- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
foregister
tag
Sziasztok!
Hosszú leszek és lehet kicsit bonyolultan fogalmazom - készüljetek fel.
Excel 2007 -
Probléma: Index, Hol.van, nagy függvények együtt hazsnálva van ahol ismétlődik az eredmény.Részletesen:
Történt az, hogy van sok oszlopom, még több sorral. Ezen a munkalapon csak adatok és segédcellák vannak és ezeket az adatokat rendszerezi egy külön munkalap, de nem is ez a lényeg, az eddig megfelelően működik.Sikerességet szeretnék vizsgálni, pontosan a legjobb 10-et külön, különböző feltételek szerint, pl.: termék neveit rendszerezze a 10 legtöbb látogatás, 10 legtöbb kattintás és legtöbb 10 látogatás / kattintás aránya szerint. Magyarázat: Az adatokat külön-külön oszlopból nyeri ki, viszont mivel ezt a táblát frissítem az adatokkal copy-paste-tel, akkor ha megváltozna a legkérdező API mechanizmusa, még mindig egyszerűen, manuális frissíthetem az adatokat oszloponként, ezért elneveztem az első sorban ezeket az oszlopokat. Minden termék neve csak egyszer szerepel a táblázatban, illetve ha mégis feltűnne ugyanolyan nevű, úgy egy másik oszlopban található "al-név" tovább azonosítja őt + a lekérdezéskor (nevezzük eredménynek) további számadatokat kérek le, így biztos vagyok benne, hogy nem két különböző, de azonos adatú sorokat kérek le.
A probléma ott kezdődik, amikor a NAGY függvénnyel kikeresem sorrendben az x-edik kattintás / látogatás / kattintás-látogatás-arány egy idő után ismétlődik az adat, tehát pl. a 7. és a 8. helyen ugyanaz a nevű, alnevű és számú (4(!) további számadat, amik nagyon ritkán ismétlődhetnének és eléggé kicsi a valószínűsége) adat szerepel, holott a NAGY függvényen belül nem egyezik, a sorszám (tehát a 7 és 8). Próbáltam az adattáblát más adatokkal helyettesíteni, viszont akkor más helyen, de előjön szintén ugyanez az ismétlődős hiba (pl. 3. és a 4. valamint a 6. és a 7. helyezettnél). Persze az utána lévő adatok már sorrendben haladnak tovább és mindig csak két, egymás utáni helyezett szokott néha ismétlődni, nem tudom, hogy miért. Gyanakodtam először a látogatás-kattintás arány miatt (itt százalékosat az adatok az oszlopban), de olykor előjön a sima látogatás vagy a kattintás oszlopát vizsgálva is, tehát a hiba okára sem tudok rájönni.
Így néz ki a függvényem jelenleg a 7. és a 8. helyezettre (példának kedvéért):
=INDEX(H:H;HOL.VAN((NAGY(Z:Z;7));Z:Z;0))
=INDEX(H:H;HOL.VAN((NAGY(Z:Z;8));Z:Z;0))H= a termék oszlopa (illetve annak az oszlopnak a jelzése amilyen adatot kívánok h megjelenítsen az eredmény cellájában)
Z= látogatás / kattintás / látogatás-kattintás oszlopaTehát a fenti függvénnyel ismétlődnek az adatok és ahol H-t cserélem más oszlopra ott is teljesen megegyeznek az eredmény adatok - mintha az adatsor többször is szerepelne a tömbben, ahonnan ezeket kiolvassa - közben meg egyediek ezek az adatok és nem ismétlődnek - legalábbis ahogy már fentebb aláhúzva említettem, az adatsorok sehol sem egyeznek!
Remélem érhető a problémám és meg jobban remélem, hogy van rá megoldás
Köszi!-Foregi-
Új hozzászólás Aktív témák
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Vallás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest