Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daddy9

    tag

    Sziasztok!

    Egy PDF illetve TXT exportáló makróra lenne szükségem, ami megcsinálja az alábbiakat:
    - Az első munkalapon (Adatbekérő) lenne elhelyezve egy gomb ez indítaná az exportálást (PDF és TXT is).
    - A 2-től 5. munkalapokon (Borító, Leírás, Kérelem, Tartalom) találhatóak kész nyomtatványok, amik az első munkalapon lévő adatokat veszik át. Ezeket szeretném egy újonnan létrejövő "dokumentumok" mappába rakni Borító.pdf, Leírás.pdf, Kérelem.pdf és Tartalom.pdf néven.
    - A 6. munkalapon (info) is vannak adatok az A1:B13 tartományban. Ezt szeretném TXT formátumban (szóközzel elválasztva) elhelyezni egy CD_alma vagy CD_körte vagy CD_szilva mappában attól függően, hogy az első munkalap B2-es cellájában alma/körte/szilva van írva. Ennek a neve info.txt lenne értelemszerűen.
    - Az már csak hab lenne a tortán, ha a táblázat mondjuk a C:\ gyökérben van elhelyezve, de az elérési utat én adom meg az első munkalap O43-as cellájába írva pl így: "C:\munka\1001-2015\". Akkor ezen a mappán belül hozza létre a 'dokumentumok' és a 'CD_alma' mappát és esetleg egy másolatot is készít magáról (vagy mentés másként) a meglévő 'munkaközi' mappába.

    Ha ezt valaki nekem el tudná mondani, hogy milyen elemekből és hogyan rakjam össze / hol olvassak utána (esetleg meg is írja :)) ), azt nagyon megköszönöm (igény esetén sörrel jutalmazom)! :)
    Elkezdtem olvasgatni a témakörben, de úgy érzem nagyon sok gyakorlás kellene, mire odáig eljutnék, hogy ezeket összehozzam.
    A segítséget előre is nagyon köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák