- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Dobjátok a padlóla, le!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nagyobb akkumulátorral és több fénnyel megjött az Amazfit T-Rex Ultra 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mulli86
tag
Sziasztok (jobban beleolvasva a topicba Szia Delila!) Lenne egy olyan problémám, amit már biztos kérdeztek itt a forumon valamikor.
Egy terméktesztelés során kaptam több csv (excel alapú) adatbázist. 59 excel, excelenként változó mennyiségű sor, az oszlopok száma megegyezik és az oszlopokon belül található attribútumok is. Mivel a termékek meghibásodhatnak ezeken az oszlopokon belül lehetnek eltérések illetve lehetnek hibakód adatok is bizonyos oszlopokban.
Kellene nekem egy olyan kereső makrót készítenem, ami bizonyos oszlopokban keres anomáliákat/eltérést a megfelelő értékektől, illetve hibakódokat. Ahol talál a komplett sort ki kéne exportálni az excelből, így tudnám az időpillanatokat azonosítani, mikor mi történt a tesztelés során. Elvileg ez egy viszonylag egyszerű kereső makró lenne, amihez az információkat (értékek, hibakódok) számomra ismertek.
A legnagyobb probléma, hogy C++-ban, turbo pascalban, delphiben, qbasicben és hasonló programokban dolgoztam még egyetem és középiskola alatt, de az excel makrókészítés teljesen elkerült életemben.
Ahhoz hogy egy ilyen viszonylag egyszerű kereső makrót tudjak írni, milyen oldalakat, videókat, tanulivalókat javasoltok? Azért szeretném magamnak megcsinálni, mert jó eséllyel más tipusú teszteknél is kell majd hasonló makrót írnom.
Köszööm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Rendszergazda topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Xbox Series X|S
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VGA kibeszélő offtopik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Parfüm topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50