- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyman
csendes tag
Szia!
Igazából csak filmnézésre esetleg az interneten való böngészésre használnám!Az lenne a lényeg hogy akadásmentesen vigye a hd filmeket és az mkv fájlokat!De nem szeretném ha gyenge gép lenne mert nem lenne jó ha sűrűn kéne bővíteni.Alkalmanéknti letöltés lenne naponta csak 3-4 óra.Nincs meglévő alkatrészem hozzá teljessen új lesz.Fontos a távirányítás.
-
törölt tag
Értem, köszi.
Közben megcsináltam mindent, amit lehetett abból a cikkből amit írtál. Most frankó minden. Az egyik koncertfilmnél recsegett a hang, de a beállítások után jó lett.
A következő film már megfogta a gépet. Igazából nem vészesen akadt, de azért így nem nézném végig. Illetve nem tudom miért, de a hang az valamiért nagyon szétesett :
Formátum : BDAV
Formátum/adatok : Blu-ray Video
Fájlméret : 193 MiB
Időtartam : 44 mp
Teljes adatsebesség : 36,2 Mbps
Legnagyobb adatsebesség : 48,0 MbpsKép
Sáv száma : 4113 (0x1011)
Menü azonosító : 1 (0x1)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 2 képkocka
Format_Settings_GOP : M=3, N=24
Időtartam : 43 mp
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 23,976 fps
Felbontás : 8 bit
Színkódolás : 4:2:0
Sorváltás típusa : folytonosHang
Sáv száma : 4352 (0x1100)
Menü azonosító : 1 (0x1)
Formátum : DTS
Formátum/adatok : Digital Theater Systems
Formátum profil : MA
Keverési mód : Stream extension
Időtartam : 44 mp
Adatsebesség mód : változó
Csatornák száma : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Felbontás : 24 bit
Videó késleltetés : -7emp -
törölt tag
És a jobb kezelés alatt mit értesz ? Win feladatkezelő szerint a film futtatása közben max 60% a proci terhelése. Ez talán még vállalható. Most egy ilyen filmmel próbáltam :
Video:
Format : AVC
Duration : 2h 41mn
Bit rate : 7 964 Kbps
Nominal bit rate : 8 171 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fpsvidkarikat meg itt lentebb olvastam, hogy miket ajánlottatok. Azt már megtaláltam, de akkor egyenlőre még nem kell besz**nom, hogy nem lesz meg az élmény az új Tv vel.
Köszi
-
szabi__memo
nagyúr
Basszus, ezek szerint tényleg van választék. Ez is elé jó!!! De azért nem olyan könnyű megtalálni. MSI-t nézegetem közben, amit ajánlottál.
Mi a véleményed/véleményetek htpc-hez mivel járok jobban? A gép menne 24/7-ben, szóval a fogyasztás fontos. Filmnézés, böngészés, nem játszok. ION.jó lenne, de annyiból ez megvan memóriástól, alulfeszelem, stb. Annyival nem fogyaszt többet. 1-2 év szerintem mire fogyaszt annyit amennyi a különbség, de cáfoljatok meg ha tévedek. Közben meg azért jóval erősebb!
Intel/amd alaplap?
Nvidia/ati/intel gpu??
Eddig ezt néztem ki: MSI G41TM-E43, de nem tudom. G41 ICH7-e mit fogyaszthat? -
ferkoo78
csendes tag
hátközben lehet nézek másik házakat is, mert lehet AMDs cucc kellene, vagy netán ez a procinál maradok, ha találok jópofa házat ami tetszik is.
Azért a tömörítés az viszonylag sűrűbben előfordul, így lehet kompromisszumot kell kötnöm.
Ha leírom mik lenének és mik vannak a gépbe, megtudod mondani, mennyit fogyaszt kb ?
Most nézegetem meló helyen is új dolgokat, és kicsit variálnám. -
ferkoo78
csendes tag
Köszönöm!
Igazság szerint nekem csak azért kellene ezekből a cuccokból, mert ezek a mostani gépembe is megvannak, így olcsóbban jönnék ki.
Nem okvetlen húznám a procit, mert annyira nem fontos, csak erősebb kellene egy kicsit...Amire használnám arra szerinted / szerintetek / jó lenne egy dupla magos Atom is?
Irodai munka, letöltés, Adat mentés,DvD írás, Néha Divx Konvertálás és tömörítések ?
Ezekre szerintem lassú az atom Dual proci vagyis a konvertálásra tömörítésre
-
atuci
őstag
Én normál 3,5'' vincsimet rögzítettem úgy, hogy Röltex boltban vettem 1 cm széles gumiszalagot (pár métert) majd abból a csavarhelyek felhasználásával készítettem egy gumiszalagos ágyat, amiben fekszik a hdd, így ha nem dobálom a gépet
, akkor nem érintkezik a házzal, ergo nem viszi át a rezgéseket, kevesebb a zaj.
Viszont szállításkor óvatosan kell vele bánni, illetve bekapcsolt állapotban nem illik oldalra fektetni a gépet, mert az álmoskönyv szerint ez nem tesz jót a vincsinek (kieshet a szalagok közül, illetve nekiütődhet a tartókeretnek.
Remélem világos voltam, ha nem igyekszem pontosabban elmagyarázni. -
róland
veterán
Az olyan 60.000,- - 70.000,- Ft. Szvsz egy elegáns, szép HTPC házért talán nem is olyan sok főleg, hogy van feketében is. Ehhez alapból kellene még egy 300-400 W-os FSP GreenPower táp. S együtt a kettő talán még 100.000,- Ft alatt marad.
Most nézem, épp nem is akciós a termék.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Talán Beencee tudna bővebben nyilatkozni az LGA775 kontra S754 kérdésben. (Média szervernek egy AMD Geode-ot használ, HTPC-nek meg LGA775-ös alapú gépet.) Szvsz megszokásból használnak Intel-es gépeket az emberek.
Szerintem ezek a külön távkapcsolók pár szabványra építenek, így bármelyik megfelelő megoldás lehet. Én valószínű IMON vagy Logitech terméket fogok majd venni, s egyik fő szempont az MCE kompatibilitás lesz. (Állítólag Pinnacle távirányítók is MCE kompatibilisek, mégis vért izzad az ember ha a saját szoftverén kívül mással is szeretné használni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest