Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót útközben sikerült megoldani, de nem írtam be ide neked, ezért sorry.
Youtube videot nam találom mi alapján csináltam, de leírom gyorsan.Mappa elérési útvonala tegyük fel a A2-es cellában van, amiből a Sharepoint alatt az adatokat beolvassa a makró.
- A2-es cellánaka névtartományát elneveztem ,,mappa"-nak
- Kattingatós módszerrel csináltam a sharepoint mappából egy fájlkeresést, majd a kódját az alábbi pár sorral módosítottam a PowerQuery-ben:letmappa = Excel.CurrentWorkbook(){[Name="mappa"]}[Content]{0}[Column1],Forrás = SharePoint.Files(mappa, [ApiVersion = 15]),- Ezek után egy munkalapra ezeket a fájlokat kilistáztam ahogy mondtad/írtad.
És ugye az általad írt kóddal kellett volna mennie tökéletesen, ami ment is de ha mappát váloztatok a frissítés nem midnig tökéletes:
ActiveWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").RefreshErre ez volt a megoldás, amivel már 100%-ra működik:
With ThisWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").OLEDBConnectionbRfresh = .BackgroundQuery.BackgroundQuery = False.Refresh.BackgroundQuery = bRfreshEnd WithEz lefutáskor frissíti az adatokat tökéletesen, és így már nincs az, hogy ha átírom a mappanevet néha a régi fájlnevek jönnek be.
Most egy picit még szívok a sharepoint-os elérési úttal- de megoldom
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Tehát mondjuk ilyesmik lennének az elérési utak amik fixek:
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa1
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa2Itt a Powerquery-ben replace-el kicserélm a space-t "%20"-ra de nem működik, viszont a megoldásom az lett, hogy az elérési utat ezzel vizsgálom ( https://sharepoint.com/) majd egy másik oszlopban ahol a Folder-t listázza, ott szűröm, hogy a "mappa1" vagy "mappa2" bennelegyen és így már életképes a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
- FOTÓS beárazás
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Elektromos autók - motorok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Fferi50