- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
craine12
tag
válasz
band1103 #4142 üzenetére
Nem, nem értettem félre, csak arra utaltam, hogyha a továbbfejlesztett UVD segítene több filmet dekódolni, akkor a 48x0-ek profitálnának belőle, mivel bennük is (legalább is a frissebbekben) 2.2-es UVD van.
Én nem tennék le az IGP-ről, mert helyhiány miatt jobb, ha nem kell külön vk-val bajlódni. A GF9300-as meg semmivel nem tűnik rosszabbnak, mint egy 8400GS. Sőt olyan funkciókat is tud, amit esetleg az AMD/Intel nem.
Már vettem valakinek egy 4850e-t, mert úgy gondoltam, az fogyasztja a legkevesebbet. Minél többet olvasok utána, annál inkább arra a következtetésre jutotk, hogy egy E5200/E7200 még jobb választás lenne, arról nem is beszélve, mennyivel erősebbek. Szerintem egy IGP-s lap jobb fogyasztás szempontjából, mint egy sima+diszkrét vk-s rendszer.
Alulfeszelés meglesz, csak lenne már olcsóbb az ASUS P5N7A-EM -
craine12
tag
válasz
Yoshida #4138 üzenetére
Igazad van, én is így gondolkodtam, de a lehetőségekhez mérten szeretnék minél több mindent a vk-ra hárítani. Ha úgy alakulna, hogy valamivel nem birkózik meg, akkor lecserélem. Pont emiatt lenne egy 4850e vagy E5200/E7200 az IGP mellett, hogy amivel az nem boldogul, azt oldja meg erőből. Viszont az már nem visszavett teljesítmény mellett fog történni, akkor meg már teker a venti, szóval ezért keresem a legmegfelelőbb IGP-t. Tudom, hogy mindentvivőtnem fogok találni, de igyekszem
band1103: Egy másik logout-os cikk alapján az újabb 48x0-ekben már UVD2.2 van, tehát lehet, hogy akkor AMD-ken is megoldott lesz (már ha igaz a következtetésed, hogy a BR2.0-hoz dekódolni kell tudni a L5.1-es filmeket is)? Na majd kiderül, egyre inkább hajlok az Intel proci+NV lap irányába. Az asztaliban úgyis AMD vk van, valamelyik csak meg fog birkózni a feladattal.
Köszi mindkettőtöknek.
-
craine12
tag
válasz
band1103 #4136 üzenetére
A cikket olvastam (azért köszönöm), de nekem abból az jött le, hogy mindenképpen L4.1-es video kell (szükséges, de nem elégséges feltétel) ahhoz, hogy a mai kártyák dekódolni tudják a filmeket. Ami nem megy, az helytelen beállítás következménye, de nem feltétlenül a level miatt. Na most jó lenne tudni, hogy általában mit nem állítanak be jól, mert ha nem jelent sokkal több lejátszható mkv-t az L5.1 profilú videok dekódolásának ismerete, akkor tényleg nem érdemes erre gyúrni. Amúgy honnan vetted, hogy a HD4550-es képes rá? Mondjuk akkor sem szeretnék diszkrét grafikás gépet építeni, de azért érdekelne.
-
craine12
tag
-
craine12
tag
Vettem hozzá egy 8.5A-es adapter is. Ahogyan számoltam, a NB HDD-vel csúcsterheléskor sem kéne meghaladnia a 90W-ot. Mindez persze az AMD verzióra lett kalkulálva. Ahogyan nézegettem a review-kat, E6400-assal meg E2180-assal is 110W alatt maradtak, bár Raptor meg hasonló cuccok voltak melléjük társítva. Gondolom egy 45nm-es proci esetleg alulfeszelve nem kéne, hogy problémát jelentsen, de az egy dolog, hogy mit gondolok, és mi a valóság. Ezért kérdeztem, van-e valakinek pontos információja, saját mérése.
-
craine12
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Összeraktam egy barátomnak egy 780G+4850e gépet HTPC-nek, minden szép és jó, halk, keveset fogyaszt, ahogy az várható is. Ezen felbuzdulva szeretnék egyet magamnak is, viszont felmerült egy kérdés. (Egyelőre) az AMD kártyák csak L4.1-ig tudják hw-esen dekódolni a HD filmeket. NVIDIA-nál most láttam, hogy az új driverrel és lejátszóval nem gond az L5.1 sem. Na már most a Gigabyte-nál rátaláltam erre a lapra: GA-E7AUM-DS2H, ami GF9400-as chipsettel Intel procikat fogad, tehát a céljaimnak megfelelne. Processzorból elég lenne bele egy E5200-as is, viszont megsaccolni sem tudom, hogy alakulna a fogyasztás. Az AMD-s gépet megmértem, ott a konnektorból 66-115W-ot vett fel egy 80%-os hatásfokú táppal, két 1TB-os Samsung vinyóval, tehát nem vészes a dolog. Emiatt meg is rendeltem magamnak egy 120W-os PicoPSU-t, csak kérdés, hogyha az L5.1 miatt Intel irányba mennék el, ez a kis táp megbirkózna-e a feladattal. A konfig a következő lenne majd: valamelyik lap illetve proci a fenti két lehetőség közül, 2x2GB memória, egy notebook HDD, iMON kijelző, ODD nem lenne, ja és egy TV tuner. Magyarán szólva semmi áramigényes.
A két variáció fogyasztásának arányáról tudnátok akkor valami hiteles adattal szolgálni? Akár csak a L5.1-es DXVA-ról? Köszönöm előre is a segítő szándékotokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Filmvilág
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Vicces képek
- Micro Four Thirds
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest