- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
Mesterek!
Az alapnál talán egy kicsivel jobban tolom az említett progit, de most bizony megakadtam, úgy látszik túl nagy táblázatba csaptam a fejszémet. Több problémám is van, részletezném őket hátha van valami ügyes kis ötletetek:
- Adott egy raktárkészlet táblázat, amelynek számunkra fontos adatai egy "A" oszlop, egy "B" oszlop mint azonosító és egy "D" oszlop mint egy érték. Piszkosul egyszerű lenne ebből a táblázatból átemelni a megfelelő "D" értékeket egy sima FKERES függvénnyel, DE sajnos néha van egy "C" oszlop-azonosító is, azaz egy bizonyos termékből (A), egy bizonyos méretből (B) van néha több beérkezés is, ilyenkor jön be a "C" oszlop. Részleteznem nem is kell, az FKERES pont nem használható (tudtommal), mert ő ugye szépen az első "A" és "B" megfelelőségnél kiveszi az értékeket és nem foglalkozik, hogy esetleg "B"-ből több is van egymás alatt, különböző "C" azonosítokkal, azaz nem összegez. Ezt nekem kell megtennem, másfél óra. Hogyan lehetne erre egy makrót vagy bármit írni? A funkciója annyi lenne, hogy az én szép táblázatomra ráküldeném és szépen minden "A" és "B" egyezőt összeadna, nekem nem számít, hogy van-e "C" és az különbözik-e. Az FKERES tökéletesen tudna már dolgozni (ahogy teszi is, miután szenvedtem másfél órát a sorok összegzésével).
- a másik táblázatban dolgozó FKERES nem aktualizál. Azaz ha kicserélem a forrás táblázatot, akkor csak úgy rakja be az új értéket, hogy beleklikkelek a képletbe, elfogadom és lehúzom a megfelelő sorokra ismét végig a jobb alsó sarokkal. Ez nooormális?
Hát egyenlőre ennyi, ez már rettentő sokat segítene! A többi kérdést fel sem merem még tenni, de valójában az már csak hab lenne a tortán. Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Path of Exile 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1 humoros
- Projektor topic
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Windows 11
- Netfone
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest