köszöntem.
OFF
Csak egy apró megjegyzés. Te így fogalmaztál: ''visszatámadsz''.
Ez ellentmondás szvsz, ha segíteni akart, akkor támadtam, ha támadott akkor visszatámadtam.
- Vádlott, miért festette különböző színűre a gépjárműve két oldalát?
- Hogy a tanúk ellentmondásba keveredjenek.
ON
OFF2
Szerintem azért volt abban egy kis támadásíz.
ON2 -
salazol
őstag
Köszönöm az észrevételt, NC eltávolítva. Azért nem sok ilyen download oldalt találsz, ahol az egyetlen nem free progi 10 évnél idősebb. Egyébként véletlenül került fel, egy prohardveres beszélgetés közben, ahol ősi programokról volt szó.
A másik: én megvettem ezt, anno akcióban volt néhányezer, amikor bejött az 5-ös, ezt meg leárazták.
Hiba volt nem észrevenni, hogy a régesrégi tools könyvtáramban ott egy NC is.
Mea Culpa.
Nálad hány nem tiszta progi van a gépen?
Csak mert nálam egy sem. -
Enigma7
csendes tag
hi emborz.
elolvastam a hozzaszolasokat es hat egy kicsit elkeseredtem! :)
1. tok mind1 ki kit nyom fel. a felnyomas geciseg. Az hogy o azzal mit ert el az 1 masik dolog.
( ha nem lenne viros sok ceg ehenhalna... )
2. salazol -hoz szeretnek kerdest intezni :)
ideznek az 1ik hozzaszolasodbol:
'' Ahhoz meg hozzá vagyok szokva, hogy a törvénytisztelő felfogásom itt gyakran nevetség tárgya.''
Kivancsisagbol megneztem az alairasodban szereplo lapot es hat erdekes dologra leltem ( itt most jon 1 olyan feltetelezes hogy az a lap a te lapod.. )
szal:
''Ez a honlap kialakítás alatt áll!
Folyamatosan dolgozom rajta, érdemes néha visszanézni.
Itt nem lesz sex, mp3, warez,
de azért lehet, hogy talál(sz) majd olyasmit, ami érdekes lehet. ''
amennyiben nem a te lapod : Mea culpa
amennyiben a tied akkor : nc.
3. Hacker vs. Cracker.
Az emberek 99%--nak a hozzallasa:
a. rendszerbiztonsagi szakember = muvelt okos szakember aki nem 16 eves...
b. hacker = kocsog bunozo levele...
c. cracker = az is egy kocsog bunozo...
es az en velemenyem:
a. rendszerbiztonsagi szakember = tok mind1 mennyi idos nem a kor szamit, de ugyan azt csinalja mint a hacker csak jo a ''marketing'' ( vannak olyan biztonsagtechnika cegek akik nappal vedenek este tornek...
b. hacker = segit de penzt nem kap. megis kocsog bunozonek nezik... rossz dolog.
c. cracker = 99% programok feltoresevel foglalkozik...
az en velemenyem az az hogy be kellene vezetni 1 masik szok a ''rosszszandeku illeltektelen behatolora''
A velemenyemet persze nem kell elfogadni meg stb, de en igy latom.
Attol meg hogy van torveny az nem jelenti azt hogy az a torveny jo is. A magyar torvenyek pedig szarok. na pisz! :) -
-
beeboy
addikt
ezeknek tényleg nagy büntetés az hogy eltiltják a gép használatától.
külföldön van ilyen, bár nem tudom hogy ellenőrzik -
steveetm
őstag
Sztem nem lehet valós életbeli plákat hozni hekkerségre krekkerségre. Én nézőpontomból ez a példa is rossz, ugyanis az ipse aki a fotelomban üldögél már visszél a helyzetével, míg akiket én említet, megnézte hogy be tud jönni és nem ment be. Egy kicsit se érzitek a különbséget?
De csak abba gondoljatok bele, ha mindenki csak törné fel a lapokat, midnenki bűnözne, és senki nem szólna ilyenekért, hogy ilyen meg ilyen hiba van, mennyivel késöbb derülne fény biztonsági résekre. Szóval _kellenek_ az ilyen emberek, sokat _segíthetnek_.
Szóval mégeccer, természetesen ha a házamban találok vkit az nekem sem teccene, de szivesen fogadok bármilyen levelet arra vonatkozóan hogy mien gyengéi vannak a weblapomnak. Egészen másról van szó, tehát még1x, ne erőltessük a valóviágból vett példákat hekkerségre,krekkerségre, mert nem magyarázható így(én is megtettem korábban tudom, biztos erre a példámra is jön vmi ellenpélda, de én megpróbálok leszállni erről)
Na tényleg písz.
Üdv.: steveetm -
tomcs
őstag
ha mar itt tartunk a hacker nem feltetlen jelenti azt _eredetileg_ hogy betor csak azt hogy meg tudna tenni. megint mas teszta hogy nincs az ami filmekben megszokott jo es rossz csak jobb meg rosszabb. az meg jobb ha egy rendszerbe nem lehet vagy legalabbis nem eri meg betorni mintha csak kijelentik hogy nem szabad, de ugye az ember legtobbszor sajat karan tanul. na jo nem offolom szet inkabb fexek :)
ha meg mar a jobb meg a rosszabbnal tartunk, pl 1 iskolai honlap + levelezorendszernel ami a 99%ban destruktiv script kiddiek gyakori celpontja megis jobb ha olyan valaki mutat ra a hibara aki nem azon elvezi ki magat hogy a gergoke uzenete nem jut el marikahoz hogy talalkozzanak a biosszertarnal... ofkoz ez se feher hanem inkabb szurke de feher csak az ariellel mosott ruha szal ilyen a vilag -
Den
veterán
onnantol hogy feltorte a honlapot bunozo, nem erdekel milyen alideologiat talal ki es milyen titulust aggat magara, hacker cracker, ez mar csak duma.
Ha valaki betor a lakasodba, de nem visz el mindent csak bejarja alakast benez a szekrenyeidbe, majd mikor hazatersz, kedejesen kozli veled a fotelodban ulve, hogy figy haver, csereld ki a zarad, mert latod, fel lehet torni, akkor te nem hivod a rendorseget, nem vagod pofan, hanem halasan megkoszonod, hogy szolt, netan meg itallal is kinalod...
Na az ilyen embereknek talaltak ki a hakker, crakker halandzsat.
A hirben szereplo csoka meg legalabb torleszt valamit a karbol, amit a tarsadalomnak okozott -
tomcs
őstag
csak hogy belepofazzak, eredetileg a ''hacker'' fogalom nem kotodott a szamitogepekhez, es valamilyen rendszernek a nagyon mely ismeretet jelentette. magyarul ha az egvilagon mindent tudsz a mosogepekrol akkor mosogep-hacker vagy. sajnos azzal a jelentessel amit a bulvarsajto hozzatett nem le7 mit kezdeni, szal mar hackernek fogjak hivni a virusirtokat (amig rajuk nem ragad valami mas, pl fagylaltarus :D)
szvsz nem poen virusokat irni es bunozo aki virusokat ir, kapja is meg erte a bunteteset. es 1 _igazi_ hackerrel megertetni hogy valami informacio nem tartozik ra kb akkora feladat mint megertetni 1 pszihopataval hogy mi az az erzelem (nem a sajto-tomeggyilkos metafora szerinti pszihopata, hanem orvosi ertelemben) -
zsoltee10
addikt
Teljesen logikus, hogy beállt az FBI-hoz. Egyrészt nem ül annyit, másrészt mondhatjuk, hogy jó útra tért. Nem feladja a haverjait, mert nem küldte egy barátjához sem a rendőröket, hogy ''figy' Szabó Gézát ismerem, és mesélte, hogy betört a Microsofthoz, szóval őt kapjátok el.''
Ő egyszerűen felhasználja a tudását, immár a jó oldalt szolgálva. És melyik a jó oldal? A törvényes oldal. Ha nem visz el a betörő a lakásomból semmit, csak hagy egy cédulát, hogy itt jártam, tegyél erősebb zárat, attól még nem leszek neki hálás, mert betört a magánszférámba. -
salazol
őstag
Itt most nem a rendszer ellen forduló hősök adták a vita alapját. Egyszerű számítógépes bűnözés volt a témaindító.
Viszont talán itt az ideje, hogy leálljunk a vitával, mert semmi értelme, hogy a prohardver (egy szakmai fórum) látogatói ilyen részben morális kérdések miatt essenek egymásnak.
Ahhoz meg hozzá vagyok szokva, hogy a törvénytisztelő felfogásom itt gyakran nevetség tárgya. -
salazol
őstag
Hogy ebben ki van otthon és ki nem, ebben kicsit el vagy tájolódva.
Rendszergazda is vagyok, van pár szerver a kezem alatt, köztük biztonsági szempontból nagyon kényes szerverek is. Az tény, hogy pont a saját webszerverem a leggyengébb védelmű, de hát azon nincs is semmi érték.
Szóval nem vagyok ebben otthon.
Jó.
Akkor tudomásul veszem, hogy nem értek ehhez. -
modd3r
őstag
Nézd, én is elfogadom az álláspontod, de nyilvánvaló, hogy olyan dolgokról alkotsz véleményt, amikben nem vagy otthon.
''Egy olyan esettel sem találkoztam, ahol bárki szólt volna, hogy foltozz haver.
'' Azért, mert te nem találkoztál vele nem is létezik ?
Én magam több olyan hackert ismerek, akik e-mail-ben szólta egy-egy rendszergarázdának, hogy lyukas a rendszere. (pl.: freemail,stb.)
Ezek az esetek, nem kerülnek nyilvánosságra. (nyilvánvaló okoból...)
Tudnod kell, hogy a hazai törvények azt is büntetik, ha v.ki nyilvánosságra hozza az ismert hiányosságokat. -
salazol
őstag
Elfogadom az álláspontod, de tudd, hogy a kiskapukeresés folyamatos lavírozás a törvényes és törvénytelen határán. Nagyon könnyű átbillenni.
Az pedig az én véleményem, hogy amit leírtál, az nem létezik.
Amiről én irtam fentebb, az létezik, de ritka mint a fehér holló. Viszont mint irtam, azt nem sorolom sem a hacker, sem egyéb hasonló kategóriába.
Egy olyan esettel sem találkoztam, ahol bárki szólt volna, hogy foltozz haver.
Viszont több száz (!!!!) feltört gépet csuktam be. Nem hobbiból, hanbem mert megbíztak vele. Ez a való világ.
Amit irtál, az meg a romantika kategóriájába tartozik.
Amúgy béke.
UI: Robin Hood is bűnöző volt kitűnő maketinggel. -
modd3r
őstag
Egy másik megközelítés:
A hacker olyan technofil ember, aki a szoftverek és a hardver eszközök mûködésének minél alaposabb megismerését, teljesítményük maximális kihasználását, a számítógépes és telekommunikációs rendszerek gyenge pontjainak felderítését, és nehéz programozási feladatok megoldását élvezi; tevékenysége célja nem a (szándékos) károkozás, szemben a crackerrel -
csudri
őstag
Milyen frankó kis flamet indítottam! Wow!
-
modd3r
őstag
Rendben.
Szerintem a hacker egy olyan beállítottságú ember, aki az élet MINDEN TERÜLETÉN
keresi a kiskapukat, mert jól tudja, hogy ha ő megtalálta, más is rábukkanhat, és ezért minél előbb orvosolni kell a problémát.
Magyarán: aki a netről progikat tölt le, és azokkal próbálkozik, valamint aki csupa rossz szándékból rendszereket tör, aki vírusokat ír (a hír maga is sántít) az NEM HACKER !
Ennyi... -
Papa-Georgo
senior tag
-
salazol
őstag
-
steveetm
őstag
-
salazol
őstag
Kár lenne nagyon összeveszni ezen, elfogult vagyok a bűnözőkkel szemben, egyik munkámból adódóan túl sok bűncselekmény helyszínét láttam.
Csak egy apróság: az amerikai áramszünet egyik oka a hálózat lassulása volt, amit a Blaster idézett elő. Hatalmas károk keletkeztek. A következő vírus, amely a Blastert irtotta, szintén hatalmas lassulást idézett elő, bár jó szándékkal irta egy szakember. Mit mondanánk, ha ettől mondjuk leállt volna a magyar energiaellátás és három napig áram nélkül kellett volna élnünk. -
steveetm
őstag
Ne egészen érted mire gondoltam.
Pl kikötöd hogy a loginneved max 5 betüs lehet. Te véletlenül egyel több betüt gépelsz, nem olvastad el hogy max 5 betü stb, és nem kezeled le jól azt hogy hoszabb usert kaptál...máirs bekerült egy fölös bájt, ami lehet hogy egy létfontosságú változót állít igazra(mondjuk admin mode:) )
szepi79
őstag
válasz
Papa-Georgo #29 üzenetére
''Úgy viselkedett mint azok a kicsi gyereke akik csinálnak vmi rosszat, aztán mikor kérdőrevonyják akkor máris rákenik másra, hogy ő volt!''
Nem egészen, hanem azt mondja (már ha a példánál maradunk), hogy: ''Oké, én is csináltam, de akkor büntessék meg őt is!'' :DDD
Szvsz itt nagyon nem erről szól a fáma: egyszerűen sokkal kevesebbet kell ülnie, ha segít ''jobbá tenni a világot'', és nem a haverjait, csak a tágabb értelemben vett kollégáit buktatja le. De ha neked az ellen kifogásod van, hogy vírusíró emberkéket fogdosnak és vonnak felelősségre, akkor bocs, nem szóltam. -
salazol
őstag
Ennek semmi köze egyikhez sem. Én is szólok az ismerősöknek, ha virusos emil jön tőlük. Amiről eddig szó volt, az nem ez. Ez se nem hacker, se nem cracker. És ez nem is feltörés. Tudod te is jól, hogy nem erről van szó. Ha viszont szándékosan próbálsz előidézni puffertúlcsordulást, pl. igy:
GET /default.ida?XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
%u9090%u6858%ucbd3%u7801%u9090%u6858%ucbd3%u7801%u9090%u6858%ucbd3%u7801%u9090%u9090%u8190%u00c3%u0003%u8b00%u531b%u53ff%u0078%u0000%u00=a HTTP/1.0
akkor már vétettél a törvény ellen. Mert ez nem véletlen rájövés, hanem szándékos betörési kisérlet. -
Papa-Georgo
senior tag
Én a Hackerek oldalán állok... VESSZENEK A CRACKEREK!!!!!
Amúgy tény hogy kicsit megfakult a különbség a két ''fogalom'' között, mert tény hogy a hacker és cracker között jelentős különbség van.
A 16 éves kis piszkok, pedig csak Script Kölykök, ezek a legalja, csak leszednek egy progit, és nem tudják a mechanizmusát, és már nyomják vmire, azt sem tudják pontosan mit is csinálnak.....EZ SZÁNALMAS!!!!
Amúgy a csáveszt is meglehet érteni, hogy feladja a ''haverokat'' bár ez nem teljesen haverság, vhol neki is menteni kell magát, gondolom ha azért a legjobb spanját kellett volna felnyomni, csak nem teszi meg, ha meg igen akkor gerincetel tény. Bár még ez is azért szemétség volt. Úgy viselkedett mint azok a kicsi gyereke akik csinálnak vmi rosszat, aztán mikor kérdőrevonyják akkor máris rákenik másra, hogy ő volt!
Szal, megértem amit csinált, csak talán ha szabad ezt mondani ''hacker etikailag'' gerinctelenség volt.
Azért én nem nyomnám fel a haverokat!!! -
steveetm
őstag
például huzat kinyitotta és nem veszik észre. De hogy mondjak egy példát nem szándékos ''feltörésre'' is, a login od a weblapon hibásan működik, és a hosszab neveknél buffer overflow jelenség, visszalöki pl a te jelszavadat vagy másét. Nem is akartam ezt megtudni, mégis megtudtam, szólok neked hogy gáz van, ezért nem fizetnek, tök spontán történt. Itt is ugye mien köcsög vagyok, jelentsél is föl...
salazol
őstag
Amit te irsz, az nem hacker, nem is cracker, meg nem is ilyesmi, hanem internetbiztonsági szakember, akit ezért megfizetnek. Akárki ne turkáljon ott, mert ezzel megszegi a törvényt.
A serverlogomat nézegetve nagyon sokan foglalkoznak ilyesmivel, de nem nagy szakemberek, hanem néhány hackeroldalt elolvasgató és scripteket letöltő csókák. Mind ugyanazokat próbálja végig, teljesen azonos sorrendben, ebből látszik, hogy előregyártott törőprogi, amit ész nélkül használnak. -
steveetm
őstag
rossz példe szvsz, ugyanis a bűnűző kárt okoz neked, mígy egy hekker aki feltöri a lapod pl, az szól hogy te figy rakjá fel peccset apacshoz, mer bárki bármit csinálhat a gépeden, és ennyi.
hú de szemét köcsög nem?
nem kéne az ilyen embert összekeverni azzal aki feltöri a lapod, letöröl mindent és utána szól hogy te figy szar az apacsod, ezt megszívtad.
salazol
őstag
Duma. Ilyen alapon lehetne autótolvaj etikai kódex, meg részeg vezető etikai kódex is. Ne akarja senki megmagyarázni, hogy bűnöző lehet jó. Hogy lehet fehér meg fekete akár kalappal akár anélkül, azt tudom (na meg sötétbarna).
Hogyha betörnek a lakásodba etikai kódex alapján (vagyis nem sz@rnak a szoba közepére és nem törnek zúznak, csak elviszik a pénzed) akkor persze fel vagy háborodva és szidod a bűnüldüzés tehetetlenségét. -
modd3r
őstag
Ja, azzal viszont nem értek egyet, hogy a hackerek nem tudják, hogy mik is valójában.
Ugyanis sok crackerből (vagy black hat hackerből, mind1) lesz hacker (vagy white hat hacker, ahogy tetszik), magyarán imserik a dolog ''sötét oldalát'' is.
Innentől már csak az ember személyén múlik, hogy rossz irányba megy el, vagy sem.
Maximum hazai szinten tudom elképzelni ami írtál... :) -
salazol
őstag
Demagógia.
A bűnöző az bűnöző.
Ők sem tudják, mik is valójában.
Néhány éve még teljesen másként próbálták megmagyarázni a hacker-cracker dolgot.
Nekem ne turkáljon a gépemben egy kis köcsög 16 éves se, aki megmagyarázza, hogy ő a jó és nem csinál semmi kárt. Az is törvényellenes. -
_thomas_
tag
azok akik vírusokat írnak azért, hogy kárt okozzanak másoknak, nem méltók a tiszteletemre.azok megérdemlik, hogy rács mögé kerüljenek.
egyébként a kárt okozó 'hackerek' nem is igazán hackerek.bár a szó jelentése a média miatt teljesen átalakult, de ezt most hagyjuk... -
Keitaro
addikt
Szerintem ez teljesen logikus lépés. Az FBI felvette soraiba ha úgy tetszik. Ilyen szakértelemmel naná, hogy megteszik, hogy állást ajánlanak neki, mert ezzel sokat nyernek. Szóval szerintem ez nem gerinctelenség. Akkor lenne az ha pl a barátait adta volna fel. De most ez az állása. Ki tudja hány ilyen szakember hackerkedett anno csak nem tudjuk róluk, most meg őket halásszák
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem akkor lenne gerinctelenség, ha azt mondaná, hogy ''Na én ismertem xy, meg zc nevű hackeret, ez a lakásuk címe''. Így viszont lényegében dolgozik. Ha őt gerinctelennek neveznénk, akkor ilyen alapon a rendőröket is azoknak kéne.
Ráadásul nem is volt más lehetősége. Nagyon nem mindegy, hogy 20 hónapot, vagy 120-at töltesz börtönben :( -
csudri
őstag
''Az amerikai nyomozóhatóságok sokat köszönhetnek a hírhedt Melissa féreg szerzőjének. Bár David Smith 1999-ben több mint 80 millió dolláros kárt okozott a kártékony programjával, az FBI azóta számos hackert fogott el a segítségével.
A szerdán nyilvánosságra hozott bírósági jegyzőkönyv szerint Smith a letartóztatása után néhány héttel már együttműködött az FBI-jal, írta a CNN. Smith olyan nagy segítséget nyújtott az Egyesült Államok nyomozóhatóságának, hogy ''csupán'' húsz hónapos börtönbüntetést kapott, holott Joseph Greeaway bíró akár tíz éves szabadságvesztést is kiszabhatott volna rá.
A bírósági jegyzőkönyv szerint a harmincöt éves Smith elsősorban a vírusírók elkapásában és a vírusok terjedésének megakadályozásában nyújtott segítséget. Két hónappal a letartóztatása után például megszerezte a holland Jan DeWit, az Anna Kournikova vírus szerzőjének a személyes adatait. A FBI átadta az információkat a holland hatóságoknak, akik elkapták a hackert.
Smith 2001-ben az interneten kapcsolatba tudott lépni a Microsoft rendszereket megfertőző Gokar féreg szerzőjével, és rögzítette a beszélgetésüket. Az FBI elküldte az adatokat a brit nyomozóknak, akik a következő évben elkapták Simon Vallort. A huszonkét éves fiatalember a Gokar és két másik vírus megírása és elterjesztése miatt két év börtönbüntetést kapott. Az áruló hacker egy olyan eszközt is készített az FBI-nak, amely segíthet az álnév mögé bújó hackerek leleplezésében.''
Forrás: index.hu
Mi a vélemyényetek erről? Nem gerinctelen egy kissé, hogy feladja a ''társait''?
Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Magisk
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest