- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Szívesen vennék vmi linket ahol ezzel a mozgásfelbontással foglalkoznak."
Igazabol elegge ketes dologrol van szo, ketes technikai hatterrel, megteveszto nevvel es meglehetosen nagy szubjektiv szorassal: van egy japan teszt BR (1080i, 3:2), amin van egy jobbrol balra mozgo tesztkep, amin surusodo fuggoleges vonalak vannak (szepen folyamatosan, antialiasingolva abrazolva) es azt kell meglatni, hogy melyik az a pont, ahol mar egybefolynak es nem latod kulon a vonalakat (es ezt azert nem feltetlenul ugyanugy latjak a tesztelok). Ha minden igaz, ez a konkret tesztabra:
Szoval a modszer annyira problemas, hogy nem erdemes tulzottan komolyan venni az eredmenyeit. (Ja, azt mondtam mar, hogy a tesztlemezt plazmagyartok raktak ossze?
)(#22366) Warter: What has been seen can't be unseen.

-
törölt tag
Jó, a plazmák vibrálása az más, sajna engem a világból ki lehet vele kergetni. A HDTVtest pl rendszeresen közli a Motion resolution menüben a mért értékeket. Ált oda is írják, hogy interpolációval 1080, nélküle 250-300. Nagyon off már itt, de számomra elképzelhetetlen, hogy kikapcsolt interpolációval ne lássa valaki az órási különbséget a plazma javára, ha pedig bekapcsolod, akkor a már kitárgyalt hibákat kapjuk vele. Persze itt belép az anatómia, ízlés is, ki miképp reagál a túlzott vagy művi folytonosságra. Még szerencse, hogy az LCD-k többségén egyénileg paraméterezhető a Judder, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő beállítást. De no offoljunk ezzel tovább, lényeg, h valamiért mindkét technológia sz@r

(#22364) dabadab
Én úgy tudom nincs alapban 300 sor feletti, a linken a legmodernebb LCD tévéken sem láttam még 300-nál többet.
-
sb
veterán
Közben rájöttem miről szól pontosan... van hatása a képsebességre, de ez újabb LCD-ken elég jó, nem látom okát, ill. nem fő okként látom ezt. A gyenge fps-ű forrás a gond 95%-a szvsz.
Aztán jön a panel, akár response time-ról akár trailingről legyen szó, ami moshatja a mozgást... legalábbis, ha a jobb modelleket nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-15ISK: i5-6G I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MCDODO T03 fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Dell UltraSharp U2913WM 2560 1080 monitor + Dell Sound Bar AX510 10W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
)