Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• craine12

tag

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem. Összeraktam egy barátomnak egy 780G+4850e gépet HTPC-nek, minden szép és jó, halk, keveset fogyaszt, ahogy az várható is. Ezen felbuzdulva szeretnék egyet magamnak is, viszont felmerült egy kérdés. (Egyelőre) az AMD kártyák csak L4.1-ig tudják hw-esen dekódolni a HD filmeket. NVIDIA-nál most láttam, hogy az új driverrel és lejátszóval nem gond az L5.1 sem. Na már most a Gigabyte-nál rátaláltam erre a lapra: GA-E7AUM-DS2H, ami GF9400-as chipsettel Intel procikat fogad, tehát a céljaimnak megfelelne. Processzorból elég lenne bele egy E5200-as is, viszont megsaccolni sem tudom, hogy alakulna a fogyasztás. Az AMD-s gépet megmértem, ott a konnektorból 66-115W-ot vett fel egy 80%-os hatásfokú táppal, két 1TB-os Samsung vinyóval, tehát nem vészes a dolog. Emiatt meg is rendeltem magamnak egy 120W-os PicoPSU-t, csak kérdés, hogyha az L5.1 miatt Intel irányba mennék el, ez a kis táp megbirkózna-e a feladattal. A konfig a következő lenne majd: valamelyik lap illetve proci a fenti két lehetőség közül, 2x2GB memória, egy notebook HDD, iMON kijelző, ODD nem lenne, ja és egy TV tuner. Magyarán szólva semmi áramigényes.
    A két variáció fogyasztásának arányáról tudnátok akkor valami hiteles adattal szolgálni? Akár csak a L5.1-es DXVA-ról? Köszönöm előre is a segítő szándékotokat.

Új hozzászólás Aktív témák