- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
lord_devil #22655 üzenetére
Ez az amivel nem foglalkoznak a hívők. A "tudomány" mögötte magasan le van szarva. Jobb, ha nem tudják hogy megy át a jel, manók viszik-e át vagy akármi... így lehet csak HINNI.
Idézetek az elmúlt hsz-ekből:
- "Nem fogok hitvitába bonyolódni, ha valaki eleve csak az 0 és az 1 jön akkor használja a legolcsóbb kábelt."
- "De lehet hogy kell mögé valami normális megjelenítő."
- "KIPRÓBÁLUNK! Amit tapasztalás nélkül elhiszünk és állítunk, na AZ a definíció szerint a HIT!"Innentől kezdve kár velük vitatkozni, mert nemhogy nem értik, de le se szarják hogy működik az egész és hogy elméletileg/fizikailag bizonyítható, hogy nincs különbség. Sőt a vicc az utolsó mondat amiben épp a tudományos háttér totális leszarását gondolják a biztos, hit nélküli módszernek.
Amit látnak... az számít. Mert az korrektebb, mint az elméleti és gyakorlati tudományos magyarázat.
Nyilván az első sorban tapsolnak, amikor a bűvész előhúzza a nyulat az üres kalapból.
Meg a Föld is lapos, mert azt se látták még soha gömbölyűnek. Műhold fotóról? Azt meg ki hiszi el...A fentiek pont ugyanezek az eset: mivel látják/hallják gondolom fel sem merül bennük, hogy ez nem lehetséges a tudomány mai állása szerint.
-
-
sb
veterán
válasz
greeny7 #22615 üzenetére
Drop-ra, 24p akadásra én is allergiás vagyok, de a több perces pontosságú AMD/Ivy megoldások pontatlanságai még nekem sem tűnnek fel. Nv-n a sűrűbb 1-2 perces drop-okkal pedig sokat küzdöttem amíg nem sikerült a 24p-t beállítani rajta a driver miatt.
Szóval nekem ágyúval verébre még így is... mondom ezt egy Atom procis HTPC mellől. De nem is az ár a gond, mert azt csak kifizetni kell.
A többivel nem nagyon lehet mit kezdeni: hűtés/hang. Hacsak le nem tiltasz 2 magot és -2GHz + feszcsökkentés. Akkor kijön belőle egy Pentium 25-30W körüli fogyasztással.
Tápra méretezésben:
A proci 65W, ha jól látom. 4 HDD-re még kell kb. 60W felpörgésnél, bootnál, vagyis kb. 120-150W-ra kell tervezni. Aztán működés közben persze jóval kevesebbet fogyaszt.
A lényeg, hogy paneltápok 1-2 extrém erős kivételtől eltekintve kiesnek. Normál SFX/ATX tápból meg kb. mindegy mit veszel, mert ennél csak jóval erősebbeket kapni.Táp minőségre/csendességre inkább a táp topicban fognak tudni válaszolni.
-
sb
veterán
válasz
Mezga Aladár #22617 üzenetére
A megjelenítő lényegtelen két kábel összevetésében.
Vagy ha mindkét kábelen az 0100010111101010111 megy át akkor a csúcs megjelenítőn más lesz a kép a drágábbikkal? -
sb
veterán
válasz
greeny7 #22613 üzenetére
Alapvetően HTPC-re még a Pentium/Celeron vonal is feleslegesen erős, de azok meg gondolom még később jönnek Haswellből.
Ivy-ban a sláger most a G1610, 10e és még az is túl erős cpu-ban, igp-ben meg bőven jó erre.
AMD vonalon is van pár megoldás, bár szerintem azok most ár/teljesítményben nem annyira jók. A Kabini lesz az "ideális" HTPC, ha egyszer kapható lesz.Ezeket csak példaként írom, hogy kb. mik mennek HTPC vonalon. Ha Haswell kell (a 24p-je talán a legjobb, ha jól tudom) akkor vagy nagyobb ár+teljesítmény marad vagy várni kell...
-
sb
veterán
válasz
dabadab #22579 üzenetére
És ráadásul tök egyszerű dolgokról van szó.
1. Fel kell írni egy 3x8 bites RGB színt binárisan.
2. Aztán átírni 1 bitet.
3. És végül rájönni, hogy a 24 bites ábrázolásban hány bitet lehet megváltoztatni ahhoz, hogy csak az árnyalat változzon és ne kapjunk más színt.
4. Aztán már csak azon kell meditálni, hogy a kábel van-e annyira intelligens, hogy épp azt a pár bitet rontsa el, amitől pont csak fakóbb lesz az összes szín.Ez eddig digitális jelfeldolgozás, semmi köze a szemhez meg az érzékeléshez.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #22446 üzenetére
Sima lejátszáshoz biztos elég, hisz a Brazos is az volt.
CPU erőben is egyértelműen jobb. HTPC-be meg nem is kell... de nekem kicsit erősebb kéne az Atomnál, hogy RDP-n is használható legyen.A kérdés az, hogy madvr-hez elég-e pl. Ha nem akkor "csak" a cpu, fogyasztás, teljesítmény/fogyasztás és elegendő gpu-ban ütős.
De kicsit nagyobb fogyi mellett egy Ivy Celeron is jó, gpu-ban gyengébb talán, de ha madvr-t egyik sem viszi akkor tök mindegy mennyire erős. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #22441 üzenetére
Az a gond, a H61 most nem a HTPC-ben van, hanem normál (családi) gépben i3-al... de még SB, tehát az nem jó a 24p miatt. a HTPC-m meg az Ion még.
Úgyhogy mindenképp meg kéne variálni, ha IB-vel ki szeretném próbálni. Ráadásul a H61-es MSI lapban nem megy az alulfeszelés sem, szóval végleges megoldásnak az sem lenne jó, még ha egy G1610-et vennék is bele és kipróbálnám.
Igazából nem is a vétellel van gond, hanem a sok idővel amit elb... rá.Egy jó és végleges megoldás kell.
@tom_tol: Igen, ez a másik amiért gáz várni még hónapokat: egyszer csak itt lesz a Kabini, de még szar is lehet.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #22439 üzenetére
Én sem hiszem, hogy gond lenne vele és valóban szubjektív a dolog, de nem akarom megvenni aztán meg kidobni.
A teszttel az is a gond, hogy jelenleg is fordítva mér, mint az ízlésem (ízlésünk talán többesszámban, mert mások is ezt írták): AMD képjavítókkal magasabb a pontszám, pedig FHD forráson érezhetően látszódnak az elmosott részletek+a rárakott zaj.
Szóval még az is lehet, hogy IB-n is ugyanez a helyzet: alapból hozza a minőséget és az i3-as extrák, pl. ClearVideo csak ront a helyzeten... de javít a pontszámon.
Egyébként a két pont összefügg, mivel az életben nem jön a Kabini így egy G1610 felmerült bennem. Ha a 24p sem gond egy olcsó H61 lappal (ami van) akkor ez így egyben 20k körül vagy alatt elég jó választás lenne.
alulfeszelve talán 40-45W körül ellenne max load alatt is a komplett rendszer. HDD-vel, egyebekkel a Kabini is 30-35 körül lenne legalább szvsz. -
sb
veterán
Tudja valaki, hogy:
1. Mikóleszmá' Kabini????
2. IB G1x10/2x10 proci mit hoz egy HQV 2.0 tesztben egy kikapcsolt képjavítós AMD-vel szemben? Azt tudom, hogy bekapcsolt képjavítókkal 180-200 pont közelében teljesít az AMD, de én speciel minden ilyet ki szoktam kapcsolni, mert FHD forrással minden ilyen szar csak ront a képen szvsz. Arra lennék kíváncsi, hogy az ezek nélküli minőséget hozza-e egy lebutított IB (ClearVideo meg mindenféle i3-as extrák nélkül). -
sb
veterán
-
sb
veterán
válasz
zsigus #22395 üzenetére
A 600Hz csak egy példa volt egy nagy - de létező - számmal. Mindegy, hogy 500 vagy 600Hz...
Durván fogalmazva nincs köze a képmegjelenítéshez a 600Hz-nek. Ez a pixelek frissítési sebessége, nem a képfrissítési sebesség. (Persze annyi köze van, hogy a kezelhetőség miatt a pixelfrissítés a képfrissítés többszöröse.)Egy képfrissítés egy darab pixelének egyszeri (kép)frissítéséhez is villog. Már fentebb írták:
1. Maga a plazma technológia is ilyen, nincs fixen beállt színű pixel.
2. A fényerő állítást is villogtatással állítják elő, mivel fénymennyiség szabályozást sem tud. Vagy világít egy pixel vagy nem.
3. Hogy black frame beszúrás van-e külön vagy nincs, nem tudom... értelmét plazmánál mondjuk nem látom, mivel a response time-ja gyakorlatilag 0 ill. az 1. pont alapján egyébként is elsötétül a kép periodikusan.
Szvsz külön beszúrás nincs, valószínűleg te is az 1. pontra gondolsz.
A 2 pont meg ha úgy tetszik ezen felüli, másodlagos villogás, mert pixelenként a fényerőtől függően vissza se kapcsol minden pixel.A lényeg, hogy ahonnan indultunk: nem villog a plazma, onnan már messze járunk. Van pár ok ami miatt villog. És ezeket nem lehet megkerülni, a technológiából fakadnak.
Viszont az LCD alacsony frissítési alacsony mozgásfelbontásához nem jutottunk közelebb.
-
sb
veterán
válasz
gorbep #22386 üzenetére
LCD-nél játszanak a PWM modulációval, de azt _nem_használva_ is jobb a motion resolution-je az LCD-knek. Tehát ez is kilőve. Ill. ez nyilván létező jelenség, de valami más is segít az LCD-n, amire egyelőre akkor még mindig keressük a magyarázatot.
tom_tol: A plazma képfrissítése és pixelek fizikai frissítése más téma. A pixelek jóval nagyobb frekin "villognak", mint a 96Hz-es képfrissítés. Lásd a 400-600Hz-es marketing feliratokat a készülékeken...
Mondjuk azt nem tudom, hogy a 600Hz mellett hogy látszik a villogás, hisz azt már szemmel képtelenség észrevenni. De az biztos, hogy szabad szemmel is látni a villogást a boltban kiállított plazmákon. Legalábbis én kb. mindegyik modellen látom. Vagy gagyi modelleket (ami nem igaz) nézek vagy mégsem 600Hz az a 600Hz...
-
sb
veterán
Nem kovácspisti tesztekről van szó.
Bár talán regger azt írta ő látja is a különbséget... de én a kimért motion resolution tesztekről beszéltem: ott elég egyértelmű a képlet. Minták amik elmosódnak az egyik módban (pl 60Hz) és nem mosódnak el a másikba (120Hz).Ha csak ennyit tudsz akkor is ellentétes a megjelenítés fizikájával amit leírtál. Engem meg ez speciel érdekel, mert az összes f*szság (a jelenlegi LCD mozgásmegjelenítéses/aranyozott hdmi/audiofil... legendák) ilyenekből születik amit nem lehet megmagyarázni normál fizikai érvekkel.
Ha meg azért nem érdekel, mert nem látszik "becsapva a szemet", akkor miről beszélünk? Akkor miben jobb egyik mint a másik? Ha nem látjuk a különbséget?
Milyen LG-d van? Az egyik leggyengébb interpoláció van az LG-kben. Már amelyikben van, mert a tavalyi 1-200Hz-es matricás cuccokon még az sincs, csak villogtatás. A tesztekben pl. épp ezek véreznek el a motion resolution-nál.
-
sb
veterán
ps: Kiegészítő jelleggel, szétválasztva az előző kérdéstől az LCD vs plazma vitához csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem a plazmások kicsit fordítva ülnek a lovon ebben a kérdésben. Igaz, hogy a plazma jobb a mozgásban, de szerintem épp nem ez a lényeg:
1. Gyors mozgásnál:
- Az LCD-knek is megvan a kellő response timejuk/motion resolution-jük (ahogy tetszik) a tesztek és a látvány alapján is.
- Az emberi szem kevésbé érzékeny a fix részletekre ilyen esetben. Ha nincs orbitális utánhúzás akkor kb. tök mindegy.
- A források is rájátszanak erre. A filmek 99%-ban a természetes motion blur is megvan, elve nem "szintetikus" sorozatképeket kap az ember és nem is erre vágyik.2. Lassú mozgásnál:
Mindennek az ellentéte, amit fentebb írtam:
- A forrás ilyen szempontból "tiszta" (már ha nem b*sszák el film grainnel meg mindenféle hülyeséggel)
- A szem is érzékenyebb a részletere.
- És ebben (kvázi állókép) az LCD-nél van az előny. A kép áll... míg a plazmán egy vibráló izét nézel.Nekem speciel a fentiek alapján a plazma képe kevésbé szimpatikus, az LCD-ké jóval inkább (persze a megfelelő minőségűeké, nem a low cost, 50Hz-es homályládáké)
De ezt függetlenül az LCD mozgásfelbontási kérdéstől írom.
-
sb
veterán
Köszi, de épp az ellenkezőjét magyaráztad el, mint ami a kérdés volt.
Akkor még egyszer!
Arról van szó, hogy az összes teszt szerint:
1. Kis frekin (és lassú képtartalommal: 24-60fps) hajtva az LCD panelt kicsi a motion resolution. Ergo homályos a mozgásmegjelenítés.
2. Míg nagy frekin (gyors képtartalommal: 120fps - amit a TV magának plussz interpolált képekkel kialakít) hajtva pedig jóval nagyobb a motion resolution. Vagyis élesebb a mozgókép.Én is arról beszéltem mit te, csak épp fordított következtetésre kellene jutni belőle és az nem megy (neked sem
), mivel amit leírtál, az lenne a logikus:
Ha az LCD (fix) response time-ja miatt van homály akkor mi a f*szért élesebb a kép nagyobb frekin.
Erre írtam, hogy esetleg mégsem fix a response time és a "panel gyorsítást" is aktiválják/deaktiválják? Ezt meg nehezen tudom elképzelni.Vagy fordítva: ha van olyan jó a response time egy TV-nél, hogy bírja az éles megjelenítést 120Hz-en (márpedig jók a tesztek szerint), akkor mi a halálért csökken le az élesség kisebb frissítésnél.
Avagy mitől ezekben az esetekben jobb relatíve a plazma az LCD-nél. Hiszen, ahogy írtad itt a legkisebb a különbség a kettő között a fix kép időtartamára vonatkozóan. Magasabb frissítésen szarabbnak kéne lennie.Mindegy. Forgathatom bárhogy a képletet, a lényeg, hogy nincs rá magyarázat. Sőt, amit tudunk az épp az ellenkezőjét bizonyítaná.
-
sb
veterán
válasz
dabadab #22372 üzenetére
Úgy értem, hogy a pixelek frissítése csak egy elméleti maximum, ami korlátoz. A valós frissítés és a nem elmosódó mozgás a forrástól is függ.
Ha a forrásom 120Hz-es - tekintsünk el attól, hogy nincs ilyen forrás, vegyük azt, hogy az interpoláció eredménye a forrás. Tehát van 120fps változó képtartalom. Vagyis 1/120s-ben látok az egyik pixelen feketét/fehéret felváltva pl. Itt pl, ha gyors a pixelfrissítés akkor látod a mozgást.
Ha viszont 24fps-el küldöd meg és 1/24s-ig van kint egy kép... majd utána jön a másik... ez persze, hogy lassabb pixelfrissítést eredményez.
De akkor miért nem a forrástól függően várjuk a mozgás gyorsaságát?
Ill. egy plazma 24fps képpel miért "gyorsabb" mozgásban? Ez nekem ellentmondás...
Vagy az LCD panel meghajtása lassabb, vagyis egyszerűen ha 24/60fps-t kap jelként akkor nagy az utánhúzás, ha 120 képet kap a panel akkor meg a panel fizikai hajtása (overdrive, akármi...) kapcsol gyorsabbra? Ez talán elképzelhető, bár nem tudom mi értelme nem folyamatosan a leggyorsabb módon hajtani.szerk: M@trixfan. Ok, hogy elmosódik, de mitől? Ha tud 120Hz-en nagyobb motion resolution-t akkor 24Hz-nél (tehát hosszabb ideig a panelen tartott képeknél) miért nő meg az utánhúzás? Ez tök logikátlan.
Vagy ha konstans magas az utánhúzás, akkor meg a 120 képet nem tudná normálisan kitenni. Az egész egy homály lenne. -
sb
veterán
válasz
dabadab #22367 üzenetére
Köszi, a tesztet nagyjából ismertem. Az eredmények szubjektív voltát már kevésbé...
Ill. azt nem értem pontosan mitől "folynak" össze a vonalak a tesztben.A mostani esetünkre lefordítva: mitől folynak össze interpoláció nélkül (24fps képnél), ha vele együtt (mondjuk 120fps képnél) nem folynak össze. Akkor az a rohadt LCD panel csak frissül elégszer/időben/megfelelően kicsi utánhúzással.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #22365 üzenetére
dabadab, erről beszélek én is 24p ugyanolyan gagyi mindkettőn és a (főleg lassú) svenk ahol a leginkább kijön.
Regger, ismerem az oldalt és a méréseket is de nem ezt a részét még nem értem:
Nem értem mi köze az interpolációnak a mozgásgyorsasághoz.
Aazon kívül, hogy többször változik a kép, míg interpoláció nélkül mondjuk 5:5 pulldownban 5x kirakod 24p mellett ugyanazt a képet... de ha meg a tartalom miatt lassú akkor ez plazmán ugyanattól a tartalomtól mitől jobb?Az egyetlen ilyen "gyorsító" az interpoláció (vagy inkább általánosabban a nagyobb fps forrás) mellett a háttérvilágítás ki-be kapcsolgatása. Ezzel szoktak még LCD-n nyomulni. Ennek nyilván van hatása, mert plussz átmenet a beszúrt fekete képpel. Egyébként itt is ugyanoda lyukadtunk ki: plussz tartalom kell hozzá.
A fenti két eseten kívül nem látom mitől lehet "gyors" a panel, ha "lassú" a kép/tartalomváltás rajta. (És egyébként a gyorsabb tartalomváltást is bírja: hiszen valós 100-120Hz-es LCD panelek bőven léteznek.)
-
sb
veterán
Közben rájöttem miről szól pontosan... van hatása a képsebességre, de ez újabb LCD-ken elég jó, nem látom okát, ill. nem fő okként látom ezt. A gyenge fps-ű forrás a gond 95%-a szvsz.
Aztán jön a panel, akár response time-ról akár trailingről legyen szó, ami moshatja a mozgást... legalábbis, ha a jobb modelleket nézzük. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #22359 üzenetére
Én kamera pásztázásnál plazmákon látok villogást és darabosságot mikor néha rájuk pillantok a boltban.
De a mozgásfelbontás részéhez mondom, nem értek...
Ettől függetlenül nekem ez teljesen más problémának tűnik, mint a folytonosság és az interpoláció kérdése.
Egyszerűen, mert a mozgás folytonossága nem a felbontástól függ, hanem a frissítéstől (pontosabban az eltérő képi tartalomtól... épp ezért gondolom, hogy folyamatosságra semmit sem számít a 24-48/120/600Hz-es megjelenítés, ha 24 kép van és nincs több. A telecine juddert szintén hagyjuk ki a játékból ami a nem egész számú többszörözésből adódik. jó esetben ez sem plazmán sem LCD-n nem gond.)Mozgásfolytonosságban nem hiszem, hogy egy 120Hz-es LCD panellel gond lehet. Épp az látszik az interpoláción és minden máson, hogy ezekkel sokkal jobb a folytonosság és csak a forráson/(eltérő) képek számán múlik a dolog. A 24p plazmán is darabos lesz.
szerk:
Szívesen vennék vmi linket ahol ezzel a mozgásfelbontással foglalkoznak. De nekem eddig úgy tűnik ennek - neve alapján is - a felbontáshoz van köze, nem a folyamatossághoz. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #22355 üzenetére
Igen, 24p-ről megy és nem 60-ra. Ahogy írtam, sw-sen (meg hw-sen se) nem is erőltetném 60-ra.
Ezt a mozgásfelbontást amúgy nem teljesen értem, hogy 24fps forrásnál hol jön ki a különbség. Vagy miben jobb egy nagyobb felbontású plazma ilyen esetben.
A mozis szempont a kulcs szerintem is. Csak azt fontos látni, hogy az szubjektív. Ugyanolyan a szappanopera effektust szarnak titulálni, mint egy 24fps mozgást. Vagy a kedvenc példámat, a HD (és lassan UHD) világban a film grainért ugrálni. Mind valós és igen közkedvelt "effekt" manapság is.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #22344 üzenetére
Én mindkettőtökkel vitatkoznék.
Egyrészt az interpoláció szerintem jó. A "mozihatás" létező dolog, de ettől még nem biztos, hogy jó. A kevésbé folyamatos, gyors jeleneteknél egy összemosódott pacát mutató 24fps-hez ragaszkodni kb. olyan mintha a bakelit recsegő hangját szeretnénk visszahallani az audiofilek.
Szóval részemről mindig interpolációval nézem a filmeket. A gyors jelenetekhez sokkal jobb, mint a 24fps. Lassú, álló jeleneteknél előjön a szappanopera hatás, de szokható az is... valamit valamiért.
Ezt az interpoláló progit még nem néztem, de meg fogom. Ellenben így látatlanban nem tudom elképzelni, hogy össze tud rakni 23.976-ból 60fps-re egy teljesen juddermentes képet. Elég lehetetlennek tűnik. A 24fps szaggatását nyilván könnyen meg tudja szüntetni, de a nem egész számú többszörözés miatt nem hiszem, hogy a telecine juddert ki tudja iktatni normálisan.
Szóval nekem még mindig szimpatikusabbak a TV-k interpolálási technikái, ahol 120fps-re 5:5 pulldown-nal egész számú interpolált kép beszúrásával a folyamatosság is megvan és a pontos időzítés is.
Én artifactokkal se nagyon találkozok, de ez nyilván forrás- és algoritmusfüggő. (SD TV adásnál is használom, ott szoktam látni artifactokat, HTPC-n HD forrásról nem.).Jó lenne ha áttérnének vmi nagyobb fps-re. Az se lenne rossz, ha nem tört lenne, mint a 23.976.
Csak ez nehéz ügy, mert a régi forrásokkal is kell valamit kezdeni. Amit meg nem igazán lehet, lásd a ma is fennálló 24p problémát is. se a reclock (TV-ben 50Hz-en való lejátszás), se a 3:2 pulldown nem a legjobb megoldás. De nekünk csak jó lenne, ha ráállnának erre a gyártók. Az mindegy lenne, hogy csak a haszonszerzés a cél.Az a baj, hogy a csilliós felbontás meg a smart hülyeségek jobban eladhatók. De bízzunk a marketingesekben.
-
sb
veterán
válasz
tom_tol #22309 üzenetére
Nem a bitráta számít, hanem a felbontása.
Ha 1080p-s filmmel próbáltad 1080p-s TV-n akkor nincs mit átskálázni. Akkor skáláz, ha a forrás felbontása más, mint a megjelenítőé.Anno én egy harmatgyenge Ion vga-n próbáltam ki a madvr-t és ha nem kell skálázni akkor akármilyen algoritmust beállíthatsz, bírni fogja.
Viszont egy 720p vagy SD film felskálázása 1080p-s felbontásra már képregény volt, még a leggyengébb skálázási algoritmussal is.Próbáld ki SD vagy 720p-vel a HD4000-en...
-
sb
veterán
Egy kérdés: Talán Abuhoz... de más is válaszolhat.
Láttunk 1-2 Kabini IGP tesztet, de számomra nem világos (ill. a szintetikus és játék tesztekből nem tudom megállapítani), hogy ez mennyire lesz elég madvr futtatáshoz.Llano-nál, ha jól emlékszem valahol a A6-3500 környékén, tehát a 6530D-nél kezdett használhatóvá válni high beállításokkal nagyrészt (persze ott sem 1080p@60Hz-en).
Ehhez képest mire lehet elég a Kabini IGP-je?
-
sb
veterán
válasz
Dexar007 #22231 üzenetére
Még az sem biztos, hogy rá kellett volna fizetni.
Fogyasztásban sem 20W a különbség szerintem, hanem jóval több, de persze ez is irreleváns, ha nem megy sokat a gép. Ha torrent miatt sokat megy akkor jöhet össze éves szinten pár ezres, ami miatt megérte volna a csere. Különben inkább csak a "maximalizmusom" mondatja, ha már 1-2k különbséggel lehet az embernek újabb cucca a sokévessel szemben.2x1GB sztem bőven elég lesz. Nekem is van egy low cost AMD 880G (intergált vga-val) + Sempron 1 magos, 2 magosra unlockolt proci. Amellett 2x1GB van Win7-tel és XBMC-vel, vígan fut. Ráadásul ott az IGP-nek le van foglalva 512MB, így a Win7-nek csak 1.5GB jut.
-
sb
veterán
válasz
Dexar007 #22193 üzenetére
Én cserélnék a helyedben, nem rossz az E4300, de fogyasztásban nem a legjobb, hűtésben is van jobb megoldás. És ha csak HTPC-re kell sima FullHD, BD akkor a töredéke is elég rá. Ami csendesebb lesz és kevesebbet eszik.
A ram kell úgyis, az marad, a lap+cpu viszont szerintem megér 10k-t. A 6k-s vga helyett integrált, máris van 16k-d az új cuccra.
A fentiekre egy Brazos is elég, de talán nem jön ki belőle használtan. Lassabb mint az e4300, de a célnak megfelel.
De akár egy H61+G1610 is szóba jöhet, 8-9k körül lehet lapot vadászni néha használtan, a proci 7-8k. Vagy egy G5xx is olcsó. Ezek meg teljesítményben is megeszik az E4300-at és kevesebbet fogyasztanak.
-
sb
veterán
válasz
Tibiajax #22021 üzenetére
Én ugyanígy jártam, csak az említett Ninja Mini + Spire Powercube. Kimértem, magasságra pár mm-el be is fért. Viszont a hosszanti merevítők miatt széltében nem fért be a hűtő.
Az MX31-be viszont belemegy a Mini elvileg.
Még az is lehet, hogy a Powercube-ba meg beférne ez a hűtő. -
sb
veterán
válasz
Pista0001 #22017 üzenetére
Tisztában vagyok ezekkel.
Mint mondtam, van Ninja Mini-m és épp MX31-et nézek hozzá (mert a Spire Powercube-ba nem fért be a hosszanti merevítő miatt).
Szóval ismerem a Ninját is, az AC ventiket is. És én is szeretem a csendet. A Powercube-ban egy paneltáp van, i3-2100 és a már említett letekert (1000 alá) intel gyári venti. Szinte nulla a hangja így. 1000rpm körül már hallható, maxon 2000-nél meg traktor. Tehát nem arról van szó, hogy engem ne zavarna...
Lehet túltervezni, én is ezért vettem a Ninja Minit, hogy nagyobb procit és/vagy teljesen hangtalanul is elbírjon. Mert most 65W-hoz azért 1000rpm alatt kevés a gyári hűtő. Legalábbis nem szeretem a magas hőfokokat terhelés alatt sem. Egyébként még bőven határon belül van. Az új házban Llano megy majd az i3 helyére a paneltáppal. Ez szintén 65W körül van alulfeszelve, egy 700rpm körüli 80-as venti nagyon lazán viszi a Ninjával, tehát csak egy minimális légmozgás kell hozzá. Szinte passzív.
Szóval a lényeg, hogy lehet ügyeskedni, de már ezeknél is majdnem felesleges... egy kisebb TDP-s Celeronnal meg szinte teljesen az.
Persze ettől még ha valakinek ez a hobbija is - mint nekem is - akkor próbálkozhat. Mindig van optimálisabb megoldás.(Egyébként az asztali gépem van tele AC ventikkel, 120x38-as PWM-es, 500rpm körül. Mellé 900rpm fix cpu venti. Szóval az sem zajong nagyon.)
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #22013 üzenetére
Hát nekem i3-2100-on letekerve 1000rpm alá alért nincs hangja. Más kérdés, hogy így már nem is hűt, de egy Celeronra elég lehet.
A passzív hűtés csak vmi jól szellőző házban működik akkor meg kb. mindegy hol az a minimumra tekert venti.Egyébként nincs gond az ajánlatoddal, ha végre szerzek egy MX31-et akkor épp ugyanez a tervem kb, csak a letekert aktív hűtéssel Llanoval.
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #22006 üzenetére
Szerintem ezek részigazságok amiket írsz.
1. Valóban nő az átlag TV méret, de mindennek van egy felső határa a használhatóságban. Azért egy 40-50"-ost még elkapolsz valahova, de egy 80-90"-oshoz már egy komplett szobafal kell. Szvsz ez nem az a méretkategória már, ami bármikor is átlagos lehet.Mondom ezt úgy, hogy nekem kellene, mert ilyen szempontból "beteg" vagyok. De épp ezért írtam, hogy már egy 50"+ TV-vel ma is rengetegen csak hülyének néznének. Nem mindenki, de nincs 10-20% az akit érint akárcsak ez a méret is.
2. Elterjedésben nem a Seiki meg a kínai 40ezres mobilok a meghatározóak hanem a nagy gyártók. Ezekből nem fognak világpiacot teríteni így hiába van 1300 dodó TV... amíg a nagy gyártóknál 3x annyi.
3. Soha nem értettem a túllőtt DPI-ket. Se monitor/TV-n, se mobilokban. Egy ponton túl felesleges. Hiába "szebb"... bár ez is relatív. Két részre bontanám: filmeknél ahogy írtam szerintem a tartalom miatt nem jön ki a többlet: film grain, scan-ek minősége, egyebek. Generált tartalomnál meg vannak még skálázási problémák ill. ott a meghajtáshoz szükséges teljesítmény miatt érzem erőltetettnek. Játékos topicba beleolvasva is várják mint a messiást az aliasing felszámolására, de szvsz arra meg még a 4k sem jó feltétlen. A szememben erre a 4k is ugyanaz a brute force megoldás mint az SSAA. (Lényegében teljesen ugyanaz) De ez meg már nem is a HTPC topic... ill túlmutat a fenti 2 ponton. inkább azt érzem nehezen áttörhetőnek.
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #22003 üzenetére
Én még ezzel együtt sem látom a létjogosultságát.
80-90" 1.5m? Kb. ez lenne a használható szint a mostani 55" 2m után.Pedig egy 55"-os TV-vel, pláne 2m-ről nem 100-ból 80-90 (10-20%) hanem 99 átlagember nézi hülyének a usert.
És ilyen méretben az ár sem fog normalizálódni 1-2 év alatt. Szerintem inkább 10-hez fog közelíteni... de jó esetben is legyen 5-6 év.
szerk: Persze az emberi hülyeséggel nem számolok: Lehet, hogy az 55-60" 4k kategóriát vinni fogják már 2-3 év múlva is mai (top) árban és nézik majd 4m-ről.
-
sb
veterán
válasz
zsigus #21994 üzenetére
1080p60 azért a tengerentúlon "előfordul" szerintem.
A 4k-val az a a gond, hogy szerintem a pixelméret miatt nincs létjogosultsága. Legalábbis filmes tartalmaknál kb. nulla. Egyszerűen a képernyőméretből és nézési távolságokból ez egyelőre egy erősen átlagigényeken felüli valami. Gyk. egy látóteret jórészt betöltő "moziról" van szó ami azért pár elvetemült emberen kívül, mint itt a topicban.
a nagyközönségnek nem igénye szerintem. Főleg az ára mellett.
Ebből ered szerintem az a jó meglátásod is, hogy az FHD->UHD skálázás sem sok vizet zavar. Egyszerűen azért mert sok látszata nincs, ha nem a megfelelő környezetben használják.A scan-ek minőségéről sem vagyok meggyőződve, hogy sokkal jobb lesz. Analógon azért zaj is van, ahol néha jóságos hatásai vannak a kisebb mintavételnek. Arról meg már inkább nem is beszélek mikor a jelenlegi FHD felbontásra is ráb*sszák a film graint... szerintem már enélkül előrébb lennénk, mint a 4k-val.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #21942 üzenetére
Kéne.
De az vicces, hogy már megint jönnek a DVI or HDMI + VGA lapok.
A tökért nem lehet 2013-ban rátenni két darab digitális kimenetet? Intelnél sincs az olcsóbb lapokon, de a drágábbakon igen. AMD-nél viszont eddig is vadászni kellett rá és lehet, hogy ez most sem változik. -
sb
veterán
válasz
Enszuke #21690 üzenetére
Általánosságban írtam. SOHA nem írod oda magadtól, hogy mit értesz a korlátok alatt vagy hogy mit érint: anime-t vagy mást.
Annyit szoktál leírni, hogy ha MINDENT le akarsz játszani, akkor erős cpu kell. De azt nem teszed hozzá a szerencsétlen hozzá nem értők (mert általában az kérdez) kedvéért, hogy mi az ÁTLAG felhasználás és milyen pontokon kell az ÁTLAGON felül terveznie... a MINDENRE.
A h265-öt sem tudod, hogy mikor lesz használatban, ahogy a flash-es is jössz, de hol a pöcsbe van flash egy HTPC-n? Melyik filmet nézed flashből?
Ja, én az alacsony bitrátában húzom meg a határt. Nekem elég a 40-50mbit/s, nem rippelt FullHD film, Atom procin, 15% prociterhelés mellett.
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #21669 üzenetére
Tudom, hogy animekről van szó, csak azt szerettem volna, ha te írod le.
Mert amíg nem írod le addig csúsztatás. De ha úgy tetszik durvábban fogalmazva hazugság."Az elterjedtsegerol annyit, hogy az uj fhd-k tobb, mint fele igy jelenik meg."
Ha ehhez hozzáteszed, hogy anime, akkor már nem állítasz hülyeséget. Viszont egyből leszarja 100-ból 98 átlaguser. És te nem szoktad hozzátenni amikor betéved ide valaki HTPC-ben újonc.
Így lenne korrekt és akkor nem ijesztgetnéd itt a topiclakókat azzal, hogy nem tudja a 10 bitet, jajmostmilesz.
Ha az anime topicban meg 99% 10bit akkor ott kell általánosított kijelentéseket tenned, nem itt.Én normál mozifilmeket/sorozatokat nézek és soha nem találkoztam semmivel, amivel ijesztgetsz. Se 10 bit, se irtózatos nagy bitráta, se dxva inkompatibilisen tömörített filmekkel. És a lehető legkisebb gépem, egy Ion van rá, a lehető legkisebb cpu - ami szerinted a legkritikusabb - erővel, ami létezik: Atommal. És 3-4 éve megvan, már akkor is ez ment pedig, hogy cpu erő nélkül kidobhatom. Én meg 3-4 éve amit meglátok leszedem, megnézem és semmi gondom. Nem általánosan nincs gondom, hanem egyetlen egy esetben sem volt. Túlzás nélkül. (Egy f1 release-t szedtem le ami nem ment, de később kiderült, hogy tömörítési hiba volt: GTX460-on is akadt és sw-sen i5-ön is.
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #21665 üzenetére
Én még egy 10 bites filmbe se botolttam bele, nemhogy olyanba, ami csak 10bitesben lehet letölteni.
Van kb. 3-400 filmem.Az a gond az ajánlásaiddal, hogy nem objektív. Én is le szoktam írni, hogy mit NEM visz egy konfig, csak oda lehet mellé írni, hogy azzal hány esetben találkozik az ember. Ez az ami nem mindegy. Hogy azt írod: a 10 bit gond lehet, de a gyakorlatban nem az, vagy azt írod amit most: hogy egy rakás film 10 bit.
Ebből egy laikus nem hiszem, hogy jó következtetést von le. -
sb
veterán
Valami detekciós bug lehet pedig, mert én kb. ugyanígy használtam párszor a gépet és nem volt ilyen gondja:
HD7850-en DVI-n lógott a monitor, HDMI-n a TV. Extended desktop volt, ha a TV-t is használni akartam, elsődleges a monitor, másodlagos a TV. Mikor nem használtam visszaálltam úgy, ahogy nálad is volt a képen: csak a monitorra és innentől vége volt a történetnek. Nem történt semmi attól függetlenül hogy megy-e a TV vagy nem.
Mondjuk ez még tavalyi Catalysttel volt, régen használtam... majd megnézem most mit csinál, de már Win 8 alatt vagyok. -
sb
veterán
Értem amit írsz, de ettől még másoknál meg más a helyzet.
Lásd az utóbbi 10 hsz-ben leírt nagyon egyszerű esetet, ebben elég nehéz eltévedni.
1. Cintula beírta, hogy szaggat a kép. Váltottatok pár hsz-t, de ugyanúgy szaggatott.
2. Beírtam neki, hogy maximált ablak ki.
3. visszaírt, hogy beállította és megszűnt a szaggatás.És ha visszakeresel van még másik 4-5. ugyanilyen 3 hsz-es kis sztorit, ahol ugyanezeket írtam és ugyanez lett a vége.
De más ős topic lakók is írták ugyanezt, még csak egyedül se vagyok ezzel.Mondom, három dolgot tudok elképzelni:
1. Az audio rész is ugyanilyen hibát okoz magában.
2. A képmóddal együttállva okozza. (pl. csak maximált ablaknál számít, hogy wasapi-e).
3. Máshogy működik különböző gépeken. (Bár ennek ellentmond, hogy nekem nv-n, amd-n és intel igp-n is ugyanezt csinálta, minden volt hozzá szerencsém).Készítsünk youtube videókat, hogy elhidd nekem?
-
sb
veterán
-
sb
veterán
válasz
cintula187 #21484 üzenetére
Ha képregény akkor ez szokott lenni a gond.
Igazából nem nagy ördöngösség a beállítás, már le volt írva, csak pár dologra kell figyelni:
1. 24p-hez:
XBMC-ben:
- Képfrissítés igazítása a filmhez.
- Maximált ablak kikapcs.2. Fekete csíkokhoz:
- Driverben overscan 0-ra. (AMD-n, NV-n ezt nem kell megtenni, mert alapból 0-án van.)
- TV-n a megfelelő üzemmód kiválasztása.3. Képminőséghez opcionálisan:
Driverben a képjavítók kikapcsolása, ha nem tetszik a grain, sharpen a filmeken.Ennyi.
-
sb
veterán
válasz
cintula187 #21480 üzenetére
Minden szaggat?
XBMC-n belül maximált képernyő nem lett bepipálva véletlenül? Frekiváltás+maximált képernyőnél szokott képregény lenni a lejátszás. -
sb
veterán
válasz
elmouse #21378 üzenetére
Köszi. Ez túl egyszerű volt, nem jutott eszembe.
Ha lesz egy kis időm akkor nekiesek majd a példák alapján a külső lejátszó beállításnak.Más: Kérdeztem korábban, hogy van-e akinél akad a Frodo. Nálam nagyon ritkán pár tizedmásodperces akadás/ismétlés van a hangban/képben. Sajnos Win-t is cseréltem alatta így nem tudom XBMC vagy egyéb pl. driver probléma lehet. Bár uyanazok a driverek vannak fent, így ez kevésbé valószínű.
A 11-est visszatenni meg nincs kedvem próbaképp a végre belakott 12.1 után. -
sb
veterán
válasz
elmouse #21371 üzenetére
Ha már külső lejátszó. Olvastam, hogy fulscreen helyett maximált ablak kell a külső lejátszókhoz.
Ilyenkor megy rendesen, akadás- és drop mentesen a 24p?Ill. ha lehet választani belső és külső lejátszó között akkor a módot is lehet gondolom váltogatni. Mert a belső lejátszó maximált ablaknál nem megy a 24p.
Bónusz kérdés: file típus helyett van olyan attribútum, amivel mondjuk típus alapján lehet feltételt beállítani. Konkrétan az lenne jó, ha a 2D mkv-ket a belső, a 3D iso/mkv-ket pedig a TMT6 játszaná le.
-
sb
veterán
Én mondtam, hogy externalról van szó.
Mondjuk nálam nem USB-n lóg, hanem eSATA porton.
Egyébként meg arra alapozva írtam, hogy találtam valami leírást miszerint nem külső eszközöknél nem támogatott a GPT.A vicc az egyébként, hogy látja a GPT partíciót, de nem lát minden adatot. Gondolom egy adott mérethatárig. A film könyvtárak L betűig látszanak, a többi könyvtárt nem látja. Ha visszateszem másik gépbe belső sata portra akkor megjelenik a többi "eltűnt" könyvtár is.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #21337 üzenetére
Akkor a géphez külsőnek occsón itthonról: LC Power 75W
Mondjuk én is azt mondom, hogy van hangjuk. Nálam most Modecom 202-ben az Ion+1HDD+slim ODD+SSD, rackben eSATA-n lóg rajta a 2. HDD. Mindkét HDD 2TB, de kell a hely, van egy 3TB-os is már mellé, de a külső HDD:
1. macerás, fel-le kapcsolgatni hálózatról.
2. Több darab még macerásabb, 1db-al még elvoltam az archív anyagokkal.
3. Külső USB-n pl. nem emgy a GPT, csak MBR, így a 2TB felettieknek lőttek. Elég agyrém.Szóval arra jutottam, hogy köv konfig nagyobb házban lesz belső HDD-kel és a Win beállítva, hogy kapcsolja ki őket idle. A rendszer úgyis SSD-ről megy a többi meg elindul ha kell. Plussz belülre rakva halkabbak, kevesebbet is kajálnak, mint külső házban, stb...
Kabinit várom én is, paneltáp lesz és valami CoolCube-szerű ház.Ha kell akkor a procinak nagyobb hűtő a csned érdekében. Kérdéses még az is, hogy ilyesmi méretbe befér-e 3 HDD... lehetőleg lógatva a rezgéscsillapitíás miatt.
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #21308 üzenetére
Te lehet, hogy ettől rettegsz vagy ezzel küzdesz nap mint nap akkor az utóbbi 10-15 évben, de mi többiek nem igazán.
Mi letöltjük és megnézzük a filmeket.
Igaz, 10bitet nem töltünk tömegével, de biztos mindennapos gond ez is. Ahogy a h.265 is ma.Ja és még egy kérdés: Hol van ma az erős procis 10-15 éves géped? Gondolom azon nyomod most a 10 bitet, h.265-öt, mert az erő proci mindentvisz.
-
sb
veterán
Frodo-n (12.0 és 12.1 is) analóg hangkimenettel nincs senkinél akadozás?
Nagy ritkán meg-megdöccen a hang, filmenként 0-2 alkalom kb., egy pár tizedmásodperces akadás, ismétlés van ilyenkor hangban.11.0-án semmi hasonló nem volt. Kissé tanácstalan vagyok.
Atom 330, Ion, Win7 Ultimate x64. Prociterhelés 5-15%, de a torrentet is lelőttem, hogy biztos ne akassza meg. Más sem fut a háttérben.
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #21302 üzenetére
"Gyenge geppel nem tudsz mindent lejatszani."
Az a baj, hogy ez tök relatív és mindig erősködsz rajta.
Mi a "gyenge"? Mi a "minden"?Ha kell kódolhatunk egy tök spéci videót, ami nem megy el 6 magos i7-en se. És akkor az se játszik le "mindent"...
Szerintem felesleges szócséplés a "minden"-en vitatkozni
Van: SD, FullHD, 3D, 10bit. Kb ennyi, talán nem hagytam ki semmi fontosat. Ha ezeket nézzük akkor "ezt mindet" lejátssza egy nem erőmű is.
És aztán innen lehet finomítani, mert kb. 5-10%-nak kellhet ebből a 3D, vagy még annyinak se... a 10bit felhasználók meg mondjuk mérési hibahatár alatt vannak bőven. -
sb
veterán
válasz
szabi__memo #21174 üzenetére
Szerintem épp a standard HD-hez kell neki relatíve nagy kraft.
1080p24-hez elég sok a 3GHz C2D. Most h.264-el kb. a fele elég ennek.
1080p50-hez viszont most is erőmű kell cpu-ból dekódolva. -
sb
veterán
válasz
Enszuke #21120 üzenetére
Hagyjuk, megint hülyeségeken vitatkozol...
Arról van szó, hogy ha vki XBMC-t használ akkor miaf*sznak rakjon fel k-lite-ot?
Vagy ha vkinek elég egy sima MPCHC akkor miaf*sznak rakjon fel k-lite-ot?
Tőlem használhat k-lite-ot is bárki és akkor meg az a kérdés miaf*sznak mellé XBMC.... meg, hogy melyikkel van több gond/baj.De most úgy rémlik nem az XBMC-vel volt gond...
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #21118 üzenetére
Egyszerűbbnek egyszerűbb, ezt senki nem vitatta, de a gond abból van, hogy egy csomagban felesleges cuccok is lehetnek amik nem kellenek semmire. És mint minden az IT-ban: ami felesleges az csak felesleges hibát okozhat.
Márpedig az egész felesleges szvsz. Madvr sem szükséges a lejátszáshoz, lav sem szükséges.
Egy MPCHC lejátszik mindent a beépített codejeivel. Normálisan.
Ha extra kell akkor meg szerintem jobb megoldás külön felrakni az egyéni extrákat. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #21113 üzenetére
NV mellé sem kell. Soha nem használtam kodekpakkot. Mondjuk ahogy írtam, nem is használok MPC-t, de azért fent van a gépen és évente 2x el is indítom. Nincs szaggatás.
Eleve a kodek pakknak nem sok köze van a hw-hoz.Összefoglalva megint kb. 2-3 dologra kell figyelni (vagy annyira se), hogy működjön a 24p. nincs itt semmi bonyodalom.
-
sb
veterán
válasz
ricsik #21082 üzenetére
Hogy szaggat? Képregény vagy csak meg-meg akad a kép "néha" (ebbe beletartozik a percenkénti akadás is ahogy mondjuk a 10 percenkénti).
Amin múlhat a kis akadás:
- Driver: Az nv driver támogat ugyan 24p-t, de egy rakás driverükkel volt gond ilyen szempontból. Egy időben kiszedték a 23.976 módot és csak a 24.000Hz-et támogatta. Most nem tudom benne van a 23.976.
- TV: Ha támogatja a 24p-t akkor is lehet akadás. Egy rakás TV tesztben benne van, hogy bár 24p képes mégis vannak kisebb-nagyobb akadások.Képregény
- XBMC: Maximált ablak teljes fullscreen helyett. Csak ez okoz ilyen nagy szaggatást. De ahogy néztem ez is be van állítva nálad (ill. ahogy néztem az XBMC 12-ben már nem a maximált ablak az alapértelmezett végre install után.)Persze feltéve, hogy egyéb driver és erőforrásgond nincs, de az kizárható.
-
sb
veterán
Ha ebből összeáll egy kere történet (mkv belső lejátszóval, 3D TMT-vel és mindkettő alatt fullscreen és jó frekiváltás) akkor érdekelne engem is a beállítás.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #20906 üzenetére
Szerintem is érdemes lett volna megvárni. Én már megvárom az Ion-nal.
A tesztek alapján a táblába szánt 5W-os Temash is odaveri a Brazost. Ezek alapján a Kabini cpu-ban egy X2 teljesítményét hozhatja legalább (már a tuningolt Temash is ott van - legalábbis a Cinebench szerint, ami elég jó referencia), gpu-ban meg többet. 15W-ból. -
sb
veterán
MadVR-esek, tesztre fel!!! (leírás az előző hsz-ben)
Senki nem nézte még meg milyen a képminőség (és cpu/gpu terhelés) az XBMC-n beállítható skálázási módok mellett? Érdemes lenne, mert az algoritmusok ugyanazok mint MadVR-nél és lehet, hogy a képminőség is hasonlóan jó lesz. Talán kisebb erőforrás-használattal. Legalábbis pl. natív DXVA-ban az XBMC fogyaszt a legkevesebbet a többi kodekhez képest (MPC-HC vagy Lav).
Azt nem részletezik, hogy le van-e bontva chroma+luma adatokra vagy csak a kész kép skálázásáról van-e szó. Itt lehet némi eltérés.
-
sb
veterán
Ha érdekel valamit, megvan, hogy hogy lehet playlist-ből dolgozó widget-et gyártani Aeon Nox 4 alatt.
Ill. egy kérdés:
XBMC video scaling leírás. Ezzel próbálkozott már valaki madvr-el összehasonlítva?
"Video scaling method
Changes the size of a video frame in order to match the resolution of the display device. All methods here are non-adaptive so they may produce different amount of aliasing, blurring and edge halos. There are no best methods it’s up to personal taste what method you should use. The methods are:Auto - If supported uses Lanczos3 Optimized when video resolution is lower than 720p (1280x720) and video FPS is lower than 30, otherwise it uses Bilinear.
Bilinear - fairly simple and fast method (video resized with this method may appear slightly smoothed/blurred but with no edge halos also called ringing artifacts).
Bicubic - more sophisticated method than Bilinear (more precise and slightly sharper video than Bilinear, but can introduce some ringing artifacts).
Lanczos2 - 4-tap filter that uses a 2-lobe Lanczos windowed sinc function (sharper than Bicubic with less aliasing).
Spline36 Optimized - 4-tap + 3-lobe filter, more precise than Lanczos2, which tries to produce the sharpest image with slightly less ringing artifacts then Lanczos3 Optimized (differences only noticeable with high resizing factors or when downsizing).
Lanczos3 Optimized - 4-tap filter that uses a 3-lobe Lanczos windowed sinc function (comparable results to Spline36 Optimized, with less aliasing and more sharpness, but more ringing artifacts).
Spline36, Lanczos31 - 6-tap filters that are more precise variants of above "Optimized" versions (they are sharper but might produce more ringing artifacts in some situations). " -
sb
veterán
Ha lejátszani és NAS-ként kell csak, akkor elég a fentebb írt Brazos is 50e körül. Vagy az itt ajánlott Trinity/Llano-ból egy 2 magos, olcsóbb proci (az is kb. 2.5-3x gyorsabb a Brazosnál). Llano használtan elég olcsó, ha nem csak új alkatrész jöhet szóba.
Egyébként én hasonlóan használom a rendszert mint te szeretnéd, ha jól értettem:
- Van egy HTPC-m a TV mellett HDD-vel és nettel (kábelessel, nem wifivel, de messze a router.)
Ezen fut a letöltés és a filmlejátszás ill. a HDD tartalma egyszerű Windows megosztáson, FTP-n keresztül elérhető máshonnan is.
- Van másik gép a lakásban, asztali és laptop is. Azokról távoli asztallal belépek, ha ügyködni kell valamit a HTPC-n ill. a már említett módokon elérem belépés nélkül a HDD-jét. De mivel a HTPC tölt le és játszik le így gyakorlatilag csak 1-1 letöltést indítására lépek be heti 1-2x.Na ezekre a célokra megfelelnek a fenti gépek is. A jobb teljesítmény miatt én egy 2 magos Llano/Trinity-t választanék (vagy Ivy Bridge Celeront), nem Brazost. De megnyugtatásképp, nekem Atom-om van ami még a Brazosnál is gyengébb kicsit.
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #20528 üzenetére
Bocs, az eredeti hsz-ben benne volt, de itt linkelni kellett volna.
Szóval az első oszlop az alapfeszes Llano. A 2-3-4. az alulfeszelt Llano különböző tápokkal (Nem minden táppal mértem, csak más mérés eredményeiből átszámoltam ugyanazokkal a tápokkal.)
Az i3 alapfeszes mérés, sajnos a lapom nem tud feszt állítani. Viszont az egy MSI lap, amikről te is írtad, hogy eleve a legjobbak fogyasztásban. Szóval ebből egy load -10W jöhetne még le, más lappal talán -5-7W inkább. -
sb
veterán
Egy kis update a táblához hétvégéről.
Az i3 értékek módosultak ill. bővültek. A kis növekmény egy rendszerventinek köszönhető, kicsit egyenlítve a konfig különbségeket. (a Llano mellett már az első mérésnél is volt egy).Modecom TFX TFX 85% Paneltáp i3-2100 paneltáppal
load: 99W 72W 63W 58W 59W
kombustor (igp teszt): 70W 55W 47W 42W
idle: 40W 36W 30W 27W 23W
xbmc(dxva): 41W 35W 31W 26W
mpc-hc(evr-dxva)+lav(dxva): 44W 38W 33W 30W
mpc-hc(madvr)+lav(dxva): 51W 44W 39W 35W -
sb
veterán
válasz
dabadab #20520 üzenetére
Én nem hiszem, hogy nagy különbség lehet 90% feletti hatásfokoknál. Nincs olyan mozgástér, mint a nagy tápoknál. Bár nyilván lefelé van, de az meg nem tűnik mindennaposnak. Már csak azért sem, mert akkor egy ilyen passzív kis kocka eléggé kezelhetetlen lenne a hő szempontjából.
Most mértem meg a Modecom Feel 202 96W-os kockáját és egy LC-Power 75W-osat. A - nem túl érzékeny - mérővel konnektornál 0-1W között ugrált a különbség köztük idle (23-24W) és load (59-60W) is. Ez itt még mérési hiba is lehetett akár.
-
sb
veterán
Kötekedés on:
Ezekről mit olvastok le 2-3m-ről filmnézés közben?Nekem valahogy soha nem hiányzott a kijelző. Mondjuk az igaz, hogy zenére nem használom, ahol a TV ki lenne kapcsolva és esély nincs értelmesen irányítani. De ez is csak inkább 2-3 éve lehetett gond, az azóta kifejlődött mobil/wifi kliensek már ezt is megoldják.
-
sb
veterán
Erre vki Frodo+Aeon Nox-ot használó?
Van-e playlist friss elemeit mutató widget?
"És ha már Frodo, még egy kérdés: A szűrt 3-féle playlistem 3 külön menüpont alatt van 3 widgettel. Itt Edenben (Aeon Nox) volt olyan widget ami a szűrt lista elemei szerint jelenítette meg a filmeket, de Frodo-ban Aeon Nox-ban ilyet még nem láttam. Ez kéne még, mert elég szarul néz ki, hogy a Filmek menüpontra állva a Widget ugyanazokat a friss filmeket mutatja, mint a Mesék menüpontra állva."
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #20402 üzenetére
A rekurzív keresés megoldja, nálam mindent összeszed akárhogy van szétpakolva könyvtárakba. A kollekciókat is egybe rakja függetlenül ettől.
Kb. ezek az esetek vannak nálam:Filmek1\Film1\*.mkv
Filmek1\Mátrix\Mátrix 1\*.mkv
Filmek1\Mátrix\Mátrix 2\*.mkv
Filmek1\Mátrix\Mátrix 3\*.mkv
Filmek1\Die Hard 1\*.mkv
Filmek1\Die Hard 2\*.mkv
Filmek1\Die Hard 3\*.mkv
Filmek1\Film2.mkv
Filmek2\Film3\*mkv
...Ebből átvizsgálásra csak a Filmek1 és Filmek2 van megadva rekurzívan.
A médiatár pedig így néz ki:
Film1
Film2
Film3
Mátrix kollekció\Mátrix 1
Mátrix kollekció\Mátrix 2
Mátrix kollekció\Mátrix 3
Die Hard kollekció\Die Hard 1
Die Hard kollekció\Die Hard 2
Die Hard kollekció\Die Hard 3Szóval bárhogy van könyvtárszerkezetileg, összerakja értelmesen és semmit nem hagy ki a keresésből al almappákban sem.
-
sb
veterán
válasz
zsigus #20374 üzenetére
Csak azt írtam mit csináljon, hogy hogyan azt nem, szóval jó hogy leírtad.
A kitöltetlen infókra rátérve: Nekem eddig a típus=animation-ra szűrve eddig nem volt gondom, az ki volt töltve rendesen. Ratingre nem szűrtem, ott valószínű, hogy lehetnek hiányzó adatok mivel ott később állapítják meg ezeket. (Bár a DVD, Bluray kiadáskor már megvannak)
Azt várom még, hogy valami saját flageket lehessen a filmekhez hozzárendelni és aszerint szűrni. Így lehetne a leginkább hülyebiztos szűrést csinálni, ami nem külső infóktól és feltöltöttségtől függ, de ilyet eddig nem láttam. A Frodo-ba ígértek valami advanced szűrést esetleg erről írhatna vki, hogy bekerült-e ilyesmi.
És ha már Frodo, még egy kérdés: A szűrt 3-féle playlistem 3 külön menüpont alatt van 3 widgettel. Itt Edenben (Aeon Nox) volt olyan widget ami a szűrt lista elemei szerint jelenítette meg a filmeket, de Frodo-ban Aeon Nox-ban ilyet még nem láttam. Ez kéne még, mert elég szarul néz ki, hogy a Filmek menüpontra állva a Widget ugyanazokat a friss filmeket mutatja, mint a Mesék menüpontra állva.
ps:
Amire én szűrök még egyébként az a watched flag. 0 alapból és amikor bejelöli megnézettként a filmet akkor növekszika számláló értéke: 1, 2, stb... Így amit megnéztem automatikusan átkerül az archív menüpont alá. -
sb
veterán
válasz
Digger #20369 üzenetére
System/Settings/Video/Library-ben van a médiatár tisztítás. Vagy egér jobb gombra is előjön bármilyen filmen nyomva.
Viszont csak olyat töröl a médiatárból ami már eleve törölve van file szinten, így előbb a C-ről le kellene irtani. (amúgy is tanácsos, ha nem akarod duplikálva tartani). Vagy az egész C meghajtós könyvtárat ki kell venni a médiatárból.
A másik kérdésedre: Én is filterelek hasonlóan. Nekem három filterelt médiatár gombom van: filmek, archív és mesék. Ebből most a filmek, mesék érdekes. Az egyikben megadtam filternek a típus = "animation"-t a másikban pedig <>"animation"-t, így az összes rajzfilm amit ilyen típussal ismer fel a scraper a mesék közé kerül, a többi pedig a filmek menüpont alá. Ha jól rémlik akkor a korhatári besorolásra is lehet filtert tenni, neked az lenne a megfelelő gondolom.
-
sb
veterán
válasz
Warter #20353 üzenetére
És is át szoktam helyezni, mert ha megtartok valamit akkor megy az archivba a normál könyvtárból.
Frissítés után nekem még soha nem maradt ott semmi. Az egyiket törli és újra megtalálja.
Max egy gombnyomással újra bejelölöm megnézettként (de ezt se szoktam mert a szűréssel így is átkerül az archív menüpont alá).Az újrakeresésre meg a sok áthelyezésre esetleg még a windows alatti könyvtár linkek létrehozása lehetne megoldás. Azon is gondolkodtam, de egyelőre kényelmes így, nem volt rá szükség.
-
sb
veterán
válasz
Warter #20348 üzenetére
Attól függ mit csinálsz az "átmenti" filmekkel. Ha ezeket törölgeted akkor médiatár tisztításkor onnan is törlődnek.
Ha meg megmaradnak akkor végül is nem szemét, maradhat a médiatárban is, nem szemét.Én használom a filtereket és így abszolút nem zavarnak be a normál filmekbe más jellegűek (nekem pl. külön van egy archív és egy normál könyvtáram, a normálból megnézés után törlöm ami nem kell és néha megy rá egy médiatár frissítés.)
-
sb
veterán
válasz
Warter #20324 üzenetére
Szia!
Ilyen on the fly infóra szerintem nincs lehetőség.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy erre a könyvtárra is beállítanám a scrapert és az auto letöltést, így amihez talált infót, azt letöltené és megnézheted később, ha akarod. mondjuk a file nézetből elérve.A médiatárra pedig tennék egy filtert, hogy ami ebben a könyvtárban van azt ne listázza ki, csak a többi könyvtárban lévőt.
Vagyis minden könyvtárad bekerülne a médiatárba, de ezek nem jelennének meg a listában, csak a file menüből tudnád elérni őket - viszont letöltött infóval.
-
sb
veterán
Nekem meg a HTPC a letöltőgép is.
Így belépek RDP-n, betolok 5 torrentet, nem nevezem át, semmi, csak enter+enter.
Aztán XBMC meg megtalálja indításkor.
Amit nem talál 10-ből 1-et arra meg kézi keresés. (és igen, egy van amit azzal se talált meg: Rio.)
Ennyit kibírok, asszem a ki klikkel kevesebbet versenyt én nyertem.
szerk: Ja arról nem beszélve amikor a torrentet a weboldalon csak beteszem az RSS feed-be egy klikkel bármilyen gépről. A HTPC legközelebbi indításnál meg az utorrent RSS alapján letölti automatikusan, XBMC indításnál meg felismeri.
Kár, hogy minden torrent oldalon nincs ilyen RSS feed-es megoldás. -
sb
veterán
válasz
lord_devil #20273 üzenetére
Nem akarom rátenni, mert jó lenne egy clean installt nyomni rá.
Rátettem már korábban, de baromira belassult ill. volt 1-2 probléma.Bár mondjuk clean installt is próbáltam már, ott meg a kiegészítők nem jelentek meg, semmit nem lehetett letölteni. De ha újra próbálkozom akkor újra clean installt néznék meg, hátha most összejön. Csak ezért kérdeztem, hogy hol ajánl konverziót.
-
sb
veterán
válasz
lord_devil #20265 üzenetére
Eden-ből export, Frodo-ba import és akkor ajánlja fel a konvertálást?
-
sb
veterán
Sajnos nagyon sok olcsó lapról lespórolják.
Llano-nál én azon csodálkoztam, hogy a drágább ITX lapoknál olyat is alig találtam amin 2db digitális képkimenet lenne. Végül a Gigabyte A75 ITX lapon volt, de úgy kellett vadászni...Pedig már elszoktam tőle az utóbbi években, a legocsóbb lapok kivételével szinte minden lapon van 1-2db digit kimenet (analóg).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest