Aktív témák
-
salazol
őstag
válasz
CsendPenge #83 üzenetére
Nem támadásnak szántam, elnézést ha úgy érződött.
Szerintem meg is köszöntem.
OFF
Csak egy apró megjegyzés. Te így fogalmaztál: ''visszatámadsz''.
Ez ellentmondás szvsz, ha segíteni akart, akkor támadtam, ha támadott akkor visszatámadtam.
- Vádlott, miért festette különböző színűre a gépjárműve két oldalát?
- Hogy a tanúk ellentmondásba keveredjenek.
ON
OFF2
Szerintem azért volt abban egy kis támadásíz.
ON2 -
salazol
őstag
Köszönöm az észrevételt, NC eltávolítva. Azért nem sok ilyen download oldalt találsz, ahol az egyetlen nem free progi 10 évnél idősebb. Egyébként véletlenül került fel, egy prohardveres beszélgetés közben, ahol ősi programokról volt szó.
A másik: én megvettem ezt, anno akcióban volt néhányezer, amikor bejött az 5-ös, ezt meg leárazták.
Hiba volt nem észrevenni, hogy a régesrégi tools könyvtáramban ott egy NC is.
Mea Culpa.
Nálad hány nem tiszta progi van a gépen?
Csak mert nálam egy sem. -
salazol
őstag
Itt most nem a rendszer ellen forduló hősök adták a vita alapját. Egyszerű számítógépes bűnözés volt a témaindító.
Viszont talán itt az ideje, hogy leálljunk a vitával, mert semmi értelme, hogy a prohardver (egy szakmai fórum) látogatói ilyen részben morális kérdések miatt essenek egymásnak.
Ahhoz meg hozzá vagyok szokva, hogy a törvénytisztelő felfogásom itt gyakran nevetség tárgya. -
salazol
őstag
Hogy ebben ki van otthon és ki nem, ebben kicsit el vagy tájolódva.
Rendszergazda is vagyok, van pár szerver a kezem alatt, köztük biztonsági szempontból nagyon kényes szerverek is. Az tény, hogy pont a saját webszerverem a leggyengébb védelmű, de hát azon nincs is semmi érték.
Szóval nem vagyok ebben otthon.
Jó.
Akkor tudomásul veszem, hogy nem értek ehhez. -
salazol
őstag
Elfogadom az álláspontod, de tudd, hogy a kiskapukeresés folyamatos lavírozás a törvényes és törvénytelen határán. Nagyon könnyű átbillenni.
Az pedig az én véleményem, hogy amit leírtál, az nem létezik.
Amiről én irtam fentebb, az létezik, de ritka mint a fehér holló. Viszont mint irtam, azt nem sorolom sem a hacker, sem egyéb hasonló kategóriába.
Egy olyan esettel sem találkoztam, ahol bárki szólt volna, hogy foltozz haver.
Viszont több száz (!!!!) feltört gépet csuktam be. Nem hobbiból, hanbem mert megbíztak vele. Ez a való világ.
Amit irtál, az meg a romantika kategóriájába tartozik.
Amúgy béke.
UI: Robin Hood is bűnöző volt kitűnő maketinggel. -
salazol
őstag
-
salazol
őstag
Kár lenne nagyon összeveszni ezen, elfogult vagyok a bűnözőkkel szemben, egyik munkámból adódóan túl sok bűncselekmény helyszínét láttam.
Csak egy apróság: az amerikai áramszünet egyik oka a hálózat lassulása volt, amit a Blaster idézett elő. Hatalmas károk keletkeztek. A következő vírus, amely a Blastert irtotta, szintén hatalmas lassulást idézett elő, bár jó szándékkal irta egy szakember. Mit mondanánk, ha ettől mondjuk leállt volna a magyar energiaellátás és három napig áram nélkül kellett volna élnünk. -
salazol
őstag
Ennek semmi köze egyikhez sem. Én is szólok az ismerősöknek, ha virusos emil jön tőlük. Amiről eddig szó volt, az nem ez. Ez se nem hacker, se nem cracker. És ez nem is feltörés. Tudod te is jól, hogy nem erről van szó. Ha viszont szándékosan próbálsz előidézni puffertúlcsordulást, pl. igy:
GET /default.ida?XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
%u9090%u6858%ucbd3%u7801%u9090%u6858%ucbd3%u7801%u9090%u6858%ucbd3%u7801%u9090%u9090%u8190%u00c3%u0003%u8b00%u531b%u53ff%u0078%u0000%u00=a HTTP/1.0
akkor már vétettél a törvény ellen. Mert ez nem véletlen rájövés, hanem szándékos betörési kisérlet. -
salazol
őstag
Amit te irsz, az nem hacker, nem is cracker, meg nem is ilyesmi, hanem internetbiztonsági szakember, akit ezért megfizetnek. Akárki ne turkáljon ott, mert ezzel megszegi a törvényt.
A serverlogomat nézegetve nagyon sokan foglalkoznak ilyesmivel, de nem nagy szakemberek, hanem néhány hackeroldalt elolvasgató és scripteket letöltő csókák. Mind ugyanazokat próbálja végig, teljesen azonos sorrendben, ebből látszik, hogy előregyártott törőprogi, amit ész nélkül használnak. -
salazol
őstag
Duma. Ilyen alapon lehetne autótolvaj etikai kódex, meg részeg vezető etikai kódex is. Ne akarja senki megmagyarázni, hogy bűnöző lehet jó. Hogy lehet fehér meg fekete akár kalappal akár anélkül, azt tudom (na meg sötétbarna).
Hogyha betörnek a lakásodba etikai kódex alapján (vagyis nem sz@rnak a szoba közepére és nem törnek zúznak, csak elviszik a pénzed) akkor persze fel vagy háborodva és szidod a bűnüldüzés tehetetlenségét. -
salazol
őstag
Demagógia.
A bűnöző az bűnöző.
Ők sem tudják, mik is valójában.
Néhány éve még teljesen másként próbálták megmagyarázni a hacker-cracker dolgot.
Nekem ne turkáljon a gépemben egy kis köcsög 16 éves se, aki megmagyarázza, hogy ő a jó és nem csinál semmi kárt. Az is törvényellenes.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest