- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
flash játék -->Látom tanulod a numot nagyon
Flash az első, amit mindig letiltok.Kilátás nálam? Pff...
Macskát ahogy hordozom magammal, első dolga odahaz kiülni az ablakba, ott lát is valamit, kocsiban is felfexik a kalaptartóra vagy a műszerfalra és nézelődik, mert nálam nem lát semmit, csak az ablak előtt fél méterre egy bazinagy falat -
peterszky
őstag
Szerintem ezek a dvd-k kivételesen megérik az árukat, sőt, BS és TH megérdemli, hogy a polcon ott figyeljen a fejük
más: most már tényleg kell fülest vennem, a mostani is bemondta az unalmast
Már csak a bal oldal ad hangot
Néha beugrik a jobb is, szóval valami kábel/kontakt hiba lehet.
-
proof88
addikt
wtf, nem is tudtam, hogy újabban dvd-audio minőségben is adnak ki albumokat. De a CD miért nem elég? Én úgy gondolom, hogy aki hangosan akar zenét hallgatni, annak elsősorban nagyon jó minőségű hangfalrendszerre van szüksége és egy jó tiszta hangot kiadni képes hangkarira, és úgy összehozni a kettőt, hogy tutira torzításmentesen és szépen tudjon szólni a mély és a magas hangok. Nem?
-
Mawyx
őstag
Nem bolyongtam, grafika laborba kopogtam, majd nyugtáztam, hogy a tanár is szokás szerint késik, már ha egyáltalán jön. Jött háromnegyedkor
Addig ott ültem egy barátnőmmel a női wc előtt lévő székeken, bontottam egyből egy energiaitalt
De az a baj sztem, hogy akiről meg én azt gondolom, hogy te vagy, azzal a gyerekkel úgy rémlik együtt voltam vrml-en, te viszont nem jártál oda. Mindig a haverjával molyol, sose láttam még egyedül. Te is mindig ketten vagy vkivel? Szép mondatSztem bolyong, nem bojong.
-
bbazsy
őstag
gyűlölök hagymát szelni.
gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök.
-
Mawyx
őstag
Reggeli nem gond, macsnak is mindig adni kell
Induni kéne haza,már rég kellett volna, de nincs kedvem ebben a tré időben
Macs is megzakkant, egy vöröshagymát kerget a lakásban, minden borítva van hagymával
Útközben kitérőt is kellene tennem, hirdetnek 15ös nyári gumit 15ezerért, félig használt, az nekem bőven kitartana évekig, de ehhez sincs kedvem, pedig vadászok rá régóta, de nyáron mindig elkapkodták vagy messze volt, nem esett útba.
Vki fordítson irányba és adja meg a kezdő rúgást, hogy induljak már, délután lesz mire hazaérek! -
proof88
addikt
Nem fogom hanyagolni, mert van egy alapvető különbség kettőnk között: Neked van autód, nekem nincs.
Barátnőméknek viszont van 2, ebből az egyiket alig használják... szóval azt használhatjuk majd, de én alapból arra használnám az autóm, hogy nagy távokat tegyek meg vele, vagy ha bevásárlok valamit és haza kell vinni, ilyenek ...
Amúgy a Nagykörúton visszafele Pestre a Petőfi-hídon állandóan nagy a kocsisor, azokat az embereket nem értem, miért arra mennek mindig. Én nem akarok perceket állni dugóban, ha ez kiteszi az út idejének a felét. Persze ők lehet, hogy a város másik feléből jönnek... na mindegy. -
-
Mawyx
őstag
Én se értem
Nem teljes üveges ajtó, de elég sötét lett így. Az egész ajtót normálisra kéne cserélni, de a háznak is be kéne szállni, ez közös, de senkit nem érdekel, így marad a kókányolás. Üveg majd megy bele, de ez a legutolsó dolog, amivel most tölteném az időm.Sikerült egy qrvanagy lyukat ütni a falba
Az ütvefúró érdekesen gondolta, nem előre-hátra ütvefúró, hanem jobbra-balra (el van kopva). 8as lyuk kellett volna, helyette lett egy fél öklömnyi
Lassan már nincs annyi poszter a falra
Babrálni akartam a kocsin,de egy döglött fagyott cica van a parkolóban, annyira sajnálom
-
-
Mawyx
őstag
De ha nagyot köszönök és nem te vagy, akkor meg néz az a valaki, hogy mi bajom, mit köszöngetek
De igazad van, mert a köszönés nálam egy enyhe fejbiccentés (erős figyeléssel akár észrevehető) és/vagy egy néma tátogás
A káposztasali páratlan ott, rohadt drága, de finom+a husinak is érdekes, finom íze van.
-
amargo
addikt
Ez tény fel is nézek a srácra, 1x bejött vizsgára, 3as lett Fekete végignézte az indexét és felajánlotta, hogy írja meg megint mert nem akarja Ő lerontani az átlagát és megkérdezte miért lett most csak ennyi. - Családi dolgok - mondta.
Kint elmesélte nekünk, nem rég lett apa és a fia az ölében feküdt az este, majd elaludt Ő meg nem mert megmozdulni és szintén elaludtElképzelni sem tudom mi kell a 7.33-as indexhez?
-
Crystalheart
őstag
Hát nem is dolgoznék suli mellett, ki mondta?
Csak suliig. Egyébként eddig is dolgoztam, ha úgy tetszik, de szinte hiába, mert a papírról már sosem akaródzik akármit is bevinni a gépbe. (Úgy neveltek, hogy a szórakozás időpocsékolás, úgyhogy nekem ez nem nagy szívfájdalom
) De egyáltalán, azt ne mondd, hogy saját környezetben (és jobb teljesítményű vason) nem dolgozol te is sokkal effektívebben, mint egy random neked jutó gépen a suliban.
Amúgy a pénz érdekes dolog. Ugye kaptuk most ezt a ~60 ezer alaptámogatást, meg a havi ~24 ezer szoctámot, de hát ez mind elmegy az itthoni dolgokra, ezekben az években nagyon rájár a rúd a mezőgazdaságra, mindenki pengeélen táncol. Biztos vagyok benne, hogy a diákhiteles pénz is így járna... A gazdasági válság pedig végleg betesz, úgyhogy nincs más út, mégegy teljes, mezőgazdaságtól független kereset kell most ide; ha kivárjuk azt a >=5 évet, míg MSc-m lesz, addig éhendöglünk.
-
amargo
addikt
Szia
Diákhitel:
Nem értem, hogy miért kellene kihagyni egy félévet, hogy találjon munkát. Továbbá, hogy diákhitelt vesz fel szerintem nem fog megoldódni a problémája. Az csak egy adóság, amit görget maga előtt, majd ha lesz munkája egyből kezdheti törleszteni.Munka mellett tényleg nem lehet olyan sikeresnek lenni a tanulásban, de azért túl lehet élni így is, viszont vannak kifejezetten kiváló hallgatók is (én ismerek ilyet
-
amargo
addikt
Bocsánat, hogy mindig estisként ide pofátlankodom az ellen példáimmal.
Több ponton nem értek egyet. Diák hitel minek? A legtöbb ismerősöm bánja aki felvette, mert iszonyat magas kamatai vannak. Továbbá értelmetlen is, én is azzal értek egyet, hogy ha tudom megveszem, ha nem, várok még vele - persze nem mindenre lehet a végtelenségekig várni.
Suli mellett dolgozni lehetetlen?
Erre jó pár évfolyam társammal rátudnánk cáfolni (igaz 150ből már csak páran maradtunk..).
Persze azt is jól tudom, hogy nappalin többet várnak el. De azok amiket leírtál, nagyban jellemzik a mai fiatalokat - én sem vagyok öreg- első a tanulás - már akiknél - és minden más háttérbe szorul, amivel nincs is talán baj, csak nem igaz. Tekintve olyan szakmát választottatok - márha - hogy bizony még rengeteg ideig tanulni fogjátok - új dolgokat - és valószínűleg munka mellett.
Ne értsetek félre, de több ismerősöm is 24-28 évesen is még ott tart, hogy tanul - jó eredményekkel! - viszont, nem túl jó anyagi helyzetű szülők segítenek a végtelenségig Nekik, mivel jót akarnak.
Engem meg arra neveltek, hogy a saját lábamon álljak, igaz csak remélem, hogy jó úton vagyok felé.
Továbbá nem azt írom, hogy mekibe kell menni dolgozni, hanem néha a nehezebb is lehet könnyebb, ha egy nagy multihoz beállsz dolgozni nem csak a túlórákat meg a fizetséged kapod meg, olykor jóval több tudást, mint az egyetemeken továbbá egy ütős szakmai önéletrajzot is. Míg ha egy egyetemről kijössz, az első 2-3évben leginkább csak mazsola - persze van kivétel - az ember, hiába kitűnő átlaggal kerül ki..
Leginkább úgy tudnám jellemezni, egy friss diplomást, bármikor találsz, de egy bevethető embert nem.Kicsit hosszú lett, remélem a mondani valója több mint..
-
Crystalheart
őstag
Ki nem állhatja a hiteleket. Mondjuk valahol érthető.
Nekem kell gép, kész - mindenki más. Főleg azért kell, hogy kihasználhassam azt a napi 5 óra utazgatást - rengeteg idő! És igazából a beadandót csak példának hoztam föl, volna ezer más dolgom is, persze, legtöbb igen gépigényes. Én elsőéves létemtől függtelenül azért szeretnék programozni nagyobb progikat is, könyvet írni (ez az, amihez nem kell erőmű), 3D-t és videót szerkeszteni, és egyikről sem szeretnék lemondani. Kell minden idő, szabadidőm eddig sem volt soha, de legalább hasznosan akarom eltölteni, amit lehet. Ha nincs laptopom, vonaton csak punnyadok meg vegetálok, ott úgy tanulni nem tudok.
A jegyzetek meg mindenféle kiadott cucc nagy része elektronikusan is van csak, nyomtatni meg egy vagyon volna, ha nekiállnék mindent.
De egyébként, ha jól belegondolok, csak keresem itt az indokokat, amik vannak ugyan, de egyvalami fontosabb az összesnél. Anyagilag elég kilátástalan a helyzetünk (édesanyám egyedül nevel ötünket), nem tudunk még sok-sok évet várni, míg munkába állhatok, és túl sokan tanulunk egyszerre. Be kell spájzolni előbb valami közepes fizetéssel, és csak azután indulhatok neki rendesen. (Legalább addig megcsinálom a felsőfokú angol nyelvvizsgát.) Diákhitel erre kutyafüle volna...
Pheh, és még csak nem is programozó akarok lenni hosszútávon.
-
nickwearby
tag
ebben van egy beolvas függvény, és ott van a végén....
-
peterszky
őstag
nickwearby: mostanában így tanítják a tömb deklarálásokat? Mert én még ilyet életemben nem láttam még
(még elsős programjaimat is elővettem)
szerk:
int main()
{
int N;
int h[N][7];Itt alapból elszáll, mert N-nek még nincs értéke, ha van akkor is valami memóriaszemét. És ezt próbálod felhasználni a tömbnél, ami nem szerencsés. Ezután a rész után olvasod csak be N értékét, a tömböt csak utána kéne létrehozni, mindjárt meglesem, úgy megy-e, mert lefordul, szintaktikai hiba nincsen. (láttam CodeBlocksot használsz, ezért én is abban néztem)
-
Mawyx
őstag
Macs folytatta ma a rombolást, elmosogattam, nem szeretek törölgetni, hanem csurgatóba rakom és onnan fel is használom megint a tányért, elkopna a szekrényajtó, ha mindig elrkanám a tányérokat… Elmosogattam, macs felugrott és azzal a lendülettel ahogy visszaesett vite magával a csurgatót is tányérostól mindenestől
Erőteljes fegyelmezés lesz most már, így tényleg tönkreteszi a lakást, már nem olyan vicces.
Te jószágod is elemében van?
Ha emelem a kezem, már húzza a nyakát, de mégis megcsinál dolgokat. Nem tudom, hogy pofátlan vagy csak a borsónyi agyával nem fogja fel a helyzetet?
-
Mawyx
őstag
Nem vihettem magammal, enni kapott, hízott 2 kg-t és nőtt sok centit
/Én is kaptam enni, úgy tűnik megjött a mikulás
(komolyan
)/
Pécs iszonyat szép város, imáááádom
, de rohamléptek voltak mindig, egyszer még le kell menni és nyugisan sétálni, a dzsámimat nem tudtuk megnézni, nem voltunk a kilátón, nem voltunk sehol, nem volt idő ilyenre, szakmai terepgyakorlat volt....
Majd írok, most logout, mert át kell olvasnom a holnapi zh-ra az anyagot + laborból fel kell készülni, lehet kérdezni, de el se tudom kezdeni a mérést.
-
Mawyx
őstag
Nem élek gyorskajákon, menzára járunk párommal.
Tudok főzni, jól főzök, későn kerültem egyetemre, amikor odahaz voltam beteg anyummal, akkor én főztem. Fater jött haza 12:00-ra melóból, minden napra főtt étel volt, mindig más és időre készítve.
Hétvégén a heti maradékokat szoktam megenni, de most étkes voltam, nem maradt, ilyenkor kiugrok arabhoz vagy mekibe vagy pizzáért.Mútlkor is sütkéreztem, mert húsevő vagyok és rákattantam pár éve a grilles ételekre,de amennyibe kerül, annyiból hozok egy pizzát és elég több napra (méretfüggő, meg hogy párom épp éhes vagy nem).
Amúgy meg 1db sajtos pulykamelles szendvics elég néha egész napra, nem reggelire ettem, ahnem ebédre, uzsira egy kis szelet csokit és más nem kellett. Ennyi pici mennyiségért nem piszkolok be egy serpenyőt és nem árasztom el kajaszaggal a lakást, hogy kisüssek magamnak egy sajtos pulykamellet.
De van, hogy éhesebb vagyok. Amikor vgzek este, akor szoktunk menzára menni, ha még épp nyitva van.Amikor egyetemre kerültem, ugye este végeztem mindig, akor értem rá enni, akkor álltam neki főzni. 10kg fel is jött egyből az otthoni sokéves átlaghoz képest. Azóta se birtam leadni, de már egyrészt nem főzök, este pláne nem és keveset eszek, mivel nem bicajozok, mint otthon.
Amikor még párom nem volt párom, mindig kedveskedni akartam neki, olyan főzést csaptam, amikor jött, hogy csuda. Most látom, hogy nem érték neki a kaja, szükséges rossz, menni kell, venni kell, úton befalja, nem érdekes. A ffi szívéhez a gyomrán vezet az út nála nem jött be (inkább a sexen át vezet
) és mondja is, hogy ne töltsem ilyenekkel az időt, nem érek rá főzőcskézni.
Egyelőre élvezem és imádnám, ha olyan munkám lenne, ahol annyit pénzt keresnék, hogy megengedhetném magamnak a menzákat és ne kelljen minden hajnalban teszkós lisztből meg teszkós cuccokból vmi étket készítenem, aztán kajaszagú hajjal bemennem melóba.. Nem sokáig lesz ilyen, de egyelőre tetszik, aztán majd jönnek a gyerekek meg a minden nap főzés, sütés, pelenkamosás.
-
Mawyx
őstag
Van aki szereti a mellet?
Számolgattam és úgy döntöttem jobban járok, ha veszek. Mekiben vettem 220ért sajtburgert holnapra az útra. Múltkor nagy sütögetést csinátam (nem volt olyan nagy na), grill szelet, grill krumpli, sült krumpli, grill zöldségek. 2evésre volt elég, ráment több óra, merő kajaszag lett minden és még mosogatni is kellett a kismilló kotlát, amit közben bepiszkoltam...
Csak tegnap kimentem a törökhöz és nagyon felment a gyros (ál-gyros) ára, icipici és 650ft, vettem egyet, nagyon kevés volt, kimentem még egyért, 1300ft. Hát mondom akkor ma kfc.
Holnapra meg azért meki, mert veszek kenyeret 200ft kb, felvágott 300-400ft, sajt 600ft egy tenyérnyi darab --> 40perccel indulás előtt fel kell kelni, megkenni kenyeret, megsütögetni kb 4szendvicset... Inkább vettem 4db hamburgert, az elég egész napra.Csak hiperszuperduplaakciós teszkós, metrós cuccokból lehetne olcsóbban kihozni, de egyelőre élvezem az ízeket
-
Mawyx
őstag
Valahogy úgy
Úgy ennék egy kis kfc-s kaját, csak rohadt drága. És az idegesít, hogy a Kentucky menü 2db csirkecombot takar, 1 krumpli+káposztasaláta, de ha elvitelre kérem, mindig csierkhátat/mellet raknak bele, ami meg sztem egy undorító, vagy legalábbis nem finom húsféle. Ha már ennyit kiadok érte, combot adjanak, ne azt a szálkás(szálas) rágós mellet
Honlapon nézem, ott meg nem is combnak nevezik, hanem csirkerész, tehát akkor mégis jól adják? Eladót kérdeztem, hogy melyik menü mi, ott azt mondták combival jár, legközelebb amikor rosszat adtak, akkor azt azzal kezdtem, hogy 2 db csirkecombos menüt kérek, erre nézem a dobozt:1 comb, 1 mell, anyád
Akkor mondja, hogy nem combbal jár és kérem máshogy
-
Mawyx
őstag
Nálunk máskor emberi kaki volt az iroda előtt. Vki kifejezte szimpátiáját
Elmentem vásárolni, felkeltem korán, magamtól ébredtem... Odaérek, teszkó nyitva ugyan, de más semmi, se kaja se semmi
Mekiben ilyenkor még csak reggeli étket adnak.
Amúgy meg hátizsákot nem vettem, hanem inkább ruhákat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Renault, Dacia topik
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest