Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Osibaa

    senior tag

    válasz ferkoo78 #7439 üzenetére

    Szia!

    Azt látnod kell, hogy egy erőművet próbálsz építeni olyan szabványú cuccokból, amit pici és kis fogyasztású gépeknek találtak ki (Via C7, Atom, ...).

    A Zotac alaplap fogyaszt kb 20W-ot.
    A proci TDP-je 65W. Ezt még tuningolni akarod, amihez ha emeled a feszültséget is, az tovább növeli a fogyasztást. Ekkora hőtermelést egy passzív hűtővel biztosan nem tudsz elvezetni (gondolom most sem passzívan hűtöd, kicsi zárt házban még kevésbé fog menni), így szükséged lesz egy aktív és nagyobb hűtőre.
    A RAM, HDD és ODD fogyasztása kb 15W.

    Ez összesen 100W, emellé jönnek még az USB cuccok, amiket rádugsz, ezért legalább egy 120W-os tápra lesz szükséged (inkább 150W).

    A Gigabyte ház - a tápon kívül - azért sem alkalmas ehhez a konfighoz, mert túl lapos és a szellőzése is rossz, így nem tudod megfelelően hűteni a procit és HDD-t. Javaslom keress egy neked tetsző nagyobb házikót, nagyobb táppal. Több ilyen van a Codegen MX31-től (7k pénz) a Silverstone PT09-ig (50k pénz).

    Ha a konfiggal kapcsolatban van még kérdésed, akkor a Mini-ITX topikban találsz olyanokat, akiknek ugyanilyen van és tudnak segíteni a ház, hűtő, stb kiválasztásában.

    "40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

Új hozzászólás Aktív témák