- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulstealer
csendes tag
Egy újabb kérdés, mitől lehet az, hogy ha az usb-t rádugom a már bekapcsolt rendesen menő gépre, akkor egyből leáll az egész gép, és bekapcsolás után, úgy, hogy még a pendrive benne van nem indul be a gép, csak felpörög a ventillátor, meg ilyesmi, de a képernyő fekete marad. Majd, ha kihúzom a tápkábelt és visszadugom az áramba a gépet, utána már elindul a gép, de addig nem, akárhogy próbáltam, amíg nem húztam ki az áramból, meg vissza, akár benne volt a pendrive akár nem. Amúgy ha kihúztam az áramból a gépet és visszadugtam, akkor már pendriveval együtt elindult rendesen, fel is ismerte a pendriveot. Mondjuk hallottam ilyet, hogy egy pillanatra rövidzárlatot okozhat a pendrive fém része amikor a ház fém részéhez ér bedugás közben. Hát nemtudom. Viszont az is igaz, hogy amelyik usb csatlakozóra akartam rádugni, arra előtte a nyomtató volt rádugva működőképesen. Tehát gondolom a gépben eleve be volt állítva, valahol, hogy a nyomtató használja azt az usb csatlakozót, és amikor rádugtam a pendrive-ot, akkor összezavarodott a gép biztos, na de hogy le is áll?
Vajon mi lehet a megoldás erre? Hogy ne kelljen először leállítani teljesen a gépet, majd bedugni a nyomtató usbje helyére a pendriveot és úgy bekapcsolni a gépet, hogy jó legyen a pendrive? A válaszokat előre is köszi.
-
tudom, hogy a hozzászólásommal nem segítek, de már jártam én is hasonlóan, csak akkor az usb rádugásakor a gép befagyott, s nem indult újra. a következő restartnál, pedig simán elindult, viszont ismét lefagyott, akkor amikor az usb-t rádugtam.
Hétvégén rádugtam a telefonomat (Motorola MPX200) egy wines gépre, hogy töltsem, a win elég rosszul viselte, kékhalált dobott, s soha többé nem akart beindulni, ezért újra kellett telepíteni -
regent
aktív tag
-
Jarod1
veterán
milyen típusú Pendrive-ot használsz?
véletlenül nem fekete? az első pendrive-om nekem állandóan adatot vesztett, legutolsó alkalomkor 94 Megára engedte leformázni a 128 mega helyett, szétkaptam és 2 láb az Ic-n összeért, de nem foglalkoztam vele kidobtam, ja és 1 munkatársamnak is most hasonló problémái vannak. típust nem tudok mondani van viszont 2 fényképem róla, és annyira emlékszem FEKETE az egész csak a kupak szürke. -
dane
senior tag
válasz
Martin2004 #13 üzenetére
kipróbálom...
-
dane
senior tag
up
-
dane
senior tag
válasz
Soulstealer #10 üzenetére
Akkor semmit nem ir(t) ki!
Csak egyszerűen lefagy és reset!
Most egyenlőre tökéletes a rendszer.. nem nagyon akarom probálgatni!
Viszont van egy zsir uj pendrive-om azzal még megprobálom, na meg azt is hogy optikai meghajtóról közvetlen irást laptopra... majd meglátjuk! -
-
nagyArc
tag
Pendrive-val én is szívtam, ha nem is ekkorát. Nálam is rendszeresen leáll másolás közben, szerencsére nem cseszi szét a vinyót. ''A késleltetett írás nem sikerült...stb'' szöveget kapok, XP lefagy. Néztem egy csomó fórumon, hogy mi lehet az oka, tengernyi ilyen eset volt, de senki nem tudja az okát. Azaz tapasztalati úton eljutott oda az ügy, hogy szinte mindenkinek ati 9600-as videókártyája volt, és talán ezzel nem fér meg.
Viszont tettem egy olyan felfedezést, hogy ez valószínüleg nem hardveres gond. Megpróbáltam a windows explorerrer másolni a pendrive-ra és csodák csodájára semmi baja, minden megy szépen. Csak a Total Commander-rel fagy le (legalább is nálam).
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
válasz
Soulstealer #7 üzenetére
Hmmm... Nem váltottam hálozati őzemről akkura, sem fordítva!
De tegyük fel hogy újraindul a gép (PC) de miért nem tud ujra bebootolni? -
Soulstealer
csendes tag
Csak egyéb ötletként, hogy van olyan is, hogy a laptop lefagy amiatt, hogy bele van dugva a pendrive és közben esetleg párszor ki meg bedugod a hálózati erőforrást a laptopnak. Azaz, ha váltasz konnektoros használatról akkusra miközben a gép megy és akkor újraindulhat, meg satöbbi, aztán meg arra is figyelmes lettem, hogy a laptopon kattogott valami, na aztán kiderült, a szervízes után hogy már épp ideje volt lementeni az adatokat a winyóról, mert a szétmenés határán volt már a winyó és az kattogott, kb 1 évet bírt a winyó
De a pendrive is lehet sz@r.
-
dane
senior tag
valami egyéb 5let?
-
dane
senior tag
Tulajdonképpen a laptop meglátja a pendrive-ot, csak mikor rákattintok a meghajtóra akkor kiirja hogy nincs ilyen meghajtó! Minden PC-ben megy igy abban is amin összeomlik az XP!
Csak a laptop finnyáskodik vele! A háló rendben van hdd-ről hdd-re másol tökéletesen!
Csak akkor van gáz ha a pendrivról közvetlenül hálózaton keresztül egy másik hdd-re ir!
Majd kipróbálom a CD-rom ról való közvetlen irást is mert elviekben az ugynaz!
Bár nem tul sok kedvem van kisérletezgetni... -
föccer
nagyúr
Csunya sztori nem mondom. Még nem találkoztam ilyennel, pedig haverék rendszeresen jönnek hozzám, hogy bütyköljem meg a gépüket.... A két gép közötti hálózat rendben volt??
Közvetlenül a 2 gépp vinyói rendesen látták egymást { lehetett másolgatni oda-vissza }? Már az is gyanus, hogy az ikpí nem ismerte fel a usb-t. Olyat már láttam, hogy egyik penDrive ment a gépben, egy másik meg nem { de ez 98se mellett volt, kiegészítő driverrel. } Szerintem ha a hálóval minden rendben van, akkor a pendrivot nem szereti a géped { legalábbis minden együttműködést szabotál}
üdv.: föccer -
dane
senior tag
Sziasztok!
A probléma elég bonyolult és még nem tudtam rájönni hogy mi lehet az oka!
Az történ egyik nap hogy az újonnan kapott pendrive-omat betettem barátnőm gépébe miután a laptopom nem volt hajlandó egyik usb-s porton felismerni! A laptop és a bnöm PC-je crosslink kábellel van összekötve! Azt akartam hogy majd hálózaton áttolom az adatokat a pendrive-ról közvetlenül a laptopra! El is kezdtem a másolást de pár százaléknál megállt! Kiirta a laptopon lévő Commander hogy nem olvasható...
Ránéztem a PC-re és már az egeret sem tudtam megmozdítani, pár másodperc után magától újraindult és a windows már nem tudott elindulni! Azt irta ki hogy a C:\WINDOWS\SYSTEM\ mittomén milyen file sérült és nem olvasható! Na mondom király... Az adatok persze elvesztek az adott partícióról! Újra particionáltam, windows reinstall és pán napig jó is volt! Egészen addig mig nem tettem be a pendrive-ot és nem kezdtem el a fenti módon másolni! (előtte párszor másoltam pendrive-ról és semmi baja nem volt) Fagyás, ujraindult és semmi.... Windowsnak annyi!! Kezdtem a szar Maxtor winyóra gyanakodni. Betettem egy teljesen érintetlen 80Gb-os Seagate-et. Sajnos azzal is megtörtén a baj! Megint abban a szituban! Annyi külömbséggel hogy az utóbbi két esetben megmaradtak az adatok! De bootolni persze nem akart. HDD probléma kizárva. Visszatettem a Maxtort probáltam rá feltenni az XP-t és közvetlenül a licensz szerződés elfogadása után kékhalálozott! Kezdtem alaplapra/memóriára gyanakodni! Végső elkeseredésemben betettem a gépbe szintén egy teljesen szűz 200-as Samsung hdd-t és felment rá az XP! Tehát kékhalál probléma megoldva...
VIszont a kérdés még mindig nyitott. Miért omlik szét az XP a pendrive-tól?? Ha egyáltalán a pendrive az oka...
Vírus keresés mindkét gépen megtörtént!
Valakinek van valami 5lete???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest