- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MCGaiwer #37229 üzenetére
Ja, akkor NAS + hálóba elég egy Raspberry Pi is ehhez, nappaliba meg egy Bay Trail vagy Braswell, vagy AMD Kabini-s integrált procis mini-ITX lap + 4 GB RAM megfelelő ház, meg táp (ha kell).
Smart TV-től azért ezekkel jobb képminőséget fogsz elérni. Málnára a hálóba OpenElec, a nappalis gépre meg ízlésed/IT tudásod szerint Win/Linux + Kodi.
(#37216) sb:
1. Van, de nem érdekel a 3D, nem próbáltam.
2. Kodi asszem tud UPnP szerverként működni és tartalmat megosztani a helyi hálózaton, de hogy jön ehhez a transzkódolás???Ha gondod van a 1080i anyagok deinterlacelésével Androidon, akkor a hiba az Androidban van, nem a HTPC-ben. VLC-t próbáltad Androidon? Vagy MX Player?
Vagy ha nagyon kell a transzkódolás, akkor Plex, bár eléggé hardverigényes, mert a transzkódolást csak proci erőből oldja meg (tudtommal), és a GPU hardveres gyorsítását nem tudja használni (mivel NAS-okra találták ki, amikben általában nincs GPU).
-
válasz
MCGaiwer #37224 üzenetére
Hát, végülis az avatarod szeme színéből meg tudom állapítani, hogy a gondolatmeneted mi a HTPC-vel kapcsolatban.
Csak azért kérdezek ennyit, mert minél több infóm van az elképzelésedről és a kiegészítő hardveres környezetről, annál pontosabb ajánlást tudnék adni.
Ha az első hsz.-ed (#37206) alapján hűbelebalázs módjára adtam volna ajánlást, akkor egy nagy házat javasoltam volna, amibe elfér jó pár 3,5-es HDD és a többi komponens. Csak éppen a passzív htpc és a fájlok tárolására használatos HDD-k nem igazán férnek meg egy házban, vagy ha igen, akkor elég nagy és szellős házat kell venni az egészhez, hogy ne melegedjen túl egyik komponens sem.
Vagy el kell felejteni a passzívitást és nagyon halk, de aktív hűtéssel rendelkező gépet kell összerakni.Én azt az oldalt képviselem a véleményemmel, hogy a HDD-knek kell az aktív hűtés, mert jelenleg nem tudok olyan lemezről, ami bizonyítottan tartósan bírja a magas hőfokokat.
Szerencsére ma már megoldható otthoni környezetben is elég könnyen, hogy a médiatárat a lejátszás helyétől távolabb helyezzük el, másik helyiségben, ahol nem gond az aktív hűtés zaja, így maga a lejátszó gép már lehet passzív.
Ebből a szempontból az én szubjektív véleményem az, hogy még a passzív alaplapoknak sem árt egy kis aktív légmozgatás pl. az élettartam miatt. Nem csak a procinak tesz jót, ha külön hűtjük, hanem az alaplapnak is. Még egyszer írom: szerintem.
Routerre kötött HDD esetén járj utána, hogy a routered hogyan tudja azt kezelni. Milyen protokollokkal tudja a tartalmát megosztani? Igen, ez sem mindegy. Én inkább egy egyszerű/olcsó NAS-t javasolnék (pl. Zyxel NSA325v2), mert lesz aktív hűtése a lemezeknek, másrészt ismer több megosztási protokollt. Erősebb routerek persze helyettesíthetik a NAS-t, főleg egyéni szoftverrel, de az ilyen routerek (+ külső HDD-k) szvsz. drágábbak, mint a külön gigabites wifi router + NAS + asztali HDD-k.
Szóval, ha a tárolási megoldásnak (+ lemezeknek) is bele kell férnie a 150-es keretbe, akkor ez sajnos elég karcsú lesz.
Ezért kérdezek csak ennyit...
-
canniball
nagyúr
válasz
MCGaiwer #37208 üzenetére
A 4K megdobhatja a költségeket, ha csak "esetleges" akkor szerintem érdemes elgondolkodni rajta hogy tényleg kell-e. Ha nem akkor egy integrált mobo is elég, úgy (pláne ha használt is játszik) olcsóbban megúszhatod.
Sholom!
A Red tuti nem pörög annyit, ha a Toshiba de akkor sanszos hogy az hangosabb. Viszont erre szerintem inkább a Milyen merevlemezt? topikban kérdezz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Yettel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest