Új hozzászólás Aktív témák

• Törpella

csendes tag

Sziasztok, kellene egy kis segítség...

Amit Excelben elértem:
    Egy adathalmazból vadászom ki függvények segítségével termékazonosító, vonalkód utolsó számjegyei vagy kötegszám alapján a szükséges adatokat, ez működik is rendesen.

Szeretném egy másik munkalapra elmenteni ezeket a kinyert adatokat.

Amit szeretnék elérni:
    Adatok munkalapfül F,G,H,K,P,Q oszlopainak sorait amennyiben nem üresek (a sorokban a cellák természetesen összetartozó adatokat tartalmaznak) szeretném átmásolni a Mentett munkalap A - F oszlopainak soraiba úgy, hogy az Adatok munkalapfülről mentésre kerülő minden sor a Mentett munkalapon a következő üres sorba kerüljön (felülírást elkerülendő), és értékként legyen beillesztve (tehát a függvények ne működjenek tovább és a dátum is /Adatok P oszlopából/ változatlan maradjon. Plusz szeretném a Mentett munkalap minden mentett sorának végére (G oszlop) odabiggyeszteni az Adatok munkalapfülön a W1 cellában levő nevet, ami napról-napra változhat.

Próbáltam egyszerű makrófelvétellel, de mivel az Adatok munkalapfülön a kitöltött sorok száma szintén napról-napra változhat, így ez a megoldás amellet, hogy túl bonyolult, nem vezetett eredményre.

A legegyszerűbb megoldás asszem simán kijelölni és átmásolni a kitöltött adatokat, hogy azután a Mentett munkalapról tovább tudjak dolgozni függvényekkel, pivottal, stb., de egy stabilabb és belevalóbb megoldást megbízhatóbbnak tartok :-)

Attól tartok, hogy valódi makróírás nélkül nincs megoldása a feladatnak, azonban az én tudásom ehhez nem elég még.

Ötlet valakinek...? :-)

Új hozzászólás Aktív témák