Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
ObiGabi
aktív tag
válasz
matyi012345
üzenetére
-
matyi012345
őstag
Újra jönnék néhány kérdéssel:
A trágyatárolóm tele van, viszont mivel nem használok (ennyi) trágyát így nem tudom mit kezdjek vele. El tudom esetleg adni valahol?
Víz modot tudna valaki nekem linkelni Westbridge hill-hez?
Nem sikerült faforgácsot csinálnom, de nem tudom mi volt az oka. Néha bedarálja a fát, néha nem. Nem mindegyik fajtához jó? YT-n néztem video-t hozzá és úgy tűnik mindent ugyanúgy próbáltam de mégis kínlódás vele dolgozni.
-
[-HERO-]
senior tag
Végre nagyjából kezdek rájönni hogyan is kellene használni a curse-t, viszont elég sokat hibázik aminek nem tudok rájönni az okára.
Az egyik nagy gond amit a képen is láttok, hogy egyszerűen kiirja hogy forgalomban van és nem hajlandó beállni üriteni, ha leállítom az útvonalat majd újra elindítom, megy egy kört majd utána beáll, de van hogy akkor sem sikerül neki.
Emelett nagyon sokszor ráfordul a kombájnra fákra stb.
Ez valami beállítási gond vagy bug vagy micsoda?
-
jim bcs
nagyúr
-
Fel
addikt
válasz
incubuslord
üzenetére
Kulti: Bednar Atlas
Vetőgép: Bednar Omega
-
incubuslord
csendes tag
Sziasztok.Vegigolvasgattam a forumot es sokat segitett.Koszonom

Most viszont segitseget kernek ha valaki tudna egy 12-15m koruli tesztelt hasznalhato vetogep modot es egy meretben korulbelul hasonlo kultivatort azert halas lennek.Mindharom tipusbol ha esetleg lehetseges.Elore is koszonom a segitseget. -
LaMazZz
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, hogy berak egy modot és akkor a mod álló helyzetbe elkezd remegni és a kerekek előre hátra mozognak de nem mozdul meg a gép egyáltalán?
És olyat írt már ki a játék nektek szintén egy mod berakása után úgy hogy be se tölt a játék és kiírja egyből hogy frissítse a video kártya drivert?
Érdemes azt frissíteni gondolom de más mod-nál nem írta ki. (meg ha frissítem akkor utána is ugyanúgy fog futni minden) (eddig még nem frissítettem mióta megvan a gépem)
Azt modot aminél kiírta azt töröltem is. -
[-HERO-]
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Pedig nagyon tudnam szeretni ha most is lenne ezzel a talajdinamikaval egyutt

Na majd hatha a 17 ben benne lesz "gyarilag"
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Ebből kiindulva én még nagyon hiányolok egy dolgot a játékból, mégpedig a gumik lapulását.
Ha megtöltök egy pótkocsit vagy akármire súly kerül tök ugyan olyan marad minden gumi sajnos.
Pedig marha jól nézne ki ha egy pótkocsin látszana hogy megvan rakva
-
matyi012345
őstag
válasz
jim bcs
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
A Big Body 900s teljesen jó, most 110.900L-t húzok a mod nélkül elérhető legerősebb traktorral ami talán 690 lóerő körül van. Teljesen jól viszi, indul dombon felfelé is, szóval korrekt. Mondjuk elsőre csurig töltöttem burgonyával, rájöttem hogy ez hülye ötlet volt de magokhoz jó lesz, burgonyára marad az 59.000L-es dolly.
Amúgy meg YT-n van egy video ahol 1.000.000L repcét visznek nem tudom hány méter hosszú szerelvénnyel, úgyhogy szerintem nekem még egész reális igényeim vannak

-
-
jim bcs
nagyúr
válasz
matyi012345
üzenetére
Case IH QuadTrac 920
Case IH QuadTrac 1000
New Holland T9670 Smart TraxKrampe Big Body 900 S
KRAMPE BBS 900 TRIPPLE PACK
KROEGER TRAILER PACK HDR DYEABLE -
matyi012345
őstag
Hogy tudnék összekapcsolni nagyobb pótkocsikat? Vettem 3 Fliegl 32.000L-es kocsit, összekapcsoltam, viszont az elérhető legerősebb traktor is gyenge ekkora súlyhoz. Valahogy el akarom érni, hogy a nagy traktorokhoz is tudjak csatlakozatni egy ilyen szerelvényt, vagy a nagyobb kocsikat szeretném összekapcsolni. Van erre megoldás?
-
tembopapa
tag
Üdv Néktek Gazdálkodók!
Tudtok-e linket olyan bálatárolóról ahol a tehenekhez szükséges minden fajta bálát el tudnék helyezni,alap Bjornholmon? Tisztelettel előre is köszönöm!

-
olivera88
veterán
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Én valami komolyabbra számítottam.

-
n0tr3adY81
aktív tag
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Azert ez komoly!
Nem nagyon hallottam meg ilyet jatekon belul, de tetszik a dolog, aki komolyan jatszik kap elit tartalmat.
Mi csak sovaroghatunk
-
Vityaa
tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Bizalom kérdése. Más mód nincs.
Kovács "aggyálinketléccielőreiskösy!!!444!" Pistikének biztos nem adja oda senki

Ha kicsit sarkosabban akarok fogalmazni : le kell tenni valamit az asztalra, mert ebben a "közegben" a személyes ismeretség híján a bizalom vajmi kevés egy w.i.p. vagy v.i.p. map utáni sóvárgás tekintetében
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Es privaton akkor csak olyanok jatszhatnak akik spanok a keszitovel es veluk megosztotta?
Vagy hogyan dontik el ki jatszhat rajta es ki nem?
Vagy hogyan vedik ki hogy mondjuk valaki ittas allapotban ne ossza meg a mapot?
Lehet vedeni jelszoval?
Bocsi ha marhasagot kerdeztem. -
olivera88
veterán
Nem sokára jön a Windows 10. Lesz majd kiadva új build a 10 es Winre? Vagy a jelenlegi is jó lesz?
-
olivera88
veterán

Privát map sajnos.
Elég komoly sártextura ez már. -
zsiz
őstag
csak egy ötlet: nem lehetne a témának valami összefoglalót csinálni, amibe benne lennének a legjobb modok nevei, vagy akár letöltési linkjei is? tudom, relatív kinek mi a jó. de biztos vannak olyanok amik a felhasználók többsége szerint jók. gondolkodok, hogy kipróbálok pár modot, de fogalmam sincs miket kellene

-
gnagydani
csendes tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!

-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
gnagydani
üzenetére
A fruit_density.grle egy átkonvertált .jpg ami fekete-fehér alapon mutatja 2D-ben a játék engine-nek, hol van vetett rész. *Elméletileg* üres földeknek kellene lennie, bár úgy emlékszem az első indításkor kimásolja a savegame-be a fruit_density-t. Meg kell nézni, backup legyen a mapról.
A másik lehetőség GE-ben, hogy legfelső menüsorban kiválasztod a Texture Foliage Paint Mode-t, bal oldalt a legördülő listánál megkeresed az adott terményt (wheat/barley/...), bejelölöd CSAK a 0-ás értéket, és jobb gombbal nekiállsz törölgetni. Ha kész, rámentesz, újrazipeled, kipróbálod. (Ctrl+egérgörgő fel-el tudod nagyítani a kört).
Szerk: ne töröld a fruit_density.grle-t.. Hülye ötlet volt
Javaslom a 2. megoldást. -
gnagydani
csendes tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Másik kérdés (már, ha lehet): ha kitörlöm a 2db fruit_density.grle fájlt, az mit módosít azon kívül, hogy üresek lesznek a táblák? Normál vásárolható, kultivátorozott üres földek lesznek?
-
gnagydani
csendes tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Bocs, de teljesen analfabéta vagyok a GE-hez. Feltelepítettem, megnyitottam a Two Rivers.i3d fájlt. Ez még megy is, de a többi kakukk!
Látom, hogy ott vannak földek felsorolva, de nem értem a koordinátákon kívül mi-mit takar! Kicsit vizuális típus vagyok, és még ezt senki nem mutatta meg hogyan csináljam. Saját káromon tanulok. -
-
Vityaa
tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Elhelyezhetőt.
-
Fel
addikt
válasz
olivera88
üzenetére
Egyelőre semmi infó...
Hamarosan lesz a Gamescon, ott terveznek Giants-ék némi hírt megszellőztetni: We're looking forward to be able to give you some insights into our current development and the upcoming DLCs. Hátha szóba kerül ez is..
-
Vityaa
tag
Sziasztok,
nem tud valaki rendesen működő kipróbált disznó telepet? Párat próbáltam már, de mindnek valami baja volt.

-
gnagydani
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Two Rivers map-ban hogyan lehet azt módosítani, hogy a földek üresek legyenek kezdéskor?
-
olivera88
veterán
A Holmer DLC ről lehet vmi infót hallani? Vagy időközben meggondoltak magukat? Vártam itt a Holmert nagyban, aztán meg jöttek olyan DLC -k helyette amikről nem is lehetett hallani.

-
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Biztos, hogy meg lehet tanulni ezt tudom
Minden tiszteletem azoké akik ezt csinálják és jól csinálják. Gyönyörű pályák vannak magánkézben és sok munka van mögötte. -
n0tr3adY81
aktív tag
Igazából sehogy. Nem egyszer volt már ilyen gubanc, hogy mások engedély nélkül publikáltak modot. Csamassa távollétében (-decemberig) én jeleztem a modhub üzemeltetőjének, hogy nem fasza a dolog.. Mit gondolsz? Nulla válasz, holott a kommentekből egyértelműen kiderül, hogy az arc nem kapott engedélyt a módosításra. Innentől kezdve a hosting céggel kéne levelezni (szerzői jog sértés), ennyi utánajárást nem ér, inkább bele kell tojni...
Frezer: meg kell próbálni. 1 hét alatt simán el lehet sajátítani a GE kezelését készség szinten.
Onnantól kezdve már csak rutin, tapasztalat, kreativitás és IDŐ kérdése összerakni egy igényes mapot.
Két-három choppedStraw beillesztés után már fejből meg lehet csinálni, a plusz textúrák beillesztése sem nagy dolog.. YT-on számos videó/tutorial van fent, csak tudni kell keresni
Meg persze megfelelően összeállítani a map hangulatát adó textúrákat..Gondolok itt arra, hogy egy régi tanya-téesz feelinges mapban rohadtul érdekesen hat a német kocka-térkő

-
tembopapa
tag
Üdv a csapatnak!
Alap Bjornholmon mivel lehet füvet CSAK vágni amit betehetek a birkáknak és a teheneknek abba a szép hosszú vályúba! Nem rendforgatni,sodrani,bebálázni majd befóliázni akarom, CSAK levágni, esetleg leadni a fűgyüjtő helyeken!
Előre is köszi a segítséget!
-
Palafi
aktív tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Én még nem mélyültem el olyan mélységig a játékban, ezért valószínűleg még kisebbek az igényeim. Eddig főleg olyan map nyerte el a tetszésemet, amelyik valamilyen új növényt, technológiát, vagy különleges tájat hozott a játékba elfogadható minőségben. Ilyenből azért találtam párat. Persze közben nekem is változnak az elvárásaim. Hosszú hetek alatt össze gyűjtött mod válogatásomból most már könnyebben ki kerülnek hiányos darabok. például az itt is ajánlott Massey, mert nincs hátsó tengelye.

Az engedély nélkül publikálók ellen nem lehet fellépni valahogy?
-
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Harmadrészről pedig, ha egyszer valaki letölti *fizetősen*, nincs rá garancia, hogy nem landol újfent egy publikus megosztón.
Igen én is erre gondoltam a jogdíjas dolog meg még hab a tortán
Mindenesetre elég rossz így a dolog. Annak igazán jó aki már profin rak össze mapokat. Persze meg lehet tanulni de hát nem mindenkinek megy ez
Én is inkább csak élvezném, így "csak" azok maradnak amit kiadnak ezek a srácok. Még szerencse, hogy van egy pár ilyen ember aki a népnek is készít térképet, és ráadásul nagyon jó térképet. -
ObiGabi
aktív tag
Mindig tanul az ember. Ezúton kérek elnézést tudatlanságomért!
Kicsit szokatlan ez a műszaki megoldás a sárvédők tekintetében, de ésszerű. Köszönöm a felhomályosítást! 
-
n0tr3adY81
aktív tag
Simán megoldható, Csamassa ugyanazt a *védelmet* használja rá.Aki picit járatosabb a GE-ben simán levágja. Ugyanaz mint a Holzhausen. Más megoldás nincs sajnos rá. Pl. ez is egy nagy hibája a GE-nek, hogy nem lehet jelszóval védeni a mapokat (megnyitás csak olvasásra / szerkesztésre).
A fizetéses megoldás kicsit két élű dolog (szerzői jogi oldalról). Tekintve, hogy rengeteg mások által készített modellt használ egy normálisabb map, esélytelen minden modellezőnek visszacsengetni a modell után járó részesedést, másik pedig a Giants EULA, amit ember nem olvas végig

Harmadrészről pedig, ha egyszer valaki letölti *fizetősen*, nincs rá garancia, hogy nem landol újfent egy publikus megosztón.
-
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Igen ez sajnos nagy probléma. Viszont én aki soha nem nyúlna bele egy map-ba és nem rondítanék bele, nos a magamfajtának csak a szíve fáj ha látja ezeket a gyönyörű térképeket tudva azt, hogy esélyem sincs játszani rajtuk. Ez sajnos igaz a jó gépekre is. Mindez azért mert van pár idióta aki nem bír magával. Ez is az egyik rossz dolog ebben a játékban, hogy SOKKAL jobban lehetne élvezni ilyen szép pályákon a játékot ha lenne esélyünk rá, hogy kiadják. Én még fizetnék is érte ésszerű keretek között csak az a baj, hogy ez sem tartaná vissza sokáig azokat akik belepiszkálnak. Egyébként azt olvastam valahol, hogy a már említett Sukaz csinálja meg úgy a térképeit, hogy levédi valamilyen megoldással, és nem lehet szerkeszteni akárhogy. Nem értek hozzá mondom, de ezt olvastam és biztos megoldható valahogy.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Nem véletlenül.
Nádasdfalva.
1. Engedély nélkül módosította és publikálta a mapot.
2. Amiket belerakott, annak az egyik fele igénytelenül van belerakva (gyakorlatilag drag&drop, környezet igazítás nélkül), másik része pedig nem működik (Giants Editor tele errorral).Írd és mond Csamassa egyedül építette a mapot a nulláról, szabadidejében (én csak a scriptelésben segítettem) cirka 7 hónap alatt. Holott azt az időt éppen mással is el tudta volna tölteni, sokkal hasznosabban. Ehhez hozzájön még gamerHZS által készített pár egyedi épületmodell, amit nem 10 perc maya-ban összerakni, letextúrázni.
Olyan oldalra rakta fel, ahol Ti ingyenesen tölthettek - igaz sebességkorlát mellett - , de neki pár eurocent visszacsörög a letöltések után (ami valljuk be még a 1 üveg sörre sem elég). Kiadás után 1 órával már ingyenes tárhely linket dobálták az emberek. Ennyit a más munkájának a megbecsüléséről.
Ezek után jön egy senkiházi nímand aki igénytelenül, minimális hozzáértéssel beleturkál a mapjába, és olyan fosokat pakol bele amik ráadásul ingame nem működnek.
Ezek után szerintem nem kell csodálkozni, ha a JÓ mapok mind mind VIP státuszban voltak, vannak, lesznek. És ezzel maximálisan egyetértek, és én is ehhez tartom magam mapkészítéskor.
-
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Én is a felsorolt térképeket szeretem ezek a legjobbak. Illetve még Sukaz készít egy saját map-ot ami elég tetszetős, de nem tudom megosztja e majd a néppel, remélem igen
Meg persze vannak olyan térképek amik baromi jók, de sajnos az mint VIP. -
n0tr3adY81
aktív tag
Én azért annyit hozzátennék, hogy aki normálisan nekifekszik egy mapot készíteni, az rögtön beleütközik az engine korlátaiba. A 8 alap textúrán kívül bármit beteszünk, azokat már nem tudja kör alakú átlátszósággal kezelni. Leb@ssza 100%-on egy négyzet alakban oszt pá' puszi. Az, hogy mapszerkesztéskor az összes scriptet kézzel(!) kell exportálni, mert a GE csak az objektumokat kezeli...
Továbbá : nincs Intel HyperThread support. Sem a játék engine-ben, sem a Giants Editorban. Holott közel 10 éves technológia. Szóval igencsak ezer sebből vérzik, már az alapokat tekintve.Több száz térkép
Nádasdfalván és a Two Rivers-en kívül én még nem láttam normális mapot '15-höz...Talán még a Bantikow, bár az már inkább mélyigénytelen konverzió.A több ezer gép-modot ha összeveted, van kb 10-20 egyedi, a többi az mind-mind RESKIN. Áttextúrázott gépek, rajta PISTIKE15MODDING felirattal

Most készülőben van egy map, elég ütős már így 30%-on is. Facebookon tudjátok nyomon követni. Volt szerencsém beletekinteni, Nádasdfalva minőségű mapra lehet számítani. Gépigény : nem Core2Duo kategória

-
Palafi
aktív tag
válasz
ObiGabi
üzenetére
Engem pont ez az esetlenség fogott meg. Egy átlag játékot 10-50 óra közti idő intervallumban végig játszol, és várod a következőt. Itt egészen más a helyzet. Akkora modder közösség áll a játék mögött, hogy szinte kimeríthetetlen a lehetőségek köre. Több száz térkép között lehet válogatni, és több ezer mod van hozzá. Ezen felül mindet saját igényeid szerint át is tudod alakítani. Nem túl sok ilyen játék létezik, persze ha van kisérletező kedv a játékosban. Szerintem ezért is nem bonyolítják túl a fejlesztést. Mondjuk ettől függetlenül is lenne bőven javítani való (jégpálya effektus, nem kidolgozott munkamenet, stb.), ezt nem tudom miért nem teszik meg. Persze a modderek ezek nagy részét is megoldották már.
-
olivera88
veterán
-
válasz
ObiGabi
üzenetére
Ez szerintem nem hiba, mert a valóságban is több traktor van, aminek így fordul a kereke, illetve a sárvédője.
Szerintem azért nem fordul tovább a sárvédő, hogy ne érje el a motorháztetőt, de a kerék picit tovább fordul, mert még épp elfér, bár lehet, hogy tévedek.
Gyorsba ezt a videót találtam, itt többször is látszik, hogy a kerék tovább fordul, mint a sárvédő.

-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
ObiGabi
üzenetére
Egy dologra azért rávilágítanék

Hiába vágják maguk alatt a fát, mindig lesz olyan, aki megveszi.
Mert az 5.000 Ft-os árkategória akár egy húsvéti locsolkodópénzből is finanszírozható... Érdemes megnézni egy *másik* portálon a "locsolkodópénz" kategóriás játékosok hozzászólásait. Tőlük sosem lesz arra igény, hogy dinamikus talaj, kicsit összetettebb játékmenet...Esetleg beépített helyesírás ellenőrző![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van egy bevált recept, szar tömegcikket olcsón előállítani, így biztos nem lesz deficites. Egy új engine leprogramozása egy új és hozzáértőbb fejlesztőgárdával sokkal költségesebb és munka(idő)igényesebb, mint bekopogtatni a gyártóhoz, hogy "Hello, itt van x euro, vennénk licenszt és lemodelleznénk a gépeitek....".
-
ObiGabi
aktív tag
válasz
olivera88
üzenetére
Üdv!
Nálam már ott megbukott a Giants, hogy alapból minden traktor első sárvédője beleér a motorba és önálló életet élnek. És még csak ki sem javították egyik javítócsomagban sem. Továbbá a cukorrépa betakarítógépnél az ürítés és annak animációja nincs szinkronban, pedig a javítócsomagban elméletileg ezt is korrigálták. És mint ahogy korábban már említésre került: már a 17-es verzióra készülnek, de nem egy új és erős játékmotor fejlesztésén dolgoznak, hanem azt nézik, hogy milyen új gyártókat pakoljanak bele. Szerintem maguk alatt vágják a fát...
-
olivera88
veterán
A FS 15 fizikája még mindig elég csapni való.

A kis 150 lovas Ursus gyakorlatilag gond nélkül eltudja húzni 8 fejes Lemken ekét, még az emelkedőn is felment 6 km/h val. Valóságban kb elindulni se tudna vele, nem hogy 6km/h val húzni.
Mondhatni így felesleg a nagy gép mert kicsik is megtudják csinálni ugyanazt a műveletet. -
Fel
addikt
válasz
LaMazZz
üzenetére
Öszetettebbé teszi a földmunkát, a talaj "menedzselését".
Pl.:
- A maximális terméshozamot csak akkor kapod meg, ha a talaj víz-, és tápanyagtartalma, pH egyensúlya, megfelelő. Figyelni kell a nitrogén, kálium, foszfor szintre, és aszerint műtrágyázni. A nedvességre, és ha kell, öntözni.
- A trágyázásnak akkor van hatása, ha utána bele is szántod a földbe. A hígtrágyának, ha utána kultizol.
- Megjelennek a földeken a rovarkártevők és gyomnövények => értelmet nyer a permetezés, nem csak folyékony műtrágyázásként működik.A linken van hozzá szép hosszú leírás. A GUI segít a talaj állapotának nyomonkövetésében. Nem olyan nagy bonyolultság, de ad valamicskét a realitáshoz, ha valakinek ez kell.
Ha ráveszi magát az ember a kipróbálására, akkor érdemes, vagy egy új játékban nekifogni, vagy úgy, hogy éppen minden terményét betakarította.
Nem kompatibilis minden térképpel. -
LaMazZz
tag
Sziasztok!
Erről a SOIL mod-ról kérhetnék pár infót, hogy miért is jó, meg miért kell és mi a lényege.
Mert láttam már sokaknál, hogy használják.
Ha elég sokan használják akkor csak jó lehet, meg van is értelme. -
[-HERO-]
senior tag
Pár játékórát beleöltem már a játékba, de soha nem esett még az eső, most esett, lemosta a gépeket marha jól nézett ki!

Ennyire ritkán esne az eső, ez normális?
Valamint az esőnek van hatása a vetésre?
Ha igen akkor eső hiányában megéri locsolni valamivel esetleg? -
FrezeR
senior tag
válasz
McEacrhan3
üzenetére
Én használom. Amikor bekapcsolom, akkor csak addig szokott akadni amíg kiszámolja a művelendő terület méretét, utána már nem. 8 GB-om van a gépben.
-
McEacrhan3
tag
válasz
gnagydani
üzenetére
Köszi szépen. Megpróbálom.
Más:
Valaki használja itt az autoTractor modot? Én nemrég próbáltam ki, és elég nagy csalódás. Az autoCombine, szinte tökéletesen működik, viszont az autoTractor-t amikor bekapcsolom 60FPS-ről, 18-20 FPS-re esik le. Játszhatatlan a játék amíg működik. Hiába van 12 GB ramom.
Valaki tud valami jó kis módot, amivel gyorsabban művelhetem meg a szabálytalan alakzatú földjeimet. A CousePlay-t használom, de az nem valami hasznos ilyen földekre. -
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Én nem számítok semmi jóra így nem lesz nagy a csalódás
Bár nagyon bosszant a dolog, hogy mennyi mindent ki lehetne hozni ebből a játékból és nem teszik meg. Ennyi erővel simán kiadhatnák évente, mire kell az a 2 év... -
olivera88
veterán
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Ne legyél ünneprontó.
Egy kicsit több optimizmust. 
-
gnagydani
csendes tag
válasz
McEacrhan3
üzenetére
Akkor szerintem a klasszikus "mod-probléma" lesz! Valamelyik mod hibás. Szedd ki mindet, és csak a map mod-ot hagyd bent. Ha a gyári cuccokkal se működik, akkor a map a hibás. Ha működik, akkor valamelyik mod bezavar. Na akkor jön a türelemjáték!
-
n0tr3adY81
aktív tag
Gyakorlatilag fél - 3/4 éve adták ki a '15-öt, ill. nemrég a konzolportot... És már meg is történt a bejelentés, hogy '16 fall (őszén) jön az FS17, deklarálva a már biztos változásokat (állattenyésztés, új licenc, stb).
Józan paraszti ésszel gondolkozva : a korábbi mézesmázas körítés kontra kiadott végeredmény, a már elkezdett munka és a bejelentett változásokat alapján lehet számítani engine upgrade-re?A választ mindenki sakkozza ki maga
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FrezeR
senior tag
válasz
olivera88
üzenetére
Azt mondják biztos, hogy kis dolgokra nem adunk
Viccelek, de tényleg el tudnám képzelni ezt, ja és amit meg kell még említeni a 2 örökös hiba, esik az eső a házon/tárolókon belül, és a lámpakapcsolás utáni pillanatnyi megakadás. Szerintem ezeket már direkt hagyják benne. Mást nem tudok elképzelni, mert ezt pár ezren biztos megírták már nekik. -
gnagydani
csendes tag
válasz
McEacrhan3
üzenetére
A Two Rivers mappon a teheneknél, ha jól emlékszem be kell menni a karámba (a kapu oldalt van), és a tehenek istállója előtt tudod kiüríteni a szalmát. Tehát ne tolass be teljesen az istállóba. Vizet is bent tudsz nekik adni. A másik mapot nem ismerem. Remélem segítettem.
-
-
McEacrhan3
tag
Sziasztok.
Valakivel fordult olyan már elő, hogy a szalmát nem tudta leüríteni a teheneknél. Én két mod mappon sem tudom, az egyik a MIG Map, a másik a Two Rivers(vagy mi). Mind a kettőt letöltötték vagy 60+ ezren a ModHoster-ről, szóval nem hiszem hogy a mappal lenne a baj. A játékom steam-es, és napra kész. Nem igazán tudom mi a baj. Gondoltam itt hátha valaki segít majd
-
olivera88
veterán
Jól mondod sztem. Növény textúrákon is nem ártana változtatni mert azok is elmaradtak, illetve valós legyen a kinézete, gondolok itt pl arra h egy kukoricaszáron ne 4-5 cső legyen
hanem 2 vagy legfeljebb 3, akkor legyen szár és levél maradvány a földön aratás után. Meg legyen rendes talajdinamika, rendes keréknyom puha földön és sárban, ne csak poros keréknyom. Sokan nyomna a játékélményen ha egy nagy eső után a gépek küzdenének sáros szántófölddel és utakkal.
Meg elég sok dolog lenne még amin változtatni kellene, pl amit az egyik fórumtárs is mondott h bizonyos munka folyamatok kikerülhetőek, gondolok itt a szántásra kukorica és répa után ami kihagyható, de valóságban nem így megy. -
FrezeR
senior tag
Ha van egy kis eszük, akkor ráfekszenek az ilyen ötletekre, mert nem sokáig fogják a rókabőrt újra megvenni az emberek
Bár nem tudok németülm de a fordítóból kibogarászva azt olvastam ki, hogy az állattenyésztés fejlődni fog, pl a tejtermelés területén is. Új bekerülő a Lely gépei. -
zsiz
őstag
remélem ráfekszenek a fizikára egy kicsit
a gépek elég szépek már a 15-ben is. persze az nem baj ha tovább fejlesztenék. a környezet lehetne szebb (növények, állatok, civilek, forgalom..) ha lesz legalább akkora előrelépés, mint a 15nél a 13hoz képest az már szerintem egész jó lenne. meg a játékmenetet lehetne még valamivel feldobni (több gazda.. pl semmi élet nincs az eladó földeken, gépek meghibásodása, stb.. biztos lennének jó ötletek a játékosoktól) -
FrezeR
senior tag
Pici off-topik. Már szivárogtattak pár információt a következő részről.

-
tembopapa
tag
Üdv gazdálkodók!
Egy régebbi modot keresek, a traktor elejére kellett egy kütyüt feltenni és ha nekivezettem a kivágott fáknak ledarálta és szórta hátra a pótra. Megvolt nekem, jól működött csak elvesztettem. Ha adtok egy linket nagyon megköszönném!

-
olivera88
veterán
Ismeri valaki ezt a Kvernerland Taarup Shuttle átrakó kocsit?
A gyáritól elavultabb, mivel nem csöves ürítőrendszer van rajta és így körülményesebb az átrakás, és kevesebb fér bele egy kicsivel, de jobb mert a magas oldalú Krampeval is nyugodtan használható. -
FrezeR
senior tag
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Oké, én az autocombine és a course play kombinációt használom.
Úgy érted azt szeretnéd. hogy folyamatosan kövesse a kombájnt a traki aratás közben?
Én úgy csinálom, hogy beállítom, hogy a traki akkor induljon el a kombájn felé, hogy ha 80%-on áll a magtartály töltöttsége. Mire eléri a 100-at általában már ott a traki mellette. Ürít aztán megy tovább és jön a következő kör. Nagyobb földeknél alacsonyabbra érdemes állítani 80-nál, mert van hogy sokat kell menni a trakinak.
-
olivera88
veterán
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Az csak pillanatnyi helyzet
Gép váltáskor leesik kissé farmon de amúgy 50 felett van az FPS. -
[-HERO-]
senior tag
-
Fel
addikt
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Igaz angol nyelvű, de remélem nem gond: FS15 Course Play Tutorial - ez itt pont a kombájnkövetős epizód.
Nem egy nagy ördöngősség beállítani.(Egy tipp.. A srác a videóban állandóan ki-be kapcsolgatja a CP GUI-t, ha nézetet akar váltani.. Erre nincs szükség, hanem egyszerűen jobb klikket kell nyomni és eltűnik a kurzor, lehet forgatni a kamerát.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- Pánik a memóriapiacon
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

+

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elég komoly sártextura ez már.

Látom, hogy ott vannak földek felsorolva, de nem értem a koordinátákon kívül mi-mit takar! Kicsit vizuális típus vagyok, és még ezt senki nem mutatta meg hogyan csináljam. Saját káromon tanulok.

Kicsit szokatlan ez a műszaki megoldás a sárvédők tekintetében, de ésszerű. Köszönöm a felhomályosítást!

Egy kicsit több optimizmust.