- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjtr
aktív tag
Szia
Látom még nem nagyon Tippmixeltél
pl.:
B1 68/H (68/Hazai odds) értéke az M8-as cellában található, ami 2,1
D7 74/D (74/döntetlen odds) értéke az N11-es cellában található, ami 3,1.
Így néz ki az első sor:
1,95x3,05x2,44x3,05x3,1x200 Ft (Tét) = 27442 Ft
Tehát valahogy így kellene behelyettesíteni az összes kimenetelt a jobb oldali nagy táblába, hogy ne kelljen kézzel írogatni.
köszi peti
-
bajor14
csendes tag
-
gigi183
csendes tag
Huhha nem nagyon látom át.
Mutatok két képet. A bal oldali a manuálisan megoldott táblázat, ennek kellene valahogy kijönnie, a jobboldali a segédtáblám.
Már csak a pirossal kiemelt rollovereseket kellene megoldanom, hogy szintén csak beágyazósok(make) legyenek.
Valakinek ötlet? Az alaptáblát szivesen elküldöm mailcímre, hogy ne kelljen szenvedni vele.
Az O14-be beírt képletem: =HA(G14="";"EMPTY";HA(DARABTELI(H:H;G14);HA(DARABTELI(F: F;G14);HA(DARABTELI(I:I;G14);"rollover";"maketoo");"make");"CO"))
A maketoo csak feliratában különbözik a make-től, csak magamnak jeleztem, hogy ezt már azért nem húzzák át, mert már csak egy éjszakát marad.
-
gigi183
csendes tag
Kicsit off, szakmailag magyarázat.
A szinezéssel nem kell most törődni, de hogy érthető legyen, a hotelnek van 3 darab twin szobája, de ha például az adott napra 5-en akarnak twin szobát, akkor két foglalót beraknak egy triple-be hiszen senki sem bánja, ha nagyobb ágyban alhat, de a szállónak is jó, hiszen a lényeg a telítettség. Nyilván ez visszafelé nem működik (három embert nem rakhatnak twin szobába).
Tehát a szinek azt jelentik, hány ember lesz az adott szobában. Nyilván ha valaki twint foglal ami két szingli ágyat jelent, az egy triple szobában is ugyanúgy fogja a két ágyat (egy két és egy egyszemélyeset) használni.A lepedőcserés dologhoz annyit, hogy itt ez a szokás, nyilván van olyan szálloda ahol minden nap cserélik, de ilyenről nem tudok. Ismerősi körökben is minden szállodában ez a rendszer megy.
-
Delila_1
veterán
Akkor minek átmásolni a Sima lapra? A névsor lapról is kinyomtathatod egyenként.
Ez megmagyarázza, miért tetted a print utasítást a ciklusba.Sub nyomtat()
Sheets("névsor").Select
b = Cells(2, 1) + 1
For a = 2 To b
Range(Cells(a, 1), Cells(a, 2)).Select
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Selection.Address
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Next a
Sheets("Sima").Select
MsgBox "A nyomtatás kész, ügyes vagy!!!"
Range("A2").Select
End Sub -
perfag
aktív tag
Ez a sorod:
Range(Cells(a, 1), Cells(a, 1)).Select
az A2 cellát választja ki. Ezt írd át, hogy arra a listatartományra mutasson, aminek "első oszlopában számozás van a második oszlopában nevek".(Elmerengtem, kicsit hogy miért is tetted ezt For-Next ciklusba, mit keres ebben a ciklusban a nyomtatás parancs ... de azt hiszem a nagyon gonosz gondolataimat inkább nem írom le.
Delila megelőzött. Jobb, ha nem is olvasd el amit írtam.)
-
Delila_1
veterán
Mit is kellene nyomtatni? Elláttam magyarázatokkal a makródat.
Sub nyomtat()
'A névsor lap A2 cellájának az értékét teszi a b változóba
b = Worksheets("névsor").Cells(2, 1).Value
b = b + 1 'növeli a b értékét
For a = 2 To b 'A névsor lapon a 2. sortól megy a ciklus b-ig
Sheets("névsor").Select 'bár a névsor lap az aktív, a ciklusban mindig
'kijelöli ugyanezt a lapot (?!)
Range(Cells(a, 1), Cells(a, 1)).Select 'rááll az a-adik cellára az A oszlopban
Selection.Copy 'másolja ezt a cellát
Sheets("Sima").Select 'átmegy a Sima lapra
Range("C3").Select 'beilleszti az előbb másoltat mindig ugyanoda, C3-ba
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False 'kijelölés megszüntetése
'nyomtatja a Sima lapról az előzően nyomtatási területként kijelölt tartományt
'itt az a szám látszik, amit a ciklusban utoljára a C3-ba írattál
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Next a
MsgBox "A nyomtatás kész, ügyes vagy!!!"
Sheets("Sima").Select
Range("C3").Select
Selection.ClearContents
Range("A2").Select
End Sub -
perfag
aktív tag
Már a #9461-nél is gondoltam, hogy azt szeretnéd, ha csak néhány sor és oszlop lenne látható a munkalapodon.
A képnek megfelelő munkalapot így állítod elő: kijelölöd az 57-es sort, lenyomod a Shift-et, nyomva tartod! leütöd az End-et (ez a baj veletek újoncokkal, akik a Windows-zal ismeritek meg a táblázatkezelőket, hogy csak az egérrel akartok dolgozni, az End funkciókról nem is hallottatok), leütöd a lefelé kurzormozgató nyilat, ettől az összes sor az 57-tel kezdődően kijelölődik, felengeded a Shift-et, jobb egér gomb: Elrejtés.
Jobbról ugyanezt megcsinálod, az end után a jobbra mutató kurzormozgató nyílra bökj.Szín: Teljes táblázat kijelölése gomb, jobb egér gomb, Cellák formázása, Kitöltés lap, Háttérszín megadása.
-
m.zmrzlina
senior tag
Amit én a #9389-ből ill. a #9373-ból kiértettem, arra van szükséged, hogy két intervallumot (keretidő és tervezett idő) és két időpontot (kezdés és befejezés hete) különböző szinekkel kijelölni egy megfelelő táblázatban.
Az előző gondolatébresztő hsz-t a következőképpen pontosítottam és egészítettem ki:
I2-BH2-ig felvittem a hetek sorszámát, itt fogja keresni a WEEKNUM fv az adott dátumhoz tartozó hetet. Maga a fv úgy van paraméterezve, hogy hétfőt tekintse a hét első napjának és azért kell kivonni belőle 1-et, hogy a visszaadott érték illeszkedjen a 2011-es magyarországi hivatalos naptári hetekhez.
A négy képlet sorrendje fontos mert a kezdő és befejező hét formázása csak így írja felül a tervezett idő celláinak háttérszínét.
-
m.zmrzlina
senior tag
Nem tudom megoldódott-e már a problémád, ha nem itt egy lehetséges megoldás. Én feltételes formázással gondolom megoldani.
Ez egyelőre annyit tud, hogy egyetlen munkának "bejelöli" a keretidejét és a tervezett idejét a "naptárba".
Nézd meg, ha jó az irány akkor gondolkodunk tovább errefelé, ha nem akkor módosíthatunk.
C6-C7-ben lévő képleteket természetesen nem a táblázatba kell írni, hanem a szabálykezelőben az Új formázási szabály>A formázandó cellák kijelölése képlettel>Értékek formázása ha a képlet igaz mezőbe. A két képlet két különböző szabályt jelent.
-
Delila_1
veterán
Az a baj, hogy a két csatolt kép nem teljesen arról szól, amit kérdeztél.
Az elsőt felülírtad a másodikkal.
A másodikon színnel jelölöd a hiányzó feltételeket, és a leszámlázási időt, de nincs olyan oszlopod, ami ezeknek az időpontját megadná.Egyébként nagyon összetett feladat, ezt Fire is írta, pedig a 2007-es verzió az ő reszortja.
-
Semmi gond, csak ez egy szép feladat, jó kis fejtörő lehet(főleg makró nélkül) megoldani, ezen kép nélkül esélytelen lett volna, hogy megfelelő megoldással tudnánk szolgálni. Annyit azonban tisztázni kell, hogy milyen "időszámítás" legyen használva, erre gondolok: [link]
(A számok a táblázatban azt jelölik, hogy az adott nap, az adott év hányadik hetére esik)Melyik módszer legyen? (nyilván a gépi USA kizárva alapban)
UI: A képeden lévő 2010.11.30 dátum semelyik számítás szerint sem eshet az év 50. hetére, rossz a táblázat ebből a szempontból
-
Hálás köszönet! Hát csapjon agyon egy meteorit, ha a kérdésfelvetésed kapcsán nekem ilyen táblázat jelent volna meg a lelki szemeim előtt.
Kíváncsi lennék, Delila_1-nek is milyen "látomása" volt a feladattal kapcsolatban...
De komolyra fordítva, ebből már egyértelműbb a feladat...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest