Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
tomazin #3284 üzenetére
"So nem értem neked hogy nincs odaírva semmi"
Az első ZH-k elejétől nem jártam be órákra, akkor kattant ki anyám háta, és itthon kellett maradnom. (Aztán elhatároztam, hogy mégis filmrendező leszek, így végleg kiiratkozok, míg nem pazaroltam túl sok állami támogatást.) Szóval nem igazán volt mit beírniuk, vagy mit értékelniük.
Ráadásul csak első félév.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Crystalheart #3277 üzenetére
Ah, megvan, az egyes tárgyakba belelépegetve rájöttem a dolog nyitjára. Néhány gyakvez beírogatott nekem auto jegyeket, mintha ott lettem volna, kapát. Kösz...
-
Crystalheart
őstag
válasz
tomazin #3274 üzenetére
Na ja, ETR jól mondja: KÉP
Minden csak "nem teljesítettre" van jelezve, ahogy kell, csak akkor nem értem, mi a fenét kell ezen aláiratni? Na mindegy - most elaludtam reggel -, majd héfőn megkérdezem.
Egyébként meg adja az ég, hogy sikerüljön 2010-ben a felvételi a Színművészetire, és akkor megúszok mindenféle, az órarendek, kurzusfelvételek meg társai miatti idegeskedést...
-
Crystalheart
őstag
válasz
sghc_toma #3263 üzenetére
Remélem is... Rendesnek tűnt. De azért tárgyanként 3500 az durván beütne, már egy kurzus kifizetése is problémás volna. Az egyetemet is anyagiak miatt hagyom elsősorban abba - az ETR meg a TO vacakolásán kívül -, akkor 10 kurzus aláiratásának összesen 35K büntipénze egyszerűen áthidalhatatlan akadály volna. Csak nem nehezítik meg így a dolgom... Bár nem lesz semmi azt a 10 embert összevadászni.
-
Crystalheart
őstag
válasz
sghc_toma #3227 üzenetére
"jaja... én is megszívtam ezzel, mikor átjöttem TTK-ról ide... és még perkálnom is kellett, mert késve írattam be a jegyeket.."
Ez most komoly? És mennyit kellett, ha szabad kérdenem? Áááá. A TO-os gyerek azt mondta, ráér, majd ha arra járok, elkérem az Indexet, aztán lassankint felkeresgetem a tanárokat. Pheh... Mondjuk, mintha itt lenne a szomszédban, legalábbis úgy csinálnak. Egy vagyon az utazgatás.
Minek itt kavarni, ha én csak simán abba akarom hagyni az egészet? Legközelebb 2010-ben fogok felvételizni akárhova is... Mi a frásznak az egyest meg a nem megfelelést aláiratni ilyen esetben?
-
Crystalheart
őstag
Oh, most értesítettek, hogy kiiratkozás esetén is alá kell íratni az indexben a jegyeket. (Színkapa, persze, hiszen nem jártam be a végén...) Csodáááásssss. Ennek mi értelme van? :\
-
Crystalheart
őstag
válasz
proof88 #2579 üzenetére
Na és az a rengeteg por, meg tüdőkárosító anyag, amit bicajozás közben az ember hatványozottan szűr a tüdejébe?
Én itt falun erdő mellett lakom, sétálni is durva Pesten.
Ráadásul a villamoson optimális esetben lehet olvasni.
Egyszóval, bár már összetörtem minden bicajomat, ha mégis lenne, akkor max. vidéken nyomnám. Igazából az a kár, hogy a belvárost nem alakítják át turistaövezetté, lovaskocsikkal, mert akkor lehetne pacival menni
(Vicc
- bár a turizmus felől meggondolandó volna
)
-
Crystalheart
őstag
válasz
proof88 #2558 üzenetére
Én bicajjal azért nem járnék, mert még gyalog is néha majdnem elütnek az autósok, mi lenne, ha még bringán is ülnék?
Vagy a mási, mikor én ülök a 4-6-oson, megy a bringás, és kb hatszor érjük utol, pedig eszméletlenül teker - de hát a lámpáknál neki is meg kell állnia.
Bp.-en nincs igazán kifejlesztve még a biciklis közlekedés.
-
Crystalheart
őstag
Hát nem is dolgoznék suli mellett, ki mondta?
Csak suliig. Egyébként eddig is dolgoztam, ha úgy tetszik, de szinte hiába, mert a papírról már sosem akaródzik akármit is bevinni a gépbe. (Úgy neveltek, hogy a szórakozás időpocsékolás, úgyhogy nekem ez nem nagy szívfájdalom
) De egyáltalán, azt ne mondd, hogy saját környezetben (és jobb teljesítményű vason) nem dolgozol te is sokkal effektívebben, mint egy random neked jutó gépen a suliban.
Amúgy a pénz érdekes dolog. Ugye kaptuk most ezt a ~60 ezer alaptámogatást, meg a havi ~24 ezer szoctámot, de hát ez mind elmegy az itthoni dolgokra, ezekben az években nagyon rájár a rúd a mezőgazdaságra, mindenki pengeélen táncol. Biztos vagyok benne, hogy a diákhiteles pénz is így járna... A gazdasági válság pedig végleg betesz, úgyhogy nincs más út, mégegy teljes, mezőgazdaságtól független kereset kell most ide; ha kivárjuk azt a >=5 évet, míg MSc-m lesz, addig éhendöglünk.
-
Crystalheart
őstag
Ki nem állhatja a hiteleket. Mondjuk valahol érthető.
Nekem kell gép, kész - mindenki más. Főleg azért kell, hogy kihasználhassam azt a napi 5 óra utazgatást - rengeteg idő! És igazából a beadandót csak példának hoztam föl, volna ezer más dolgom is, persze, legtöbb igen gépigényes. Én elsőéves létemtől függtelenül azért szeretnék programozni nagyobb progikat is, könyvet írni (ez az, amihez nem kell erőmű), 3D-t és videót szerkeszteni, és egyikről sem szeretnék lemondani. Kell minden idő, szabadidőm eddig sem volt soha, de legalább hasznosan akarom eltölteni, amit lehet. Ha nincs laptopom, vonaton csak punnyadok meg vegetálok, ott úgy tanulni nem tudok.
A jegyzetek meg mindenféle kiadott cucc nagy része elektronikusan is van csak, nyomtatni meg egy vagyon volna, ha nekiállnék mindent.
De egyébként, ha jól belegondolok, csak keresem itt az indokokat, amik vannak ugyan, de egyvalami fontosabb az összesnél. Anyagilag elég kilátástalan a helyzetünk (édesanyám egyedül nevel ötünket), nem tudunk még sok-sok évet várni, míg munkába állhatok, és túl sokan tanulunk egyszerre. Be kell spájzolni előbb valami közepes fizetéssel, és csak azután indulhatok neki rendesen. (Legalább addig megcsinálom a felsőfokú angol nyelvvizsgát.) Diákhitel erre kutyafüle volna...
Pheh, és még csak nem is programozó akarok lenni hosszútávon.
-
Crystalheart
őstag
válasz
nickwearby #2513 üzenetére
Nem vehetek föl diákhitelt, édesanyám nem engedni.
És amit ő nem enged, az nincs. De újrakezdeni akkor is kell, mert amiből van gyakorlat, abból én mind kifogtam a halasztásom miatt a legutolsókat, akik maradtak, azaz átlag a legrosszabbakat. Amiből nem, az az egy, abból meg utólag cserélték a rosszabbnál is rosszabbra. Túl sokból húznának meg... Tudom, első félévben égő, de még addig kezdem újra, míg csak ilyen kevés állami támogatást bénáztam el. Most már legalább tudom, hogyan mennek a dolgok, és megvan egy csomó könyv is, meg azért bejártam (meg be is járok) én.
De pl. vicces, a számgépes alapismeretek (primitív tantárgy eléggé) beadandó (primitív) házidogát egyszerűen nem volt időm megcsinálni, pedig egy hónapot kaptunk rá. Nem tudtam eleget géphez ülni... Ha itthon vagyok, szinte felejtős a dolog, mert akkor én "kéznél vagyok" mindenféle házimunkához, ha nem vagyok itthon, akor max a lovi jöhet szóba, de ott meg minden van, csak nyugalom nem. De nem bánom (annyira), mert diplomával egyedül kevesebbet érek, mint diplomával plusz X év informatikai "éles gyakorlattal". Diploma viszont mindenképp kell, anélkül már szinte nem vagyok ember.
-
Crystalheart
őstag
Nekem bérletem van, de megesett, hogy jött ellenőr, amikor még nem vettem meg az egyesítettet. (Hát pff, miért ne akkor éppen?) Én tényleg csak fogtam és odébbálltam. Annyian minimum vannak a villamoson, hogy ha középtájt állsz, eloldalazhass, és a köv megállóban simán leszállj.
De ha lyukasztani akarsz, szerintem az is ráér, ha gyanús alakot látsz.
Én azért inkább megveszema bérletet, így mászatok metróval is, ha kell valahova.
raczger: nekem is másfél óra csak a járműn utazgatás, a gyaloglást még nem is számoltam bele. Napi 4-5 óra várakozgatástól függően az út! Tiszta időpocsékolás. Na ezért kell nekem laptop. Úgyhogy szerintem kicsit beszüntetem egy kis időre az egyetemet, és valami melóval összeszedek laptoppénzt, mert így még abban sem vagyok biztos, hogy végig tudom csinálni. Minden percem fontos, hát nem csak és kizárólag matekot akarok én tanulni egy rakat évig...
-
Crystalheart
őstag
válasz
nickwearby #2209 üzenetére
De engem nem lejelentkeztettek, hanem eleve Székely órája is volt, aztán versenyjelentkezés lezárulta után már ez a Rácz jött be. Tanárcsere valami tanszéken belüli akármi miatt. Tökjó... :|
"hehe, én is ilyesmire asszociáltam"
Osztán ki tudja
-
Crystalheart
őstag
válasz
peterszky #2207 üzenetére
No, ebbe bele kell törődnöm.
Pedig az ilyen menjen csak matekfeladatokat lektorálni, annak jó, de ha tanítani nem tud jól, akkor miért? :| Na mindegy...
Hát a takarítót azt nálunk Kurtán tanár úrra hitték csomóan közgáz előadáson, míg föl nem szólalt, de őt legalább csípem
(A jogi ismeretek tanárnő, mondta, hogy az ő fia detto.
) Velem még annál korábban jött szembe egyszer, aszittem, valami öreg rokker betévedt.
-
Crystalheart
őstag
válasz
peterszky #2200 üzenetére
Pff, az szuper
Amúgy Székely Jenővel kezdtünk, szimpatikus volt, mint mondtam. Aztán variáltak valamit, és megkaptuk a Ráczot, mikor már vége volt a versenyjelentkezésnek is. (Először nem tudtuk, miféle szerzet ez a toprongyos izé, aki bejött...)
Ma engem hívott ki a táblához. Utálom, ha szétoffolnak, pláne ilyenekkel, hogy nekem még gimiben volna a helyem, nem is ezen az egyetemen - mert nem tudtam fejből valami alighasznált (vagy talán általam sosem hazsnált) azonosságot, mert eddig függvénytáblát használtunk... Asszem, ez egy ilyen túlélős félév lesz, vagy pedig reménytelen. Amúgy az előadás anyagával sokat nem kezdenék, fejezetekkel előtte járunk gyakon. Vagy előre elolvassuk, vagy pedig előismeretek nélkül kérdezi a gyakorlatot... :| De az elmélettel sem sokat kezdünk, ahogy észrevettem, minden feladatot másként old/oldat meg, össze-vissza utalgat, össze-vissza ír, ésatöbbi. Szóval hurrá
Durva, hogy itt most igazolod a sejtésemet... Eddig még reménykedtem, hogy talán tévedek.
MOD: most olvasom a hsz-okat utána, behalás
Nálunk még többnyire csak a részeges járást, amorf székenülést meg az asztaldöntögetést adta elő, egyéb - nagyon eltárő - nyalánkságok még nem voltak.
-
Crystalheart
őstag
válasz
nickwearby #2184 üzenetére
Csak ezek a +/- zh-k ne lennének,
először azt gondoltam, jó ötlet,
de ez így, hogy nem javíthatók, horror.....Nálunk diszkrét matekon +/- ZH volt olyan anyagból, amit előadáson nem vettünk még, pedig elvileg az előadás anyagából kellett volna... Jó, mi?
Én mondjuk éppen lógtam, talán ez a szerencsém, bár én biztosan szóltam volna. Bár nem tudom, annyira zavarosan beszél (kérdez) néha a tanár, hogy fene tudja, mire vár választ... (Rácz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged