- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
rappit4 #32789 üzenetére
Kötél idegzet kell a beállításhoz+ sok, sok idő.
(#32790) regger: Annak idején teszteltem ezt a felállást, feladtam. Az alapvető logikája a monitoron való kezelésre épül, és bivaly erős vas kell hozzá. Az verte ki végül a biztosítékot h., a tabletes alkalmazás használatához, aktív internet kapcsolat kell!
"dual boot+minimal Linux" +1
-
Mezga Aladár
veterán
Kezdődik.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Patice #31643 üzenetére
"MPC-HC-nak annál kevésbé."
Azért mert a kodi ismeri az nfs-t, az mpc-hc meg nem. Ha rendszerszinten csatolod az nfst, pl mint hálózati mappát akkor látni fogja.
Windows-nál, miután a sambát natívan kezeli, ezért nem sz@rakodnék az nfs-el.
Win 7 teszteltem, lassabb volt az nfs-tcp mint a samba. Nálam. -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
gorbep #30846 üzenetére
Nehéz elképzelni azt, csak sztereó az erősító.
Nincs processzor. És este ha alszik mindenki és filmet nézek akkor csak a tv csipogóit használom, de lehet hogy a hangfalakat. Nem vagyok hajlandó belépni az oprendszerbe hangkimenetet váltani.
Ez szerintem alap dolog, csak az avr korszakában egyre kevesebb embernek fontos. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #30831 üzenetére
"Sokunknál az MP annak bezártsága."
Csak ennyi progit lehet egy/két kattintással telepíteni. Közöttük egy komplett debian disztrót!
"extrém lassú és bugos kezelhetősége"
Az extrém lassú-t cáfolnám, tény egy mostani htpc reakció ideje sokkal jobb.
A bugos kezelhetősége: leírtam miket találtam, ezekkel együtt lehet élni.
"hangminősége"
Hdmi hangot nem használok, koaxon, filmre, tökéletes a sztereóhoz.
-
Mezga Aladár
veterán
Jobb szerintem egy célhardver mint egy öszvér.
Ha azt nézem mit tud a mostani audió lejátszóm, 100% h., htpc-ból nem tudnék ilyen minőséget kihozni.
A kép az itteni leírások alapján lehetne jobb, de általános vélemény, 42 colos plazmán ez nem lenne látható.
Az a három hiba amit az a400-nál tapasztaltam, zavaró volt eleinte, de megoldhatóak voltak.
Akkor meg minek építsek htpc-t?Használtam kb 3 éve egy sk htpc-t.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #30793 üzenetére
"háát, ezeket a köröket megfutottam 2 éve
"
Lehet h., neki jobban sikerül.
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
RetepNyaraB #30187 üzenetére
24/192 Flac
Ne viccelj, atom 1,1 MHz proci 20%-os terheléssel viszi.
-
Mezga Aladár
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Arra tud valaki megoldást, beállítom pl a port plugint, lefrissít, és sem fanar sem borítót nem tölt le, max egy párat. Viszont ha manuális film infó frissítés akkor rendben van. Ezt nem a port jellegzetessége hanem mindegyikkel ezt csinálja.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #30043 üzenetére
Ezek szerint itt mindenki a Win alapú xbmc-t használja.
-
Mezga Aladár
veterán
Szaktársak!
Telepíteném az XBMCbuntuhoz a dual audio patch-et. Kellene egy kis segítség.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
dabadab #22665 üzenetére
"hanem ismerem az altalad alkalmazott tesztmodszer hibait,"
Ha jól értem akkor te azt kritizálod hogy úgymond emlékezetből tesztelem a holmikat?
Akkor ha pl komponenst cserélek, hangsugárzó helyét keresem a szobában, vagy meghallgatom hogy adott készülék hogy szól jobban (belső lemez, hálózati fájlrendszer) hogy kéne tennem? Ezekre nincs objektív teszt csak az emlékezetre támaszkodhatsz. Nehéz is lenne pl. az erősítőt úgy tesztelgetni hogy pontosan uo. kábelt, állványt kellene beszerezni.
Dolgozz egy kicsit a memóriádon és a koncentráló készségeden. És nem árt ha komoly nagy felbontású készülékeket szerzel be, amelyek mint a nyitott ablak megmutatják a változást. (Ha egy kicsit olvasgatsz a neten, akkor nem is olyan drága, hangra pl. egy jó füles 100 e ft alatt van) Természetesen ha érdekel a dolog, és nem csak a billentyűket koptatod passzióból. -
Mezga Aladár
veterán
(#22652) cekkk, (#22656) sb, #22631) dabadab, (#22645) Peak
Veletek az a legnagyobb baj, hogy nem hiszitek el a másik tapasztalatát, és azokat, akiknek nem egyezik a véleménye veletek, azt megpróbáljátok le@gatni. De ez még attól az én, és sok más ember tapasztalata.
Nem baj, sok jót kis közösségeteknek. -
Mezga Aladár
veterán
Ez így nagyon elnagyolt, és kifelejtetted az agy korrekcióját, mind a látás mind a hallás tekintetében.
Ezért tudod, nagy hangzavarban a tömegben beszélgető embereket figyelemmel kísérni.
Ugyan ez mikrofonnal rögzítve, csak hatalmas kakofónia.
Egy gyerekkori tapasztalat: A szüleim vásároltak egy fali órát. Tiktakolt kattogott és minden negyed, és egész órában kakukkolt. Eleinte nem tudtam aludni annyira zavar. Évekkel később, komolyan oda kellett koncentrálni hogy meghalljam az órát.
Ezért csak higgy a fülednek és a szemednek.
Visszatérve a kábelekhez, nálam nem az a-b-x tesz a mérvadó.
Sok filmet, zenét, nézek, hallgatok. Én csak bekötöm az engem érdeklő kábelt, és használom.
Ha az ismert rendszerben, észrevehető változás történik akkor az idővel előjön. És itt a lényeg az ISMERT rendszeren van a hangsúly. Ismered a szoba akusztikáját, fényviszonyait, a rendszeredet.
Itt a kicsi változás is hangsúlyos lesz. És a nem hívők meg az indifferensek is észlelik. Mint a feleségem. Ekkor el lehet dönteni, adott összeget megér a változás? -
Mezga Aladár
veterán
Csak egy gondolat: Közületek, hányan vettétek a fáradságot, és sk teszteltek le hdmi kábeleket??
Mert így a neten keresztül, valaki ír valamit, ez semmit sem ér.(#22623) cekkk: Okoska, 2000 forintos kábelről beszélek, ami messzebb jobb mint a hozzáadott.
-
Mezga Aladár
veterán
Vajon miért van az, hogy a popi kábele láthatóan gyengébb képet eredményez, mint a kácsa olcsó 1.4-es kanóca.
Nem fogok hitvitába bonyolódni, ha valaki eleve csak az 0 és az 1 jön akkor használja a legolcsóbb kábelt.
Sajna én, és még sokan látják a különbséget a hdmi kábelek között.
Vajon a nejem, (akit ez a legkevésbé sem érdekel, és nem is tudja milyen kanóc van használatban) miért vette észre, hogy valahogy jobb a tv-n a kép? -
Mezga Aladár
veterán
Most nagy butaságot írtál. A catalyst telepítés kezelő hardver id alapján ellenőrzi mi van a gépen, és az alapján kínálja a csomagokat
Alaplapi [link]
hd 4200 [link]
"A kártya nem mai attól én csodát nem várnék "
Ja, csoda ha az amd egy normális meghajtót ír.
(#19890) sb: Én csak az elmúlt hét tapasztalatát írtam meg.
-
Mezga Aladár
veterán
785g, és semmi nem volt benne csak az alaplapi vga+hang+ram+hdd. Utolsó bios, alapon minden.
Mint írtam szűz win7 x64 + frissítések.
És ne gyere user hibával. Nem távolította el a régi drivers-t, és a következő telepítésnél összekeveredett a régihez tartozó állomány az ujjal. Telepítem például az amd sata, usb filter drivers-t. Az eltávolításnál már csak az usb filter drivers jelenik meg. Sehol nem találtam meg a 3gio filter mire jó. A 13,1 verzióból miért hiányzik?
A 13.1 csomagban levő usb filter drives v2.valami miért nem updateli a v1.valami verziót?
Ez a trehányság magasiskolája!!
Miért nem volt ilyen problémám soha az intel ill. nvidia alapú lapokkal?
És miután eldöntöttem nem lesz htpc, beraktam a gtx-460 kártyát, kipróbáltam az nvidia drivers telepítését, eltávolítását, frissítését, érdekes tökéletesen müxik. -
Mezga Aladár
veterán
"Hm érdekes, és rátelepítettem a 12re a 13 mat még sem hülyült meg a gépem, elég sokat turkálok a konfigokban még sem hülyült meg a gép stb stb. Nem lehet az, hogy sokan, köztük te sem értesz hozzá igazán és amikor turkálsz olyan dolgokhoz nyúlsz hozzá amit nem tudsz mi és azért hülyül meg? "
Szabványos catalist uninstall, reboot, reboot, catalist telepít, reboot. Ezen nincs mit elrontani.
Sorolom a hibákat: usb defekt (egyetlen usb port sem múxik illesztőprogi hiba miatt), s1 alvásból nem jön vissza a gép hanem újraindul, véletlenszerű kék képernyő, alacsony teljesítmény.
Hibamegoldás: összes amd szoftver eltávolítás, eszközkezelőben az amd telepített illesztők lecserélés a ms áltál készítettre. Reboot, csökkentett mód, az öszes ati-amd állomány törlése, regeditben szintén az összes erre vonatkozó érték törlése, reboot.Szóval tényleg nem értek hozzá.
Úgy tudtam az ati-s lapot teszteli, szűz win7+frissítések, erről lemezkép mentés, majd minden illesztő kipróbálása után a lemezkép visszaállítva.
Azért az nvidia már legalább az illesztő eltávolítását megoldotta.Tedd össze a két kezed hogy rendben van a géped.
-
Mezga Aladár
veterán
Nézd, értem szereted a htpc-t.
De az hogy az ati-amd még mindig képtelen normális meghajtó progi, eltávolítót készíteni, az durva. Telepítesz valami drivers-t majd szeretnéd frissíteni, és szembesülsz a régi nincs rendesen eltávolítva, és nem érted miért hülyül a gép. Tessék utána olvasni. Én megcsináltam a htpc-t nvidia fronton, nem az igazi. Megcsináltam ati vga-val, órákig turkáltam a regeditben és win könyvtárban míg kipucoltam.
Na köszönöm szépen ebből nem kérek.
Vagy használod a linux alapú openelec progit, ott meg parancssorban turkálhatsz. -
Mezga Aladár
veterán
A lényeg az, mindenki tudja hogy mit akar, és annak megfelelő eszközt venni, használni.
A popi nfo csak annyi, a név mint a filmé, a tartalom pedig az adott film imdb elérése,
"http://www.imdb.com/title/tt1588173/" Azért ez gondolom nem nehéz.Pont madgie mondta hogy, a brazos képe gyengébb volt mint a popié. (Ha jól emlékszem)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #19832 üzenetére
42g30-as tv-n ennyit látok. A popcorn jobb képet adott mint a htpc. Már így is problémás, minden filmben látok a képalkotási hibákat.
Nüansznyi különbségért nem fogok 2, 3 szoros árat fizetni. A hang az más, ott ordít ha valami nincs rendben.(#19838) regger "madVr-LAV Filters"
Ezt miért használod?
Nézd meg az aláírásomat.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #19822 üzenetére
"Nekem a hangja is jobban tetszik, de ez lehet vitaalap."
Normál belső dac, szerintem, használhatatlan a sok elektromos zaj miatt. Mp esetén, ez kevésbé jellemző. Csak külső dac-ot tudok elképzelni, lehetőség szerint aszinkron usb-s, ill koax, de valami jitter csökkentő felépítéssel.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
madgie #19800 üzenetére
Ezt (airplay) nem használom, nem is tudom mi ez. (gondolom valami hasonló mint az upnp, dlna)
"Arról nem is beszélve, hogy nemtom, lehet-e a popi transmission-ét úgy állítani, hogy a letöltővinyó adott mappáját figyelje, és ha odakerül egy torrentfájl, akkor elindítsa azt"
Utána kellene nézni, alapból szerintem nem tudja, de sok egyedi szoftver van hozzá.
Nézegettem én is a célhardvert(nas), de arra jutottam, nekem elég amit a popi tud. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
lord_devil #19477 üzenetére
Az utolsó 12-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest