- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
Gandalf80
üzenetére
Szia!
A dátumot és az időt egyszerűen a kiindulási dátum tört, illetve egészrésze adja. A dátumot 1900. január 1-jétől eltelt napok számaként tárolja (1900. január 3-a számként így 3 lenne), csak a formátuma más. Az egészrészt az INT függvénnyel tudod meghatározni, a törtrészt pedig úgy, hogy kivonod az eredeti számból az egészrészét.
A dátum: =SZÖVEG(INT(A1);"éééé.hh.nn")
Az idő: =SZÖVEG(A1-INT(A1);"óó:pp")Ebben az esetben az A1-es cellában van az átalakítandó időpont. A formátumokat úgy adod meg, ahogy jólesik. "hhh" esetén 3 betűs rövidítést ad (pl. már, ápr), "hhhh" esetén kiírja a hónap nevét (március, április), "óó" esetén az egy számjegyből álló órák elé nullát tesz (pl. 08, 09, de 10), "ó" esetén pedig egyszerűen kiírja a számot (8, 9, 10).
#26266: Pedig prózai a megfejtés. Egyszerűen nem ismerik az &-es összevonást
. Én spec. az ÖSSZEFŰZ függvényt nem ismertem viszonylag sokáig. -
azopi74
addikt
válasz
Gandalf80
üzenetére
Szia!
Még mindig nem értem, miért kéne szétválasztani.
pl ha A oszlopban vannak az időadatok, a következő függvény pont a műszakot adná vissza,=IF(HOUR($A2-1/3)<12,"I","II")
=HA(ÓRA($A2-1/3)<12;"I";"II")
Aztán ezt használhatod tovább bármilyen függvényben, darabteliben, vagy amiben akarod
Persze ha ragaszkodsz a szétszedéshez, akkor azért leírom, hogy tudnád szöveggé konvertálni az időadatot:
=TEXT($A2,"YYYY.mm.DD h:mm")
magyarul
=SZÖVEG($A2;"YYYY.mm.DD h:mm")
(de lehet, hogy Y helyett é, m helyett h, d helyett n, h helyett ó, m helyett p - nem ismerem a magyar excel hülyeségeit
)Ezután már használhatsz rajta bármilyen szöveg manipuláló függvényt, (BAL, JOBB, SZÖVEG.KERES, vagy amit akarsz)
De outputként szintén szöveget fog visszaadni, amivel viszont nem nagyon fogsz tudni bánni. CSak ha vissza konvertálod érték (idő) adattá, de annak az ég világon semmi értelme nem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 14" 400nit 100% sRGB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN T7 FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Én spec. az ÖSSZEFŰZ függvényt nem ismertem viszonylag sokáig.

Fferi50