Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Sziasztok...kisebb infóval jelentkezem, mely remélem segíti a HTPC vásárlás előtt állókat/ vagy épp elbizonytalanítja :DDD

Asrock J4105-ITX tulajok örülhetnek, mivel Libreelec build működik, remélhetőleg tökéletesen..
    8.2.5 - 5.4.2_1-et teszteltem, pedirveról futtatva tökéletes..erről bővebben az alábbi topicban írnak.
    Hibajeneség nálam is van ha rebootolok vagy épp bekapcsolom a HTPC-t akkor a bootolás után HDMI-nél a jel elveszik, de HDMI váltással megoldódik a probléma.
    Nekem HTPC - erősítő - TV van összekötve HDMI-vel, hasonló problémám van ubuntu betöltésekor amivel keresem a hibár.

Amit siekrült tesztelnem a 4k-s jellyfish tesztdideókat,h264 és Hevc 10 bit lefutott hibanetesen (skip és drop nem volt)
    Amit teszteltem még a Libreelec-el az az alábbi
    - Részemről ok, tökéletesen ment =>
    John.Wick.Chapter.2.2017.2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.Atmos.Hun-UHDBalek
    -Részemről ok, viszont néha picit szétesett a kép miután belepörgettem 3-4 mp-ig => The.Shape.of.Water.2017.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.HuN-TRiNiTY

Összefoglalva amiket teszteltem, 4k szerintem jó lesz ezena lapon (Asrock J5105-ITX), folyasztásban kb 30%-on voltak max a magok, mikor 4k-s filmet néztem.
    Hangban Atmos-t sikerütl tesztlenem mert van egy Pioneer-VSX932-es erősítőm + 5.1 de az élmény kurvajó, mikor a John Wick 2-t néztem.

Ezenfelül néztem MVC-s remuxot is 1080p-ben de tökéletesen nem ment, erre majd a Kodi 18 lesz a megoldás szeirntem.

Ha jól tudom Libreelec (Linux) alatt HDR még nincs, viszont részemről ez a build, mely eddig tökéletesen fut (,,lekopogom") szerintem már használható.

Váltani én is AMD 2200GE-re vagy i3-8100/8100T-re gondolkodtam, de egyenlőre kivárok...remélhetőleg sikerrel, hogy a HDR is megoldódik.

Windows 10 alatt a rendszer (Kodi + Transmission +Megosztás) rendesen fut, viszont én úgy érzem hogy Hangban és ha picit képben mintha jobban menne a mostani Libreelec Build-en :)

Sajnos egyenlőre a 4k-s videokat egy Sony 42KDL-W815B-s tévén nézem mely fullHD-s, de a downscaling szerintem elég jól működik Libreelec alatt. (4k => 1080p)

Új hozzászólás Aktív témák