- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
craine12 #4141 üzenetére
"...az újabb 48x0-ekben már UVD2.2 van..."
Kicsit félreértetted mert bár azt mondja a cikk hogy "...A 4800 családdal került a piacra az új UVD..." Tehát az UVD2 és UVD2.2 de az a helyzet hogy nem csak a 48xx-ben van már hanem az időrendben később kijött 43xx/45xx karikba is beleépítették. Lásd. a táblázatott.
Tehát el is lehet felejteni az IGP-s alaplapi megoldásokat, csak meg kell venni a legolcsóbb 43xx -es radeont UVD2-el "...mi már teljes bitstream támogatást nyújt H.264/MPEG-4 AVC és VC-1 video stream-ekre, valamint MPEG-2-re és mivel szintén támogatja a PiP lejátszást, BD-Live kompatibilis. Megjelent a 8 csatornás LPCM, illetve a tömörített TrueHD és DTS-HD MA támogatása...." Ugy vélem hogy az UVD2 nek már nem kellene gondot okoznia semmilyen H/X264 kódolású anyag lejátszása.Ezek után egy HTPC építőnek nincs más dolga csak az hogy megtalálja és megvegye a legkisebb fogyasztású X2-es AMD-t vagy azzal megegyező vagy kisebb fogyasztású de megegyező sebességű Intel procit és megtalálni hozzá a legkisebb fogyasztású alaplapot ami így ugye ne legyen IGP-s. Főleg a fogyasztása miatt ne, meg hát egy 43XX mellett teljesen fölös is egy HTPC-be. Fanatikusok ezek után még fesszeljék alul a procit ameddig csak lehet.
-
band1103
őstag
válasz
craine12 #4137 üzenetére
Ezekből következtettem ki:
"...Radeon HD 4350 és a HD 4550 típusjelzéssel indítja versenyzőit. Mindkét termék 96 GFLOPS számítási teljesítménnyel rendelkezik mindössze 20W-os fogyasztás mellett. Megtalálható bennük a második generációs UVD technológia, ami a HD anyagok lejátszásában segít, valamint az ATI Avivo HD, ami a képminőséget hivatott javítani..."
"...továbbfejlesztett UVD-vel rendelkezik, de mit is jelent ez valójában? Mindössze két dolgot: először is képes egyszerre két HD tartalom dekódolására (Blu-ray 2.0-s profilnál lehet majd fontos)...
A linkelt cikkel együtt én arra lyukadtam ki hogy ha jó Blu-ray 2.0-s profilhoz akkor jó lesz L5.1-hez is.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
craine12 #4137 üzenetére
Én azért nem mernék csak a hardware lejátszásra gyúrni, mert mi van ha fél év múlva rájönnek pár beállításra amivel jobb minőséget érnek el, kisebb helyfoglalással? és 99% hogy nem lesz kompatibilis a hardwares gyorsítással
(bár ez bizonyos korlátokat nem átlépve csak a kártya driverétől függ szerintem). Addig meg amit lejátszik annak örülök és kész.
(de ha azt nézzük hogy eddig nem volt 5.1-es támogatás, és nvidia már támogatja ha jól emlékszem (akkor ezek szerint már az ati is?) akkor van esély arra hogy több filmet lehet lejátszani hardveresen)
Én valahogy úgy képzelem el mint a kocsitolvaj, riasztógyártó párhuzamot. Ugye a tolvaj mindig egy lépéssel előrébb jár.
A betömörített videók mindig egyel újabb eljárással készülnek (lehet ugyanaz a codec, csak új beállításokat értek ez alatt), amit mondjuk most még nem tud hardveresen lejátszani a vidkari, de fél év múlva már van rá esély, lásd 5.1 es beállítás.
-
band1103
őstag
válasz
craine12 #4126 üzenetére
Ha jól tudom a HD4550-es már lekezeli a L5.1-et is, és elég olcsó meg passziv is.
Így már e mellé már nem is kell olyan menő alaplap meg proci sem.De mielőtt az L5.1 miatt döntenél igy-vagy ugy olvass róla kicsit és meglátod hogy megváltozik-e a véleményed: [link]
És olvasd el a hozzászólásait is mert sok okos dolgot mondanak még pluszba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest