- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gigi183
csendes tag
Huhha nem nagyon látom át.
Mutatok két képet. A bal oldali a manuálisan megoldott táblázat, ennek kellene valahogy kijönnie, a jobboldali a segédtáblám.
Már csak a pirossal kiemelt rollovereseket kellene megoldanom, hogy szintén csak beágyazósok(make) legyenek.
Valakinek ötlet? Az alaptáblát szivesen elküldöm mailcímre, hogy ne kelljen szenvedni vele.
Az O14-be beírt képletem: =HA(G14="";"EMPTY";HA(DARABTELI(H:H;G14);HA(DARABTELI(F: F;G14);HA(DARABTELI(I:I;G14);"rollover";"maketoo");"make");"CO"))
A maketoo csak feliratában különbözik a make-től, csak magamnak jeleztem, hogy ezt már azért nem húzzák át, mert már csak egy éjszakát marad.
-
gigi183
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11471 üzenetére
Az eredeti táblázatomban természetesen egy egész hónapnyi adat szerepel, tehát nyilván van aki szombaton jön és kedden távozik, csak leszűkítettem egy hétre, kiindulásnak mindenki hétfőn jön, és vasárnap mindenkit kipakolnak
A D oszlopban csak szoba sorszám van, teljesen elhanyagolható, nincs semmilyen jelentősége.
-
gigi183
csendes tag
Kicsit off, szakmailag magyarázat.
A szinezéssel nem kell most törődni, de hogy érthető legyen, a hotelnek van 3 darab twin szobája, de ha például az adott napra 5-en akarnak twin szobát, akkor két foglalót beraknak egy triple-be hiszen senki sem bánja, ha nagyobb ágyban alhat, de a szállónak is jó, hiszen a lényeg a telítettség. Nyilván ez visszafelé nem működik (három embert nem rakhatnak twin szobába).
Tehát a szinek azt jelentik, hány ember lesz az adott szobában. Nyilván ha valaki twint foglal ami két szingli ágyat jelent, az egy triple szobában is ugyanúgy fogja a két ágyat (egy két és egy egyszemélyeset) használni.A lepedőcserés dologhoz annyit, hogy itt ez a szokás, nyilván van olyan szálloda ahol minden nap cserélik, de ilyenről nem tudok. Ismerősi körökben is minden szállodában ez a rendszer megy.
-
gigi183
csendes tag
válasz
gigi183 #11459 üzenetére
Megpróbálom ábrázolni mit is szeretnék.
A lényeg annyi, hogy mindenki két éjszaka alszik ugyanabban az ágyneműben, harmadik éjszakára már újat kap, kivéve, ha az az utolsó éjszakája a hotelben.
Manuális megoldása pedig így néz ki - segítségül pirossal jelöltem az utolsó éjszakásokat - vagyis akiknek az ágyát másnap át kell húzni, lilával pedig azokat, akiknek másnap át kell húzni az ágyukat mert még legalább két éjszakát maradnak utána.
A lepedőket mivel másnap kell áthúzni, ezért az eltolódás az összegzős táblázatban. Vagyis akinek az utolsó éjszakája hétfőn van, annak kedden húzzák át az ágyát, kedden kellenek az új lepedők.
-
gigi183
csendes tag
Szia!
Az a baj ezzel az eljárással, hogy mint említettem, nem biztos hogy az adott emberke a következő napon ugyanabban a sorban szerepel...
Köszi a segítséget, de nem nagyon működik a képlet, nem tudom pontosan mit értettél félre és nem tudom sajna követni ezt a logikát sem :S -
gigi183
csendes tag
]Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni megint
A csatolt táblázat az alapom. Kis magyarázat hozzá: Egy hotel egy heti foglalásait tartalmazza, szobatipusonként van szinezve, bal oldali táblázatban található, hogy az adott szobában hány sima és hány dupla lepedő található az ágyakon. A cellákban a nevek szerepelnek. Értelemszerűen valaki egy valaki több napig tartózkodik. A cellákat a foglalások sorrendjében töltik fel, így általában ugyanaz a személy nem ugyanabban a sorban szerepel a következő napon.
Talán még hasznos tudni, hogy akik a következő napon már nincsenek a táblázatban, az azt jelenti, hogy másnap jelentkeznek ki, vagyis aki hétfőn szerepel, az kedden jelentkezik ki, kedden kerül lecserélésre az ágynemű.A megoldandó problémám a következő: Ki kellene számolni, lehetőleg makró nélkül, hogy melyik napon hány lepedőt kell kicserélni az egész hotelre vonatkozólag. A kijelentkezők esetében ez egyértelmű, aki másnap nem szerepel a listában az kijelentkezik, így le kell cserélni az ágyneműjét. Ehhez pedig hozzájön az, hogy ha valaki 2 éjszakánál tovább marad, akkor minden második napon áthúzzák az ágyát, tehát azokba a szobákba is új ágyneműk kerülnek. (aki egész héten marad, annak kedden, csütörtökön és szombaton is áthúzzák az ágyát)
Próbálkoztam darabteli függvény segítségével segédtáblával megoldani, de nem igazán sikerült tökéletesen. Bármilyen megoldás érdekelne, akár segédtáblával megoldott, akár csak összetett függvénnyel
[/L
-
gigi183
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #10548 üzenetére
Bocsi a késői reagálásért
Szépen működik köszönöm szépen!
-
gigi183
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #10537 üzenetére
Nahát kedves m.zmrzlina (szeretem a fagyit
) teljesen lenyűgöztél. Itthon tökéletesen működik, remélem benn is fog
Köszönöm szépen!!
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy ha van egy táblázatom, mint amit először küldtem, hogy tele van cellaösszevonásokkal, de üres cellákkal is, hogy ha átmásolom egy másik fülre, akkor egyből megoldható legyen, hogy az összevont cellák helyett ezekben egyesével jelenjen meg az összevont felirat.
Pl A2:A5-ban van egy név, de szeretném, ha nekem mind a négy cellába kiírja ugyanazt. Láttam már erre megoldást visszaolvasgatva, csak az azért nem jó nekem, mert előfordulnak eredetileg üres cellák, és azt nem szeretném a legelső felette lévő értékkel kitölteni, hanem azok jók üresen. Persze lehet, hogy ezt már kérdezték és elsiklottam felette...
-
gigi183
csendes tag
válasz
gigi183 #10533 üzenetére
Na próbálkoztam még, és működik, már csak annyit kellene megoldanom, hogy ha az aktuális lapot átmásolom mondjuk egy Today feliratú munkalapra, akkor az Nts oszlopban lévő számok eggyel csökkenjenek, vagy automatikusan, vagy gombbal.
Másik hülye kérdésem is lenne.
Van egy tábla, olyan mint amit először küldtem, (a rémes háttérszínes). Ebben dolgozik egy kollégám, aki folyamatosan aktualizálja. Namost valahogy meg kellene oldanom, hogy a fájl amivel dolgozik, nálam is megjelenjen, de az enyémben már lennének plusz sorok, teszemazt összesítések, ilyesmi, de azt nem szeretném, ha ő ezeket a sorokat bármiféleképpen módosítani tudja, legjobb, ha nem is látja. Meg lehet-e oldani valahogy az ilyen kapcsolatot két fájl között, vagy tudtok-e megoldást rá? Csavar még az egészben, hogy neki vannak összevont cellái, viszont az én fájlomban ezeket ki kell iktatni, vagyis azok a cellák amik össze vannak vonva úgy jelenjenek meg, hogy mindegyikben ugyanaz az érték van ami az összevont cellában (akár 5-6 soron keresztül is).Remélem érthetően fogalmaztam...
-
gigi183
csendes tag
válasz
Delila_1 #10491 üzenetére
Sziasztok.
Megpróbáltam, de sajnos nem sikerült. Argument not optional feliratot dob ki. Nem tudom mi lehet a hiba. A makrókat engedélyeztem, gombhoz hozzárendeltem, de lehet valamit nem jól csináltam, nem értem
Illetve a kód amit küldtetek, az csak azt csinálja nem, hogy a 0-ás sorokat kitörölné, de nekem az kellene, hogy először eggyel csökkent minden értéket és utána ami 0 azt kitörli. Balra 3 cellányit jobbra meg 4-et most már, mert kibővítették a táblámatIlletve ha összehoznánk ezt, akkor ugyanúgy működne angol excel alatt is?
-
gigi183
csendes tag
Megint én
Van egy másik táblám, ami szintén nagyon hosszú és a lényege az, hogy az Nts oszlopban lévő értékeket kell eggyel csökkentenem és ha 0 lesz az érték, (vagyis jelenleg 1), akkor a cellát illetve az attól balra lévő 3 másikat ki kellene törölni. Van erre valami automatizálási lehetőség?
Csatolom a képet, ebben is vannak összevont cellák ímmel-ámmal...
-
gigi183
csendes tag
Lenne az előbbivel egy kis gondom, nem értem mi lehet a probléma.
Csatolom a táblázatomat amivel dolgoznom kellene, erre kellene megcsinálni ezeket a beállításokat amiket leírtam az előbb. Lehet hogy a cellaösszevanások miatt vagy ilyesmi, de nem működik tökéletesen. Amit küldtél képet abban is valami nem stimmel nekem, mert pl Előd csak egy napra jött tehát neki is meg kellene kapnia a sárga hátteret..Az én táblám meg még annyiban nehezebb, hogy vannak olyan nevek amik többször szerepelnek egy oszlopban ami annyit jelent, hogy több szobát is ugyanarra a névre vettek ki, illetve egy névvel nem csak azonos típusú szobát vehet ki (lásd: G16 és G18-as cella).
A táblázatban a jelölések: a nevek mögötti betűk jelölik, hogy milyen áron vették ki a szobát (tehát lehet hogy csak ketten vannak egy négyágyas szobában) a cellaháttér is ennek megfelelően van. Felső sorban a napok. Bal oldali oszlopban a szobák típusát jelölték.Annyiban változtatnék a formázáson az előbbihez képest, hogy mondjuk az utolsó éjszakájukat itt töltőket áthúznám, az érkezőket meg zöld betűszínnel jelölném.
Itthon magyar 2007es office-om van, a melóhelyen meg angol van, ha ez számít. Először itthon szeretnék rájönni aztán segítené a munkámat benn.
-
gigi183
csendes tag
-
gigi183
csendes tag
Sziasztok!
Nem volt időm mindent átböngészni, szóval bocsi, ha esetleg már volt ilyen kérdés.
Adott három oszlop pl péntek szombat vasárnap. A cellákban nevek vannak, amik jelölik, hogy az emberkék aznap éjjel a szálláson lesznek-e. Tehát vannak akik csak 1 vannak akik mindhárom napon maradnak. Kb 100 sorról beszélünk. Előfordulnak üres cellák is. Létre szeretnék hozni egy olyan gombot amihez egy olyan makrót rendelnék, amely formázná a középső oszlopot aszerint, hogy az előző oszlopban szerepelt-e a név, ha nem vagyis új érkező akkor mondjuk pirosra váltana a betűszín és félkövér lenne, illetve a következő oszlopban szerepel-e a név, ha nem vagyis aznap elmegy, akkor pedig mondjuk citromsárga lenne a kitöltő háttér szín.
Nem tudom mennyire voltam érthető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
- Automobilista 2
- Napelem
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest