Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Hááát, haveri körben asszem V40/S40el kezdtünk 1998 környékén és van itt minden. Gyanítom most ha az XC90eshez kérnénk támogatást az pont elég új lesz hozzá, hogy öntse bele a pénzt és soha ne haljon meg. Csak az ajtózárakkal kezdett szopolni, ahogy én. Majd kíváncsi leszek a végére.
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Őrséggel általában jóban vagyunk, néha megnéznek és integetnek. Hivatalosan nem lehet a kerítéshez érni, mert riaszt, gyakorlatilag nem foglalkoznak vele. Megnézik kamerán és kész. Ha valaki nagyon hülye, akkor azon nem lehet segíteni, ki van írva, hogy fegyverrel őrzött terület és ez eléggé így is van, viseli a következményeit egy zsákban.
Amúgy értelmes a közösség, mindig röhögünk a csávóval aki a képen van, hogy szerintünk létrával született, úgy nyomja :-D Pár szemetelő vagy randalírozó turistán kívül nincs nagy probléma, tudjuk hol a helyünk, bár lehetne valami nagyobb üzemeltető góré is olyan fotós őrült, mint aki Bécsben lehet, ráadásul a teljes reptér körbegyalogolható:
:wub:
Persze járnak ki bőven civilek, de azért van egy erős haladó társaság aki bizonyos gépet, bizonyos szögben, napszakban szeretne megnézni (ma volt opció pld. naplementés Jumbokra de egy vidéki csaj már learatta a babérokat B2 Spirit fotókkal, hogy tudjuk hol a helyünk
) appal kelnekfekszenek és mindig gép van a kezükben. Autó teteje is felkészítve, hogy bármikor kerítésnél magasabban legyenek a reptér 20 kilométeres körzetében.Üzemeltetéssel és légiforgalmi irányítással közvetlen kapcsolat van. Előfordult már, hogy kintről láttak valami rendellenességet és felhívták "a tornyot", akkor néhány kép is jól jön, működik a forródrót. Volt amikor ilyen miatt fordult vissza gép vagy vették húzósabbra a mittoménmilyen fokozatokat, meg ha olyan van akkor őrök is kisétálnak kérdezősködni. Hallgatni sem tilos a fóniát. Néhányan értik is
Szóval egész jó banda, bár én szokásos módon a tápláléklánc legalján vagyok a makettkedésekkel de nem baj. Majd mutatom mi az éves terv, azzal szeptemberig meg kell nyernem egy pályázatot :-P Van mikor pilóta integet és elküldjükk Neki a képet, vagy elkéri, de most pld. pilóta írt egy sztorit milyen zűrös volt az indulás a világ másik felén, erre egyik tag mondta, hogy jó akkor ha már én megáztam akkor tessék itt egy művész videó a felszállásodról. Ezek tök jó dolgok. Múlt héten egy 35ezeren áthaladónak bizonygattuk, hogy integettünk mi innen a falu széléről, de nem villogatott vissza. Állítása szerint nem látta a felhőktől, de szerintünk kamuzik :-D
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Amikor ugrat és a levegőben van, akkor látszik az arcán, hogy kezdi megérteni, hogy ez fájni fog. Aztán vágják a képet és a totális agónia ki lett vágva. Ott szerintem kábé lepergett az életük. Nagyon durva ütés lehetett, gerincre és nyakra.
Az a 11k fontos vonóhorog nem is tudom hogyan lett. Ilyen kis furvinyek alu vázra téve....

-
WiZARD
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Lehet nem segített, hogy előtte azon landolt a 4 tonna hátsó felével csillapítás nélkül a betonra minimum 1x, de utána lehet hogy az alsó gerendára is, az nem látszódik.
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Tegnap kimentünk a reptérre, végre találtunk egy pontot ahonnan létra és egyéb nélkül rá lehet látni a futópályára és lesznek csíkhúzós képek. Kerítés mellett kicsit fel-le rohangáltunk, megtaláltuk honnan érdemes naplementés képre gyúrni (ez meg ugye most ősz felé szépen napi szinten megy odébb egy elég lehetetlen szögben) Meg is fordult gyorsan a szélirány, ami más tervhez lett volna jobb (ez amúgy elég ritka). Meg kiderült, hogy kellene nekem egy fényerős obi és akadt amiben megint elértem a M4/3 határait, blááá. Legfeljebb majd csinálok mást, amúgy azt hittem havercsaj ezekkel a pontokkal képben van, érdekes, hogy spotterguideon sem volt fent, meg nem is nagyon terjednek róla infók a világban pedig nincs sok lehetőség és nem is túl nagy a repterünk. És a történet elég egyszerű, ott kellett volna a réten körbenézni ahol ki van taposva a fű
Dóri képe, majd valahol lesz sorozat is (és tapsikolt mikor a kocsi alján leért valami és zörgött, hogy az így akkor hú de jó :-D)
Legközelebb így megyek, akkor nem lesz útban a kerítés és rálátni a toronyra is, éljenek a helyi hülyék
-
npera
addikt
Fütyülődízel meghajtott egy Kiberteherautót egy F-150 ellenében. Nem aprózta el, nyúzza őket szépen.
9:05 után az ugratás durva...

-
npera
addikt
Ebben a garázsban elvileg egy fagylaltot nyaló inline görkoris kutya még engedélyezett. Még....

Quadot nem írják, lehet meg kell zümmentsem valamikor

-
npera
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Igen, amint zárta a kontaktort, akkor futhat a DC/DC és tölti a kis 12V-os akksit. Az gyakorlatilag addig kell, amíg a nagyfesz teszt lefut és a vezérlők engedélyezik a kontaktorok zárását. Onnan már nagy akksi táplál minden fogyasztót, aztán ha azon történetesen alacsony a SoC, akkor beröffenti a motort is.
Most a nyári utazás során teszteltem többször, hogy csak állunk leeresztett ablakkal és DRL-el (azt nem tudom lekapcsolni) és kábé "végtelenségig" fut a kocsi az ICE beindítása nélkül. Ha megy a klíma, akkor rövidebb idő, de meglepően sokáig akkor is. Azért írom, hogy meglepő, mert ugye ez nem PHEV, az akksi csak rövid szakaszok áthidalására van, nem 100 km feletti távokra, mint a modern PHEV-ek.
A másik dolog, amin még mindig jókat derülök, hogy milyen jól gyorsul 120 körül. Tudom, hogy nem szabad egy feltöltött V8-hoz hasonlítani vagy erős BEV-hez, de a papíron leírt 122 lóerőhöz képest valami bődületesen jól megindul. Régi 1,6-os szívók ott már totál lekonyultak.
-
-
eattila
őstag
Tegnap este akartunk haverral tekerni egy lazát. De szembe jött a szél az elején. Így nekem 18 km lett. Ez annyira volt jó, hogy megvan idén a 800km.
-
válasz
zetor2000
üzenetére
az indítómotort biztos nem bírná el, de a toyotában az a trükk, hogy nem is kell
csak amit npera írt feljebb.
cserébe a kisakksi lemerülése teljes váratlansággal tud rejtélyes hibákat hozni (mert ugye az indításon nem érződik a gyengülés), fb-on meg ha jön egy kérdés, hogy helpme helpme, azt írja a vas, hogy nem tudja magát kivenni P-ből, meg karácsonyfává alakult, akkor reflexből mondják a rutinosak, hogy kisakku. -
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Az a 2010-es EUCD platformos váltás valami elképesztő visszalépés volt a beltér tekintetében. Meg minden másban is igazából. Abban az időszakban kezdték kivezetni az 5-hengerest is.
Az EX30 beltere engem valami elképesztően taszít sajnos. Az ülés kábé egy PET-palack érzetre, tipikus kellemetlen műanyag. A választható belterek képen esetleg még tetszetősek, de benn ülve csak azt érezni, hogy prémium áron adják a visszaforgatott farmert, PET-palackot és műanyag hulladékot ledarálva. Minden totál műanyag, de a kellemetlen tapintású. Az ülés kényelmetlen, a UI pedig kifejezetten idegesítő. Minden momentum kínai benne, bim-bamm, csiripelés, letilthatatlan figyelmeztetések és korlátozások. A menük mélyek és kezelhetetlenek menet közben. A fizikai kapcsolók hiánya taszít.
Az ára számomra teljesen sci-fi. Ilyen beteret és hajtásláncot, ilyen SW-t ennyi pénzért....
Nem én vagyok a kuncsaft, az már biztos. -
-NoVa-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Na jó, de 2010 utáni is már megtapogatva belteret a ridegebb műanyagok emlékeztetik rá, hogy kevesebb autót adnak több pénzért, inkább Fjord Mondeo, mint Volvo. Azóta is erősódött az érzés, ha váltok is, max öregebbre. Egy turbobrickkel mégiscsak jobb a céges mélygarázsban a Ferrarikat centizve beállni a kedvenc parkolóhelyemre.
-
-
npera
addikt
Készül a másik macskának a háza. Lesz zsanéros teteje, meg kátránypapíros borítás a tetőn. A tető túlméretes, hogy ne essen a sok eső a falra és ne essen be a nyíláson se.
Még le kell festeni az alját, majd holnap....

-
WiZARD
veterán
válasz
npera
üzenetére
nincs hőszivattyú
RWD, kis akku, "Plus" csomagAnyós 95%-ban itt használja a kisfalunk és Győr közötti pár km távon, évente 1x Bp.
Hőszivattyúhoz drágább típus kell ami kb +4m, na meg ki se volt emelve hogy abban van hőszivattyú, így egy darabig fel se tűnt hogy ebben nincs.
-
npera
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Én bikáztam szomszéd Corolláját (1.8 HSD az is). Após valami kis lámpát bekapcsolva hagyott és leszívta a 12V-os akksit. Teljesen mellőzte a drámát, amint volt 12V feltámadt a rendszer, lefutott a HV teszt, zárta a kontaktorokat és indult a motor tölteni az akksikat. És az már ugye a HV akksiról indul. Ezt szerintem 3S FPV akksiról is lehetne bikázni.
-
npera
addikt
válasz
WiZARD
üzenetére
Nekem annyi bajom van az EX30-al, hogy nem Volvo és az összes probléma a Geelyn keresztül kerül megoldásra, tipikusan valami 3rd vagy 4th party beszállítóval. A Geely kábé olyan transzparens, mint a Kínai Nagy Fal. A vevő ebből csak annyit lát, hogy vett egy "Volvót", aminek baja van és csinálják meg. Aztán lehet várni a mágikus Megoldásra, ami majd valamikor jön. Aztán vagy segít vagy nem. A Volvo addig meg tartja az arcát.
Ott van a Zeekr X, ami ugyanaz a kocsi, de kábé 20 cm-el hosszabb és jobb a töréstesztje is ennek megfelelően. Ami gond, mert a "Volvo" ugye kellene a legjobb legyen. Erről sajnos tudok még mást is, de azt le sem írom sehova.
A SW egy főleg black box, vannak benne Volvós részek, de alapvetően egy Geely "esernyő" alá tartozó többnyire Zeekr cucc. Ha bármit kell módosítani, akkor először a Geelyivel kell beszélni.
Kínaiaknál durva rotáció van. Ha van is egy bejáratott kontaktod, akkor sincsen semmi garancia arra, hogy fél év múlva még ott van a csaj/csávó. Szóval egy rémálom az együttműködés.
A hajtáslánc egyébként nem annyira rossz, de nem túl takarékos. A tiétekben van hőpunepa? Mert én mentem egy Smart One SUV (német import példány) géppel, amiben nem volt és rendes téli hidegben kábé 1 km ment el 1% SoC-ra. Ott csak pillogtunk.
Meg voltak olyan gondok, hogy teljesen le tudtam fagyasztani a hajtásláncot. Sport módban latyakon nagy gázra olyan fordulatszámot ért el a kerék (RWD gépen), hogy túlforgott a motor (ledadogott, ha úgy tetszik) és az inverter önvédelmi módba ment és lelőtte az egész hajtásláncot. Ezt 2x is meg tudtam csinálni. Egy körforgalomban sederintve, aztán egy teherautó előtt latyakon nagy gázra. Az összes piros lámpa kigyulladt, bim-bamm, aztán állj meg, tedd újra D-be és próbálkozzál.
Szóval a SW "picit" éretlen, de cserébe az AWD az átlag sofőrt úgy belenyomja az ülésbe, hogy csak hápog.
-
-szabi-
addikt
Négy nap után a szolgáltató elhárította a hibát, újra van internet.
Miről maradtam le!?
-
válasz
Jahno
üzenetére
fb csoportban kicsit hitéleti kérdés a dolog, vannak akik szerint csak azért kell agm, mert nem a motortérben van, van aki szerint yuasa kell drágán, mert jó a világ végezetéig, van aki szerint meg bármi jó, csak rá kell dugni a szellőztető csövet, legfeljebb nem lesz olyan tartós, de azt sokkal olcsóbban.
igazán nagy igények a kisakksival szemben nincsenek, pletykák szerint végszükség esetén 8-10 ceruzaelemről is el lehet indítani a rendszert. de ha arról nem is, valami kis riasztóakkuról biztosan
-
válasz
Jahno
üzenetére
ez egy ilyen játék. nincs szíj, nincs kettőstömegű, nincs kuplung, nincs elromlásra hajlamos váltó, 10+ évet bír a 12 voltos akku, és a fékek se nagyon kopnak. cserébe van hv akksi, drága az elektromos vízpunepa, és igencsak oda kell figyelni a hűtésre, mert a motor hajlamos hengerfejesedni.
-
WiZARD
veterán
válasz
npera
üzenetére
Anyós szereti az EX30at, szerencsére nem akad fenn a nem működő dolgokon.
Legutóbbi frissítésben pl elrontották a Waze-t és azóta nem megy, sebaj a következő frissítésben (ami 2 havonta van) talán javítják. Addig is navigációra marad a sokkal bénább google maps. (mert carplay sincs, csak ígéret rá hogy majd egyszer lesz)
Elmentünk Balatonra pár napra, jó lesz, konnektorról tudunk tölteni majd.
EX30hoz gyárilag már nem jár a 230V "töltő", csak megvenni lehet 200k körül (aliexpressről 27k egy noname), mondtam neki ne vegyen felesleges, otthon fali töltő, máshol meg úgyse nagyon fog.
Na szóval Balatonra vittem a Tesla 230V töltőjét, jó lesz az neki is, Type2 szabvány.
Bedugom nem tölt. Utánakeresve kiderült hogy az EX30 az pont a Tesla töltőjével nem hajlandó tölteni.
Nembaj, legurolok utcai töltőhöz. Nem szól semmi zene bárhogy nyomkodom. Telefonról BT zene végül elindult, de hangerőt nem lehet változtatni sehogy.
Aztán egy reset megoldotta és hangerő is müxik meg rádió is megszólalt
Telefonról klímát néha el lehet indítani, néha hibaüzenet jön csak, hogy nem indult el. Mobilt is elvileg majd egyszer lehet kulcsként használni, de még ahhoz is software kéne. Meg mittudomén még mennyi hülyesége lehet napi használatban, én eddig ennyivel találkoztam.Amúgy 2k km után 18 kWh/100km körül van a fogyasztása amit a fedélzeti rendszer kiír. Autópályán még nem volt vele.
Nekem a Model3 16 kWh/100km-t mutat ~70k km átlagára, van benne autópálya is meg minden, és dinamikusabban is haladok mint anyós.
(persze ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni, mert a Scan my tesla által obd-n kinyerhető adatok szerint a megtett 66 643 km alatt 13 538 kWh-t töltöttem bele, szóval a valós fogyasztás az állóhelyzeti fűtés/hűtés, standby, sentry és minden szarral együtt inkább 20,3 kWh/100km, és akkor ebben még nincs benne a töltés közben fellépő veszteség.) -
npera
addikt
Most volt egy applikációs és bankos mókám, amit végül megoldottam. Ne izguljatok, happy end...
Bankot váltunk asszonnyal és az egyik parkoló applikációban nem tudtam a kártyát beírni. Az a módja, hogy beírod a kártyát (összes szám, dátum, meg a CVC), majd a BankID nevű digitális személyi azonosítóddal jóvá kell hagyni a bank felé egy 0 SEK-es terhelést, amivel a bank engedélyezi a későbbi terheléseket.
Normálisan amikor ez a lépés jön, akkor a mobil felrántja a BankID applikációt, ami érzékeli a "hívást" a bankból és feldobja a kód beírására a billentyűzetet vagy biometrikusan lehet jóváhagyni.
Nagyon néha van olyan, hogy a BankID appot kézzel kell elindítani vagy a háttérben levő standby ablakra átváltani a mobilon, de gyakorlatilag eddig mindig működött a dolog.
Most annyi történt, hogy hiába hagytam a BankID-t megnyitni (ki volt lőve előtte) vagy váltottam át rá kézzel, sosem jött fel az azonosító. Timeout után még be is fenyített, hogy túl sokszor próbálkozom és várjak pár percet.
A kártya aktív, a netes vásárlás jóvá van hagyva. Minden app friss, Google Pixel 7a mobil legfrissebb rendszerrel.
Kínomban kipróbáltam, hogy teljesen felnyitom a kártyát nem csak a biztonságos netes vásárlásra, hanem minden tranzakcióra. Akkor sem ment.
Végül eszembe jutott egy huszárvágás. Felraktam az appot a céges mobilra is, ahol elkezdtem beírni a kártyát. Aztán amikor a BankID-s jóvháhagyás jött, akkor azt az opciót választottam, hogy egy másik egységen levő BankID-vel akarom jóváhagyni. Akkor feldob a kijelzőre egy gyorsan változó QR-kódot, amit a saját mobilomról (amin van a BankID) beszkenneltem és működött!!!! Bruce Willis győzelmi tánc. Az iOS mobilról az app egyből felszinkronizálta a kártyát a privát mobilra (Android) és akkor fel is lett rakva a jövőben használni kívánt kártya. Szánsájn és heppinessz....
Megírtam a supportnak a megoldást, hogy ezen az úton kezdjenek el kódon fésülni, hátha tudnak javítani az appon. Mivel ez Göteborg primer parkolós appja (az összes kommunális parkoló ezzel megy, aztán vannak más appok elvétve itt-ott), ezért jó lenne ha működne.
Menjek tesztelőnek szerintetek vagy ez még elég gyér gyakorlai tapasztalat?

-
npera
addikt
Ez nagyon durva. Volvo Kínában kezd bedőlni minden fronton. Tisztán ICE már ugye nincsen, legalább 48V-os mikro hibrid minden, vagy 400V-os PHEV. Olyasmi HEV megoldásuk nincsen, mint a Toyotának, a hibrid az egyből egy PHEV náluk.
Júliusban sikerült nekik eladni 298 db BEV gépjárművet egész Kínában (!!!)

Ez kábé annyi, amennyit a Tesla elad egy délelőtt....
Ami még rosszabb hír: a hibridek is esnek vissza, a kínai kuncsaftok nem akarnak hibridet venni már. 34%-al esett az eladás.
Volvo jelenlegi kínai kínálata (EX40 és C40 kivonva a katasztrófális eladások miatt) kétféle BEV-ből áll. Van az EX30, ami túl drága és túl pici a konkurrenciához képest. És van az EM90, ami egy Zeeker 009 badge engineering variáns. Ezt dedikáltan Kínának csinálták, a launch event kínaiul futott kínai celebekkel, angol felirattal. De ez sem kell kábé senkinek. 1102 db-ot adtak el belőle összesen az év eleje óta.
Hab a tortán: még nem tudni, hogy miként vezetik be a kínai kocsikra a vámot, ez tovább rontja az üzletet.
Innen lesz szép győzni, ha majd beindul az EX90 eladása. Aztán talán másfél év alatt sikerül a bugokat és hiányzó fícsöröket megcsinálni.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Volt amikor úgy kapott vizet az alja, hogy jobb1nél a szőnyeg is vizes volt, mert nem volt ledugózva, azt is még időben kezelni kell. Ezt szopja a kipufogó is, de most össze nem számolom, akkor írtam, hogy kb. évi 3-4ezer vagy mennyiről beszélünk, ennyivel nehéz úgy lehúzni, hogy Balin igya a koktélt hetekig.
Sokkal egyszerűbb lett volna a defektes kréknél kettőt eladni, szervót, ABS-t sok pénzért kicserélni. Ott azért utólag igazolva lett, hogy Dudu besértődhetett rendesen, de ha meg is lépem, hogy onnan hozok trélerrel 600ezresért donort és ha jó is benne a szervó, akkor sem javul meg tőle az autóm és seggre estem volna rendesen.
Itt azért bőven vannak a logikai kivételek, hogy mástól 250ezer + 800ezer környéki ajánlatokat kapok, megmondom Neki, hogy már régóta húzzuk a dolgot, kerül amibe kerül, csinálja meg legalább a szervót, erre kapok egy kb. 23ezres költségvetést, holott teljesen tisztában volt vele, hogy ha 150ezrest bemond, lehet mosolyogva fizetek mert mennyivel olcsóbb, mint máshol....
-
npera
addikt
HZ lehet már látta....

-
npera
addikt
Alakul a logiksztika. A karnisok és konzolok már a lakásban, a héten felrakom őket. Van már porszínyó is. Meg kicsomagoltam a tányérokat. És elkezdtem aktiválni az internetet is. Holnap csinálok egy Excelt (meglepődtetek?) a jelentkezőkből, aztán asszonnyal megkontaktálunk párat lakás nézésre. Remélem augusztus folyamán lezavarjuk az admint, aztán akkor ki lesz adva.
Sikerült megtudnom, hogy hol nem szabad falat fúrni és hol szabad. Van egy csatorna, amiben kábelek és levegő megy. Ott nem.
-
zetor2000
addikt
Én meg legvárt főztem a 7végén, mert azt mondták, lesz rendes szilvórium a télre, nem kell a "saját"... szóval a lekvárlobbi győzött. ~10:30 ra le volt szedve 4 vödör, meg ki is volt már magozva, szóval fel lett téve egy bográcsba, és ~17:30 felé le lett véve, mert kellő mennyiségű lé elfőtt belőle, és már fain sűrű lett. ~20 kiló szilva kapott 1 kg cukrot meg 2 rúd fahéjat. Lett vagy 10-12 rendes üveg.
Aztán grillezni kellett, mert ismerős kapott egy gázgrillt, és a palack kellett a grillhez. Komoly cucc. Valaki kihajította a németeknél, rendes magyar hazahozta. Egy kereke hiányzott, most legalább a 4 kereke 4 féle, de működik.
Ezen felül szerintünk egy zsírfogó tálca kell bele, és kész. Annak van helye, de nincs benne. -
npera
addikt
Hát akkor szenvedjetek ti is, mert rákattintottam naívan. Valaki szétprogramoztam az AI-t, hogy fogjon tipikus romantikus filmekből részeket és gyújra össze egyetlen nagy maszlagba nyávogó macskával és tipikus TikTok videó stílusban adja elő. Hát, sikerült....

-
hobizoli
nagyúr
válasz
Jahno
üzenetére
nem, en mondtam, hogy legyen kicserelve, mivel erosen kozel 20 eves
a szerelo csak annyit mondott erre, hogy:
ugy orulok, hogy neked ezeket nem kell elmondani...
masokat ott kell gyozkodnie hasonlo koru autoknal, hogy akkor ezt csereljuk ki, mert...
aaaa, nem, jojazhe', eddig se volt baja
egyik ilyen nagytudasunak Split-nel mondta a valto nyaralaskor, hogy gameover, mert egy kisse kenoanyaghianyos lett
persze biztos egy kicsit egyszerubb lett volna kicsereltetni a feltengely kihajtas szimmeringeket 2.5k/db aron neki is, amikor lent volt a valto a kuplung miatt
...de vki mindig tul okos, meg fillerb4szo
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Seat Ibiza 2004 benzin 1.4, BBY 6L
Ja télleg, kuplung. Érdemes lenne azzal összevonni ha már mindent is bontanak, vagy utólag a kuplung sem olyan bonyás?
Most már ki vagyok áncsi ki mit mond rá
"nem azert nem folyt hanem preventiv celbol"
Erre mondanák azt nálam, hogy lehúznak, nem?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Jahno
üzenetére
milyen auto ez?
en kuplung cserekor kicsereltettem a fotengely vegen a szimmeringet a valto feloli oldalon, nem azert nem folyt hanem preventiv celbol
de ez is annyira ki volt kemenyedve mar, hogy kezzel el lehetett torni
most megyek osszel vezerlescserere, vezerles oldalon is veztenghely fotengely szimmering CS
nem folyik egyik se, de en nem varom meg amig elkezd, mert akkor megint kell kell bontani mindent
nincs 10k a ketto, nem eri meg szarakodni ezeken
generator is felujitos lesz
nalam fut 7+ eve az auto... es nem szeretnem egyik pillrol masikra rogyna meg vhol utkozben
vezerlescserekor meg eleg jol hozzaferni -
Jahno
veterán
Áááá, felhívtam a szerelőt, hogy ezzel az olajfolyással kezdjünk valamit, mert lassan mozgásképtelen lesz az autó, vagy csak még jobban kinyírom. Sima liba, kb. pár órás munka, tömítést kell igazgatni és jó lesz, csak mondjak motorkódot évjáratot.
Mondtam, meg is állapította gyorsan, hogy visszaszív mindent, mert itt világ faszát le kell bontani és komplett vezérlés csere.... Most várok. Oszt akkor nyaralni is mennék vagy mi a tosz, szóval megint ingadozik az évi százalékos rendelkezésre állás grafikonja.
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto
üzenetére
Jaja és hatékonyak is. Legalábbis ha enyémmel elbírtak, akkor feltétlen.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
5.5%-os cukor oldat kell a gyomorba, ez az ökölszabály. A Coca-cola azért jó, mert van benne pici koffein is, illetve 11.2%-os cukor oldat, tehát x dl kólára, x dl víz kell pluszban.
A gyümölcslevek is kb. ilyen cukortartalmúak. A palacsintát csak saccoltam, de az tuti, hogy a palacsintára a 10%-os cukor oldat nem volt jó ötlet...
Amúgy nagy melegben, ha koppra ki van számolva, akkor van, aki lemegy 4%-ig is, mert a verejtékezés is viszi a vizet és utána maradjon a gyomorban az 5.5-6%.
Nekem anno az volt az ökölszabály, hogy egy óra alatt minimum egy kulacs víznek el KELL fogynia. Plusz az, amit magamra locsolok.
-
blueboi69
őstag
Áhoj, majd visszaolvasok 1.5hetet, nyaralás vót.
Sup deszka vásárlási tippek esetleg?

Ilyet néztem ki, ez teherbírásban már jó lehet. [link] árban kb a felső határ. -
Jahno
veterán
válasz
ezittketto
üzenetére
Kámfor utcai mosó. Más szerintem nincs is :-D
-
ezittketto
tag
Szó volt itt a kocsitakarításról..
Tudtok esetleg itt pesten olyan autómosót, ahol viszonylag korrekt áron belső takarítást lehetne csináltatni? -
Bujdy81
aktív tag
Na, tegnap egyeskével letekertünk nyaralóba. 117 km, 1000+ szint, 6,5 óra nettó tekerés. Közben elbasztam a frissítését, egyik állomáson kapott két palacsintát és mellé egy fél literes gyümilevet. Ehhez, ugye, kellett volna még 10-15 dl víz, de az már nem fért pocakba, csak apránként, szóval olyan 1-1,5 órát a "semmi energiám nincsen" zónában töltött szegény.

Mérhetetlenül büszke vagyok rá, hogy 13 évesen ezt meg tudta csinálni.
Note: életemben eddig kétszer töltöttem 6,5 óránál többet egy nap bringán. Egyik egy Balaton kerülés volt, a másik meg egy triatlon verseny, ahol 1800+ szint volt a 180 km-ben...
-
válasz
-igu-
üzenetére
a szürke alcantara egész istenes, de ha bármi víz éri (mondjuk egy párás külsejű üveg), az már foltot hagy rajta.
viszont kezd csúnya lenni a szélén ott, ahol beül az ember, meg az ülés jobb oldalát is kissé kiülte az elődöm, aki valószínűleg egy kövér holland. kerítenem kell egy jó autókárpitost. sajnos brit utasülést nem érdemes, mert abban nincs benne a villanyos deréktámasz, meg talán a magasságállítás se. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Azt mondjuk értem, hogy nálam a hátsó ülés koszolódik, meg elég romos a mindenfélétől, de a vezető oldali ülés pld. hasonló futással rendelkező ismerősöknél teljesen jó állapotban van, nálam meg kirepedve/kopva :-/ Ráadásul múlt hetekben mindenfélével hirtelen rohangálnom kellett, sok más opcióm ott sem volt, lehet megint érik egy kárpittakarítás. Aztán rakok rá huzatot....
-
Samott
addikt
-
npera
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Én most tekertem bele egy Göteborg, Törökbálint, Pula, Törökbálint, Göteborg szakaszt a kocsiba. Annyi volt a könnyítés, hogy nem Dánián keresztül mentem (ott bűzlik valami), hanem Trelleborg-Rostock komppal.
Nem fájt a lábam, nem fájt a hátam, nem szivárgott a vér a fülemből az üvöltő motortól.
Többnyire 130-140 körül nyomtam, amikor 2-sávos úton mentem. A 3-sávoson lehetett menni nyugodtam 120-al és csak néha előzni.A második nap visszafelé volt 2 durvább dugó, így bele kellett húzni a komp miatt. Akkor ment kábé egy óra 160-al.
A fogyasztás az utolsó 4 tankra vetítve:
5,5
5,47
6,21
6,21 (századra ugyanaz
)Most megint jön a nyugodt gurigázás, nyáron szerintem beáll újra 5 liter alá a helyi viszonylatban.
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
És ez nem is annyira nyílt víz, mint amiket csapatni szokott. Málta környékén szerintem már az összes öblöt körbeúszta (és keresztbe), pedig van pár.
2021ben görögöknél úszott egy embertelent, azóta szerintem nem lesz megállás meg hát már határokat feszegettek rendesen. Idehaza nincs tenger, maradtak az olyan egyszerű dolgok, hogy innen Pestről leúszott Kalocsáig, az legalább lejtmenet :-D
Ha a 2021es csiganyálat vagy tervet megtalálom akkor mutatom.
-
válasz
npera
üzenetére
már nem emlékszem, mi volt, az, de valami (talán futóműalkatrész) volt a suzukiban is, ami elvileg egyféle, gyakorlatilag három, és csak személyesen ránézve derült ki, hogy melyik kell, így kizárva az előre rendelést.
más. nem cserélem újabbra a priust, de ennek mennyire jól néz ki a belseje :wub:
-
npera
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Ó, amikor a Peugeot 306 elengedte a hűtőt. Autószerelő ismerőssel szereztünk évjáratra és motorkódra hűtőt. És nem ment rá, mert valamilyen okból megváltoztatták a csatlakozót modellév közben (!!!). De rá lett mókolva végül.
Az volt az a kocsi, ahol a pedálbox olyan pici volt, hogy ha a féket benyomtam, akkor ment mellé a gáz is. Tehát zebránál fékezve gyalogost átengedve bőgött a motor... Pedig nincs nagy lábam, csak 46-os.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- Xbox One / Xbox Series játékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) appal kelnekfekszenek és mindig gép van a kezükben. Autó teteje is felkészítve, hogy bármikor kerítésnél magasabban legyenek a reptér 20 kilométeres körzetében.
)
csak amit npera írt feljebb.