- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
szaszlaci #23599 üzenetére
Igen, ilyenek vannak és lesznek is. Vásárló-csalogató, majd otthon-kibontó, csalódást-érző akkuk...
Maradj a márkáknál, javasoltaknál, azokból van mindenki kedvére való, felhasználási terület függően... 2400-3800ig bármi!
Lásd, az előző testben, amit az egyik kiemelkedő topiklakó készített egy saját maga, DIY kerékpár hátsó "helyzetjelzőről", abban viszonylag kicsi (MAh) akkut használt, mert arra az volt az ideális...
-
mintapinty
csendes tag
válasz
szaszlaci #38 üzenetére
Kinai boltokban-piacokon lehet rátalálni ezekre a klónokra. Én 450 ért vetten néhányat (6 db). De a kapcsolójuk bizonytalan (amúgy javítható). Fényük leginkább kékes ( csak egy lett közülük kimondottan kellemes fényhőmérsékletű). A fényerő a használhatót megüti. Leginkább lakásban használható, de ott tökéletes. Az alkáli elem min 10 órát húzza. Ez igen jó dolog! Semmilyen melegedés. Alu test kiváló. Összességében szerethető (ennyiért)!
Nekem ez van:[link]
Hasonlóak:
[link]Ha rábukkan valaki vegye ennyiért, de ki kell próbálni ha nem szereted a kékes fényt (megjegyzem gyengébb fényerő mellett a kék szín nem elviselhetetlen, de szebb a fehér szerintem is).
Van bitang minilámpám de ez is gyakran van a kezemben, mert teszi a dolgát.
-
Vegha
senior tag
válasz
szaszlaci #821 üzenetére
aha, hát ez tényleg nem az, mint ami a képen látszik: http://www.youtube.com/watch?v=jihZoqQraSQ
-
macikos
addikt
válasz
szaszlaci #760 üzenetére
Tudom jól, viszont ha nincs más
Az a KD-s jónak tűnik.
A lencsénél a fény eltérítést úgy értettem, hogyha olyat vesz, mint általában a biciklisek, tehát hogy valami textúra van a lencsén, akkor az nem jó. Esetleg ilyesmi: [link] [link] [link] ilyet viszont nem tudom hol lehetne venni.
Amire Veriakilis gondol, tehát hogy sok van egymás mellett, olyat meg pláne nem tudom hol lehetne beszerezni. A Terminal-os fórumon lehet jobban tudnak ezzel kapcsolatban segíteni.
-
Veriakilis
senior tag
-
Veriakilis
senior tag
válasz
szaszlaci #737 üzenetére
Akkor ez jó lesz talán, a szép fehér fényű nekem jobban tetszik, mint a "tintaszemű xenon kék...".
Csak 2.3 Dollárral drágább, mint a Deal-es C bines.
Bár jobban örültem volna, ha találok a Dealextreme-en D binest, mert a Dealextreme-től már sokan rendeltek, és megbízható cég, Ecrater-t meg nem ismerem...Felregisztrálok, és megnézem, hogy mibe kerül a szállítás, postázás.
Dealextreme-en nem találtam D binest, vagy csak nem kerestem jól?Veriakilis
-
macikos
addikt
válasz
szaszlaci #731 üzenetére
"ha csak 1 darab 18650 van, 17,5 Voltról indul, és mire eléri a terhelve 3,3 Voltot, ahol még bőven nem merült le, már csak 16,5 Voltot ad le"
Szégyellem, de ezt nem értem
Azt is nézd a LED-nél, hogy lehet az akku a szűk keresztmetszet. Szóval nekem 4A-t vett le a LED 4,2V-nál (és még sok embernek, DX-en és CPF-en is írják sokan). De ha mondjuk egy tápról hajtottam volna, akkor lehet sokkal nagyobb lett volna az átfolyó áram.
Veriakilis: A D-bin 1,5-szer vagy 2-szer olyan drága, mint a C. Annyit meg nem biztos, hogy ér is... én legalábbis nem költenék rá pluszban annyit.
Ezt ajánlom megnézésre:
SSC P7 C-bin tesztelése: [link]
SSC P7 D-bin tesztelése: [link] -
odorgg
addikt
válasz
szaszlaci #721 üzenetére
Eröl a lámpárol lenne szó! Elektronika szerintemsem nagyon vann benne
és az a baj szétszerelni sem tudom
Aksit mindenképpen kell vennem mert a jelenlegi 600mah-es Tesco gazdaságos, 30perc utánn beadja a kulcsot
de akkor ezekszerint aszt mindeggy milyet veszek, mert max az üzemidöt tudom növelni vele. Persze mindenképp valami, Energizer, Duracell, vagy hasonlo márkásabb akksikban gondolkodom, remélem ezek többet birnak fél oránál. Sajnos mivel nemtudtam szétszerelni, attoltartok a + elektronika beszereléséröl lemondhatok, de ha van valami tipped a szétszedésére akkor szivesen fogadom
-
PHM
addikt
válasz
szaszlaci #612 üzenetére
Konkrétan a turbo üzemmódra gondolok, amikor nincs előtét ellenállás a körben.
Egy frissen töltött Ni-Cad akku egyébként simán leadhat 2A-t úgy,
hogy a kapocsfeszültsége eközben 1,3V fölött marad. Ez az egyik.
A másik, hogy ugyanolyan teljesítményhez kisebb feszültségen
nagyobb áramerősség kell.
Na most, ha a meghajtó elektronika mondjuk kicsit alul van méretezve,
ilyenkor nagyobb a hőmegfutás veszélye. Ez az elmélet.
A gyakorlat meg az, hogy ezt az akkumizériát én is városi legendának,
mindközönségesen marhaságnak tartom. -
rayoliviero
veterán
válasz
szaszlaci #614 üzenetére
De szerencsére sokáig bírja elemmel is, 6 db Energizer Ultra+ elemet pedig már lehet venni 1000 Ft-ért, úgyhogy nem halok bele az üzemeltetésébe.
Ezt leszámítva amúgy nagyon jó lámpa, így sem bántam meg, hogy ezt vettem.
LED LENSER P7 Experiment - 405 Tonne truck runs over a P7 flashlight -
rayoliviero
veterán
válasz
szaszlaci #612 üzenetére
Írtam a németeknek e-mailt és ezt a választ kaptam:
Please do not use our item P7 with rechargeable batteries or high current batteries (e.g. NiMH or lithium ion batteries).
The most important point is, that e.g. NiMH rechargeable batteries with 1,2V have a lower voltage but under circumstances as a result of the lower internal resistance they can deliver higher current (as also RAM- Cells) for a longer time than Alkaline- batteries. This is the same with high current batteries.
Due to the higher current the LED becomes warmer and as a result the LED might be damaged or destroyed.
If you use rechargeable batteries or high current batteries, your warranty will be expired.
So in case you prefer not to shorten the lifetime of your flashlight please only use Alkaline-batteries.Please note that at the moment we offer one Flashlight in which also rechargeable batteries can be used. This is our M5 (http://www.zweibrueder.com/ENG/produkte/html_highperformance/html_Mserie/m5.php?id=m5).
-
Veriakilis
senior tag
válasz
szaszlaci #602 üzenetére
Igen, azt tudom már kb. hogy mekkora 240 lumen akril lencsével,- kipróbáltam, hogy este az egyik spotot kiirányítottam az udvarra sötétben: elég jó fénye van.
Macikos írta, hogy SSC P4-es LED van benne, ami 240 Lument ad le maxon hajtva.A #552 Veriakilis hozzászólásban van kép arról a spotlámpáról amit a konyhába vettem.
Még van egy olyan ötletem, hogy egy vastagfalú alu csőbe készítek 3 db átmérő 8-as furatot, amikbe concad-os heatpipe-okat teszek szilikonpasztával bekenve.
Csak 20-25 cm hosszan furatot készíteni eléggé nehéz feladat.Még mindig csak a tervezés fázisában tartok.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
válasz
szaszlaci #596 üzenetére
"hiába vezeted ki jól a hőt, ekkora teljesítménynek nagyon nagy hűtőfelület kell már. Esetleg valami fűtő elemmel érdemes ezt próbálgatnod! (Rossz) tranzisztor pl, fel tudod fogatni."
A 120W tényleg sok, ha egy rúdlámpa felületén akarom hűteni...
Lehet, hogy 1 db SSR-90, és esetleg 3db Cree MC-E LED lesz benne.Az SSR-90 fényét egy olyan optika mögé tenném, ami egy autó reflektorhoz hasonlóan nagy távolságra fókuszál, a 3 db MC-E-t pedig közelre teríteném.
Így közelre, messzire egyaránt nagyon jól világítana, és talán még a LED-ek hőmérsékletét is kordában lehetne tartani.Te készítettél, vagy csak terveztél(?) elemlámpát (akkusat) SSR-90-es, vagy SST-90-es LED-el?
Ha igen tennél fel róla képeket, dokumentációt?A Maglite D Cell-ek elég nagyok talán, hogy megfeleljenek a fent vázolt tervnek?
Veriakilis
-
Undoroid
őstag
válasz
szaszlaci #576 üzenetére
Szia!
230W @ 150W ? Ügyes vagy!
Szimplán a " nagyáramú " 12V-os ágat fogom használni...Több teljesítmény számomra felesleges!Már nemigazán köt le ezekkel a kütyükkel való foglalkozás...Csak,ami feltétlenül szükséges azt építem meg!Jó pár elkezdett projektem hever a paneljával és az összeválogatott alkatrészeivel együtt...Lusta vagyok befejezni őket!
Hőfok: Nem tervezem,hogy erre a hőfokra eljusson a cucc!Erősen meghibásodás közeli állapotban sem akarom járatni!Az ismerősöm is azt javasolta,hogy ne 5W-on járassam a LED-et,mert így igencsak lecsökken a várható élettartama!
-
Veriakilis
senior tag
válasz
szaszlaci #541 üzenetére
"Szóval nem lebeszélni akarlak, mégha kicsit negatív a hozzászólásom, hanem hogy alaposan tanulmányozd ezeket és tervezd meg rendesen! Hogyha jót akarsz építeni, nem csak valamit, ami 10 percig hoz egy rakás Lument, meg elmondhatod hogy hú de jó, de amúgy használhatatlan."
Az a terv a lámpaépítéssel kapcsolatban, hogy hasonló módon éptíem meg, mint a 0dBA-s heatpipe gépemet.
(topik a gépről)
Vagyis a 0 dBA-s heatpipe projekthez hasonlóan nem építek egy teljesen új saját házat (vázat), hanem veszek egy átépítésre minden szempontból alkalmas vázat, ami lehetőleg nem csillagászati áron kapható.Szóval egy olyan elemlámpát (persze akkusat) akarok venni, ami alkalmas az átépítésre.
Azt értem az alatt, hogy alkalmas az átépítésre, hogy ne kelljen azért lehetőleg csúnyán átépíteni a szerkezetét, az akkuk vagy eleve megfeleljenek a követelménynek, vagy cserélhetőek legyenek olyanra, ami megfelelő kapacitású, és bele is fér az elemlámpa belsejébe.A követelmény elég durva lesz, mert arra gondoltam, hogy 3 db SST-90-es LED et építek bele.
Kérdés, hogy van-e olyan akku, aminek még elemlámpa mérete van, és elviszi a 3x11A=33A-t?
Aztán kérdés még a reflektor rész is.
Én optikát szeretnék bele építeni, csak azt nem tudom, hogy megfelelő eredményt ad-e, ha 3 db SST-90-et berakok egy megfelelő optika (lehetőleg üveg, és nem műanyag) mögé?Az meghajtó elektronika is kérdéses persze,- jó lenne egy 3, esetleg 4 fokozatú kapcsolóval kombinált meghajtó áramkör.
Ez a Maglite milyen típusú pontosan?
Tudsz esetleg ötleteket adni?
A kérdésem macikos-nak is szól
Veriakilis
-
Undoroid
őstag
válasz
szaszlaci #574 üzenetére
Szia!
Valószínű,hogy PC-tápból fogom kimenteni a táp-részt!
Az a borda biztosan elég lesz rá!Több is,mint elég...de csak a próbára lesz rajta!Mekkora lehet ezeknek a legnagyobb megengedett üzemi hőfokuk!kb.
Ezt az "egybe cuccot" hol lehet megvásárolni M.O.-n ebben a formájában?Minden esetre azért kipróbálom az Én LED-em is,ha már megvettem!
-
Undoroid
őstag
válasz
szaszlaci #571 üzenetére
Tervben van egy pofás kis labortáp elkészítése(szabályozható feszültséggel és áramkorláttal)!
A hűtésre már gondoltam!Erre a célra van itthon egy kiberhelt Északi-híd hűtő:
Szerintem ez megfelelő lesz a próbához!
R2 LED? Ebben már benne van a driver-áramkör is?Azt látom,hogy a hűtése egyben a reflektora is!Ügyes megoldás!
-
Undoroid
őstag
válasz
szaszlaci #568 üzenetére
Szia!
Most akartam megmérni a táp kimeneti feszét,de sajnos nincs rajta 3.3V-os kimenet!
(AcBel API-6117L)
A többi kimenete egész tűrhető lenne...
5V @ 5.04V
12V @ 11.87V
-12V @ -12.03V
Természetesen nem üresjáratban mértem ezeket az értékeket,hanem tettem az egyik molex-re egy működőképes winyót terhelés gyanánt!
* * *
Az 1W-os pilács jó lesz azzal az elemmel is!Az 5W-os csak akkor fog világítani,ha nem jön szembe senki!Az 1W-os fénye is elég zavaró tud lenni szemből...
-
Undoroid
őstag
-
Undoroid
őstag
válasz
szaszlaci #557 üzenetére
Szia!
Akkor ezzel a vásárlással most mellé nyúltam...
Jelenleg egy "gyári" 1W-os pilácsot használok,de annak elég nagy hibája,hogy pici elemekre van tervezve a doboza!3db. AAA mehet bele és nem túl sokáig jó!
A mérés és a számítás is menni fog!Jelenleg nincs megfelelő labortápom,de már folyamatban van!Megkérdeztem egy másik Szakit,aki szerint ez kb. 3.3V-3.6V körüli feszen kezd majd muzsikálni...
A hűtéséről is gondoskodnom kell,mert állítólag igencsak meleg,ha elkezd világítani!
Addig is köszi a segítséget!
-
rayoliviero
veterán
válasz
szaszlaci #562 üzenetére
Az egyik külföldi fórumon egy srác megkérdezte a LL-t milyen elemet használhat a LL lámpákban és ezt a választ kapta a Led Lensertől:
Quote:
please use only alkaline Batteries in our products. All other batteries also lithium and accu cells can damage the electronic or the LED. -
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
válasz
szaszlaci #550 üzenetére
Bocs, én nem igazán értek hozzá... Akkor magyarul akkumlátort nem tehetek bele semmilyen fajtát. Litium elemet rakhatok? Energizer Ultimate Lithium: ilyet szeretnék bele venni.
Itt írnak egy külföldi fórumon erről, hogy nem ajánlja a gyártó az akksit: [link]
A 2. hozzászólásban írnak erről... ott van, ha folyamatosan nagy fényerőn használjuk NiMH akksival, akkor károsodhat a LED. -
Veriakilis
senior tag
válasz
szaszlaci #541 üzenetére
Igen, egyelőre a tanulmányozásnál tartok.
A heatpipe házilag, és a 0 dBA-s Heatpipe projekt előtt is sokat kisérleteztem, mire megépítettem a gépemet.
Kapható egyáltalán olyan power LED, ami 3000-6000 Lumen fényerőt tud (a Luminus Phlatlight CSM-360 nem kapható...)?
Jobb lenne egy nagyobb teljesítményű LED-el megépíteni a lámpát,- főleg az autó reflektort/tompítottat - mint több kicsivel, mert azokat nehezebb jól elhelyezni egy optika mögött, mint 1 db-ot.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
válasz
szaszlaci #532 üzenetére
Igen, gondolom, hogy nem "piskóta" aksi kell nekik.
Első körben akarok építeni egy elemlámpát, aminek a megépítése során tapasztalatokat akarok szerezni az autó reflektor/tompított lámpa építéshez,- ott majd nem lesz persze probléma a akku kérdés.
Az elemlámpát is olyanra akarom építeni, hogy szórja a fényt oldalra is rendesen, de emellett minl messzebbre lehessen látni vele.
Persze tudom, hogy ez két ellentétes követelmény, de ez a cél.A hűtésük érdekel még a LED-eknek:
Mekkora la eadott Watt pl.:
SST-90
Cree MC-ETehát mint a processzoroknál, hogy mondjuk a C2D-m 65W körül fűt, tehát ekkora teljesítményre tervezem a hűtőbordát, és a bordával mondjuk max 57C fokig melegszik.
Optikákról nem tudsz valami ismeretterjesztő linket, anyagot, olvasni valót?
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
válasz
szaszlaci #519 üzenetére
Kínai, mert rajta van a szöveg.
Néztem a LED-et benne, csak nem látni bele normálisan, mert van rajta egy műanyag védőborítás, amit a Tesco tesz rá,- gondolom azért, hogy ne lopják ki belőle a LED-es részt...Ez a műanyag sapka le van védve a csipogóval.
Nem akartam leműteni róla a műanyag sapkát, hátha szóltak volna érte...Csak akkor látszana, ha nem lenne rajta az a vacak műanyag.
Annyit látni csak, hogy a LED előtt vagy a LED-en van egy kisméretű (nem tudom mekkora átmérőjű pontosan, de 10 mm-nél kisebbnek látszott) lencse.
Csak a vacak műanyag védőtől nem látni...Szerinted milyen lehet egy ilyen lámpa?
-
-
bazsikaxd
csendes tag
válasz
szaszlaci #462 üzenetére
szia köszi az ötletet nekemis teccenek a Kaidomain lámpák.Nem tudsz olyan magyar oldalt ahol tudnék vásárolni.A másik kérdésem h ajánlod-e azt h neki álljak összerakni 1 lámpát.mert 1 profi taktikai lámpa olcsóbban jön ki mind ha +vásárolnám .így darabokban +lehet e vásárolni a lámpát.
-
Vegha
senior tag
válasz
szaszlaci #456 üzenetére
Igen, most magam is újra dilemmába estem.
Tavaly ruháztam be szabványos akkuparkba, nem egy nagy összeg: 6x800 mAh AAA + 2x2300 mAh Varta R2U + pocket töltő ~ 8000 Ft. viszont meg vagyok elégedve az akkuk teljesítményével s így az sem érdekel, hogy néha 24 óráig tölti őket a töltő.
Most meg kiadnék legalább mégegyszer ekkora összeget egy fejlámpára (oké: egyértelmű hogy csábít a nagyobb fényerő), hozzá két pótakkura (az nem járja, hogy a csomagban lévő akku lemerül, és utána töltőre kell raknom emiatt a fejlámpát is) s ezzel együtt még egy töltőre is.
Ez sem lenne nagy összeg (a 10.000 Ftot alulról súrolja), de mégis csak hülyén néz ki, hogy az előző szettem is alig fél éves.Lehet, hogy mégis maradok inkább a LL klónnál...
Mod.: bocs, azt kifelejtettem, hogy a 2. alternatívát sem úszom meg újabb akkupakk vásárlása nélkül, praktikusan 4 db AAA-val kell bővíteni a készletet, amiből 1 darab kihasználatlanul fog maradni.
sehogy se jó ez
-
Vegha
senior tag
válasz
szaszlaci #448 üzenetére
És a műanyag ház nem hátrány ? Mert azért ezek már fűtenek is valamennyit, nem ?
Amúgy a töltőből sose nem se volt szükségem gyorstöltőre, türelmes ember vagyok : )
A zöldet (18650 akkus) egy pár ilyen lithiumos akkuval érdemes megkínálni ? Amúgy ez mennyire szerencsés megoldás magában a készülékben tölteni egy akkut ? Nem tűnik túl intelligensnek a töltő, nem áll fenn annak a veszélye, hogy bármiféle vezérlés hiányában túltöltöm és az akkuval együtt még esetleg a lámpát is hajíthatom a szemétbe ? (izé... recyclátorba) -
Benn7
csendes tag
válasz
szaszlaci #409 üzenetére
Felmerült bennem, hogy félre érthető voltam.
A Mag a LL-hez képest gyengébb fényű a leddel is.
Az izzósnál jobb a led, de nagyon drága ha pl. a mediam. árakat (kb. 10.000 Ft.) nézzük, és túl nagy verekedősméretű.
LED upgrade helyett talán egy kis Fenix jobb lenne a kartársnak.A lényeg ezek saját tapasztalatok.
Másrészt én is tanulni, "járok" Közétek. -
c.s.f.
csendes tag
válasz
szaszlaci #401 üzenetére
Bocs!
Nem akarok hülyének látszani, de jól értem, hogy megrendelem a Dealextreme-ről és 2-4 hét múlva házhoz jön és se áfa se vám? Nem függ a vásárlási értéktől sem? 70-80 dolláros lámpa is hazajön mindezek nélkül?
Kösz!
Ezeket a Led Lensereket nem lehet kintről ócsóbban megszerezni?
Mégegyszer kösz! -
jada00
tag
válasz
szaszlaci #401 üzenetére
Hello!
Probaltam kozelrol,nagy felbontasban fotozni, de homalyos mindig, bisztos szar a gepem,bocsi!
Multkor mar linkeltem,hogy honnet van a led, de itt van ujra.[link]
Teljessen viz tiszta, nagyon szep, nem ugy mint a lampa amit vettem, abban C-bin es van es ilyen tej szerü ködös az egesz!
Üdv
-
dokiki
csendes tag
válasz
szaszlaci #393 üzenetére
A lámpa új.Legyen benne az árba a posta is.A P7-et a 4 mag miatt nem tudod úgy fókuszálni egy SMO refibe,hogy olyan képet kapj,mint egy Q5-vagy R2-nél.Haver vadász,a Q5-ös lámpámmal 200m-ig lő.R2-est meghajtod vagy 1,3-1,4 amperral,max legfeljebb "csak" 10.000 órát bír...
DX-sem olyan mint régen,tapasztalat,egy csomagom 3 hónapig állt/keringett valahol,nem áskálódás,TAPASZTALAT. -
AstraCDX
senior tag
válasz
szaszlaci #371 üzenetére
Szóval a 2D energiája kevés egy normális LEDlámpa meghajtásához ?
Pedig én még azon is agyaltam, hogy D akkuval hajtanám, de hát akkor biza az csak 2,4V lenne .
És ha egy 2xAA > D Battery Converterrel, belévarázsolnék 4 db Eneloop-ot ?
Akkor változna-e jó/értelmes irányban a helyzet ?
Járható út a 2D-s LED-es lámpa meghajtása 4db Eneloop-al ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
szaszlaci #369 üzenetére
Hali !
Ha "a 100 óra valójában asszem valami 10 óra" az elég gáz, és szégyenletes, hogy így hazudnak, és ezzel megtévesztik/félrevezetik a vásárlót !
Akkor más oldalról adom elő a kérdést .
Milyen LED lámpát válasszak, ha 50~100lumen max fényerőt akarok 2D meghajtással ?
Üdv.
Astra
-
attiLANte
tag
válasz
szaszlaci #347 üzenetére
"Akkor hogy nevezik a LLenser-nél használt akármit?"
Hehe, jó kérdés...
Az "Advanced Focus System" alapja, "Reflector-Lens"-ként utalnak rá néhol, de igazából találó nevet nem tudok rá."Ennél a termékmegnevezés pl asph. lens.
Valahol csak sima lencsének nevezik."Erősen bezavarhat az elnevezésekbe az általánosítás: pl. reflektor alatt általában a homorú tükröket értjük, míg az átlátszó elemeket lencsének hívjuk. Tehát ami nem foncsorozott, az csak lencse lehet - holott ez fizikai értelemben nem mindig igaz.
Meg aztán egyszerűbb leírni, hogy "lens", mint belebonyolódni a működésébe. Legtöbbször a hirdető sincs vele tisztában és a vevőket sem érdekli, csak működjön - bárhogy is hívják.Egyébként érdekes ez a KD-s optika: mintha lekoppintották volna a LLenser hibrid lencséjét, bár a képen nem nagyon látszik a pontos felépítése...
-
AstraCDX
senior tag
válasz
szaszlaci #343 üzenetére
Bocsánat kissé fogalomzavarba kerültem az aszférikus kifejezéssel, de a güglü használatával kiegészítettem foghíjas tudásomat .
Igen mert ezek a nagy fényerejű, lámpába való LED-ek négyzet alakúak .
Így máris érthető .
Jelen esetben az aszférikus lencse a négyszögletű fényforrás vetítését hengeresre formálja .
Így van valahogy ?
Üdv.
Astra
-
Vegha
senior tag
válasz
szaszlaci #324 üzenetére
szeretnék bekapcsolódni a terminál.hu-s beszélgetésbe, regisztráltam, de nem kapok megerősítő levelet s így az adminisztrátorral sem tudom felvenni a kapcsolatot. Tudna segíteni valaki ? Az Admin email címe kellene vagy üzenni neki, hogy nézzen rá az azonos nevű accountomra (a frissek között már megjelent, csak aktiválni nem tudom).
-
AstraCDX
senior tag
válasz
szaszlaci #327 üzenetére
Valaki szedett már szét M, vagy P sorozatú LL lámpát elektronikai kíváncsiságból ?
Az a kérdés merült fel bennem, hogyha az M Micro Controller-re utal, akkor ez a ma már minimális elvárás be van-e építve a P sorozatba is .
Az árához képest elvárható, hogy valami korszerű elektronikai megoldás legyen benne, de hogy ez benne is van, az ugyebár nem garantált .
Ha esetleg nem, akkor mivel oldották meg a 3 fokozatú fényerőszabályozást ?
Még mindig keresem a lényeges különbséget a LL P14, és M14 lámpa között .
Üdv.
Astra
-
Vegha
senior tag
válasz
szaszlaci #312 üzenetére
Nekem arra lenne szükségem, hogy éjjel a 2x1 sávos úton a kb 30 km/h-s tempómmal jól be tudjam világítani azt a nagyjából 20-30 métert, amit szükséges. Néha előfordul 2x2 sáv is, de ahhoz szerintem 2 fejlámpa is kevés lenne.
Én nem tudom a Nano-ban milyen led van, de nekem 10-15 órákat el szokott muzsikálni. Az mondjuk igaz, hogy főleg villogóval használom, ráadásul alkáli elemmel (csak mostanában térek át a 800 mAh-s R2U-ra).
Szóval azok alapján amit írtál azt mondod az összes márkás fejlámpa tápellátása szegényes ? Azért ezt elég nehéz elhinni...
Főleg hogy a li ion battery headlamp power led keresőszavakra szinte 0 eredményt hoz - olyat, ami valóban fejlámpa lenne (az esetek nagyrészében headlamp alatt első, értsd: kormányra mountolható lámpát értenek). ami meg tényleg az lenne az Sheznen Co. China 18$-ért.
vagy csak én kutatok rossz helyen ?
tudnátok ajánlani valamit ? -
AstraCDX
senior tag
-
AstraCDX
senior tag
válasz
szaszlaci #308 üzenetére
Vannak 1, 2, vagy akár 6 AA-s márkás minőségi lámpák is, ugye ezzel nem árulok el titkot, csak épp a négy AA-s ból viszonylag sovány a kínálat .
Az a néhány modell ami 4 AA-s, nem hiszem, hogy mind csak gagyi lehet, csak mert 4 AA-s .
Nem akarom az épp nem ragyogó csillagokat ezzel kivilágítani, de ettől függetlenül ne legyen gagyi !
Nem folyamatos hosszú üzemre kell, inkább készenlétre, de ha be kell vetni, bírjon néhány órát .
A 4 AA-s meghajtás, meghatároz egy bizonyos méretet .
Üdv.
Astra
-
-
macikos
addikt
-
macikos
addikt
válasz
szaszlaci #297 üzenetére
De gondolom ennél a biciklilámpánál az a 4 akku párhuzamosan van kötve, nem, tehát 3,7V-ot kap a led? +DX-en azt írják hozzá, hogy 1000mA-t ad a LED-nek az elektronika, ez meg együtt elég kevés... így nincs meg a 12W én ezt már nem tudom követni, ahány lámpa, modell, annyi feszültség és áramerősség.
A lednél meg amit rendeltél is kíváncsi lennék a mért feszre és áramra.
Én ma jól elfoglaltam magam, megcsináltam a "rugó mod"-ot: [link]
Nem hittem, hogy lesz értelme, de aztán kiderült, hogy tényleg számít, nem is keveset. Erősebb lett a lámpa fénye! Most szedtem szét először teljesen a lámpát. Áttörültem a lámpa meneteit, hogy jobb legyen az érintkezés, kapcsolóba meg már a múltkor fújtam egy kis kontakt sprayt.
Szerintetek mivel kellene lekenni a meneteket? Gyárilag valami zsír szerű, színtelen kenőcs volt rajta, de nem tudom hogy mi lehetett pontosan.
Következő lépés az lehetne, hogy ne a lámpatestben menjen az áram, hanem külön vezetéken. Pont elférne az akku mellett. Így tovább csökkenhetne az ellenállás.Na meg voltak nagyon apró porszemek a led szilikon lencséjén. Na, itt jött a gond, hogy mivel tisztítsam meg, mert 100% szöszmentes anyag nincs itthon, meg azzal csak össze is karcolnám. Mágikus henger
rémlik valakinek? Megmostam, utána szépen óvatosan átmentem vele a led-en és minden apró porszemet leszedett
-
jada00
tag
válasz
szaszlaci #263 üzenetére
Fel regisztráltam magam az e bay re, próbáltam megrendelni a lámpát, de az eladó nem küldi ebbe az országba. Felhívtam az itthoni képviseletet, de ők sem tudnak ilyet.
Marad a 4d , csak ott meg kell oldanom azt a plussz 1cm.Lehet, hogy jobbak azok az akksik amiről írsz, de a méretük ott sem egyezik meg
pontossan a házzal. A D méret ugye 30600, na most a 26650 vékonyabb és hosszabb,
tehát az is lötyögne benne. A 25500 a hosszánál fogva jobban kiadja. Az lenne a leg tutibb, ha D méretböl is lenne líthiumos akkumulátor! De még nincs.
A töltésük nem lesz gond, ha meg csinálom azt a töltőt amiröl beszéltem.Egyébként a DX röl levették azt a foncsort amit kinéztem, csak az van fönt ami meg van épíve már. Remélem késöbb lesz újra.
Kicsit megakadt a dolog, de nem adom fel! Szépen lassan...
-
jada00
tag
válasz
szaszlaci #254 üzenetére
A töltésre meg van megoldásom.
Van egy régi nimh töltőm amibe 4db elem fér bele a ceruzától a góliátig.
Ebből kivenném az elektronikát és rendelnék két olyan erőssebb töltőt amit írtál 18650 est,
és bele tenném mind a kettőt, így kapnék egy négy csatornás töltőt.Honnan vegyek elektronikát a lámpába?
-
macikos
addikt
válasz
szaszlaci #251 üzenetére
Igen, ha csak az én lámpámat nézzük, az is nagyon szórja oldalra a fényt. Kis távolságon, tehát olyan 30 jó is, de utána már a nagy szórási szög miatt rengeteg megy oldalra.
jada00: Ha megérkezik a P7-es lámpa, amit rendeltél, akkor lehet megváltozik a véleményed és teljesen más kiépítésű lámpát akarsz majd
Én ha most lámpát csinálnék, akkor választanék egy nagyon erős új tipusú LED-et (Phatlight) és csináltatnék vagy vennék hozzá egy nagy és mély reflektort.
Akku töltéshez meg, hogyha sokkról van szó, akkor lehet érdemes lenne keríteni egy rossz laptop akkumulátort, hozzá való töltővel és az akkut szétszedni, átépíteni és belerakni az elrendezésnek megfelelően az akksikat.
Tehát van mondjuk egy 6 cellás IBM laptop akku, abba 2x3 konfigurációban beletennéd töltésre az akkukat és 2,5 óra alatt fel is töltené őket. Persze csak 18650-et rakhatnál ténylegesen bele, de nagyobbnál is meglehetne oldani, csak ki kell vezetni a csatlakozókat.Lehet elsőre hülye ötlet
de így biztos hogy gyors, megfelelő és biztonságos lenne sok akkunak a feltöltése.
-
jada00
tag
válasz
szaszlaci #248 üzenetére
Hello! Miért 3c maglite, ha alapul az 5 ledes foncsort vesszük, sorba kötve nem 5 meghajtó akku kell?
Azt tudom ,hogy a 5500mah az nem annyi, de még mindig erőssebb mint a 18650es.
A töltővel kapcsolatban tényleg gondban vagyok, de most rendeltem egy pár dolgot DXröl
[link] [link] [link]
plussz egy ilyet [link]
kipróbálás céljábol.
Egyébként mennyire vagy bisztos abban, hogy 180 fokban szórna az egész, mert én azért azt ki fogom próbálni, tehát meg fogom építeni!?
A kérdés az ,hogy a C cellás maglitenak ugyan akkora a feje mint a D nek?
Ha igen akkor rendelek egyet az 5C böl. Maradok a tervnél.Melyikőtök van pest közelében? Az építésnél lehet ,hogy kellene egy kis segítség, nem vagyok szaki, de amit elgondoltam azt véghez akarom vinni,számítok rátok!
-
-
jada00
tag
válasz
szaszlaci #205 üzenetére
Hello mindenki! Nem túl rég olvasgatom a fórumot és kifejezetten tetszik, nagyon jók a gondolatok! Látom néhányan szeretnek építeni lámpákat. Jó lenne valami brutált csinálni! Szerintetek mit lehetne ebböl kihozni?
Bele lehet e rakni 5x900lm fényeröt?
Vagy mennyi a max?
Az ssc p7 bele megy vajon? -
-
macikos
addikt
válasz
szaszlaci #225 üzenetére
Ráadásul az SSC P7 jól tűri a túlhajtást is, 1100 lumenig simán fel lehet vele menni, bár ekkor már 7A kell neki
Másik fórumon linkelték is az ezzel foglalkozó CPF-es oldalt.
SST-90 lehetne még jó választás. Alapból tudna 1000-1200 lument 3.2A-en, ha meg később kevésnek bizonyulna, akkor nyugodtan lehetne húzni 2250 lumenig (persze a megfelelő bin-es)
Persze nem olcsó... -
szaszlaci
addikt
válasz
szaszlaci #207 üzenetére
Tettem korábban egy megjegyzést, ez javításra szorul.
Kapható már olyan SSC P7, ami 3,25-3,5 Volt között képes 2800 mA-en 8-900 Lumen-t leadni, mindezt természetes fehét színnel. Még nem kapható mindenhol, és többe is kerül, mint a többi, de jelenleg ez gazdaságosabb és fényesebb, mint bármely Cree MC-E.
Az más kérdés, hogy kaphatóak Cree XP-G LED-ek, ezek 3,3 Volton 1 Amperral hajtva képesek akár 367 Lument leadni. Jelenleg ez a leg gazdaságosabb a maga 111 Lm/W-jával. Viszont ebből több kell, ha MC-E/P7 nagyságrendű fényt seretnénk. -
PHM
addikt
válasz
szaszlaci #213 üzenetére
A led maga egy menetes gyűrűvel van rögzítve, a kiszedéséhez
lehet, hogy célszerszámot kell barkácsolnom.
Ránézésre szabványos csillagnak tűnik az, ami most benne van.
Sima üveg van az elején, ennek a cseréjéhez először ki kell varázsolni
a ledet tartó gyűrűt.
Maga a lámpa összesen 4 fő elemből áll:
hátsó kupak a rugóval, elemtartó cső, kapcsoló rész, lámpafej.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest