- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
#04230330 #7547 üzenetére
Valószínűleg a videókártya VGA kimeneten nem megfelelően adja ki a VGA képet...ez szabványosan 640x480x60Hz kéne legyen. Hallottam már olyat, hogy 50Hz-et adott ki, ezért volt "no signal" az LCD-n induláskor. Ha valóban ez a gond, akkor max a videokártya biosfrissítés lehet a megoldás.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
#04230330 #7539 üzenetére
Pedig valószínűleg a BIOSba kéne menni.
Mivel ez (valószínűleg) nem az alaplapra integrált kártya,
be kell állítani, hogy mit indítson először.
Valami ilyesmi lesz:
Init Display First: Onboard/AGP/PCI/PCI-E
Itt értelemszerűen azt kell kiválasztani amilyen foglalatos kártyád van (PCI-E ?) -
törölt tag
válasz
#04230330 #7538 üzenetére
Tapasztalt valaki olyat, hogy amikor bekapcsolja a gépet, csak akkor van elöször kép a monitoron amikor már felállt a rendszer ? Esetleg a megoldása is meglett rá ?
DVI kimeneten van a TV, DSUBon meg a monitor. Zavarni egészen addig nem zavar, amig nem kell a biosba bemenni valamiért.
8400gs + 197.45 driver.
Köszi
-
hati
addikt
-
törölt tag
válasz
#04230330 #7501 üzenetére
Közben meglett... elnézést a szemetelésért
Hát jó is lenne ez a media portal, de szerintem maradok a sima kiterjesztett asztal + Totalcommander verziónál
Most, hogy végre belőttem a mpchc-t , így nem kezdenék bele most ennek is a testreszabására.
Na akkor várom a szombatot, és a TV-t
Üdv
-
törölt tag
válasz
#04230330 #7500 üzenetére
Media Portal-al kapcsolatban.... mit nem csinálok jól, ha a videok menüben nem látja csak az optikai meghajtókat ?
Illetve ha lejátszási listát akarok csinálni, akkor már tudok keresni a HDD-n is, de akármelyik film könyvtárába megyek bele, semelyikben nem talál ( lejátszható) filmet. A konfignál kell valamit babrálnom ? Mert ott a Video / Playlist folder-ben beállítottam úgy ahogy én akarnám, de semmi változást nem mutat a program .
Egyébként 1.0.2.0 verzió, ha ez segít.
Köszönöm
-
Osibaa
senior tag
válasz
#04230330 #7498 üzenetére
Jobb kezelés alatt olyanokra gondoltam, mint nem akad, kevésbé terheli a procit, elfut mellette a torrent vagy más progi anélkül, hogy a HD lejátszást gátolná. Persze, amíg nincs problémád, addig ne fejlessz!
Az a film 8Mbps-es, azt elviszi a proci, magasabb bitrátájú filmekkel lehet problémád. A magyar torrent oldalakon letölthető 1080p-s filmek (ez a lényeg, mert gondolom ezeket nézed) nemtom milyen bitrátájúak szoktak lenni, mert én a 720p-seket töltöm le (azok 4-4,5 Mbps sebességűek). -
Osibaa
senior tag
válasz
#04230330 #7496 üzenetére
Szia!
Ha most akadásmentesen mennek a filmek, akkor LCD TV-n is jó lesz.
Ha a gépedben valamit fejlesztenél annak érdekében, hogy a HD filmeket jobban kezelje, akkor a vidikártyát (vagy egy IGP-s alaplapot) lenne érdemes. Most a géped szoftveresen oldja meg a kódolást, a proci végzi el a feladatot 100%-ban; az újabb vidikártyák (vagy bizonyos IGP-s alaplapok) ezt hardveresen tudják támogatni, ergó magasabb bitrátájú filmeket (1080p) is akadásmentesen le tudsz játszani. Ezt manapság már olyan szinten működik, hogy egy 1,6 GHz-es Atom procival is megy az 1080p video, ha az IGP besegít neki a kódolásba.HD filmek lejátszása témában van egy kiváló logout cikk és egy külön topic, ezeket érdemes megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest