Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scott_free

senior tag

Sziasztok,

tudnátok ajánlani nekem olyan betűtípust az Excelhez, ami keskeny vagy sűrített (narrow, condensed) és alapból tabulált (egyforma a számok szélessége), valamint a normál és a vastagított is ugyanolyan széles?
    Olyat sokat találtam, ami opentype funkcióként tudja a tabulált számokat, de az ugye Excelben nem elérhető... :( (pl. Gotham XNarrow)

A fő problémám, hogy a Word+Excel páros nem akar rendesen működni: pénzügyi jelentéseket kellene Wordben előállítanom, amikhez az adatokat Excelből kell átmásolnom. És itt kezdődnek a gondok:
    - Word táblázatban tudnám ugyan az opentype-os tabulált számformátumot használni, azonban az átmásolt táblázatban egyesített cellák is vannak, és azokkal együtt már nem engedi az egész táblázatot átmásolni, az meg nyilván nem megoldás, hogy soronként/cellánként másolgassak
    - megoldás lehetne, ha megszüntetném a cellaegyesítéseket: ez nem is lenne gond, mert ezekben szövegek vannak, és az excelben ilyenkor automatikusan átfolyik a szöveg a mellette lévő üres cellára, de NEM a Word táblázatban, mert az ilyet nem tud :W
    - ha a Wordbe beillesztett Excel-táblázatot használok, akkor át tudom másolni az egyesített cellákat is az egész táblázatban, de akkor meg az opentype-os funkciókat nem érem el...
    Szóval se így, se úgy nem jó - döbbenetes, hogy ilyen alapvető funkciókban ennyire másként működjön ugyanannak az Office csomagnak két programja!

Bármilyen ötletet szívesen fogadok! :R

Új hozzászólás Aktív témák